Stranica 25 od 123 PrviPrvi ... 1523242526273575 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Srbi su bili izuzetno privilegirani narod u hrvatskoj
    Svaka manjina je izuzetno privilegirana u svakoj zemlji koja ih priznaje. I danas svaki manjinac ima dva glasa. Dakle, ništa novo.

Pozivanje na SANU kao relevantnu instituciju je jako nategnuto jer se do danas nije dogodilo da je ijedan političar ikada prihvatio mišljenje akademije - ako ga nije dobro platio. Ključan termin je konsenzus, koji je isključivo politički. Ako ikada čuješ pozivanje na "znanstveni konsenzus" - radi se o politici pod krinkom znanosti. Znanstveni konsenzus je oksimoron, jer jedino čega nikada nećeš naći u znanosti je konsenzus.
    Vjerovanje u relevantnost SANU u politici značilo bi pripisivati im nadnaravne moći.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo, ja cu odgovorit na pitanje o tome je li mi drago da mi Hrvati imamo drzavu - totalno mi je svejedno. Ne zato sto zelim zivjeti u Srbiji, Velikoj Srbiji ili Jugoslaviji, nego zato sto mi je sve sto ima veze s nacijom mome umu potpuno strano. Cista definicija kozmopolita ako cemo idealisticki. Ako cemo realno, nisam glupa, vidim sto su nacije, znam povijest, i ako se mene pita, sluze samo ratovanju. Evo zadnjih 60 godina traje par ratova jer neke nacije zele drzave koje nemaju. I tako stoljecima unazad. Dan kad ce to stati ce biti dan kad korporacije i kapital poraze naciju do kraja.
    Hrvati, Srbi, Kurdi, Sirijci, sve mi je isto. Ljudi od koze i mesa koji zive na nekom prostoru u nekoj kulturi. Naciju vidim samo kad je rat ili sportsko natjecanje, pa s obzirom da nije rat vec 20 godina i niti jedno sportsko prvenstvo ne traje 365 dana u godini, zbilja ne vidim razloga da se non stop prica o Hrvatima, Hrvatstvu i hrvatskoj drzavi, dosadno za popi... Kao da smo svi u vjecnoj krizi identiteta i amneziji pa si svatko jutro prvo trebam poljubit zastavu i onda idem dalje. Ja nisam Hrvatica, ja sam ja. Hrvatica sam samo kad odem u inozemstvo pa me netko pita odakle sam, da me smjesti u neki regionalno kulturni koš, ostalih 350 dana u godini me iskreno zaboli ona stvar. Ako ce nas zbog toga satrat Srbi ili neka druga nacija, neka onda HDZ bude vjecno na vlasti, al satrat ce nas kapitalizam, a ne nacionalizam.

Sto se tice crkve u skoli, ja sam neki dan poslala mail svima od ministra do ne znam koga sto ravnatelji osnovnih skola imaju ici kod Bozanica, odgovor cu vjerojatno dobiti nikad.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nije stvar dopustenja suncokret nego dosadno je predvidljivo ocekivat tvoje postove na svaki post koji objave ovi sto se usude drugacije razmisljat i pisat.

a ja nekako uvijek imam potrebu (pogotovo na ovom forumu) stat na stranu onih koje omalovazava i vrijedja vecina.

Pa i na temi o ocevima i majkama kad svi zaskoce tatu koji se usudi uopce pitat za svoja prava il slucajno rec jednu ruznu o svojoj bivsoj i brdo takvih tema.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    imas ti kakve dobre linkove za to sto navodis?
    Momentalno nemam, ali ako ti je pri ruci Marxov Kapital, unutra su ti sve upute za liberale.

Negdje sam imao zgodno ilustriran odnos različiti političkih partija prema socijalnoj pomoći, što u velikoj mjeri opisuje tko je tko, ali nije potpuna informacija. Hajd kad stignem ću potražiti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, nisam znala da trebam tvoje dopuštenje za pisanje. ako ti se ne sviđa što pišem, preskoči-vrlo jednostavno.
    Ili lijepo stavi filter kao ja na Dijanu

Lili, iskreno, ocekivala bih suzdrzaniji stav prema HDZ-u od tvog. Nemoj me krivo shvatiti, ne prozivam te. Poznajes me i mozes "cuti" intonaciju. Ako zbog nicega, zbog toga sto su tvoja djeca "stvari", a ne Bozji darovi. A onda i zbog svih onih kojima je HDZ oduzeo sansu diskriminirajucim zakonom o potpomognutoj oplodnji da ikada dobiju djecu. I to na temelju velike Milinoviceve laži.

Osobno sam sjedila na predstavljanju rezultata klinika nakon uvodjenja restrikcija, a potom vidjela da je na stranicama HZZOa objavljen dokument u kojem su u netom objavljenoj prezentaciji lijecnika HDZovci zamijenili uspjesnost PRIJE i POSLIJE.

Karamarko koji se zalaze za obitelj, u tom trenutku u tajnim sluzbama sigurno nije pratio medije, inace bi posten kakav jest sigurno rekao nesto. U to je vrijeme bio jos ozenjen za gdju Enisu Muftić iz ugledne muslimanske obitelji prof. Osmana Muftica i nije se morao jos uvlaciti Kaptolu.

Ako se ne varam i danas postoji tema Sve Milinoviceve lazi.

Ne radi se tu o iznosenju misljenja, nego neistina.

Leirmama je iznjela misljenje i svoju emociju. Ja mogu iznjet svoje misljenje da ako netko izglasa zakon koji me direktno diskriminira u najosjetljivijem zivotnom segmentu (u mom slucaju Zakon o medicinskoj oplodnji) i to na temelju lažno predstavljenih rezultata, da je to najgora (ne)ljudska opcija. Ma koliko si laskali u samodopadnosti, nije to bas tako malo vjerojatno da ce vecina odlucivat o vasoj sudbini.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ot Pa kaj vi ujutro ne radite ili vam je dosta sati sna od 1 do jutra?!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije stvar dopustenja suncokret nego dosadno je predvidljivo ocekivat tvoje postove na svaki post koji objave ovi sto se usude drugacije razmisljat i pisat.

a ja nekako uvijek imam potrebu (pogotovo na ovom forumu) stat na stranu onih koje omalovazava i vrijedja vecina.

Pa i na temi o ocevima i majkama kad svi zaskoce tatu koji se usudi uopce pitat za svoja prava il slucajno rec jednu ruznu o svojoj bivsoj i brdo takvih tema.
    Povremeno sam se znala javiti na poZeleni temi. Slucajno, ne pratim taj dio foruma, pratim strucniju literaturu od foruma iz tog podrucja. Tamo sam ja "Marsijanac". Ne pise tamo ugladjena elita koja dozvoljava dijametralno suprotno misljenje o nekoj temi, ali lijepo dodjes, izneses argumente, moji su cesto prihvaceni. Ovdje nema argumenata. Leirmami se ne svidja gay brak. Ne priznaje im ista prava, al nema nista protiv njih. To je osjecaj "iz trbuha". Nema tu argumenta. Kao da napisem da ja mislim da bi Romi trebali ici u odvojene skole. Nemam ja nista protiv njih, samo me zelim da se oslaste udisanjem mojeg zraka. Dijana ima osjecaj da je Karamarko posten kao i njegov najblizi suradnik bez valjane diplome. Isto bez argumenta.

I onda krene "gdje si bio 91."

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj miffy34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ot Pa kaj vi ujutro ne radite ili vam je dosta sati sna od 1 do jutra?!
    Ne radim. Cekam nekog da mu dam jesti

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I da, Leirmama pise pomirljivim tonom i pretpostavljam da iz religioznih razloga ne podupire gay brakove. Nisam htjela prozivati, nema smisla sad po toj temi drviti, znamo sto tko misli o tome.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Momentalno nemam, ali ako ti je pri ruci Marxov Kapital, unutra su ti sve upute za liberale.

Negdje sam imao zgodno ilustriran odnos različiti političkih partija prema socijalnoj pomoći, što u velikoj mjeri opisuje tko je tko, ali nije potpuna informacija. Hajd kad stignem ću potražiti.
    Meni zapravo nije jasna politicka liberalna opcija. Meni koja sam politicki sazrijevala na zapadu u ljevicarskom okruzenju, liberali predstavljaju prezrenu kapitalisticku desnicu bez senzibiliteta za socijalu. S puno vecom odbojnoscu ih se gleda nego na krscanske opcije. Liberali su u pravilu neki bogatasi/plemici koji se bore za liberalno trziste. Ljevicar izgovara rijec liberal istom intonacijom kao ja HDZ

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo moje misljenje na temelju iskustva. Bez da sam duboko ulazila u tematiku.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 28.12.2015. at 02:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena n esto si krivo pohvatala ja ni hdz ni sdp spomenula nisam.

bas zato sto me poznajes znas koji je moj stav o mpo i on ne moze nikako bit drugaciji nego tvoj.
    pa pogledaj sto sam napisala gore.

I znam da mi ne pises s losom namjerom sve5.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.12.2015. at 09:28

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

iako načelno podržavam obranu i zaštitu slabijih i potlačenih, jako bih voljela da rodini Robin Hoodovi koji tvrde da se ovdje sugovornike vrijeđa i omalovažava ili etiketira (?) navedu primjere istog. Osim posta ki ki na kojeg se nitko nije osvrnuo jer je ispod svakog nivoa, ovdje se razgovara. Kako bi se to točno trebalo imati i izraziti suprotno mišljenje?
    Znam da je post uzaludan i da ce se napisati neodređeni odgovori.
    Ali više dosta- Seni, Jelena, Bubilo, Suncokret, Zuska etc. nikoga ne vrijeđaju- iznose svoje mišljenje. I to lijepo oblikovano, elokventno i jasno. Bez okolišanja. Ne umataju ga ukojekakve- nisam glasala za hdz ali branim potlačene iako neću reći ništa konstruktivno nego ću se malo žaliti na negativnu energiju- postove.
    više ispada da čovjek ne smije sukobiti mišljenje jer se stvara bed vibra i loš osjećaj u želucu. get over it.
    nije forum platforma za slanje čokoladnih prdeža.
    excusemyfrench.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upravo tako sasa.
    a ako se koji put i pretjera, a bože moj. ljudi smo, tema je zapaljiva. zato su tu moderatori.

i još nešto. ne znam kako je bilo prije, al od kad sam ja na forumu, skoro pa 10 godina, uvijek mi se činilo da na ovakvim temama, kao i svjetonazorskim temama, prevladava ajmo reć, lijevi stav. možda je moj dojam kriv. al činilo mi se da su stavovi koje je imala, ne znam, ifigenija, pikula...u manjini i da im je uvijek bilo teže sudjelovati u raspravi. iz jednostavnog razloga zato što su u manjini.

a zašto više ne piše zdenka, nemam pojma. kad smo kod toga, ne piše više ni emsa. možda se i ona osjetila proganjano na forumu pa je prestala pisati?

i stvarno bih voljela da se odgovori na ovo pitanje - kako izreć svoj stav, kako ga točno izreć, a da ne ispada da su oni suprotnog stava proganjani?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.12.2015. at 10:28

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

post za koji je Dijana dobila opomenu je bio poprilično agresivan
    ali je ona (ili njena obrana) objasnila da je to bila provokacija
    recimo onda da je post ki ki isto tako bio provokacija
    napišimo svašta, pa onda recimo da je to bila samo provokacija

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

oprosti, ali Dijana je napisala, parafraziram, ako je prošlo vrijeđanje od prethodnih forumašica bez reakcije onda ću ja napisati jednako uvredljiv post suprotnog predznaka da vidimo hoće li itko reagirati. I bingo. One čije vrijeđanje prolazi imale su obraza taj post prijavljivati kao uvredljiv tako što su odrezale ovaj početak!
    Ma bravo za džon obraz!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uz to je za dodati, da ovakve teme čine zaista tisućinku rodinog topika. I u zadnje vrijeme ih zaista i nije bilo puno. Toliko o proganjanjima na rodinog forumu.

sto se mene osobno tice, ja zaista ne pišem često i ne pišem puno.
    dakle svi oni koji moj nick asociraju sa nišom, grupom, ili dijasporom u negativnom kontekstu, pa mi u tim okvirima i repliciraju, mogu moje postove zaista vrlo lako preskočiti.

ja se za svoje mišljenje i za svoje kriterije nemam namjeru nikome opravdavati. Imala sam ih oduvijek i u staroj i u novoj državi i u svakom kontekstu kojem sam živjela.
    trudim se pisati pristojno, obrazložiti svoj stav najbolje sto mogu, a sve ostalo je u očima promatrača.

a osim mišljenja i stava, u diskusiji postoji nesto sto se zove logika, argumentacija, diskurs...
    I svaki inteligentan i iole obrazovan čovjek može iz napisanoga zaključiti o suvislosti i nesuvislosti napisanog. Nevezano za stav.

a ako je nekima ta "isprika" kako seni & co tu nekoga "proganjaju", itd, itd... nužno potrebna, ma samo naprijed!
    bez brige, ja vas sigurno neću tlačiti sa pisanjima moderatorima, odlascima, vraćanjima... neukusnim ad hominem nivoom, te pitanjima da li volite oca, majku, dijete, Hrvatsku, koja su vam krvna zrnca, te sto su vam radili djedovi i bake.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E drage moje koje prisvajate antifašizam... U jugoslaviji su pravi antifašisti proganjani jednako kao i preživjeli židovi kao i bilo tko tko je spomenuo svoj oduzeti stan ili gdje je nestao susjed. Antifašizam je zloupotrebljen i pretvoren u mit u ime kojeg se smije sustavno činiti svaki zločin.
    Pljačka je ovdje na djelu već stoljećima, a ne dvadeset godina. Prvo su nas pljačkali drugi pa se našim lopovima svidjelo i nije im bitan predznak. Od kad je lopovu bitno pod čijom zastavom pljačka?
    Pa evo na pantovčaku dan danas žive u židovskim vilama, a navečer stave palestinsku maramu i pokazuju srednji prst trulom kapitalizmu koji prijeti uništiti radnika udarnika i rugaju se iz svega što je ikome sveto. Zašto ? Jer mogu. Zato je potrebna lustracija koja će razotkriti jednu te istu pljačkašku struju kroz stoljeća! A ne antifašiste ili domoljube.
    Pa lopovi su samo okrenuli kaput i nastavili krasti istom metodom kao i prije rata, kao i poslije drugog svj.r. To jesu ista ekipa, ista mreža, isti sustav. O čemu vi pričate lijevo, desno to su samo različiti paravani za istu pljačku.
    Da, postoje pravi antifašisti koji su se borili protiv nacista koji NISU bili automatski komunisti( većina nije ni postala svojom slobodnom voljom) i da, postoje branitelji koji su se borili protiv okupacije iz pravih motiva, ali te motive je zloupotrjebila ista ekipa da se nakrade i osigura.
    Eto zato ja ne glasam za hdz ni sdp. Dok se ne odreknu krvarine. Dok se privatno vlasništvo ne vrati ljudima čije je to privatno vlasništvo- makar bili živi njihovi unuci. Zato je potrebna lustracija. Jer nitko neće spontano izaći iz židovske vile koju jesu prvo ispraznili nacisti, ali su je zaslužnim komunistima dodjelili komunisti, a sljedeći na vlasti su se pobrinuli da ostanu nedodirljivi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imam potrebu doraditi svoj noćašnji post… Ako je ipak nekoga uvrijedio, a nije samo moje mišljenje.

Ja nemam apsolutno ništa protiv toga da se netko osjeća ponosnim što je Hrvat i što mu je to iznimno važno u životu. Ja samo imam problem s tim ako netko misli da bismo svi trebali tako u životu misliti i osjećati. Zašto?
    Što meni u životu znači je li netko Hrvat? Kakav je sadržaj tog pojma? Ok, Hrvat si? Da, i? Ko u onoj pjesmi, so you're Brad Pitt That don't impress me much.
    Ok, imamo državu, ali imamo ju već 25 godina, ajmo dalje. Iz današnje perspektive gledajući, pa i nije baš neka vjerojatnost da ćemo ju sutra izgubiti.
    Ja sam turbo ponosna kad Hrvati u svijetu dobiju neku nagradu, kad djeca pobijede na nekom natjecanju, kad smo u nečemu dobri. Ali ostatak vremena, zbilja potpuno nebitna kategorija u mom životu.
    U vlastitoj kući imam i potomke osobe ubijene na Bleiburgu i potomke partizana ubijenih od ustaša. Što to nama u kući znači? Ništa. To je povijest. Puno više od toga muči me što Hrvati i Hrvatice (i građani i građanske Republike Hrvatske) žive iznad svojih mogućnosti. Udio zaduženosti građana u ukupnom dugu Hrvatske je veći nego zaduženost države. Brine me što nema socijalnog prava za kojeg građani ove zemlje nisu smislili kako ga zloupotrijebiti. Što jedu previše natrij glutaminata, soli, šećera, bijelog brašna i hidrogenizirane biljne masti. Što gotovo nitko ne reciklira. A i oni koji nešto ubacuju u te kontejnere ubacuju što godi im smeta u kući, a kontenjer za razlikažu im je prvi na putu. Što su skoro sve igračke made in China. Što kad uđeš u trgovinu odjećom sve užasno smrdi nemam pojma na što (valjda na kineske boje za tkaninu), a ne možeš pogledati majicu od gužve. A MTČ je propao. I ne znam niti jednog Srbina ili pripadnika neke druge nacije koji je na moj današnji život utjecao kao Hrvati prezimena Todorić, Kutle, Rajić, Sanader… Ali niti o njima ne razmišljam. Više razmišljam o tome što moje dijete ponedjeljkom u jaslicama jede kruh i linoladu, utorkom čokolino, a srijedom čokoladne kuglice s mlijekom. I što god sam učinila i koliko god sam se bunila ništa nije pomoglo. Tako da o Hrvatima ne razmišljam uopće. Osim toga, što su i tko su Hrvati? Istraživanja iz područja genetike pokazuju da samo 30% ovdašnjeg stanovništva pripada istoj haplogrupi – onoj slavenskoj, ¾ ljudi na ovim prostorima potomci su onih koji su ovdje živjeli prije dolaska Slavena. Dakle, vjerojatno smo prije Iliri nego Hrvati. A čak me ni to nije briga.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam takav mix da moja zrnca ne možete prebrojati da se na glavu postavite, ni s lijeva ni z desna ni sjeverno ni južno i koliko god me trpali u koševe koji vama pašu ja u te koševe ne spadam.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam takav mix da moja zrnca ne možete prebrojati da se na glavu postavite, ni s lijeva ni z desna ni sjeverno ni južno i koliko god me trpali u koševe koji vama pašu ja u te koševe ne spadam.
    Ako mislis na nišu, niša ne trpa u koševe .

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trpa itekako. Teško je razgovarati s osobama. Lakše je sve neistomišljenike proglasiti glasačima hdza bez mozga. Vrlo che che.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ne pišem na ovavim temama i uopće se nisam javila da bih ikoga branila ili uopće komentirala tko koga i kako vrijeđa ili etketira... P asvi koji budno prate raspravu s tog stajališta mogu preskočit.

Zaintrigiralo me što je bubilo pisala... da joj nije bitna kategorija Hrvati... i da ne uči vlastitu djecu tome da su Hrvati i na to ponosni. Uglavnom, čini mi se da sam poprilično konzervativna jer mi je eto na ponos da sam Hrvatica i tako i svju djecu učim da budu ponosni na to. Jednako kao što ih učim da budu ponosni na to što su dječaci, na to što su videći, na to što su pametni, na to što imaju smeđe odnosno plave oči, na to što imaju braću... Jednostavno na svoj identitet... I zapravo ne razumijem kako se to može smtrati nevažnim za identitet koje si nacije... Osim ovog ustaše partizani naslijeđa, pripadnost naciji nas obiježava jezikom za početak. Djeca uranjaju u naciju čim govorimo s njima, i prije nego sama progovore.. ono zoon logon ehon i govorimo li hrvatski ili japanski oblikuje način razmišjanja, oblikuje način na koji dijete doživljava svijet... ne razumijem kako možemo reći Meni to nije važno. Ono to me obilježilo, u to sam upisana, jednako kao što sam upisana u čovječnost na način da su me odgajali ljudi a ne majmuni. Ne vjerujem da je moguće biti ponosni kozmopolit a da istodobno nisi ponosni Hrvat, Francuz, Japanac...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pikula, ja se sa tobom slažem u smislu pljački kroz povijest.
    no lustracija je nesto sasvim drugo i nema veze sa ovim sto pišeš.
    takoder revizija pretvorbe (koja se na žalost dogoditi neće, tko je jamio, jamio je) nije lustracija.

lustracija je proces kao npr. u DDR-u kojim se osobama u javnim službama i opcenito javnim osobama ispituje odnosno dokazuje ili ne dokazuje njihova suradnja sa tajnim sluzbamakao npr. stasi.

dakle ona se ne bavi ni tim sto je bio čiji djed, niti tim tko živi u čijoj vili.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Casa, bas mi je drago sto si to napisala. Vjerovala ili ne, svida mi se tvoj stav.
    Al kroz mene ne ide. Uvijek mi je sve u vezi nacije imalo predznak "mi" u odnosu na "oni". A tko su "oni" i po cemu su razliciti od "nas"? Osim po jeziku i zemljopisnoj koordinati po nicemu. Pogotovo ako su "oni" na tocno istoj zemljopisnoj koordinati. Ne ide kroz mene, i gotovo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni baš čudno zvuči učenje nekoga da bude ponosan što je Hrvat ili već nešto
    odnosno, riječ ponos mi tu nikako ne spada, ali se valjda pojavila kao suprotnost od sram

da parafraziram jedan izraz: nacionalnost je kao stražnjica, svatko je ima

svoje osjećaje bih opisala više kao osjećaj pripadnosti nego ponosa ili srama ili nečeg iz tog spektra. Jednostavno, ja tu pripadam, imam nešto zajedničko s tim ljudima i mjestom i osjećam to kao svoje u odnosu na ostatak svijeta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jelena n esto si krivo pohvatala ja ni hdz ni sdp spomenula nisam.

bas zato sto me poznajes znas koji je moj stav o mpo i on ne moze nikako bit drugaciji nego tvoj.
    pa pogledaj sto sam napisala gore.

I znam da mi ne pises s losom namjerom sve5.
    Pa da, al ne radi se tu o MPOu, nego o tome na koji nacin ova stranka vodi politiku i uvodi diskriminirajuce zakone. Kad se nadjes u njihovom zrvnju u nevjerici gledas beskrupulozni nacin vodjenja politike i sirenje laži. I s velikom skepsom gledas na neka razmisljanja o postenom Karamarku. Odnosno ja to ne vidim kao razmjenu misljenja, nego cistu provokaciju u ovom trenutku. Kao da neki direktor koji tradicionalno krade radnike dodje na njihov forum razmijeniti misljenje. Za mene je iznosenje "nade" da cemo se okrenuti pravim vrijednostima u ovom trenutku cista provokacija. Znam kakve su njihove vrijednosti iz prve ruke, kao i ti. Premda su tvoja djeca u tom trenutku bila mala i nisi bila toliko direktno šutirana kao ja i neke druge forumasice.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je potpuno nebitno, kako se tko osjeća u vezi svoje nacionalnosti. I sasvim lijepo mogu zajedno funkcionirati oni koje to sto su Hrvati, ili Francuzi ispunja velikim ponosom, sa onima koji nacionalnost doživljavaju kao jednu kategoriju pripadnosti kroz jezik, zajednicu, državu..., dok se ponašaju kao odgovorni, pošteni i moralni građani.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bubilo, dobro, tebi ne ide kroz glavu. Ali oni koji su stoljećima/desetljećima drugim narodima nametali svoj jezik i kulturu znali su dobro zašto to rade. Ovladaj jezikom i kulturom nekog naroda, ovladao si i tim narodom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpis na Bubilo u smislu da mi je nevazno sto sam ja pripadnica necega u odnosu na one neke druge.
    Mi vs oni odnos mi ne lezi.
    Medjutim to sto sam odredjuje donekle i kakva sam, moju okolinu i nacin zivota.
    I po tome sam ipak netko, s odredjenom povijesti iza. To je utkano u mene, ali ne dozvoljavam da me odredjuje u medjuljudskim odnosima.
    Na primjer, nije mi draze kad se novac iz rh proracuna trosi na hrvate u bih nego kad se trosi na npr sirijce.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprosti, ali Dijana je napisala, parafraziram, ako je prošlo vrijeđanje od prethodnih forumašica bez reakcije onda ću ja napisati jednako uvredljiv post suprotnog predznaka da vidimo hoće li itko reagirati. I bingo. One čije vrijeđanje prolazi imale su obraza taj post prijavljivati kao uvredljiv tako što su odrezale ovaj početak!
    Ma bravo za džon obraz!
    znači kažeš ona je htjela napisati uvredljiv post?
    misli da je uvreda reći nekom da je srbin?
    pitala sam je to, nije odgovorila
    možeš mi ti odgovoriti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    ne pišem na ovavim temama i uopće se nisam javila da bih ikoga branila ili uopće komentirala tko koga i kako vrijeđa ili etketira... P asvi koji budno prate raspravu s tog stajališta mogu preskočit.

Zaintrigiralo me što je bubilo pisala... da joj nije bitna kategorija Hrvati... i da ne uči vlastitu djecu tome da su Hrvati i na to ponosni. Uglavnom, čini mi se da sam poprilično konzervativna jer mi je eto na ponos da sam Hrvatica i tako i svju djecu učim da budu ponosni na to. Jednako kao što ih učim da budu ponosni na to što su dječaci, na to što su videći, na to što su pametni, na to što imaju smeđe odnosno plave oči, na to što imaju braću... Jednostavno na svoj identitet... I zapravo ne razumijem kako se to može smtrati nevažnim za identitet koje si nacije... Osim ovog ustaše partizani naslijeđa, pripadnost naciji nas obiježava jezikom za početak. Djeca uranjaju u naciju čim govorimo s njima, i prije nego sama progovore.. ono zoon logon ehon i govorimo li hrvatski ili japanski oblikuje način razmišjanja, oblikuje način na koji dijete doživljava svijet... ne razumijem kako možemo reći Meni to nije važno. Ono to me obilježilo, u to sam upisana, jednako kao što sam upisana u čovječnost na način da su me odgajali ljudi a ne majmuni. Ne vjerujem da je moguće biti ponosni kozmopolit a da istodobno nisi ponosni Hrvat, Francuz, Japanac...
    casa, jedno je biti ponosan na svoju nacionalnost i to mi je u redu. To si i sama napisala.

Nešto sasvim drugo je učiti djecu da su bolji od drugih zato jer su pripadnici neke nacionalnosti. To mi je neprihvatljivo. A baš takav stav da su neke nacije bolje i vrednije od drugih bio je i jest uzrok mnogih zala, sukoba i ratova, ne nacionalni ponos.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bubilo, dobro, tebi ne ide kroz glavu. Ali oni koji su stoljećima/desetljećima drugim narodima nametali svoj jezik i kulturu znali su dobro zašto to rade. Ovladaj jezikom i kulturom nekog naroda, ovladao si i tim narodom.
    Cijela ljudska povijest je povijest ratovanja i osvajanja. Meni to ne znaci da ja svoj zivot trebam provesti razmisljajuci o tim kategorijama. Za buducnost moje djece mi je vaznije hocemo li smanjiti vanjski dug i poceti reciklirati, nego hoce li Srbi opet napasti. Cak i da napadnu, Srbi, Madari, Nijemci ili tkogod cetvrti, za zivote mene i moje djece vaznije je kako ce reagirati Ameri, Rusi, i ine svjetske sile nego osjecam li se ja vise ili manje Hrvatom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ali poanta mog posta je bila upravo ta da ja svoju djecu ne učim da budu ponosi na to što su neki drugi manje vrijedni od njih. Imam 3 sina ( i jednog u trbuhu) i dva imaju smeđe oči a jedan plave. I učim ih da budu ponosni na svoje oči. Ne smatram da su ova dvojica sa smeđim bolji ili gori od ovog s plavim. Niti da su ičim na svijetu zaradili boju očiju. Isto i s nacionalnosti... Ono nije to ponos u smislu Vidi što sam postigao... već ponos u stilu Vidi što mi je dano. U onoj kategoriji sa zahvalnošću koju čovjek ima kad s djetetom dođe iz rodilišta pa gleda kako mu dijete spava pa si misli: Bože, Majka prirodi, Alahu, Svijetu, hvala ti što mi dijete diše... To su mi nekkavi preduvjeti za dalje. Ono ako ne učim djecu da budu ponosni na ono što im je dano, pa i zahvalni, kako će biti ponosni i zahvalni za ono što postignu? I čak i da ne mislite da se tu ima na što biti ponosan ili zahvalan, zar nije ipak važno što smo eto baš na hrvatskom i u hrvatskom naučili shvaćati svijet... Pojmovi kojima baratamo dok mislimo su baš iz tog naslijeđa... Da smo Eskimi imali bismo mnogo riječi za snijeg za bijelo, a ovako ne smao da ih nemamo već ni ne vidimo te razlike. Ono stol na hrvatskom nije isto što i table na engleskom...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pikula, mene zanima koliko daleko bi u vraćanju imovine trebalo ići?
    bi li, recimo, potomcima nekadašnjih feudalaca trebalo vratiti hrvatsko zagorje, npr?
    da se razumijemo, nisam za otimačinu imovine, ali vratiti npr. lastovo crkvi? za mene lastovo pripada ljudima koji su tamo živjeli i njegova polja obrađivali.
    vratiti svu zemlju u slavoniji nekadašnjim vlasnicima, vratiti vukovar grofu eltzu?
    budimo dosljedni pa vratimo svima sve-pa da vidimo što će narodu ostati.
    nisu to stvari koje se rješavaju u dokono prijepodne na internetskom forumu.
    možda da krenemo polako od novijeg doba, pa vratimo otete tvornice radnicima koji su se dobrovoljno odricali dijela zarade za izgradnju istih tih pogona?
    kod nas u karlovcu bi doduše s tim imali veliki problem jer su novi vlasnici poklonjene tvornice pretvorili u parkirališta i šoping centre.
    ono što je sigurno-ne može postojati veliko bogatstvo bez istovremeno generiranog siromaštva s druge strane, netko mora i raditi i zaraditi sve te jahte i viletine.
    s tog stajališta za mene je "mračno doba totalitarizma" bilo pravednije od bilo kojeg kapitalističkog uređenja danas koje nam samo daje privid istih šansi.
    (svakako prporučujem pogledati dokumentarac "korijeni siromaštva")
    a ove priče o hrvatima, vjeri, nacionalnom ponosu i sl. po meni služe samo kao teme za skidanje fokusa sa bitnih stvari-vjerujte mi da privatno oni od kojih očekujete spas hrvatske o tim temama niti ne razmišljaju-za njih je i hrvatstvo, i hrvatska roba kao bilo koja druga, a moral, poštenje i iskrenost rijetko viđena vrlina.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cak i da napadnu, Srbi, Madari, Nijemci ili tkogod cetvrti, za zivote mene i moje djece vaznije je kako ce reagirati Ameri, Rusi, i ine svjetske sile nego osjecam li se ja vise ili manje Hrvatom.
    Ne znam zašto misliš da bi Amerima i Rusima i ostatku Europe sad bilo važnije reagirati u slučaju napada na hrvatsku , kad ih je 90ih manje više bolio đon? I bolio ih je sve dok se, zamisli, nisu počele razarati zidine Dubrovnika. Dok su ginuli ljudi to ih previše nije diralo. Štaćeš, licemjerni svijet više voli zidine nego ljude. Ljudi su ipak zamjenjivi. Nije ih diralo ni što na iznutra razoružanu zemlju kojoj su još i onemogućili naoružavanje izvana, dakle golu obranu, kreće jaka kako kažu tada treća vojna sila Europe. To je ličilo na jedan društveni eksperiment. Nitko u njemu nije očekivao da će Hrvati pobijediti.

Tako da, po meni apsolutno vrijedi ona uzdaj se u se i u svoje kljuse. Iako imajući u vidu ove četiri godine apsolutno bih razumjela ljude koji bi u takvom slučaju jednostavno rekli da nije njihova briga.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 12:10

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Petrlin, naravno. I meni su ove ja sam Hrvat, dakle nisma Srbin strane. Ali ne mogu shvatiti kako to što sam Hrvat/Francuz/Eskim može ne biti važno? Kako sam shvatila Bubilo... A o ovoj razini moj dide je bio na ovoj ili onoj strani... ne želim raspravljati... Mislim bez uvrede ikome, meni su stvarno te rasprave mi smo njih, oni su nas dosadne. Narvno, uopće mi ne smeta da ostatak foruma zdušno sujdeluje u njima.. I zato sam odmah navela da se ne javljam da bih dprinijela tom dijelu rasprave već samo zato što me Bubilo zaintrigirala...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da nije onih osam godina prije ovih zadnjih četiri, još bih i razumjela stalno potipanje o' te zadnje 4 godine. ovako uvijek iznova ostanem bez teksta.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U ove četiri godine je otvorena hajka na branitelje. Odvratna hajka. S ministrom istih tih branitelja na čelu koji je bio dno-dna. Ako to tko ne vidi, ok. Ja uistinu nemam problema
    s različitim mišljenjima, sve dok se ne vrijeđamo.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.12.2015. at 12:31

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Liberali su u pravilu neki bogatasi/plemici koji se bore za liberalno trziste. Ljevicar izgovara rijec liberal istom intonacijom kao ja HDZ
    E, sad ih je krenulo i postali su ljevica. Najnazadniji među liberalima su "progresivi" a način djelovanja im je u najvećoj mjeri staljinistički: http://www.breitbart.com/tech/2015/1...ic-censorship/

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i stvarno bih voljela da se odgovori na ovo pitanje - kako izreć svoj stav, kako ga točno izreć, a da ne ispada da su oni suprotnog stava proganjani?
    Nemoguć događaj. Sadašnji trenutak obilježavaju "ratnici socijalne pravde" (SJW) kojima je profesionalno zgražanje, špilanje žrtve i zloupotreba sustava prijave uvredljivih sadržaja glavno oružje. Ne očekuj da ćeš argumentima doprijeti posebno duboko kod takvih.

Zato je potrebna lustracija.
    Da.

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Da smo Eskimi imali bismo mnogo riječi za snijeg za bijelo, a ...
    ... u kolektivnom sjećanju imali bi sve zlotvore koji su nas tlačili i istrjebljivali sve do današnjih dana.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Ja glasam za desnu opciju jer ne podržavam homoseksualne brakove, jer želim da Vukovar ostane mjesto posebnog pijeteta, bez ćirilice, jer želim strožu kontrolu granica... Pritom naglašavam da nemam ništa protiv homoseksualaca, ništa protiv sugrađana srpske ili bilo koje druge nacionalnosti. I nikada nebih glasala za stranku koja je napustila sabornicu kada se povela rasprava o osamostaljenju RH.

Ajmo ne bit licemjerni! Osobno, poštujem svaki stav različit od mog koji je iskren i bez licemjerstva. Kad ljudi kaži protiv sam tog i tog i za to i to. I točka.

Al ovo tvoje "nemam ništa protiv homoseksualaca ali sam protiv homoseksualnih brakova" brrrrr Imaš protiv. Imaš. Jer se nalaziš kompetentnom određivati trebaju li se ili ne, oni vjenčavati. Tko je to tebi kad odredio? Kako bi se osjećala da je netko rekao "Nemam ništa protiv LEIRmam, ali sam protiv toga da ona stupi u brak s onim koga izabere!". Jel bi se tad osjećala da taj netko nema ništa protiv tebe?

Zato iskreno molim, da, imam protiv, da, protiv sam....

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ponosna sam samo na ono na što sam u životu mogla sama utjecati, tj. na ono što u životu sama postognem, ostvarim, promijenim itd. ne na ono što mi se dogodilo bez moje volje - slučajno, rođenjem ili, pak, nečijom tuđom odlukom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je anin.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni ja nemam problem s različitim mišljenjima, a to što je tebi, dijana, od bivše vlade dno-dna, meni je od ekipe iz savske. ne branitelja, nego, ponavljam, ekipe iz savske.
    nedavno je cvijeta pisala o tom fenomenu kako iste stvari različito vidimo.

Dok su ginuli ljudi to ih previše nije diralo. Štaćeš, licemjerni svijet više voli zidine nego ljude. Ljudi su ipak zamjenjivi
    ali zato je naš novi premijer tu da pomiri ljude i zidine, pa nema zime.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

p.s. nema me na forumu dugo , dugo .

zašto su zuska i a70v dobile opomenu ?????????

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U ove četiri godine je otvorena hajka na branitelje. Odvratna hajka. S ministrom istih tih branitelja na čelu koji je bio dno-dna. Ako to tko ne vidi, ok. Ja uistinu nemam problema
    Ja ne vidim, vidim samo grupicu ljudi koja je okupirala javni prostor i dugo kršila propise ove zemlje, a sve s ciljem da na vlast dovedu one koji im odgovaraju, makar silom.
    Opiši tu hajku - činjenice, postupke, brojke, nešto. Ovo što si napisala zvuči kao predizborni program Vase Brkića i šatoraša, isprazna floskule.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm je branitelj. U ove četiri godine nikakva, ali baš nikakva hajka protiv njega nije bila provedena

radi, zarađuje, živi s obitelji...niš više niti manje nego većina države.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eh, sad na red dolazi: ali oni su dali dijelove svog tijela da bi vi tu mogli laprdati.
    a ja vam kažem, da ih poznajem osobno dvojicu, koji su itekako dali dijelove svoga tijela na ratištu, ali nemaju veze sa oni mentalitetom iz savske.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ali Bubice, tvoj muž branitelj sigurno ne voli Hrvatsku i radije bi da se borio za neku drugu zemlju, poznati su nam takvi. Ako ne misli da je na njega provedena hajka od strane SDP-a, ako nije gubio dane u Savskoj, ako nije glasač HDZ-a itd., onda je protiv Hrvacke.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    mm je branitelj. U ove četiri godine nikakva, ali baš nikakva hajka protiv njega nije bila provedena

radi, zarađuje, živi s obitelji...niš više niti manje nego većina države.
    x
    veteran DR
    ima spomenicu, olujnicu

kao većina muževa ovdje
    nas starijih, ovih mlađih forumašica su očevi

samo što moj, nažalost, više ne radi
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 28.12.2015. at 12:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove