Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
Već sam napisala da su nakon predavanja stručne osobe na tom roditeljskom neki roditelji bili jako nezadovoljni jer se spominjalo njihovo dijete poimenice (koje je obično bilo isto uzorno) i zahtjevali su ponovni hitni sastanak po mogućnosti s djecom, da se čuje i njihova strana. Jer je nemoguće da se toliko puno djece u toliko kratkom vremenu toliko pokvari.

O onda su se učitelji ipak predomislili jer im se nije dalo pilati (moja opaska).

I nakon toga nam je rečeno da su se svi popravili i da su ok.

Godina se opasno približavala kraju, i mi smo svi jedva čekali da se završi agonija s tom razrednicom. bilo je zaista mučno slušati i nju i kad djeca pričaju o njoj. Ona bi im cijeli sat govorila šta su loše napravili par učenika. Nakon tog negativizma ispredavala je što je trebala. Učenici bi još malo divljali, ona bi još više vikala i tako u začarani krug.

Ja sam vidjela prave profesore, tj, učitelje u akciji (nastavi). Nema negativizma na taj način. Počne se s nečim pozitivnim u vezi gradiva. Čim se primijeti da koncentracija pada, prelazi se na nešto drugo prije nego dođe do nečega.
Djece ima puno. Neki odmah sve skuže, neki zaostaju, a najmanje je prosjeka. Ovim jačima se zadaju dodatni zadaci i čeka se slabije. Ne možeš ti nekome tko ti riješi ispit u roku od 5 minuta ne pustiti ga da makar nešto švrlja po papiru, nego očekivati od njega da sjedi ostalih 40 minuta mirno.

Biti učitelj je biti vođa a ne biti vođen. A ovu su bome vozali.
Ok, bilo je sto je bilo. U petom ih dolazi 10 razlicitih pa sto vam dopadne za pojedini predmet.