Stranica 19 od 77 PrviPrvi ... 917181920212969 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 3831

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

matijas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav, je li radi samo doktorica, je li prima i pacijente dr. Alebića?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

MB21.. Hvala na lijepim željama.Upravo sam bila kod doktora i nije me pregledao, kaže rano je.Dao mi uputnicu za šećer da sutra izvadim i da prekosutra sa nalazima i D1 uputnicom se javim na VV.Da će oni bolje tamo znati sa mojom terapijom,sad Nezz kako to funkcionira.Dali se tamo može doći trudan? Ako je prirodna trudnoća?
    Danas su trebali početi sa radom i nadam se da će sve biti ok dok stignem tamo.Imam inzulin i šećer poviseni i sad moram taj nalaz ponovit da me ne stave još i na inzulin.

Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

danas su počli raditi ali budući da im je prvi radni dan doktoricu su poslali na merkur,sutra bi se trebala vratiti na vv,ali ujutro moram nazvati da provjerim da li je gore

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

antonija hvala na obavjesti

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

evo da vam javim novosti,doktorice nema čitav ovaj tjedan jer će biti na merkuru,tako mi je jutros rekla sestra tako da moj postupak odgođen za 9.mj.

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Mimi25 prvotno napisa Vidi poruku
    MB21.. Hvala na lijepim željama.Upravo sam bila kod doktora i nije me pregledao, kaže rano je.Dao mi uputnicu za šećer da sutra izvadim i da prekosutra sa nalazima i D1 uputnicom se javim na VV.Da će oni bolje tamo znati sa mojom terapijom,sad Nezz kako to funkcionira.Dali se tamo može doći trudan? Ako je prirodna trudnoća?
    Danas su trebali početi sa radom i nadam se da će sve biti ok dok stignem tamo.Imam inzulin i šećer poviseni i sad moram taj nalaz ponovit da me ne stave još i na inzulin.

Najbolje nazovi gore i objasni situaciju pa će te oni uputiti. Mada i ja mislim da je najbolje da ti oni daju terapiju, da je tvoj gin. znao odrediti terapiju do sada bi već bilo drugačije, uostalom, idemo na vv jer su stručniji nego ovdje. Sretno.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Nema smisla kad doktorice nema ovaj tjedan gore, ona me primila i odredila terapiju.Nazvat ću čisto da vidim jel mogu na Merkur kod nje

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Da li je koja od vas radila torch pretrage? Ja sam dobila nalaz pa mi nije jasan.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ja jesam, ali nemoj se ni trudit shvatit ga.Doktor će ti objasniti sve

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Mimi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jesam, ali nemoj se ni trudit shvatit ga.Doktor će ti objasniti sve

Ma ok, samo kad negdje vidim pozitivno a onda nađem na forumima da je to ok, ništa mi nije jasno. I na ovom nalazu nema nalah herpesa, samo citomegalovirus, rubela i toxoplasma, a znam da mi je spominjala gin. da je to pretraga i na herpes...
    Jel to sve bude na tom jednom nalazu ili trebam otići ponovo po drugi?!?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Meni je sve bilo na jednom nalazu

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prošlo je 2,5 godine od mojeg zadnjeg postupka. Spremam se sredinom 10. mjeseca krenuti u novi.
    Trebam li još nešto osim friških nalaza PAPA testa, briseva i makera?

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mislim da je za prvi dogovr to dovoljno, a dr. će ti ionako reći što još treba. Možeš nazvati gore i pitati još za svaki slučaj... Sretno!

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj NinaDrv prvotno napisa Vidi poruku
    Prošlo je 2,5 godine od mojeg zadnjeg postupka. Spremam se sredinom 10. mjeseca krenuti u novi.
    Trebam li još nešto osim friških nalaza PAPA testa, briseva i makera?
    trebaš ti i dragi u Petrovoj napraviti pretrage za hepatitis i hiv al to će ti doktorica dati spisak (taj nalaz vrijedi 2 godine). U Petrovu se ne trebaš naručiti i nalazi su gotovi za tjedan dana.

I curke, jel slijedeći tjedan doktorica u VV? ja sam jučer dobila i po tome bi trebala sutra ići gore i konačno krenuti u postupak.

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

doktorica bi se sutra trebala vratiti,a budući da će ti biti 3. dan ciklusa samo se pojavi bez naručivanja

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ja sam u srijedu bila kod nje na Merkuru i rekla mi je da nazovem sestru sad u utorak ili srijedu i provjerim dali je na Vrhovcu ili Merkuru da nije sigurna di će biti jer imam pregled zakazan za četvrtak.Svakako nazovi i provjeri jer ionako ti se ne isplati doću prije 11 h.

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

mislim da ću svakako biti gore u 8 ujutro. Ne želim propustiti još jedan ciklus....11 mjeseci čekanja mi je več previše. Jel još tko dolazi?

čestitke curkama sa puuuuuno betica!!!!

mirelaj avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

cure da li znate da li je ikoja zatrudnila ako muž ima dijagnozu oligoasthenoteratozoospermia ( bez postupka mpo, mislim na klasičan način )?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Svakako, razumijem odi pa di god bila lovi ju.Sretno!!

Mirelaj nebi znala,ja nalaz od mm nisam ni vidjela ali znam da sam sad trudna 6+3 prirodno, a trebala sam u postupak u 9 mj.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mirelaj prvotno napisa Vidi poruku
    cure da li znate da li je ikoja zatrudnila ako muž ima dijagnozu oligoasthenoteratozoospermia ( bez postupka mpo, mislim na klasičan način )?
    Evo ja jesam
    Mm ima bas tu dijagnozu i prvu curicu smo dobili iz 7.-og ivf-a , a onda sam nakon godinu i pol zatrudnila prirodno... Tak da sve je moguce jer je spermiogram jako promjenjiv ( znam i da dok smo isli na ivf-ove su rezultati uvijek bili drugačiji).. Sretno!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mirelaj prvotno napisa Vidi poruku
    MM ima takvu dijagnozu...imamo curicu iz 4.ICSI-ja, i ja sam 2 godine nakon toga ostala spontano trudna...nažalost nije dobro završilo (spontani u 8.tt), ali eto moguće je-čuda se događaju...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 23.08.2015. at 17:55

mirelaj avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

cure hvala vam na odgovoru. Mislila sam da je nemoguće s obzirom na tu dijagnozu. Prije dvije godine sam rodila blizance (IVF), a sad mi kasni par dana, psihički ne bi izdržala da idem u novi postupak za treće, a sad ste me jako razveselile

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mirelaj vibram na stotu!
    OAT moze biti jako sarena dijagnoza, od blago losijeg spermiograma do potpune katastrofe kakva je kod nas - 1% pokretnih, 1% morfologija, a brojcanost varira.

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

hi curke!
    eto bila ja danas na brdu. dr. je gore i nije bilo gužve. uglavnom, opet ništa od postupka jer imam preveliku cistu pa moram na dupaston.
    sve u svemu dr. mi rekla da su mi šanse za trudnoću jako male jer sam praktički u predmenopauzi.....
    naravno da me je skršilo i tek sad sam počela razmišljati koje opcije još postoje. jel tko zna kakva je situacija ići u postupak sa doniranom jajnom stanicom?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja bi na tvom mjestu potražila i drugo mišljenje!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i to kod privatnika, npr. dr. Radončić ili netko drugi!!

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj kawanga prvotno napisa Vidi poruku
    hi curke!
    eto bila ja danas na brdu. dr. je gore i nije bilo gužve. uglavnom, opet ništa od postupka jer imam preveliku cistu pa moram na dupaston.
    sve u svemu dr. mi rekla da su mi šanse za trudnoću jako male jer sam praktički u predmenopauzi.....
    naravno da me je skršilo i tek sad sam počela razmišljati koje opcije još postoje. jel tko zna kakva je situacija ići u postupak sa doniranom jajnom stanicom?
    pa koliko imaš godina? Žene su rađale i u 40-ima

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

sad sam navršila 39 i več 2 godine obilazim doktore a na VV sam od 10/2014 i još nisam krenula u postupak jer je stalno nešto.... kao npr. sad cista koju moram tabletama rješiti i tak stalno ide mjesec za mjesecom.... hormoni su mi loši i imam samo 2% zaliha jajnih stanica. dr. je rekla da ćemo ići svakako u postupak al da su šanse jako male. Imam problema sa štitnjačom od 26-te prvo hiper 6 god. i sad sam hipo (ubili ju jodom) i izgleda da mi je štitnjaca potrošila zalihe. štitnjaču kontroliram i to je u granicama normale.
    zakonski imam pravo do 42. god. na postupak preko HZZO-a al đaba mi to ako nemam stanica. zato me zanima da li je kod nas moguće ići u postupak sa doniranom stanicom i dal to pokriva HZZO.
    i ima li tko kakav savjet, hrana, trave bilo kakva alternativa....?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kawanga,
    u Hrvatskoj se, iako je zakonom dozvoljeno, ne obavljaju donacije jajnih stananica. Liječnici šalju neplodne parove na liječenje u inozemstvo, ali HZZO im za to liječenje pokriva samo manji dio troškova postupka. Tako npr. kod donacije jajnihh stanica cijena postupka je oko 5000-6000 eura, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo za postupak refundira samo 1000 eura, ostali dio troška snose sami pacijenti.

Naši neplodni parovi koji za liječenje trebaju donaciju muških ili ženskih spolnih stanica na postupke idu u klinike u Republiku Češku. Ovdje je tema na kojoj se piše o postupcima u Češkoj:
    http://forum.roda.hr/threads/83044-P...4%8CE%C5%A0KOJ

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Puuuno ti hvala Inesz!
    još sam rastrešena pa ne znam od kuda da krenem sa istraživanjem. Puno si mi pomogla <3

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kawanga...ako ti ikako mogu pomoći, javi se! Ja sam trenutno u postupku donacije oocita...Dođi na temu Potpomognuta u Češkoj...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kawanga,
    znaš li kakvi su ti nalazi? Kolika je zaliha jajnih stanica (AMH), koliki je FSH, je li ti dr gledala antralne folikule?

U situaciji u kojoj se nalaziš, najvažnije je brzo djelovati. Ova godina koliko si na VV, a niti jedan postupak nije obavljen, predstavlja ogroman izgubljeni period tvog fertilnog doba.

Kakvu stimulaciju dr predviđa, kad bi išla u postupak? Je li ti štitnjača pod kontrolom?

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Budem Nadica.
    sutra krečem u izčitavanjem postova....danas mi je več puna glava i niš više ne stane

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Kawanga,
    znaš li kakvi su ti nalazi? Kolika je zaliha jajnih stanica (AMH), koliki je FSH, je li ti dr gledala antralne folikule?

U situaciji u kojoj se nalaziš, najvažnije je brzo djelovati. Ova godina koliko si na VV, a niti jedan postupak nije obavljen, predstavlja ogroman izgubljeni period tvog fertilnog doba.

Kakvu stimulaciju dr predviđa, kad bi išla u postupak? Je li ti štitnjača pod kontrolom?
    ja te nalaze niš ne kužim tak da jedino znam ono kaj mi je dr. objasnila.
    ovak je nalaz: FT 4,2 , ATG-CENTAU <15,0 , ATPO-CENTA 803 ,AMH_ACCESS 2,8, LH 10,3 (Faze MC sredina folik.faze 2,1-10,9 Sredina MC 19,2 - 103 Sredina luteal.faze 1,2 - 12,9 Postmenopauza 10,9 - 58,6) FSH 15,5 (Faze MC sredina folik.faze 3,9-8,8 Sredina MC 4,5 - 22,5 Sredina luteal.faze 1,8 - 5,1 Postmenopauza 16,7 - 114), T 1,5, E2 402, PRL 287, DHEAS 4,8, (S) SHBG 130,9, FAI 1,1.
    TSH nisam napisala jer je tad bio loš al idem na kontrole u Vinogradsku pa su mi tam to sredili.
    Dr. je rekla da idemo na IVF uz klomifen al da me neće nafilati sa hormonima da mi to ne naruši i ovako lošu sliku hormona.
    To gubljenje vremena i mene izluđuje. Oni kažu pa to je slijedeći mjesec a svaki slijedeči mi nešto nađu što treba izregulirati. Zar me nije mogla još prije par mjeseci staviti na Dufaston pa bi do sad bila bez cista i spremna za postupak.
    Još me danas pita kao jel sam radila PAPU jer mi je zadnji nalaz od 10 mj.....prije će mi nalazi zastariti nego što me pošalju na postupak. E, sad sa več i ljuta!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kawanga,
    imaš li opciju otići na konzultacije negdje drugdje? Npr. kod privatnika? Čuti neko drugo mišljenje? Ja bih to svakako učinila na tvom mjestu.

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

trenutno baš i ne, samo dragi radi....

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

jel tko koristio MACU?

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

jel tko koristio MACU?

od moje prijateljice muž, kažu da je jako dobra no oni na žalost još nemaju djece. znam da je dobar čaj vrkuta u kombinaciji sa maruljom. marulja je jako gorka ali zatvori nos
    vrkutu sam i sama pila, regulirala mi je cikluse i nisu više tako bolne kao prije. pila sam je prvenstveno zbog toga. potraži na netu kako se piju u kombinaciji, imaš forume o tome koliko su učinkoviti čajevi. ukucaj vrkuta+marulja.
    vrkuta je jako dobra za nas koje smo imale spontani jer obnavlja i sluznicu maternice, za žene u menopauzi... Progooglaj

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Prikupljamo nalaze za drugi pokušaj u 9om mj., kad ono ureaplazma -jaoooo! Baš sad,luda sammm!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Cure, je li imala koja problem sa ureaplasmom? Moram li čekati uredan nalaz ili mogu i prije toga otići gore, jer svejedno prvi mj samo mi hormone vade i suprugu spermiogram... (trenutno smo na antibioticima, a za mj dana moram ponovno na kontrolni bris, a žao mi propustiti taj jedan mjesec)

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

neće te pustiti u postupak sa ureaplazmom. večina žena ju ima, čak i trudnica, a da niti neznaju ali za postupak te traže da su svi nalazi uredni.
    ja sam ju imala i mučila se 4 mj.da je se rješim. davali su nam neke antibiotike (npr. sumamed) koji nisu baš uspješni u rješavanju ureaplazme.
    na kraju sam rekla dr. neka mi da najjači antibiotik i mislim da je to bio doksiciklin i sa njim smo se rješili. gadan je za želudac al je efikasan.
    pridržavaj se uputa koje ti dr. kaže jer se ureaplazme dosta teško rješi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tajci,
    ureaplazma je prepreka za postupak, ali ne za pripremu za isti.
    Slobodno mozres rjesiti hormone i tm spermiogram.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    tajci,
    ureaplazma je prepreka za postupak, ali ne za pripremu za isti.
    Slobodno mozres rjesiti hormone i tm spermiogram.

Sretno!
    Uljepšala si mi dan! Onda ipak idem u 9om na pripremu i ako kontrolni nalaz bude ok, idem u postupak u 10om, u suprotnom čekam dok se ne riješimo ureaplasme pa onda startamo

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

jel tko koristio MACU?
    Dosta žena koristi razne biljne pripravke,i sama sam..no nebi ti preporučila išta od toga jer se ne smije koristiti paralelno sa hormonalnom terapijom/stimulacijom. Jedno poništava učinkovitost drugoga.
    Jako mi je žao da vam sve to skupa dugo traje...vidim da ti je amh dosta nizak i pretpostavljam da ti je dr uz krvnu sliku gledala i zalihu js,pa je zato izjavila da ćete teže doči do trudnoče.
    Ali moraš znati da ništa nije nemoguče,i jako ti držim fige da cista nestane i da potrefite dobru stimulaciju,i da uskoro vibramo za betu.
    Ono što me kopka...napisala si da su ti štitnjaču uništili jodom. Kako to sa su ti ju u tako mladim godinama tretirali jodom? S njim obično idu kod žena koje su završile svoj reproduktivni život...i moguče da ti je zbilja sve ovo sad,posljedica tog liječenja.
    i svu sreću ti želim!

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

hvala Žuži!
    našla sam za Macu da piše da nije preporučljiva za osobe koje imaju problema sa štitnjačom, tak da sam odustala od toga.
    izjava dr. na nuklearnoj je bila da svima u hiperu radije preporuča jod prije nego se ide na operaciju....ma ne znam, uglavnom imam osjećaj da svi ti endokrinolozi rade ko na traci i da su me spačkali.
    još ću si probati pomoći sa nekim medom (da očisti ciste) jer je mom dragom med sa orašatim voćem dosta pomogao za spermiogram.
    uglavnom ne odustajem jer još nisam niti posteno krenula!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ni čuti o odustajanju
    Eto vidiš...nevjerojatno.
    Primjer u Vž bolnici,mojoj kumi (starija žena) su štitnjaču zračili jodom uz objašnjenje da joj smiju zbog godina. Inače,ženama koje nisu rodile ili još planiraju roditi,ne dolazi u obzir.
    Šta je tu je. Sad u boj sa svim raspoloživim sredstvima da se iz sveukupne situacije izvuče najbolje.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

hvala Žuži!
    našla sam za Macu da piše da nije preporučljiva za osobe koje imaju problema sa štitnjačom, tak da sam odustala od toga.
    izjava dr. na nuklearnoj je bila da svima u hiperu radije preporuča jod prije nego se ide na operaciju....ma ne znam, uglavnom imam osjećaj da svi ti endokrinolozi rade ko na traci i da su me spačkali.
    još ću si probati pomoći sa nekim medom (da očisti ciste) jer je mom dragom med sa orašatim voćem dosta pomogao za spermiogram.
    uglavnom ne odustajem jer još nisam niti posteno krenula!
    kawanga, sad si me totalno isprepadala... ja sam nova i imaću 39 za par mjeseci i NIKAD još nisam nigdje ni bila vezano za MPO...

Dakle ženske pozdrav, nova sam i spremam se sljedeći tjedan na VV (vidim na HZZO listi da se najmanje čeka)
    čitam vas već neko vrijeme, ali nisam uspjela iščitati - kojeg dr tamo predlažete (ako se uopće može birati)???

i jel treba MM isto uputnicu ako ide samnom ili je dovoljna moja?

hvala na pomoći, nadam se da ću se brzo ufurati...

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Dr.Jukić opet nema,sestre kažu da se zove prije odlaska na brdo.Mjenja ju ko stigne.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ovo izgleda kao lagano gašenje VV-a!!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

tj. namjerno sabotiranje!!

Pravila pisanja postova