Stranica 233 od 581 PrviPrvi ... 133183223231232233234235243283333 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,601 do 11,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesam, ali nisam uspjela editirati post jer su prošle dvije minute.
    Ako se crvenilo smanjuje onda ne bi trebalo biti problema. Pitaj doktoricu za svaki slučaj.

Ne bih stavljala nikakve kupovne pripravke. Znam da kažu da može na kožu, ali ne vjerujem im.

Kakva bol u rebrima Ivana?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.05.2015. at 23:20

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

inace i dalje ova bol pod rebrima ne prestaje, bas me sekira to uzasno a nitko nema slicnih iskustava da se posavjetujem i opet bol u preponama...[/QUOTE]

Ivana imam istu bol pod rebrima,par puta sam gin pitala moram li spavati na lijevoj strani jer ne mogu zbog bolova,rekla je da spavam kako mi odgovara i tako se nosim s tim...Ja se nadam da ce ta bol proći nakon poroda...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma joj ne znam ni kako da opisem to vise... ispod lijevih rebara nekad zari od boli, nekad svrbi, nekad podbada (pogotovo ako duze sjedim ili kad legnem na bok).. ko da imam masnice iznutra recimo... usporedila bi najblize sa pucanjem vene pa taj osjecaj boli... mislila sam da me mala suta ali ona nije tu ni blizu, dramila sam da je bruh, a sad mislim da je mozda od tezine cice (jer imam vece grudi), i tak stalno mislim nesto... u ponedjeljak idem vadit krv pa cemo vidit, nadam se da nije nesto nego samo da se rebra pomicu ili misici trbusni ili osit ili ne znam sta da mislim

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene zna nekad, ali vrlo rijetko, uhvatiti oštra bol ispod rebara od koje ne mogu udahnuti zrak jer se s udisajem pojača. Za to sam čitala da se plućna opna ukliješti između rebara. Traje 10-20 s obično.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cure hvala vam sto str me utjesile. Sad kad vidim da je nizak tlak u trudnoci "normalan" lakse mi je. Da nisam trudna ne bi me bilo briga sto je nizak a ovako kad nisam samo ja u pitanju svega me strah.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto bi bilo nemoguce?

Meni je izmedju dva poroda znala povremeno puknuti medjica, jer poslije prvog poroda nije bilo dobro sasiveno. Malo bi krvarilo i boljelo, a pucalo je i bez povoda. Na drugom porodu puklo je taman koliko je trebalo, nije sivano i zacijelilo je savrseno.
    Očito pojam "međica" vama i meni nije isto Puknuće sluznice oko vaginalnog ( ili mokraćnog) otvora ja nikada ne bih nazvala "puknućem međice".

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    uf moguce je... i vrlo neugodno i pece...
    meni se dogodilo i vise od par puta ali davno... dok su mi gljivice divljale pa sam se svaki mj morala lijecit vaginaletama i kremicama, pa mi ginekolog rekao da se koza stanjila od silnih krema i da zato dolazi do pucanja... nista strasno samo nezgodno

super, bas mi je drago da ste to zajedno prosli

i mene, jako... pogotovo jer sam alergicna na ubode, cak i komaraca, sve mi se podlije i otekne i imam masnice skoro tjedan dana... nadam se samo da nece smizla to pokupit

inace i dalje ova bol pod rebrima ne prestaje, bas me sekira to uzasno a nitko nema slicnih iskustava da se posavjetujem i opet bol u preponama...
    Bol pod rebrima , citava trudnoca mi je bila tezački radna. Moras se odmarati. Zaboravi na dugo stajanje.bol pod rebrima je klasicni pokazatelj da pretjerujes sa aktivnostima.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mene danas uhvatilo gniježđenje, razbacala sam se po kući i sad me hvata panika da neću sve stići...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Očito pojam "međica" vama i meni nije isto Puknuće sluznice oko vaginalnog ( ili mokraćnog) otvora ja nikada ne bih nazvala "puknućem međice".
    Potpisujem.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ništa mi nije tako teško palo kao žgaravica. Nadam se da neću ponovno biti trudna jer je ovo nepodnošljivo. Očito mi je pritisnula i želudac i crijeva. Ne mogu na wc, a sve što pojedem se diže i žari jednjak. Samo mi treba gastritis.

Radi toga ne mogu ni stan čistiti. Osjećam se odvratno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.05.2015. at 15:33

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Rennie me svaki put spasio

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Očito pojam "međica" vama i meni nije isto Puknuće sluznice oko vaginalnog (ili mokraćnog) otvora ja nikada ne bih nazvala "puknućem međice".
    pretpostavljam da nije ni blizu pucanja/rezanja medjice kao pri porodu... ali nisam ni ja mislila na sluznicu oko vaginalnog otvora nego bas na omanji rascjep koji mi se stvarao na djelu koze koji je izmedju otvora vagine i anusa...

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    Bol pod rebrima , citava trudnoca mi je bila tezački radna. Moras se odmarati. Zaboravi na dugo stajanje.bol pod rebrima je klasicni pokazatelj da pretjerujes sa aktivnostima.
    mislis da je to? kad ja zbilja ne znam odredit sta je pretjerivanje sta ne i sta to kao ne bi trebala mozda radit... osjecam se sposobnom za radit sve, pogotovo po kuci, i ne predstavlja mi to problem, niti se umaram.. kad osjetim umor legnem i odmorim, kad mi se spava, spavam... mozda da probam zbilja par dana apsolutno nist ne radit pa da vidim oce bit bolje
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 16.05.2015. at 16:08

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ne moras se izlezavat ali kad te boli lezi pola sata. Ja sam cistila i frizirala svoje musterije. Jos sam uz to preuređivala sama samcata stančić, jako sam se naradila i krvarila sam 4 puta. Ta bol je bila konstantna ali nisam si mogla bas priustiti stati osim ponekad. Nosis teret tamo gdje ga inace nema i normalno da ti tetive i trbusni misici reagiraju. Pogotovo ako sve radis normalno kao inace. Samo uspori. Nije posao zec da ce pobjeci. Tvoje tijelo itekako osjeca napore iako ti ne osjecas umor.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zutaminuta, znam tocno kako ti je. ja imam gastritis od prije i ovo su prave muke. Rennie i ostale blage stvari ne pomazu kod jakih zgaravica i pravih izlijeva kiseline iz zeluca.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ne moras se izlezavat ali kad te boli lezi pola sata. Ja sam cistila i frizirala svoje musterije. Jos sam uz to preuređivala sama samcata stančić, jako sam se naradila i krvarila sam 4 puta. Ta bol je bila konstantna ali nisam si mogla bas priustiti stati osim ponekad. Nosis teret tamo gdje ga inace nema i normalno da ti tetive i trbusni misici reagiraju. Pogotovo ako sve radis normalno kao inace. Samo uspori. Nije posao zec da ce pobjeci. Tvoje tijelo itekako osjeca napore iako ti ne osjecas umor.
    istinu zboris

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prvi put čujem za Rennie. Naravno, u mojoj ljekarni nikada ništa ne znaju. Ako im ne dođem s nazivom proizvoda točno u slovo vjerojatno ću se vratiti praznih ruku.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.05.2015. at 17:43

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meni za žgaravicu ništa ne pomaže, jednostavno sam se naučila da nesmijem jesti poslije 4.Do 9 kad idem u krevet se digne sve što se moglo i onda mogu leć i spavat. Iako svojevremeno sam uzimala gaviscon i on mi je pomogao ali sam odlučila da se neću šopat sa lijekovima pa sam ostavila i to. Inače imam gerb i prije trudnoće sam pila lijekove al sad nesmijem. Valjda sam već navikla...

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Natrpat ću se sada smokvama. Piše da to odvodi kiselinu i potiče peristaltiku crijeva. Ako ne pomogne jednostavno ću se izrigati jer ja više ne mogu. Nisam ni spavala sinoć. Podrigujem kiselinu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Natrpat ću se sada smokvama. Piše da to odvodi kiselinu i potiče peristaltiku crijeva. Ako ne pomogne jednostavno ću se izrigati jer ja više ne mogu. Nisam ni spavala sinoć. Podrigujem kiselinu.

Edit: sada vidim da smokve imaju sumpor dioksid. Hoće mi biti što od toga?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da škodi ja bi već nekoliko puta bila mrtva. Smokve jedem na kante.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Smokve di ih ima ovak rano??
    Ja popijem salicu hladnog mlijeka i u 3s mi pomogne! Zbilja.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ma soda bikarbona je zakon! Ona od Dr Oetkera nema aluminija pa je sigurna, lijepo se ispodriguješ k'o svinjče unutar par sekundi i punog želuca se može u krevet Sad se mrvica spustio pa već tjedan dana bez straha tamanim sve što mi dođe u vidokrug
    Posljednje uređivanje od stork : 16.05.2015. at 20:10

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ja sam i bademe non stop grickala ali na krivi nacin. Nisam imala pojma da postojikrivi i pravi nacin. Jednom sam iznervirana zgaravicom iguglala sve sto izguglat dalo i naisla sam na taj clanak o pravilnom jedenju badema za zgaravvicu. Navodno bademe treba jako dugo mljeti i isitniti zubima i onda se stvara neka kiselina koja ponistava tu zelucanu kiselinu. Ne sjecam se jel mi pomoglo :/ zao mi je
    Prije spavanja sam obavezno pocuclala dva nekad i tri rennia a max ih je ja mislim 8 dnevno. Nikad se nije dogodilo da mi nije makar malo ublazio. Kutijica je kostala 45 kuna. Inace nevolim bas nista gazirano piti ali i mineralna mi je nekad pomagala. Pila sam mivelu. Ona mi je bila fenomenalna

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@ivana, smokve iz Konzuma, konzervirane.
    @stork, negdje sam čitala da ne valja sodu. Ne mogu se sjetiti zbog čega točno.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pocelo mi kapljikati zuto iz desne dojke... kolostrum pretpostavljam? To normalno?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, savršeno normalno. Bude sada sve češće.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Da, savršeno normalno. Bude sada sve češće.
    Ahh divotica Jel bude onak puno toga? Da stavljam tufer kad negdje idem? ili bar ponesem neke vl.maramice? Ne znam sta da ocekujem
    Jucer sam samo skontala flekice po majici (kod kuce ne nosim grudnjak) i kad sam digla majicu vidjela da to malo zutog tekuceg curka...
    jel se to samo pusti da curka kad hoce il se nest treba i radit?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivana.sky ne diraj ništa, a ako ti tako probija na majicu, stavi jastučiće za dojenje u grudnjak. I nije pametno da uopće hodaš bez grudnjaka, grudima je potrebna potpora i u trudnoći, da se kasnije ne bi objesile!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky I nije pametno da uopće hodaš bez grudnjaka, grudima je potrebna potpora i u trudnoći, da se kasnije ne bi objesile!
    Pih moje ce onda bit do poda od pocetka trudnoce mi smeta bilo kakav oblik i velicina grudnjaka

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Nemoj nista dirat ni stiskat da nebi osterila mongomeryjeve zlijezde

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

oki, hvala vam za savjete

ajooj moj odnos s grudnjacima vec jaaaaaaaako dugo vremena nije najbolji tako da se ne druzim s njima od cca svoje 15te. osim u nekim specijalnim prilikama. inace vise preferiram topove, pogotovo one sportske... ali kod kuce jedino sto podnosim su potkosuljice koje su one fine uske i elasticne pa mi one "drze" kolko treba i sta treba (njih nosim i na -30 i na +40 tj.uvijek)

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ok ako baš nemaš raskoš, ali meni je s D košaricama nezamislivo bez ičega!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sve sam već probala. Jabuke i bademe, čajeve i mineralnu, ali ne pomaže. Što je i za očekivati jer nije hrana razlog koliko to što fizički želudac nema gdje držati tu kiselinu, ali da stvari kao kava (i Kraševe napolitanke u kombinaciji) pogoršavaju, itekako.
    Jutros me bilo strah išta jesti, a gladna čovječe ...

Inače, kada nisam trudna, mogu se najesti baš bilo čega. Nikada nisam imala problema sa žgaravicom (osim ako se ne prejedem sarme, ili nečega sa rajčica sosom, ali to moraju biti velike porcije).
    Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Ahh divotica Jel bude onak puno toga? Da stavljam tufer kad negdje idem? ili bar ponesem neke vl.maramice? Ne znam sta da ocekujem
    Jucer sam samo skontala flekice po majici (kod kuce ne nosim grudnjak) i kad sam digla majicu vidjela da to malo zutog tekuceg curka...
    jel se to samo pusti da curka kad hoce il se nest treba i radit?
    Bude dosta ako se nalegneš na jednu ili piješ puno vode taj dan.
    Meni zna promočiti majicu.
    Nemoj nista dirat ni stiskat da nebi osterila mongomeryjeve zlijezde
    Svoje sam u početku stiskala jer sam mislila da ako izađe sve što ima onda neće curikat polako kroz dan.
    Što bude kada se oštete žlijezde?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.05.2015. at 12:12

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Osim sto te zlijezde stite bradavicu od infekcija mozes dobiti svakakve infekcije od kojih i gljivice i strasne upale. Ne dirati bradavice. Ne trljati ih ne stiskati i ne maltretirati. Pustiti prirodu da napravi svoje.
    http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-76610.html

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zgodno kako nekima krene kolostrum vec prije nego beba dode. Meni je mlijeko doslo drugi-treci dan nakon poroda, a i sada nema nikakve naznake iceg tekuceg.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ok ako baš nemaš raskoš, ali meni je s D košaricama nezamislivo bez ičega!
    ma imam, zato i mucim muku s grudnjacima... pogotovo jer ne mogu nac nijedan normalni neg sve one babske. Sam neke trgovine uopce i drze vece brojeve. A da ne pricam o izboru kosarica i zicama... Pa sam se prebacila na topove.

Ja nemam pojma sta znaci to kad ti "dodje" mlijeko u trudnoci jos... to znaci da cu imat mlijeka za dojit sigurno ili nema pravila ni tu? Oce to sad skroz ic dok ne rodim i dojim ili je to sam kao priprema neka?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kakav sam pehist meni će curiti vjerojatno sve do poroda, a onda prestati.

@ivana, priprema. Meni nekad po dva tjedna ništa, a onda se jedan dan ujutro probudim s flekama na majici.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.05.2015. at 13:31

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sanja to je zapravo divno od njega, tko zna možda mu neke stvari sjednu na svoje mjesto! Obavezno javi kako je prošlo!
    Bilo je bas lijepo. Neopisiv osjecaj. Znas da nosis to cudo u sebi i svaki dan sam s njom, ali kad ju vidim kako mrda rucicama, otvara usta, ta mala stopala, ramena, cini mi se nestvarno. Jedini problem je bio sto joj je ispred lica bila pupcana vrpca i stalno ju je rucicama micala tako da nam nikako nije htjela pokazati lice. Dr je cekala i cekala i pokusavala skoro sat vremena, ali nije htjela. Rekla je dr ako bi mi se dalo doci ponovno da vidimo da li je raspolozena drugi put, ako bi uspjeli vidjeti lice onda bi mi naplatila samo 100 kn (ovo smo platili 600), a ako opet ne uspijemo da ne bi uzela apsolutno nista. Tako da se sad dvoumim da li da idem opet ili ne. Bas joj zelim vidjeti lice. Rekla je dr da ima okruglo lice na mene i duge noge (a ja 180cm). Svida mi se sto je za sad na mene. Hahahaha :D

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je bas lijepo. Neopisiv osjecaj. Znas da nosis to cudo u sebi i svaki dan sam s njom, ali kad ju vidim kako mrda rucicama, otvara usta, ta mala stopala, ramena, cini mi se nestvarno. Jedini problem je bio sto joj je ispred lica bila pupcana vrpca i stalno ju je rucicama micala tako da nam nikako nije htjela pokazati lice. Dr je cekala i cekala i pokusavala skoro sat vremena, ali nije htjela. Rekla je dr ako bi mi se dalo doci ponovno da vidimo da li je raspolozena drugi put, ako bi uspjeli vidjeti lice onda bi mi naplatila samo 100 kn (ovo smo platili 600), a ako opet ne uspijemo da ne bi uzela apsolutno nista. Tako da se sad dvoumim da li da idem opet ili ne. Bas joj zelim vidjeti lice. Rekla je dr da ima okruglo lice na mene i duge noge (a ja 180cm). Svida mi se sto je za sad na mene. Hahahaha :D
    A tata

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sanja super za curku, a kako je tata to doživio?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A tata je piljio u ekran onako koncentrirano cijelo vrijeme :D Bilo mu je drago sto je bio sa mnom.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Dobro jutrooooo!
    Odosmo malo na kontrolu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

stork, sretno!

Moj pregled je u 14:30, ne mogu docekati. Zapravo me frka hvata, svakakve misli... jel momcic ok, jel dobro narastao (Pikulica je pred kraj zaostajala u rastu), jesam li zatvorena......
    Danas radimo i bris na strepB i dogovaramo se kada cu (ako cu) na pregled u bolnicu.

Puse (i kavica) svima!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dobro jutrooooo!
    Odosmo malo na kontrolu
    Uzivaj u poglrdu na svoju bebu

Mene ceka naporan dan...tjedan.sve neke kontrole sinu za govor.sad vec pola rucka kuham jer nam je psiholog u 11h pa kad se vratim nastaviti.
    Tribala sam sama ici ali ce muz morat sa posla izaci jer mi je jucer bilo lose i strah me voziti.je da do bolnice imam 7min autom ali nema sanse da nadem parking.i uvik nakon voznje imam gadne kontrakcije.a danas prestajem sa mg.
    Uh i boli me zub dva dana pa popodne zubaru moram a hemoroide nemoram ni spominjati.bas su me iznenadili.
    Sve u svemu ...sve me sastavilo.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, uzivajte u pregledima
    Zadarmamice, bas mi je zao. Iskreno se nadam da ce sve proci u najboljem redu.
    Ja od 4 ujutro imam proljev. Javila sam na posao da ne mogu doci

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Haha, a jesam internet ovisnik, friški update: upravo prikopčani na ctg i slušam najdraže srčeko

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Haha, a jesam internet ovisnik, friški update: upravo prikopčani na ctg i slušam najdraže srčeko
    Pa ja mislim da cu biti na forumu i dok budem tiskala hahhaha jer sam na mob stalno.laptop mi se uopce neda paliti.stoji u ormaru sakriven od sina hehheeh

Daj molim te javi mi koliko se dugo bude na ctg.skroz sam zaboravila.meni je u petak pregled i prvi ctg

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

zadarmamica držala me 20 min na ctg-u, a sad čekam pregled, opet danas gužvancija...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •