Stranica 329 od 581 PrviPrvi ... 229279319327328329330331339379429 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,401 do 16,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Tiia cestitam na srceku

Evo i ja danas s pregleda 13t, hematom nestao ni znaka od njega, napokon da malo odmorim psihicki ...beba super se razvija

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, rađaš/si rodila??

Radoznalice, kako si? Kako je s mučninama?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalica, sad vidim tvoj post!
    Ooodlično da nema hematoma i da možeš opustiti!
    Super je kad je sve dobro.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zuzy držim fige da se nešto događa a ne da si ostala bez neta! ))

Galicia,a tako ti je,jednom već rastegnuti uterus više boli kod svakog idućeg stiskanja/vraćanja na staru veličinu...ali kažem,samo prvu noć...i danas osjećam kontrakcije ali neznatne...
    Bonding top su za zanimanjem promatrali,dobila sam opasku da nije sigurno da dijete samnom spava u krevetu,sestra ušla taman kad sam zakunjala a on meni na prsima bez bonding topa...
    Nisam onaj krevetić uopće koristila,jedino kad bi jela i pošla na wc,stalno je samnom bio...ali koliko je lakše u svom krevetu dojit i namjestit se....sinoć sam se bez problema prebacivala preko malog s jedne na drugu stranu da dojim a u bolnici su to egzibicije,pa škripi,pa visoko,tvrdo i neudobno...ne znam kakve su politike u vašim rodilištima nadam se da nisu 72h kao i u nas, stvarno ko' se dobro osjeća nema razloga da stoji 3dn u bolnici!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eeeeej..tu sam ja. Išla zbavljat neke papire koje mogu prije poroda da posle ne hodam bezveze i to.
    skulirana,kod nas se ostaje 4 dana u bo s tim da je dan poroda nulti dan.
    radoznalica,odlično nema više hematoma! sad laganini dalje.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, tu si! Pametno da si poobavljala sad šta se dalo.

Skulirana, kod nas koliko se ostaje ovisi koji je doktor u viziti. Prošli put me mlađi dr. htio pustiti za dva dana, ali ja nisam htjela doma jer me bilo strah (dojenje je bilo koma...). Sad mislim da ću tražiti kući čim ranije jer ne mogu zamisliti kako će mi biti bez malca koji nikad nije prespavao noć bez mene kraj sebe.
    Bravo za bonding top! Nadam se da ti je olakšao.
    I moj je malac stalno bio na meni ili kraj mene, krevetić samo dok sam jela i bila na wc-u. Zato mislim da će me top spasiti.
    A sestre će ovaj put čim me krivo pogledaju dobit bukvicu da im nikad više takvo što ne padne na pamet. Ponašanje većine njih od prošli put je za tužbu.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Skulirana, super sto otisla ranije jer u bolnici je stvarno strava. Nema spavanja nikako a da ne pricam o tim krevetima i pokusaju dojenja u istim. Meni je upala nedjelja pa sam tek 5.dan isla doma. Nego sto su ti rekli za vadjenje krvi nakon 72 sata? Je li trebas u bolnicu vadit ili kod pedijatra?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Galica imam i dalje mucnine navece povratim 2,3x, cesto imam neki cudan osjecaj u stomak nije da me boli nrgo et bas nekakav nedefinisan u jednu ruku neugodan.

zuzy i galicia hvala Bogu samo nek nema hematoma ostalo cu izdrzati

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalica, znam za taj ružni osjećaj u želucu, često ga imam.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Samo da se javim, ja ostala u bolnici i skroz sam u bedu.. tlak mi podivljao, skocio na 170/110 i eto. Sad cekam obradu da vidim kaj ce biti.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kiara koliko si sad trudna?
    Sta si inace imala s tlakom problem?

Meni ode čep...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sad sam 34+5
    Ma nikad probleme sa tlakom, uvijek bio OK.. ma ubi me ova juzina..uzas!

Ooo cep, jos malo!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ma mozda ti sutra bude ok pa ćeš doma. Pogotovo ako inace nemaš problema s tlakom ...

Koliko prođe od cepa do poroda otprilike? Nije odmah? Voljela bi dočekati svog doca za vikend

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Dominikalatki meni je poceo curiti 20 dana ranije a dan prije poroda otisla vecina. Koliko si sada?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Dominikalatki meni je poceo curiti 20 dana ranije a dan prije poroda otisla vecina. Koliko si sada?
    38i pol ..
    Nadam se jos tih par dana

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Vau...kako je brzo proslo. U terminu si pa je to ok. I ja sam svog dr htjela na porodu ali ga je viroza ostavila doma pa su babice odradile vrhunski posao.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

galicia sta bi to moglo biti nemogu jest samo mi se od tog osjecaja povraca a ne mogu povratiti samo me prodju trnci i jeza neka(hladno mi bude) za par minuta prodje.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme cure...
    kiara,neka si ti njima pod kontrolom,bude sve dobro.

dominikslatki,ma kud si ti požurila?! Preko reda bi ona jel..

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kiara,

Dominik, opa!
    Držim fige da dočekaš svog dr-a!

Radoznalica, ne znam. Znam da je meni to mučnina (da nisam trudna mislila bih da je čir na želucu).
    Trnce i zimicu nemam. Kakav ti je tlak? Ne znam može li biti od njega, ali mi je, eto, palo na pamet.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kiara da se tlak snizi i da odeš doma svojoj dječici
    dominikslatki stvarno si super dogurala! Sad samo sretno iščekivanje!
    žužy čekam, čekam... nikako da dočekam...oće to više?

Cure, samo polako, bez nekih problema...i sretno do cilja!
    Posljednje uređivanje od Muma : 14.01.2016. at 06:25

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jutros tlak 130/80, ja bih doma..

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sve će biti u redu, pustit će te, nemaju razloga da te zadrže.
    Možda ubace kakvu terapiju. Javi nam se nakon vizite.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kiara, za kući danas!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Jutros tlak 130/80, ja bih doma..
    Dal su ti dali kakvu terapiju? Možda te žele malo držat na promatranju..no vjerujem da ni radije doma. da je ovo sa tlakom bilo jednokratno i da ideš domeka!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dooooooooominikslatki...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, Metyldopu sam dobila 3 x, ma bila vizita, nist od doma za sad..obradu hoce napraviti.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meh, žao mi je... Ajde, svu će te ispregledati pa ćeš biti na miru. Sve za zdravu bebicu i mamicu.
    Znam da ti je glupo tamo ležati, ali možda je tako najbolje.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Galicia onda je ovo neka nova vrsta mucnine do sad su bile drugacije a tlak mi je uvijek 110/70 niti raste niti opada uvijek isti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kiara, super je da si u bolnici s tlakom koji je onako skocio, to svakako nije za zanemariti. Neka naprave obradu i vide treba li terapija, dodatno promatranje, bilo sto.

Dominik, jel radjas? Od cepa do poroda mogu proci tjedno, dani, a i sati... kod mene je ovo zadnje. Zapravo, pocinje ispadati oko dan, dan i pol prije poroda, a onda izleti par sati pred izgon, prije kojeg sam oba puta dodatno malo prokrvarila.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure, jako sam zabrinuta.
    Digla nalaze. Hormoni štitnjače mi ne valjaju.
    TSH mi je jako nizak, 0.01 (referentni interval je 0.27-4.2)
    ATPO (antitijela protiv tiroidne peroksidaze) su mi povišena, 95.20 (ref.int. je 0-34)
    Zna li netko nešto o tome? Uzima li netko terapiju za štitnjaču?
    Baš sam tužna i uplašena.
    Posljednje uređivanje od galicia : 14.01.2016. at 13:22

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S obzirom da uvijek pomijesam ovako napamet koji je koji, ako je terapija Eutyrox, onda bez problema mozes uzimati hormon. Normalno je i povecavati doze u trudnoci.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure dali zna koja dali je smeđi isjedak normalan u 9tt,ne boli me nista nego sam primjetla skroz malo smeđeg iscjtka?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

galicia,a si inače na terapiji za štitnjacu,imaš endokrinologa?
    Javi se s nalazima svom ginu ili ko te vec poslal na vađenje...sigurno budeš dobila terapiju ili ti ju budu korigirali ako več uzimaš. Nije se za zezati sa štitnom u ranoj trudnoči. Bitno ju je pratiti bar tam do pola drugog tromj.

Kod mene sve isto...jučer je miš bio strasno miran,jeeedva da se javio i to nekak ultra nježno. Zato je nadoknadio na večer. Danas po starom.

dominikslatki,nisi valjda otišla u rodilište a ne nam rekla?!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure dali zna koja dali je smeđi isjedak normalan u 9tt,ne boli me nista nego sam primjetla skroz malo smeđeg iscjtka?
    Rekla bi da nije neuobičajeno,ali nije da je poželjan. Ajd zvrc svog gina pa čuj kak on veli.
    Uzimaš utriće,duphastone?

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Uzimam utrice 3x2 vaginalno.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Samo lezi,miruj,stavljaj utriće i bude prestalo.
    Ako se kojim slučajem pojača ili promijeni boju,otiđi da te pogledaju.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Sad sam se cula za gin,jucer sam duze sjedila pa mozda zbog toga,kaze da nema potrebe za strahom jer su mi nalazi od krvi i urina u redu,a uz to utrogestan cuva trudnocu,samo da se malo vise smirim i odmaram,prosli tjedan na pregledu je bilo sve u redu,sljedeci nam je 29.1,tako da mi je sad malo lakse,hvala ti Žužy.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nestade mi poruka.
    Galicia, koja si sedmica? Jesi vadila ft3 i ft 4?
    ova antitijela ukazuju na hasimoto.Ja ga imam u kombinaciji sa hipotireozom. Od početka trudnoće mi triput dizala dr dozu eutiroksa.
    Vjerovatno će te uputiti na uzv stitne i ostatak nalaza ako nisi radila.Ne mora značiti da ćeš trebati terapiju možda samo tsh malo nizi trenutno.
    Mnogo žena ima problema sa štitnom pa sve bude ok,samo treba redovno pratiti. Moja je bas naceta a evo me guram 18. sedm.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kiara,nadam se da ćeš brzo doma!

galicia,ja ti pojma nemam, a zašto su ti to uopće vadili,to nije nešto što se inače radi u trudnoći?

dominikslatkiiiiiiiii, amo javi se sa lijepim vijestima...

ja evo sjedim golih prsa za laptopom, ragadeeee... mali me noćas raskasapio, ne odgovara mi ležeći položaj nikako a preumorna sam za ustajanje...sad ću morat par dana dok to ne zacijeli....ufff....pazite na hvat pri dojenju cure odma u rodilištu,to je alfa i omega!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

tina,samo miruj i nemoj se naprezati.
    Posljednje uređivanje od žužy : 14.01.2016. at 15:39

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zs,uf...trudim se educirati o pravilnom hvatu i to izgleda tak jednostavno pa eto...ipak problemi i kod žena koje ga znaju namjestiti kak si pomoći.

A za TSH kažu da bolje da je niži nego visoki..u trudnoči bi ga trebalo držati do 3,5. Ali da,uz njega treba kontrolirati i fT3 i fT4.

biserko,kak si nam ti?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma bitno je samo nac dobrog endokrinologa.Sreća pa se adekvatnom terapijom relativno brzo stavlja tsh pod kontrolu.
    Zuzi,ja dobro Al stalno neke pretrage. Opet mi tsh skočio dr misli da je od utrogestana. Sad opet uzv pa kontrolni nalaz... Ja se tješim da je bio dobar prva tri mjeseca, a sad sam ga opet napala konjskom dozom
    Amnio prošla, nije bilo ništa strašno.
    A ti već u finišu, mogu misliti kako si uzbuđena

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I gdje li je Dominik? navijam...

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    imala sam i ja taj iscjedak na pocetku samo se primiri koji dan lezi sto vise i bez nagli pokreta, biti ce sve ok

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Hvala cure

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme, ragade, grozno. Ja sam imala jednu jedinu, prije jedno mjesec i pol - raskasapio me trogodisnjak kad je krenuo kolostrum, brrr.

Kod nas je sve toliko super da me strah priznati na glas, ili cak pomisliti. Nakon prvog divljaka, imam bebu koja jede, kaka i spava. Od pocetka sisa lezecki, ako nam tako odgovara, ma prekrasna je. U ponedjeljak idemo na prvi pregled kod pedijatra i bas me zanima koliko je dobila.

Mene i dalje rastura nesto kod trtice sto je pocelo jos u trudnoci pa cekam... ni sama ne znam sto. Rekao mi je ginekolog da si dam malo vremena da vidimo hoce li proci samo, nastavim s pelvic tilt vjezbama itakoto. No pocinjem se bojati da cu morati i kiroprakticaru, ili sto vec.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Žužy,ja sam znala da mi hvat nije idealan u ležećem položaju ali sam ga žrtvovala jer nisam htjela ustajat u sjedeći položaj po noći,ne bi li više spavala...
    Sad više nema ustupaka,tako da ne brineš, skužit ćeš ti to! ima dobrih vids na netu pa pogledaj! Nekad je i dijete nemirno (vrluda glavom sa bradavicom u ustima) pa ga zato treba dobro kontrolirat,ja mome npr. moram nekad ruku držat glavom kad krene šiz....(naljuti se pajdo kad stane let down)....

ma da,kaae,već pregled? mi smo imali onaj inicijalni pregled po porodu,pa pri otpuštanju i idući je tek s mjesec dana kod pedijatra iz primarne...
    sutra mi dolazi patronažna,spremna sam na zastarjele savjete oko dojenja,samo ću je radi pupka primit...neka pogleda da je OK i to je sve što mi treba...

inače,malo vam zachatavamo temu,Kaae pa mi više nismo trudnice nego babinjače,imamo li mi svoj thread?

ja imam neki feeling da je dominikslatki rodila,valjda ima nekog da nam javi...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Mene i dalje rastura nesto kod trtice sto je pocelo jos u trudnoci pa cekam... ni sama ne znam sto. Rekao mi je ginekolog da si dam malo vremena da vidimo hoce li proci samo, nastavim s pelvic tilt vjezbama itakoto. No pocinjem se bojati da cu morati i kiroprakticaru, ili sto vec.
    E, ovo je za mene najveća misterija! Kako to da te dijagnoze kako bih već slobodno prevela - "opuštanje, nestabilnost karlice" (to opuštanje ne u smislu relaksacije), koje je ovde u Norveškoj jedan od glavnih uzroka bolovanja u trudnoći (pogađa od 35 do 45 % svih trudnica), ne postoji u drugim zemljama. Ili sam ja neobavestena? Svakako, kad na Wikipediji tražiš tekst na drugim jezicima dobijaš kao opciju samo engleski, švedski i holandski (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Symp...is_dysfunction), kao da samo tamo žene oboljevaju od toga.
    Svakako, ako je kod tebe to u pitanju, možeš se nadati skorom poboljšanju jer kažu da prolazi posle porođaja. ☺

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma joj skulirana pa znaš da mi friške upijamo svako slovo vas rodilja kak spužvice
    Pogledah ja sve i svakaj..i mliječnu stazu i razne članke...no praxa je praxa.
    Baš vas je lijepo čitati.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Šokirali su me bili nalazi jer nisam očekivala da nešto neće biti u redu.

Žužy, nemam endokrinologa jer nikad nisam imala problema nikakvih sa štitnjačom. Dvaput dosad vađeni hormoni bili uredni.
    Sutra idem svojoj gin.

Biserko, ft3 i ft4 su uredni. Danas 12 tt.

Skulirana, vadila mi je zato što odnedavno vadi svim trudnicama jer problemi sa štitnjačom mogu uzrokovati mentalnu retardaciju u beba.
    Žao mi je zbog ragada, znam koji je to užas.
    Samo vi začetavajte, zanimljive ste i pune korisnih informacija! Evo, i Žužy se slaže.

Kaae, divno za mirnu bebicu! I ja se nadam istome nakon prvog nespavajućeg vrištavca sa štrajkovima i sto skokova u razvoju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •