Stranica 265 od 581 PrviPrvi ... 165215255263264265266267275315365 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,201 do 13,250 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure,kak ste s tlakom u trudnoči?
    Moj se dosta snizil..nakon onog na dan otpusta iz bolnice više se nisam tak osječala,al evo sad mjerim pa je prvo bio 98/68 i otkucaji 103. Pa sam ponovila sa svekrovim tlakomjetom i bio je 100/68 i otkucaji 101. Kaže svekar da su za takav tlak normalni otkucaji oko 60. Znači tak je kak je...ajd još i tlak,bolje niži nego viši.
    No,malo me brinu ti otkucaji...zbilja su previsoki. Srce osjetim stalno u grlu.
    Sutra smo 15. tt a u srijedu imam pregled i svakak budem pitala dr,al reko da čujem el ima tu ko slično iskustvo.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

žužy meni je tlak u trudnoci oko 110\70, a van trudnoće 90\60

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam danas 11+1, a tlak mi je uvijek nešto povišen, pogotovo puls.
    Rečeno mi je da je puls normalan jer ipak srce više pumpa, vuše je krvi, itd. Meni se puls ne spušta ispod 90-95, a tlak je uvijek oko 120/80, nekad i nešto viši, osim kada dođem na pregled.
    Tada je 150/100.
    Gin se uvijek prepadne, od 8tt moram mjeriti tlak nekoliko puta na dan.

Još samo fali terapija za tlak uza svu terapiju koju pijem post ivf.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 27.07.2015. at 13:37

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Zuzy kod mene ista situacija 27tt i to je vec skoro od pocetka. Dr kaze da je ok iako me odmah poslala da vadim krv za zeljezo i ono je ok. Kad mi padne tlak nalijevam se vodom i uzmem nesto slano da se malo podigne pa se otkucaji smire. Inace uvijek sam imala nizak tlak samo ne ovako nizak. Ako prijedje 100 to mi je super. Javi sto ti je dr rekao.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Očem. Evo malko sam čitala i tu na rodi ima tema baš o niskom tlaku i tahikardiji...i baš to i kažu,da je normalan nizak tlak baš zbog povečanog dotoka krvi zbog bebice plus kaj srce zbog toga mora jače pumpati pa je i puls povišen. Jest da nije ugodno al...valjda tak mora biti.
    Vodom se nalijevam i inače a zadnji tjedan mi je večera puna zdjelica paradajza slanog ohoho,i paprenog i sa acetom...uf

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

žužy, ako nemaš hipertireozu, u trudnoći je normalna tahikardija, volumen krvi se kod trudnica poveća za 40-50% i normalno da svi vitalni organi moraju raditi jače..ne brini
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 27.07.2015. at 14:30

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja ga nisam jos nijednom mjerila, ali pretpostavljam da je isto nizak jer mi se stalno spava i jede slano. Al kako sam pročitala da je to normalno nisam se htjela nabrijavat..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ajme ribice kud vec 27 tjedan! Kako to leti!! Kako se držiš?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i ja sam u srijedu na pregledu, uh kako me frka.. to ću biti 10+5, samo da je sve OK..
    sutra vadim KKS+biokemiju

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ribice kud vec 27 tjedan! Kako to leti!! Kako se držiš?
    Proletilo je a cini mi se da sam jucer pisnula plusic hehe. Odkako osjecam bebaca smirena sam i lakse izdrzim od pregleda do pregleda. Sve ostali je super. Plivanje svaki dan i uzivancija. Kako si mi ti? Je li te jos drze mucnine?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh kiara,pričaj mi o nervozi...neznam jel sam više nervozna ja il moj muž. Ja to bar pokušavam prikriti pa budem kakti flegma
    I sad me mam boli dolje...pa se pitam zakaj mi se još ništ ne vidi a nemam nekog viška kila...zatrudnila sa 62kg na kojih 163cm taman raspoređenih. Čak dok se vagnem na tašte imam i kilu manje nego prije trudnoče. Kaj je apsurd jer samo ležim,nisam imala teške mučnine niti povračala...jedem tri obroka dnevno ko čovek,ok ne jedem baš preveč slatko nit grickalice...nisam baš tip od slatkog.
    Sad dok se čitam,vjerojatno moram biti zahvalna na tome svemu...i znam da zvučim ko neka paranoična baba,al nisam vjerujte mi
    Valjda imam samo previše vremena za osluškivanje svega i svačega i samo bi htjela da naredni tjedni što prije prođu i da što prije osjetim bebicu pa da budem mirnija. No,idemo redom..prvo pregled u srijedu..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Proletilo je a cini mi se da sam jucer pisnula plusic hehe. Odkako osjecam bebaca smirena sam i lakse izdrzim od pregleda do pregleda. Sve ostali je super. Plivanje svaki dan i uzivancija. Kako si mi ti? Je li te jos drze mucnine?
    Joj i mene more spasava, ja odem oko 9 navečer i čista uživancija. Večernje mučnine su i dalje tu i vec se pitam do kad vise! Jucer sam opet krv povraćala vjerojatno je vise iziritirano od višetjednog /višednevnog riganja.. I grlo peče , ma garant sluznica, ne zelim panicarit, pokušavam bit zen.

Žužy ja bome uz riganje natukla 2kg. Ti si sretnica! Osjećam se kao bačva a sta ce tek bit. Hahah

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a ja stalno nešto kukam, nevozna, plačljiva..ajd hvala Bogu više nemam mučnine, pa me sad to brine, boli me kad kihnem, kašljem, okrenem se u krevetu, pa osjetim pritisak dole, bole cice, svrbe cice..ma 100 čuda.
    inače nisam ljubitelj slatkog, al u ovoj trudnoći tamanim slatko ko luda..upravo tamanim bijelu linoladu sa žlicom

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E žlica linolade je jedino slatko čega se poželim

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kiara, žužy sretno u srijedu! Ja vjerujem da su bebuške odlično! Ne vidim razlog zašto ne bi bile
    Ja obavila jutros ogtt, ali ne znam nalaz...pa i ja navalila na linoladu dok ne uspijem dobiti doktoricu

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

eh, Muma, meni će sutra vaditi GUK i uopće neću misliti kakav će biti nalaz..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    eh, Muma, meni će sutra vaditi GUK i uopće neću misliti kakav će biti nalaz..
    Ma najvažnije je da je beba u redu.
    p.s. nećeš promijeniti avatar?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Ma najvažnije je da je beba u redu.
    p.s. nećeš promijeniti avatar?
    hoću, ja skroz zaboravila na avatar..hahah

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Klara, žužy, sretno na pregledima, pridružujem vam se sutra s mojom redovnom turom vađenja krvi! Bit će sve ok.
    Što se tiče tlak/puls omjera moj se sada u drugom trimestru vratio na uobičajeno 100/65, a puls se vrti oko 65 s tim da imam povremeno lupanja di ga doslovce osjetim u grlu kako tuče. Al to potraje 15ak sekundi pa se ne brinem.
    Jedino me brine što će bit do kraja s kilažom jer sam sad na 20tt +6kg, a trbuh mi se počeo baš konkretno kužiti već sa 10tt.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam primijetila da plačem na sve, pogotovo na video nekakvih životinja.
    Postala sam užasno emotivna, iako sam i po prirodi takva, ali sada sam sama sebi nemoguća.
    Što se kilaže tiče, ja sam 6 kila u minusu. Možda sam dva puta pobraćala, ali nisam i još uvijek ne mogu jesti jer mi ništa nije fino i ne privlači me.
    Trpam hranu u sebe jer imam osjećaj da moram, a ništa mi od toga ne paše.
    A staaaaalno osjećam glad, pogotovo po noći.
    Želudac mi zna tako zakruliti da mi otobudi psa.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Dupla Twinolina! Genijalno!
    Nego, upalo mi je u oko ovo iz potpisa "jedan iz ivf-a, drugi prirodno u postupku"
    Kako ne znam bas puno o mpo-u, meni je sad u glavi da je jedan miš dosao potpomognutom, a drugi sexom... A ne znam kako je to moguce
    Pa molim da me prosvjetlite, skroz mi je interesantno :D
    je, tak je i bilo. imali smo odnos prije aspiracije i tad je začet jedan blizanac, a par dana kasnije aspiracija i u labosu drugi blizanac
    rijetkost, ali eto desilo se!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure, sta vi mislite? Zadnji put sam imala kontrolu 1.7. I rekla mi je dr da dođem prvi tjedan u 8. Ili zadnji u 7. Ponovo.. I sad, naravno da su obje dr koje me prate na godišnjem u isto vrijeme i tek 12.8. Je prvi slobodan termin. Dal mi je to prekasno za čekati ili ne? Jer mozda mi je malo bez veze sad ic kod nekog trećeg .. Inace nemam nekih problema žešćih osim uobičajenog pritiska i mučnine (14tj)

Na čudu sam sad

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Znači svakak su obje več sad na go do 12.8.? Jer,ja bi radije išla sad zadnji tj u srpnju,ak koja radi.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Da na godišnjem su vec sada tj. Od prošlog tjedna..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, sta vi mislite? Zadnji put sam imala kontrolu 1.7. I rekla mi je dr da dođem prvi tjedan u 8. Ili zadnji u 7. Ponovo.. I sad, naravno da su obje dr koje me prate na godišnjem u isto vrijeme i tek 12.8. Je prvi slobodan termin. Dal mi je to prekasno za čekati ili ne? Jer mozda mi je malo bez veze sad ic kod nekog trećeg .. Inace nemam nekih problema žešćih osim uobičajenog pritiska i mučnine (14tj)

Na čudu sam sad
    Meni nije jasno zašto te tako naručila ako ne radi!? Bzvz! To je VV u pitanju? Kakav pregled? Jesi radila mini anomaly?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ne, idem u jednu veću privatnu kliniku..
    Prvo mi je rekla da ce biti tu tako da nisam ni pomislila da nece biti obje, ali očito su promijenile planove za godišnji i eto .. I sad ne znam dal je to predugo ili nije.. Jer ipak je drugačije kad te gleda netko tko je u toku sa svime nego netko sastrane. Nisam radila anomaly, sta je to rutinska pretraga ili nesto dodatno? I kada se to radi tj. U kojem tjednu?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

S cca 12 tjedana - mjerenje nuhalnog nabora bebe, provjera nosne kosti... Nije to mjerila 1.7.? Ne znam da li je ok čekati još pošto si sad već 14tt (ako nije to radila).

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Niti ja ne znam koje se sve pretrage rade koji tjedan.
    Ja sam do sada radila samo rani kombinirani u 11.tjednu - mjerio se nuhalni i vadila krv pa su došli rezultati rizika. Što je sljedeće?
    Jer na idući pregled idem iza 15.8. kada se vraća moj gin, a tada ću biti 14tt plus nešto sitno.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    S cca 12 tjedana - mjerenje nuhalnog nabora bebe, provjera nosne kosti... Nije to mjerila 1.7.? Ne znam da li je ok čekati još pošto si sad već 14tt (ako nije to radila).
    Aha to je to, da, to mi je radila i bilo je ok..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

To je ok Medeja. Od značajnijih pregleda je iduće s oko 20tt (ajmo reći 18-23tt) veliki anomaly scan kad mjeri sve organe. Ma svaki ginekolog mora znati kad naručiti pacijenticu. Pregledi su na početku svaka 4 tjedna. Meni je samo neodgovorno kad te ovako naruči kao dominikslatki a nje nema 2-3 tjedna.

dominikslatki onda ne moraš brinuti, ali je to neodgovorno od nje
    Posljednje uređivanje od Muma : 28.07.2015. at 11:19

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Tako je, slažem se, jos pogotovo kad plaćaš , bar okreni broj i javi da te nema(?)

A vidjet cu onda, razmislim jos malo, mozda ipak i odem do nekog drugog..

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Izluđena imam gestacijski ali sam na inzulinu pa zato a i ulazim u 39 tt tako da neće više čekat

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dominik,opusti se i docekaj svog dr. Ako su ti rekli da se mozes javiti i prvi tjedan u osmom,onda je to samo +5dana od dogovora. Nista strasno! Ako se osjecas dobro, nema potrebe panicariti.
    I sama sam prosla sve te faze na pocetku,ali sada sam se ipak uspjela opustiti. Evo,meni ce npr razlika izmedu uzv sad biti 6tjedana...i jos bolje. Manje cackanja i zracenja malenog.

Pogotovo,mjerila ti je vec nuhalni. Pusa i uzivaj!!!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Dominik,opusti se i docekaj svog dr. Ako su ti rekli da se mozes javiti i prvi tjedan u osmom,onda je to samo +5dana od dogovora. Nista strasno! Ako se osjecas dobro, nema potrebe panicariti.
    I sama sam prosla sve te faze na pocetku,ali sada sam se ipak uspjela opustiti. Evo,meni ce npr razlika izmedu uzv sad biti 6tjedana...i jos bolje. Manje cackanja i zracenja malenog.

Pogotovo,mjerila ti je vec nuhalni. Pusa i uzivaj!!!
    Kudri! Bas sam jucer pomislila na tebe kako ti guraš i to.. Kako podnosiš vrućine, dali radis jos?

Da, malo sam se skulirala, i ipak odlučila pocekat svog dr jer sto ti kažeš nije puno pa ni 10ak dana a i manje je čačkanja.
    Ja vjerujem da im je uzv nelagodan jer zadnji put kad mu/joj je glavu išla mjerit nije dao/la i ručicama ju skrivalo.. Bas je bilo slatko.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cure ja danas pala,sagnula se i neznam valjda izgubila ravnotežu i pala na nos ,srećom nisam na trbuh ali tako me strah..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eto nas sa uzv-a,bebica je savršena!
    Posteljica i plodna voda uredna,dr je pogledal organe,mokračni mjehur je tu,i sve je kako treba. Mjere za glavicu i bedrenu kost su čak i veče od naših 15 tt.
    BDP-35 (za 16+6)
    FM-20 (za 16)
    Mi sretni,ma presretni

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mona,ako te bude nekaj bolelo ili budeš imalo zabrinuta,nazovi svog doktora da te umiri. Sigurno je sve ok i samo si se jako uplašila

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

super žužy, bravo za bebicu!!!

i ja sad došla od gina, bebica 3,5 cm NN 0,9
    Moram napraviti UK, i kod endokrinologa. Kontrola za 3 tjedna, ajd malko sam mirnija.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy odlično, bas si me razveselila!! Su ti rekli jel dečko il cura?
    Meni ce isto bit 16tj za 2 tjedna kad budem išla i bas me zanima hoce li vidjeti spol!

Mona, zanimljivo ali cini mi se da otkako sam trudna sam sva nespretna , a nemam ni trbuh , neki dan sam kuk dobro zakačila u jednom dućanu na rukohvat, pa si mislim čovječe kao da sam široka 2m !

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

žužy i kiara 79 bravo za bebice
    dominikslatki neznam što da kažem što više pazim sve trapavija....cure kad malo bolje pogledam mi ćemo sve rodit skoro u isto vrijeme

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da, mona22 tu smo negdje, po terminima

e da, zaboravila sam GUK 5,2 i na dijeti sam

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bravo kiara i žužy!
    mona22 ako ne krvariš i nemaš nekih bolova, sve je vjerojatno u redu. I ja sam pala pred zgradom, u štiklama ... desi se...
    I ja zaboravila, moj ogtt savršen...tamanimo sladoled i dalje. Žao mi je kiara, ali znaš i sama...sve za bebušku
    Posljednje uređivanje od Muma : 29.07.2015. at 15:09

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kiara, jesmo li mi terminuše?
    Vidim da su nam bebice otprilike iste veličine, čak se i nn podudara. Hahaha!!!
    Ja sam danas po zm 11+3, po uzv 11+6., termin na Valentinovo.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiara,super za bebicu!
    I nemrem vjerovati da si zbog 5,2 na dijeti...kak to ovisi od bolnice do bolnice...odnosno,od doktora do doktora

Muma,jej za ogtt ,navali na sladač! Ja ga pak i ne jedem ko inače hm...morali bi to promjeniti

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zaboravih spomenuti...ispitala ja doktora sve svoje tegobe...ova luda nadutost kaže da je normalna,pogotovo zbog silnog progesterona. Utrići da dodatno napuhuju. Ok. Normabele nastavljam piti,obzirom na sve do sad..nek ostanu do daljnjega. I kaže da je skroz normalno da se tlak snizi u trudnoči i tad tahikardija nije neuobičajena jer srce dodatno pumpa. Kaj još..sigurno sam nekaj zabila.
    Uglavnom,danas smo na oblacima...
    I idem kao izmjeriti tlak i bude 82/50,otkucaji 80. I to nisam osjetila a bljuvala sam na 90/60.
    Onda se najela i malo prošetala po kući i popel se na 96/60. Eto.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zuzy bravo za bebicu i neka i dalje bude sve savršeno! !!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara, jesmo li mi terminuše?
    Vidim da su nam bebice otprilike iste veličine, čak se i nn podudara. Hahaha!!!
    Ja sam danas po zm 11+3, po uzv 11+6., termin na Valentinovo.
    ja sam i po ZM i po UZV 10+5, termin je na sinov rođendan 22.02.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    kiara,super za bebicu!
    I nemrem vjerovati da si zbog 5,2 na dijeti...kak to ovisi od bolnice do bolnice...odnosno,od doktora do doktora

Muma,jej za ogtt ,navali na sladač! Ja ga pak i ne jedem ko inače hm...morali bi to promjeniti
    da, viš ti to.. 5,1 je kao za trudnice..
    bem ti, a baš kupila 2 velike tegle bijele Linolade na akciji u Plodinama..

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Zuzy, Kiara79 bravo za bebice. Neka se tako i nastavi. Dominikslatki tesko da ce ti vec u 16tt vidjet spol. Meni ga je vidjela tek u 18tt i nije bila sigurna je li pisulinac jer je bio sramezljiv.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Žužy i kiara bravo za bebice, neka se samo tako nastavi i dalje!

Meni je dr. sa 14+nešto vidio spol i tad je rekao 95% da je siguran, slijedeći put sa 18tt je potvrdio 100%, al moj se nikad ne srami, uvijek ga pokazuje na pregledima, to je i dr. rekao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •