Stranica 3 od 15 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 705

Tema: Bozicni kolaci 2015.

  1. #101
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nano daj recept za te nus štangice

    meni je pod mus vanili kiflice
    majini kukiji
    i vjerojatno budnići
    vanja bi šape, ali su mi se zadnji put zaljepile, žličicom smo ih jeli iz kalupića, pa su mi se zamjerile
    Jesi ih radila po Martinom receptu? Odličan je.

  2. #102
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    hvala jurana!
    e, i ne treba nikako zaboraviti tijesto od spajalice za obične kekse, one koji se režu s oblicima, zvjezdice ili sl. meni je to njeno tijesto najnaj.
    i one male orehnjače od n grace.
    htjela linkati, al to bog ne bi našao više ovako na forumu, srećom to sam zapisala. lani sam svaki tjedan radila novu turu tih orehnjača

  3. #103
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    Aaaaa, ne radi to mom OKP-u! Sad ga moram naći.

    Evo: http://forum.roda.hr/threads/79549-M...orehnja%C4%8De

    Tijesto za kekse:
    Keksi by moja baka

    1 šalica ( za bijelu kavu) maslaca ili masti
    1 šalica šećera ( ja stavim manje)
    1 jaje i 2 žumanjka
    1 pp
    2 šalice brašna ( i jos malo brašana da se ne lijepi smjesa)
    limunova korica
    A i ovo se svake godine traži: princess puffići
    Posljednje uređivanje od Jurana : 24.11.2015. at 16:09

  4. #104

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    U Austriji više peku i jedu kekse u adventsko vrijeme. A ja ih tek ove godine počinjem raditi jer ih ne volim baš jesti.
    Ali, planiram ih poklanjati u staklenim posudicama iz Ikee.
    Pa, ne budi lijena, u subotu sam po prvi put ispekla linzerice i jučer jedne smiješne zvjezdice :
    http://www.oetker.de/rezepte/r/himmelsboten.html
    (možda se nekome svidi ideja s rukicama)
    Inače, linzer su već nestali.
    A ovdje ispeku do prvog adventskog vikenda tj. subote skoro sve, pa jedu kekse dva tjedna i onda im pred Božić već izlaze na uši :D
    Al ne dam se, sutra ponovo pečem kekse

    I da, skoro 2 kg maslaca, ukrasa za kekse gro, a o brašnu neću ni govorit (nikad manje od 10 kg).
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.11.2015. at 16:23

  5. #105

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Ovo je odličan recept za obične "butterkekse":
    600 g glatkog brašna
    400 g omekšalog maslaca
    150 g šećera
    1 jaje
    1 vanilin šećer
    1 žlica cimeta
    Po želji dodati koricu limuna, naranče, pravu vaniliju, kakao, lješnjake, bademe...
    Ovo je nešto kao basic recept, mogu se raditi obični keksi (zvjezde i co) ili linzeri ili što god vam padne na pamet.
    Peći otprilike 7 min na 160 stupnjeva. Lakše se rade keksi ako tijesto ostavite na sat-dva (a može i preko noći ) u frižider. Pobrašniti podlogu.

    Ja sam radila od pola smjese i ispadne oko 50 linzera.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.11.2015. at 16:40

  6. #106
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    e super, baš sam tražila provjeren i najbolji recept za kekse u oblicima

  7. #107
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Tang gore ti je Jurana kopirala recept od MoMo za kekse. Taj recept je super.
    Cvijeto hvala al recept je od MoMo i fakat je dobar.

  8. #108
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Za cvijetu: Dika ima i landonere i londonske štapiće
    Varijante istog kolača, ali su 30 stranica udaljene (barem u mojem izdanju).

    Od običnih keksića koji se rade u oblicima, ja imam isto jedne Dikine (zovu se zvjezdice, ali ja radim srca :D ). Ti nekako stvarno dobro prolaze po rođendanima, vrtićkim proslavama i sličnom.

    14 dag maslaca
    19 dag brašna
    5 dag šećera
    1 žumance

    Razvalja se na pola cm, reže kalupom, premaže bjelancem i malo pospe kristal šećerom. Ova zadnja dva koraka im daju šarm. Peku se 10-15 minuta, ne znam točno. I iz nekog razloga budu pomalo lisnati kad se ispeku.

  9. #109
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Ma uvijek su to varijante prhkog tijesta. Al ovo gore, ne znam zasto su to meni keksi od spajalice , mi uvijek dobro uspije i dobro se razvalja. A s nekim arijantama se ispatim ko isus na krizu, il puca tijesto kad se valja, il se lijepi il se ne spoji, uvijek neke pi*darije. Al treba imati na umu da ja nisam neka vjesta slasticarka isto. Zna vertex bem ti roladu i anu ugarkovic

  10. #110

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Moj plan za ovu godinu:- muffini, čokoladni i voćni (od borovnica ili limuna)- kuglice, dvije vrste (nutella s keksom i rafaelo)- šape- čupavciSve mi je to lako i začas se napravi, možda će me čupavci još i najviše izgnjaviti. Tortu ovaj put neću praviti, samo ću pripremiti i zamrznuti cimet rolnice, one će biti kao "glavni" kolač. Isto to ću napraviti i sa slanim kiflicama.
    Molim te recept za cimet rolice! Obozavam cimet

  11. #111
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    cvijeto, baš mi je jako drago da volite orehnjačice
    fakat su super
    to je najbolje i najpodatnije tijesto koje sam isprobala, stvarno se lako mijesi i razvalja

  12. #112
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    14 dag maslaca
    19 dag polubijelog brašna
    5 dag šećera
    1 žumance

    Razvalja se na pola cm, reže kalupom, premaže bjelancem i malo pospe kristal šećerom. Ova zadnja dva koraka im daju šarm. Peku se 10-15 minuta, ne znam točno. I iz nekog razloga budu pomalo lisnati kad se ispeku.
    Zaboravila sam napisat, još bolje su mi s polubijelim nego s bijelim brašnom.
    Posljednje uređivanje od vertex : 24.11.2015. at 19:32

  13. #113
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    bem ti roladu i anu ugarkovic
    Ja stvarno ne znam kako si to uspjela zaribati

    Daj recept spajalicinih keksića!

  14. #114
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Molim te recept za cimet rolice! Obozavam cimet
    Evo ovaj:

    http://www.coolinarika.com/recept/cinnamon-rolls/

    Ja ih još nisam radila, ali moja prijateljica ih redovno pravi i božanstvene su!

  15. #115
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    ja danas napravila vanilin kiflice i snowballs cookies
    pola otislo
    mislila sam da ce trajati bar do nedjelje

  16. #116

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    I ja sam danas napravila vanili kiflice, i nece potrajat ni do sutra cini se

  17. #117

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    Mamica hvala na receptu, probat cu ovih dana. Prvi put cujem za tjesto u koje ide kuhani puding i bas me zanima
    kakav ce biti. Samo me cudi da od kila brasna ispane samo 20 komada?! Jel itko pravio vec?
    bili se ovo moglo zamotati i zamrznuti nepeceno?

  18. #118
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi ih radila po Martinom receptu? Odličan je.
    jesam
    uspjevalo više puta
    prošli put su bile užasno prhke
    i zaljepile se
    jer tamo piše da se kalupi ne mažu
    iz kalupa smo žličicom jeli pijesak

  19. #119
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Mamica hvala na receptu, probat cu ovih dana. Prvi put cujem za tjesto u koje ide kuhani puding i bas me zanima
    kakav ce biti. Samo me cudi da od kila brasna ispane samo 20 komada?! Jel itko pravio vec?
    bili se ovo moglo zamotati i zamrznuti nepeceno?
    Moze se zamotati i zamrznuti nepeceno, to mi je cilj i za Bozic uraditi. A rolnice su dosta velike i meni su, recimo, dovoljne dvije da se zasitim, a zaista imam veliki kapacitet za slatko.

  20. #120
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Aleksandra, meni se to sa pracnama dogodilo kad sam ih previse/predugo mijesila. Sad zbrckam sto brze i uvijek ispadaju bez problema.

  21. #121
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Nama su svake zime obično jedni novi keksići hit i onda se njima ubijamo čitave zime, pretprošle snowballs, prošle milijun komada. I uz njih neki kojima se ubijamo te sezone u malo manjem obimu (pretprošle zime male prhke orehnjače, a prošle medenjaci).

    Zanima me da li je tko vidio dr. oetker začin za paprenjake i gdje? Meni su najbolji oni baš po receptu s tog začina (samo ja stavljam pola začina umjesto čitavog na tu količinu), ali ga još od prošle zime ne nalazim u većim dućanima u vž. Ako je netko gdje vidio (zg mi nije problem), nek javi molim gdje.

    Ili, ako netko ima isprobani recept za sličnu mješavinu.

    Ja bih uz te suhe i neku kremastu tortu, skupljam ideje. Obično radim Jozefinu i za Uskrs i za Božić (a i često van tih okvira), ali sad bih baš nešto kremasto (voće baš ne prolazi kod nas), ne "preteško".

  22. #122
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    Hvala svima na receptima za LAndonere!

  23. #123
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,985

    Početno

    Ja bih uz te suhe i neku kremastu tortu, skupljam ideje. Obično radim Jozefinu i za Uskrs i za Božić (a i često van tih okvira), ali sad bih baš nešto kremasto (voće baš ne prolazi kod nas), ne "preteško".
    meni je Jozefina idealna za Božić, možda da probaš nešto čokoladno sa kremom od naranče. Ja svake godine o tome razmišljam pa napravim Jozu.

  24. #124
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    jao koliko nisam radila snoviđenje! baš ste me dobro sjetile. raditi ću ih sigurno.
    još moram smisliti ostalo. klinci će tražiti sigurno ili lagano slane ili snowballse.
    a moram i neku monumentalnu tortu smislit.
    u zadnje sam vrijeme radila samo creme brule jer sam konačno nabavila brener.

  25. #125
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih uz te suhe i neku kremastu tortu, skupljam ideje. Obično radim Jozefinu i za Uskrs i za Božić (a i često van tih okvira), ali sad bih baš nešto kremasto (voće baš ne prolazi kod nas), ne "preteško".
    Imam ja hit recept za Milka tortu, bogata, kremasta, a lagana. Kora je od lješnjaka, krema se dijeli na dva dijela, u jedan dio ide tamna, a u drugi bijela čokolada. Potražit ću ga čim prije i staviti ovdje..

  26. #126
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    eh da, ovaj sam vikend od slatkog radila po Otoloengiju friterse od rikote sa umakom od malina i čokoladnom zemljom. to nije za stajanje, ali je jako dobro. i umak i zemlja se mogu napraviti unaprijed pa se rade samo fritersi.

  27. #127
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    sasa ti pricas hrvatski
    obozavam tvoje recepte jer me natjeraju da sirim vidike u kuhinji

    sad kad sam zguglala te fritese s cim ih ti radis, tj. kojim mrvicama?

  28. #128
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    obozavam tvoje recepte jer me natjeraju da sirim vidike u kuhinji
    Meni je uopće jadno napisati da sam danas kuhala, šta ja znam, piletinu i krumpir, nakon što Saša napiše svoje kuhinjske čarolije

  29. #129
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa uvijek možeš izmisliti neki fensi naziv za piletinu, čisto da se osjećaš bolje. Ja sam jučer kuhala krem juhu od mrkve i pekla burek sa sirom, tu stvarno nema pomoći.

  30. #130
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    Gdje god dođe, sasa izaziva osjećaj manje vrijednosti

    Meni to uopće ne smeta, neka izvrsnosti!


    Marta, narančasta jesen u tanjuru i hrskava sirnica!
    Posljednje uređivanje od Jurana : 25.11.2015. at 09:00

  31. #131
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je uopće jadno napisati da sam danas kuhala, šta ja znam, piletinu i krumpir, nakon što Saša napiše svoje kuhinjske čarolije
    Pa čemu? Kad je Vještičica stavljala slike svojih uradaka (šivanje, heklanje, pletenje) nismo se uspoređivali. To je posebna kategorija.

  32. #132
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Biž, biž, kad se uhvatim heklerice, redovno me flešne bar 2-3 puta.

  33. #133
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Jurana, Marta

  34. #134
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,852

    Početno

    Radila sam sinoć paprenjake s Da mi je nešto slatko. Prilično dobar recept, s obzirom na to da nisam koristila maslac, ispali su vrlo dobri, možda ipak mrvu preslatki. Ponovit ću ih kroz 2-3 tjedna.

  35. #135
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    kad sasa pise o kuhanju, ja prvo guglam
    a bome, i kad pise o vjezbanju

  36. #136
    dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    356

    Početno

    Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Mamica hvala na receptu, probat cu ovih dana. Prvi put cujem za tjesto u koje ide kuhani puding i bas me zanima
    kakav ce biti. Samo me cudi da od kila brasna ispane samo 20 komada?! Jel itko pravio vec?
    bili se ovo moglo zamotati i zamrznuti nepeceno?

    radila nekoliko puta..fantastične su

  37. #137
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ali nije to ništa kompliciranije od bureka. što ja kuham. osobito ako je od domaćih kora. samo je neuobičajeno.
    spajka kako to misliš mrvicama? kakvim mrvicama?

  38. #138
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    pa na googlu nasla neki recept s nekim mrvicama ili ili, pa zato pitam s kojim radis.
    ocito nije dobar recept, nisam isla na stranice tvog kuhara, kako ga imam spremljenog.

  39. #139
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    to je iz nove kuharice. mislim da još nema na netu. stavim ti recept popodne tu.

  40. #140
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

  41. #141
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    hvala puno

  42. #142
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ali nije to ništa kompliciranije od bureka. što ja kuham. osobito ako je od domaćih kora. samo je neuobičajeno.
    spajka kako to misliš mrvicama? kakvim mrvicama?
    Dok sam zivjela vani i u Zagrebu, rado sam eksperimentirala sa namirnicama i receptima. Sada sam sretna sto nam je u prodavnice stigao djumbir i neka žnj curry mjesavina. I to je bitna stavka...

  43. #143
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    slažem se mamica!
    srećom sad se puno toga može i naručiti.
    no ipak je Dolac nezamjenjiv.

  44. #144
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    Fora su mi zvjezdice koje u ruci drže čokoladu i bombone. Mislim da bi moja Kitica vadila čokoladu i bombone pa ostavljala rasturene zvjezdice.

    Meni su neizostavni:
    linzeri - trostruka doza
    vanilin kiflice - trostruka doza
    bijela pita - kore spečem duplu dozu, kak me susjeda naučila, pa samo kremu kuham po potrebi

    Baka napravi izvrsne išlere i kojekakve ukrašene kolačiće.

    Milka tortu sam radila za ročkas i sjajna je!
    Evo recepta:
    http://www.kolaci.biz/milka-torta.html

  45. #145
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    Dr Oetker poklanja zidni kalendar za poslanih 10 omota bilo kojih dodataka za kolače, pudinga ili ukrasa za torte. Ja se potrudim svake godine nabaviti ga jer ima sjajne recepte.

  46. #146

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Nera,slažem se.Milka torta je prefina.
    ja ju radila prije nekih dvije godine maloj za ročkas i svi su bili oduševljeni...
    i jako je zasitna,jedan komad i za one najveće sladokusce.

  47. #147
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Uz bijelu pitu, obozavam sipkovu pitu i medenu Katu.

  48. #148
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    Jedna od meni dražih torti je mileram torta. A često običnu kremšnitu izlijem u kalup za tortu. Ove dvije su brzinski gotove, a lagane.
    S Milka tortom ima posla - najgori dio su mi beze kore s prženim lješnjacima. Uf, kaj se lijepe! A kreme su sjajne (s bijelom čokoladom, naročito s Milka čokoladom sa sjeckanim lješnjacima)! Čak se i mom Princu dopala, koji je prilično izbirljiv.

  49. #149
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Sa Mileramom se ne može pogriješiti - preukusna i prelagana za napraviti. Nema šanse da se loše napravi ili da se nekome ne svidi.

    Moja Milka ide ovako:

    Biskvit:

    5 bjelanjaka
    6 dag šećera
    8 dag mljevenih lješnjaka
    2 žlice brašna
    1/2 praška za pecivo

    *Ispeći dva ovakva biskvita i peći na 180 stupnjeva 20 min

    Krema:

    1 l mlijeka
    3 pudinga od vanilije
    10 žumanjaka
    10 dag šećera
    2 žlice gustina
    20 dag margarina
    3 dl vrhnja za šlag
    20 dag bijele čokolade
    20 dag mliječne milka tamne čokolade

    Priprema kreme:

    Izmiješati žumanjce, šećer, puding, gustin i ukuhati u mlijeko. U ohlađeno dodati margarin i izrađeno vrhnje.

    Podijeliti na dva dijela i u jedan dodati rastopljenu bijelu, a u drugi mliječnu milku čokoladu.

    Slaganje:

    Biskvit - žuta krema - biskvit - tamna krema - šlag.

  50. #150
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Dr Oetker poklanja zidni kalendar za poslanih 10 omota bilo kojih dodataka za kolače, pudinga ili ukrasa za torte. Ja se potrudim svake godine nabaviti ga jer ima sjajne recepte.
    gdje to pise?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •