Pokazuje rezultate 1 do 50 od 640

Tema: Napad na Pariz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušala bi vam približiti ono o čemu Šafran priča, jer vjerujem da je možda teško onome tko nije živio Njemačku demokraciju razumjeti kako ona točno funkcionira.

Razlog je ovaj:

Prvi dio ove tvrdnje je skrivanje cenzurom zbog straha od drugačijeg. To ne implicira da li je to drugačije ispravno, samo kažem je drugačije. Kao i uvodni post od ZareMie, tu nema razlike.
    Ono što čini Njemačku demokraciju je upravo tolerancija u kojoj nema mjesta za strah od šačice ekstremista. Kao što su donijeli odluku da će se nogometne utakmice ipak dalje odvijati da se ne poklekne namjeri širenju straha, tako se toleriraju (ali pomno prate) skupine koje smatraju da imaju pravo izlaziti u javnost sa tvrdnjama koje su za razumno društvo izvan svake pameti. Ali oni su u manjini. Time da ih se pusti da govore, umanjuje se njihova snaga, postaju nebitni. Što nas opet dovodi do gore citirane teze. Po zakonima logike – gore citirana tvrdnja je identična ovakvoj tvrdnji : ako govorimo o homoseksualnosti, ljudi će postati homoseksualci. Nema logike, nije li tako?
    alga, uopće nije teško to razumjeti.
    Ne znam zašto se misli da je takav koncept nešto za što smo na ovim prostorima prvi put čuli evo baš sad na forumu, to mi je jedino malo zbunjujuće. Ali čak i tome razumijem razlog :D
    Ovo zadnje za homoseksualnost - ne bih se složila da je identično. Ideje se šire među ljudima, seksualna orijentacija - ne bih rekla.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Miješaš kruške i jabuke. Pročitaj ovo pa će ti biti jasnije: https://bib.irb.hr/datoteka/503036.K...i_je_jezik.pdf

Svrha standardnog jezika nije da svi govorimo jednako, pobogu, pa kako bi to izgledalo. Jezik je raslojen, vremenski, prostorno, funkcionalno... Bi li ukinula dijalekte, urbane, profesionalne i dr. žargone? No ovo je stvarno previše, postoji tema za to, kako već rekoše cure.
    Neispravne riječi nisu dijalekt.
    Ili ćete mi tolerirati da pišem ovako "nepravi reč nijet dilekt". Ono, mogu izmisliti što me volja i to prolazi?
    Temu su zaključali.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.11.2015. at 09:47

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Neispravne riječi nisu dijalekt.
    Ili ćete mi tolerirati da pišem ovako "nepravi reč nijet dilekt". Ono, mogu izmisliti što me volja i to prolazi?
    Temu su zaključali.
    Možeš reći, ali te (možda) nećemo razumjeti, a jezik služi tomu da se razumijemo. N
    o kad šafran kaže dobijaju umjesto dobivaju, svi smo je razumjeli. I ona ima pravo tako pisati, bilo da ne zna standardni oblik tog glagola bilo da dolazi sa srpskoga govornog područja pa to njoj jest standardni oblik. Zašto bi ti (ili bilo tko od nas) uopće ulazila u to?

I evo tema: http://forum.roda.hr/threads/63547-Hrvatski-jezik
    Posljednje uređivanje od vikki : 18.11.2015. at 10:04

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ideje se šire među ljudima, seksualna orijentacija - ne bih rekla.
    Vidi, probaj stvari postaviti ovako: da li bi ti počela mrziti zato što čuješ govor mržnje? Ako ne, misliš li da možeš i drugim ljudima dati to isto povjerenje? Oni koji mrze- njima nije presudan govor mržnje da bi mrzili, nego je samo odraz.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Vidi, probaj stvari postaviti ovako: da li bi ti počela mrziti zato što čuješ govor mržnje?
    Pa nisu stvari baš tako jednostavne.
    Evo, govor mržnje i djelovanje mržnje se pred drugi svjetski rat vrlo efikasno proširio cijelim nacijama. Potencijal za mržnju se nalazi vjerojatno u svakome.
    Kako se najefikasnije boriti protiv toga - sigurno ima različitih načina i modela, više, manje ili jednako efikasnih. Ako se u Njemačkoj procjenjuje da im je aktualni model efikasan - ja nemam ništa protiv. Daleko od toga da sam stručnjak za tu problematiku.
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.11.2015. at 10:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •