Moj doktor meri stomak metrom a ima uzv u ordinaciji. Ko zna to da radi, moze na osnovu toga da primeti ima li odstupanja u rastu ploda ili kolicini vode. Nasla sam ga tako sto je jedini hteo da me nabrzaka primi (i odgovorio na mejl) kad sam s 4-5 nedelja trudnoce mislila da trudnoca ne valja i da cu pobaciti. Bio je blighted ovum. Covek je obican ginekolog, nikakav vradzbina tip, sta ja znam.
Moj utisak je, posle 3 bebe i jednog pobacaja tamo i 1 bebe i 1 pobacaja ovde, da se u Srbiji ultrazvuk koristi precesto, ne u smislu da ce to bebi naskoditi (to zaista ne znam, citala svasta ali nemam konacno misljenje) nego da se tim pregledima nista od znacaja nece saznati.
Mene koža na trbuhu od ove hladnoće toliko zateže i svrbi da bih se najradije do krvi izderala.
Trackam se svime i svačime, ali kada dođem izvana kao da mi sto igala probada kožu trbuha.
Beti, sve u redu. Nemoj moje mišljenje uzimati na zub. Imam na njega pravo, a i napisat ću ga. Samo ne volim kada mi netko tko nije medicinske struke i te subspecijalizacije iznosi činjenice koje su pročitane na netu. Znamo da se na netu sve može napisati i svatko može pisati što poželi. Ja svaku činjenicu pročitanu uzimam sa zadrškom. Jedna sam od onih koja nikad nije učila iz skripti ili s interneta, samo iz predavanja profesora i knjiga. Staromodna sam, što ću.![]()
Posljednje uređivanje od Medeja : 03.01.2016. at 19:10
Ovdje se, recimo, uci s interneta jer je internet sastavni dio edukacije cak i puno, puno ranije od, recimo, fakulteta. To nikako ne znaci da studenti citaju gradivo s nasumicnih stranica, vec da se rijec profesora, a i knjige same po sebi, ne smatraju stopostotnom, a kamoli jedinom istinom. Takva su i predavanja, puno cesce pozivaju na dijalog nego da svi sjede i skruseno slusaju nekoga tko predaje ili jos gore, propovijeda (dogadjalo mi se na faksu u Zg).
Tako da i kod informiranja oko vlastitog (ili tudjeg) zdravlja postoje relevantni izvori, a i oni manje relevantni, pa onda jos i posve pogresni. Postoje strucni casopisi i druge publikacije. Postoje i razgovori s lijecnicima, na primjer, sto je nesto sto ja uvijek radim - pricam s ginekologom, njegovom medicinskom sestrom, djetetovim pedijatrom. Ja pitam, oni objasnjavaju, oni pitaju, ja objasnjavam. Uglavnom se slazemo, nekad se ne slazemo. Nemam nikakvog razloga vjerovati medicinskoj struci toliko da ne postavljam pitanja ili ne trazim objasnjenje za sve za sto mislim da mi objasnjenje treba. I onda krece sustav eliminacije. Da sam vjerovala svima do sad i pustila da rade sto su namjeravali, prosla bih kroz sve i svasta, a vjerojatno ni sa kakvim ishodom. Samo sto se reprodukcije tice, vjerujem da bih se bila najela raznoraznih hormona koji nisu za moju/nasu dijagnozu, a bez ikakve koristi, zatim bismo bili oko $30,000 siromasniji, a opet ni za sto (osim za iskustvo IVF-a, valjda), uzimala bih lijekove koji se, prema novijim istrazivanjima, ne propisuju trudnicama... itd. U krajnjem slucaju, da sam slusala medicinsku struku i zadovoljila se pomoci osoblja u bolnici, prvo dijete sigurno ne bih bila dojila ni tri dana, a kamoli jos uvijek, preko tri godine.
Mislim, nije to samo vezano uz medicinsku struku. Ne vjerujem ni vodoinstalateru samo tako, a i tetu cistilicu smo poslali kuci i vise se nije vratila jer se nismo nasli na istoj valnoj duljini. A nisam ni vodoinstalater ni spremacica.
Cure, znam da ste vec pisale o tome ali sad ne mogu naci.
Dakle, zanima me koliko su vam česte bh kontrakcije?
Ja ih imam skoro neprekidno. Dr mi je negdje u ranijoj trudnoci (sad sam 32 tt)
rekao da je ok kad ih bude do 5 dnevno. Kasnije ga nisam pitala, a u sadasnjoj fazi je
vjerojatno normalno imati ih vise?
Beba mi se dosta miče i to prilicno jako udara u svako doba dana, a kao posljedica uvijek budu
kontrakcije, a imam ih i kad se ne miče (sto je rijetko), niti kad se ja mičem.
kak je kod vas?
točno tako, zato filtriraš izvore,na netu ima sažetaka sa medicinskih konferencija,zaključaka raznih istraživanja itd...a bome i PDF-ova knjiga...
ja sam npr. zadnje linkala intervju sa ginekologom koji se školovao u Hrv,stažirao na sv. Duhu a sada radi u UK...dakle,njegove riječi...
pa onda npr. komora primalja ima odličan site sa puno članaka čiji su autori odreda ljudi od struke,pisano na način i da laici mogu shvatiti dosta toga....
ja sam danas opet 3x bila na wc-u, popodne sam imala jaki grč (samo jedan) ali mislim da su to bila crijeva....sjećam se da sam tako i sa malom imala tokom dana,baš u vožnji auta me tako jednom ujutro presjeklo a krenulo je tu večer....
ledja i dalje boluckaju,pritisak je tu.....joj,koliko dugo će trajat ove pripreme?MM je doma još 10dn....tik-tak...
amo Kaae,ko' će prvi?![]()
Meni isto znaju biti po cijeli dan jedna za drugom, ali rijetko. Češće ih imam po 2 recimo u sat - sat i pol. Pražnjenjem mjehura mi je lakse.
Mozda da pitaš spasmex da ti daju ako te bas šibaju tako jako.. Uglavnom mislim da ce ti nesto Dat ako pitaš , mozda normabel( polovica mi gotovo odmah pomogne)
Meni je doc rekao da bolje da ne patim kad su tako ceste jer to je stvarno užasno i da si slobodno popijem..
Ja kad vidim da se ne smiruju kroz par sati popijem spasmex ili pol normabela i to me spasi..
Hvala dominikslatki, ja si popijem normabel, ali ko da nisam.
e sad mozda ti uzmes jaci, moj je od 2 mg i ovaj je skroz mala tabletica
nebi se dala prepoloviti pa pretpostavljam da je tvoj veći.
Neznam jel netko ima iskustva da su joj ceste bh utjecale na otvaranje?
Ili to nema veze. Ja sam ih 1. trudnoci imala dosta ali sam se i dosta otvarala
iza 30tt pa sad neznam da li bas mora biti pravilo?
Moj je isto taj od 2mg i neda se prepolovit al ja to prepilim. Skužila sam ako ga uzimam 3 dana za redom kao da ne djeluje pa čim bi pauzu napravila od 2-3 dana ( tad bi spasmex uzimala) bi opet polovica bila dovoljna.
Meni moje bh očito uzrokuju otvaranje jer od 22. Tj ih negdje imam i tako mi je otvaranje i krenulo.
Žužy ih isto jako ima al na sreću nju ne otvaraju. Tako da si probaj ovako pomoć do pregleda ili ako ti je bas neizdrživo Odi prije barem ćeš bit mirna.
I mg dupla doza uz sve to..
Tnx draga, jos mi samo, molim te, reci koji Mg pijes? Koji preparat?
Nisam kandidat za Donat mg, ako me kuzite.
Posljednje uređivanje od orange80 : 04.01.2016. at 00:37
Ja uzimam od dietpharma direkt u prahu u vrećicama i bas sam zadovoljna..
Ne mogu ja do utorka sad. Svakako ne sutra tijekom radnog dana - doktor mi na obaveznom odmoru nakon dezurstva.
Danas ionako nema nista, samo beba skakuce okolo. Imala sam mozda dvije bezvezne kontrakcije, a hodala sam par sati.. opet po ducanima, nemam kamo po ovom vremenu.
orange,a kak je kod tebe sa otvaranjem,kaj ti veli dr na pregledu...i kad su ti počele bh?
Normalno je imati ih,samo eto netko ih osjeti jače,neko manje a neko opče ne. I nebi smjele boljeti,samo biti ono,nelagodne zbog tog stezanja.
Al znaš sve,veliš sa si ih imala...i mislim da nije baš da ih je dopusteno imati samo pet dnevno. Al valjda sve ovisi o mišljenju dr.
Meni su počele s ravno 16. tjednom i znalo ih je biti poprilično više od pet. Sad više ne brojim...i bitno da ne otvaraju,onda več slijedi tokoliza i bolnička terapija.
Imala ih je i eryngium podosta i to opakih.
evo mene u obilasku da vidim kako ste mi i vidim da ste još sve na broju
Dominik ti si na kraju fakat izgurala i preko nego si očekivala
eh očekujem da ćete se sada redom polako oprostiti od nas na ovom pdf i preći u neke nove avanture
sutra imam pregled napokonveć 4tj čekam da malo skicnemo maloga da vidimo kaj se događa i jel se popunio. evo sutra 24tj..nadamo se da je sve dobro..
Žužy misliš da trebam kaj pitat za krv hoće mi kaj prekontrolirati s obzirom na Clexane ili?
Cure, odo ja do ginekologice.
Naime, jutros sam se probudila upiškena. Još jednom nisam uspjela zadržati tekućinu.
Ili mi beba leži na mjehuru ili je mozda puknuo vodenjak. Mislim ipak ovo prvo ali da budem sigurna idem na pregled. Usput cu napraviti CTG.
Javim se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Icsi : 04.01.2016. at 11:01
Lady,ajme 4 tj,vjerujem ti da si več negdje nestrpljiva..ma sigurno se popunio
Pitaj ih,kaj te košta. Ja pitala svakog dr kod kojeg sam bila od 8. tt. U bolnici su mi kontrolirali samo fibrinogen a moja gin me tri put bila slala na kks,urin..d dimere i pretrage vezane za zgrušavanje.
I ja imam sutra pregled,zvala sam pitat koja gin radi u ambulanti ali mi nije sestra znala reči. Ma tko bude,bude. Na uzv čisto sumnjam da pem..opet ovisno o dr.
Icsi,nadam se da je samo mjehur popustiomada nije strašno i da je plodna voda..još ako je ono prije bio i sluzni čep..u sigurnim si tjednima. Al nema smisla da prešibaš Kaae i zasad skuliranu
Javljaj novosti!
Lady sretno sutra na pregledu ! Da ja dogurala ohoho -prognoze su bile nikakve -vodenjak mi se bio spustio skroz na ušće i utisnuo -ma užas kad se sjetim, ni serklažu mi se nisu usudili Radit jer je bio toliko nisko da bi ga mozda i probušili..
Misice danas je indukcija ne? Zelim ti svi sreću i biti ce sve ok!
Icsi javi sta je, al rekli smo nema preko reda, samo po rasporedu!
Pukao mi je vodenjak, otvorena sam 3 cm na ulasku u 38. tt.
Na putu za rodilište.
Icsi sretno! Zelim da ti porod bude lijepo iskustvo.
icsi sreeeeetno!!!
Posljednje uređivanje od LadyB : 04.01.2016. at 17:24
Cure, danas u 17 sati na svijet je došao moj sin Ante. U 38. tt. sa 3 kg i 49 cm.
Sve je prošlo u savršenom redu.
Bravo Icsi! Čestitam! Dobrodošao Ante!
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
cestitam od srca! uvijek me raznjeze ove prve fotke
Icsi cestitke, predivno!
Cure na samom.pocetku sam. Jos nismo potvrdili srceko i ono sto me muci da u drugoj t nisam dobila duphastone, kao.ne treba dok ne dodemo do srceka. Nekako me strah da sam trebala odmah dobiti? Sta kazete
Icsi čestitke!!!
Tiia ako ih imaš doma pij ih, tako sam ja i onda je dr rekla da samo nastavim..i rekla je da sam dobro napravila.
Cestitam
Poslano sa mog HTC Desire 200 koristeći Tapatalk
Cestitam, Icsi! Uzivajte sad.
Super isci
Dobrodosao nam Ante!
Posljednje uređivanje od orange80 : 05.01.2016. at 00:52
joooj icsi koji slatki zamotuljak! !!
neka je sve dobro prošlo i nek ste što prije doma![]()
Tiia postoji li neka indikacija zbog koje misliš da ti je progesteron potreban? (krvarenje,hematom,niska razina progesterona,rani spontani...) Mislim, uzimati ipak na svoju ruku nije baš preporuka..
Skulirana, radjas li?![]()
cestitam icsi!<3
Sent from my A0001 using Tapatalk