Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
Za sva ponašanja propisano je koje su sankcije. Npr. bilo kakvo kršenje pravilnika o kućnom redu - opomena i sl. Nemam sad pri ruci ,ali sve je točno propisano. Meni je bitno da se to uvijek treba dostaviti roditeljima na očitovanje, pismeno. A toga ovdje nije bilo, nego smo samo srezani na kraju, bez konkretnog obrazloženja.
Bilo je usmeno nešto, ali tipa: zašto ima dugu kosu? Jel ste razmišljali o programu Montessori?
zašto te ovo pitala? meni bi, recimo, već ovo bilo zvono za uzbunu...

Od 20-ak njih 5-6 ima uzorno vladanje. Je to puno ili malo?

Inače, mjesec-dva pred kraj škole sazvan je izvanredan roditeljski sastanak zbog lošeg vladanja svih učenika. Imali smo jednosatno predavanje stručnog suradnika o djetetovim potrebama. Za vrijeme predavanja razrednici je bilo dosadno i kolutala je očima. Osobito kad se govorilo o tome da je djetetu potrebna ljubav, i da u to doba počinje potreba za pripadanjem okolini.
Na kraju su se iznosila i imena pojedinih učenika (ne mog sina). Ti roditelji su bili ludi. Zahtjevali su hitno još jedan sastanak na kojem bi bila prisutna i djeca, da se čuje i njihova strana.
Međutim, nedugo nakon sastanka nam je rečeno da su se popravili i da nema više problema.
E sad, koliko su se popravili, a koliko se nekome nije dalo uložiti vrijeme i trud u njih, pitanje je.
i ovo je znakovito. vjerojatno znaš da je snaga "društva" iznimno jaka. možda su svi ostali učenici (koji su lošeg vladanja) jednostavno "povukli" i tvojega sina (koji nije lošeg vladanja)

Nema ni meni smisla. Osobito jer je to izuzetno dobra škola, kakvih sve ima.
Al ovo je baš dišpet. Nikako da probavim. Zamisli sada da se mali trudi i dalje, i dođe kraj 8. r. i on ne dobije nikakvu nagradu, jer je, eto, imao samo dobro vladanje u 4.r. Nonsens. (dakako, znam da je to dugo vremena i nitko ne može predvidjeti šta će biti, ali ga se zakida u startu) Nadalje mu, znači nije važno kakvo vladanje ima. Jer se ne vrednuje pri upisu u srednju školu. Nagrade na kraju 8.r nema sigurno... Može komotno imati i loše vladanje i nikome ništa.

Vidim na internetu da su neki roditelji istjerali pravdu u sličnim slučajevima.
o kakvoj se nagradi radi? ja ne znam ništa o tome, a možda bih trebala...

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
Malo detaljnije čitam, i čini mi se da prema gore opisanom, po meni to nije niti za dobro vladanje. Ne ulazim ovdje u to što "dobro" vladanje podrazumijeva, no po meni shvaćanje "dobro vladanje" sigurno ne uključuje npr. točke 2. i 4. koje si navela.
s ovim se slažem i ja

što se tiče tuče izvan škole, je li se tuča odigrala negdje oko škole? ovdje mislim na školsko dvorište, ispred škole, iza škole, u blizini škole? ne znam kako bi drugačije razredno vijeće znalo za tuču, osim ako nisu istu vidjeli...
i u našoj školi tuče se sankcioniraju, ali redovito roditelji bivaju o tome obaviješteni.

nadalje, užasno me čudi da ti na informacijama nisi saznala AMA BAŠ NIŠTA o intenciji učiteljice da djetetu smanji ocjenu iz vladanja , to mi je najsumnjivije u cijeloj priči. pa čak i ako nisi čula, kaj nisi NIKAD pitala kakvo je dijete u školi, kak' se ponaša, ima li učiteljica kaj za primijetiti, prigovoriti, upozoriti, i tako to...?

napokon, nismo čuli ništa o tome što tvoje dijete kaže na sve ovo?
kakvo je njegovo mišljenje i smatra li on da je zakinut?

ili je ovo isključivo tvoja borba, jer ti smatraš da je time narušen tvoj integritet?
takvih sam se roditelja uvijek bojala...