Stranica 18 od 80 PrviPrvi ... 816171819202868 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #851
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ima li netko da je radio ono što se nazivalo Američki kruh prijateljstva? To je bio baš dobro...a valjda je ono što se dijelilo isto bilo kiselo tijesto?

  2. #852
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    ja sam to radila ko klinka i malo starija, čak zadnji put pred 5-8 godina, ali to nije stajalo tak dugo

    kris kak ćesto ga radiš, jel ispada baš kruhasti ili više vlažan iznutra, i ako ne pečeš svaki dan-dva gdi se treba držati?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.03.2016. at 11:57

  3. #853

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    evo ja ću odgovorit u svoje ime.moj cijelo vrijeme stoji na sobnoj temperaturi u povećoj tegli da ne bukti van.
    nekad pečem svaki dan a nekad po dva dana ne onda čim ga nahranim za 2 sata je spreman za upotrebu.
    Vjerujem da sama početna priprema kiselog tijesta u vrijeme ljeta kad je full toplo traje 4 dana
    al meni je isto trebalo 2-3 tjedna jer sam ga počela uzgajat početkom zime.
    I nije ništa vlažan,baš je fini kruhast.Kad je topao ode skoro cijeli pogotovo ak i svekrva navrati.
    Svi su oduševljeni.

  4. #854
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Evo sve je rafi napisala. Do sada ga svaki dan uvecer spremim. Jednom sam imala pauzu od 2 dana i ostavila sam ga tam gdje je

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  5. #855
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Brasno, voda za kiselo...
    Sol kod radenja kruha i maslinovo za namazati preko
    Prva priprema ti traje danima prije nego ga mozes spremiti prvi put.
    Zamutis na gusto oko 200 g brasna sa vodom. Kao rijetko tijesto ali da ima tezinu. Stavis na toplije mjesto, idealno bi bilo ako imas posudu s poklopcem koji ima rupicu da zrak moze uci. Svaki dan dodas malo vode i 50-100 g brasna. Miris ce postati kiselkast ali ugodan. Nece biti nikakve pljesni ni slicno vec ce imati mjehurice. Kada ides spremati kruh prvi put odvojis pola u drugu posudu, dodas mlake vode, izmjesas da se rastopi, dodajes brasno i kada si dodala polovicu, soli. Kada radim sa sjemenkama usitnim zobene i one zamjene vise od polovicu brasna, mljeveni lan, sezam, suncokret. Ispadne prakticno proteinski kruh.
    Kada umjesis tijesto, primjetit ces drugačiju teksturu, nekako kao da je zivo, stavis ga u posudu u kojoj ces ga peci, premazes uljem, prekrijes i pustis na toplom da se dize. Sto je tijesto starije to se lakse dize. Ovaj je bio za sat i pol van posude skoro.Pecem ga na 180° ovisno o velicini 35-50min
    Danas ili sutra cu raditi pa mogu pofotkati citav postupak.
    Godinama radim kruh pa vise ne znam tocnu gramazu, radim sve od oka.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Kris, ajd otvori zaseban topic o beskvasnom kruhu, sa svim koracima pripreme u slikama i tekstu.

  6. #856
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Iako mi nije jasno ovo oko probiotika i lakto...mislila sam da su oni termolabilni iako ostaje cinjenica da ne napuhuje i duze drzi sitost..
    Mojca, ok. Navecer cu.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  7. #857
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Hvala.

  8. #858
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    ali pitam samonije li i to kvas samo druge vrste?

  9. #859
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ali pitam samonije li i to kvas samo druge vrste?
    To ti je prirodni kvas, a ono drugo neprirodni.

  10. #860
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ali pitam samonije li i to kvas samo druge vrste?
    Je, to je kvas druge vrste. Onaj koji kupujes u trgovini je pivski kvasac i potreban mu je secer za aktivaciju. Isto tako je prirodan. Prirodno hrani i gljivice, bakterije, uzrokuje nadutost kod onih kojima smeta. Ali ne sjeda svakome isto. Ovome nije potreban dodani secer te se tako radio kruh prije kvasca (kupovnog)

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  11. #861
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    po ćemu je bolje raženo brašno od nekog drugog? i zanima me to je zaprav uvijek tekuće-ljigavo, od tog se ne može napraviti nekaj ko makovnjača u pravom smislu riječi da je odvojeno tijesto od file

  12. #862

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    misliš na kiselo tijesto(kvas)?

  13. #863
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Raz ima vise tih gljivica ali ga ja nisam radila od razenog nego psenicnog bijelog friskije mljevenog kaj kupim od zene iz mlina.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  14. #864
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    ok ajdedrugi dio od tog se ne može napraviti nekaj ko klasična makovnjača'

  15. #865
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ok ajdedrugi dio od tog se ne može napraviti nekaj ko klasična makovnjača'
    Ne bih znala, nisam probala. Dala si mi za razmisljati. Probat cu s necim jednostavnijim poput kiflica ili buhtli pa javim rezultat.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  16. #866
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    Bas me to zanima nekaj savinuto
    A jel se moze baza napravit samo s kukuruznim?

  17. #867
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bas me to zanima nekaj savinuto
    A jel se moze baza napravit samo s kukuruznim?
    Nisam probala mozes zamutiti pa ostaviti par dana da vidis hoce li ali ja bih na prvu rekla da nece

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  18. #868

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    kukuruzno je puno teze,opčenito i za dizanje tak da mislim da nebu uspjelo,
    al probaj pa javi.Najbolje je s raženim kažu

  19. #869

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    vidla sam album,super ti je kris.
    ti ga i gore nauljiš?
    Ja stavim ispod kruha tepsiju s vodom pa da gore lijepo popuca.

  20. #870
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    vidla sam album,super ti je kris.
    ti ga i gore nauljiš?
    Ja stavim ispod kruha tepsiju s vodom pa da gore lijepo popuca.
    Hvala
    Da, stavim malo maslinovog gore, finija mi je korica.
    Ma bravo ! Vidis toga se ne bih sjetila, napisi tamo na temi da imamo sve na jednom mjestu to cu sutra isprobati.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  21. #871

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Zna li netko čemu služi gustin u biskvitu?
    Znam da se koristi u kremama za zgušnjavanje, ali u biskvitu?

    Imam jedan recept, okusom bude odličan, ali kod pečenja u sredini uvijek ostane sirovo.
    Sad si mislim da li je to zbog gustina?
    Što će se dogoditi ako ga zamijenim s brašnom?

    evo recept
    Biskvit:
    6 jaja, 20 dkg šećera, 7 dkg gustina, 6 dkg kakao, 1 prašak za pecivo, 0,5 dcl ulja, 3 žlice vode

  22. #872
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko čemu služi gustin u biskvitu?
    Znam da se koristi u kremama za zgušnjavanje, ali u biskvitu?

    Imam jedan recept, okusom bude odličan, ali kod pečenja u sredini uvijek ostane sirovo.
    Sad si mislim da li je to zbog gustina?
    Što će se dogoditi ako ga zamijenim s brašnom?

    evo recept
    Biskvit:
    6 jaja, 20 dkg šećera, 7 dkg gustina, 6 dkg kakao, 1 prašak za pecivo, 0,5 dcl ulja, 3 žlice vode
    ništa se neće dogoditi, slobodno zamijeni brašnom.

    jedino, to je premala količina brašna na toliko jaja, ulja i vode pa ne možeš očekivati klasični biskvit.
    kolači koje radim u potpunosti bez brašna budu vlažni, kao "gnjecavi" i peku se na nižoj temperaturi, a dulje.

  23. #873

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ništa se neće dogoditi, slobodno zamijeni brašnom.

    jedino, to je premala količina brašna na toliko jaja, ulja i vode pa ne možeš očekivati klasični biskvit.
    kolači koje radim u potpunosti bez brašna budu vlažni, kao "gnjecavi" i peku se na nižoj temperaturi, a dulje.
    isprobavala sam i tu varijantu, tako ga isuši previše a sredina i dalje za žličicu
    mislim si možda ga baš taj gustin čini tako vlažnim?
    ili je možda previše ulja?

  24. #874
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Gustin obicno sluzi da zamjeni dio brasna u receptu. Probaj pola pola staviti.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  25. #875
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Album? Kakav album? Di je album?
    Moram to proučiti, baš me zanima.

  26. #876

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Hahahaa
    na temi o kruhu i ostalim čudesima od kiselog tijesta

  27. #877
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    isprobavala sam i tu varijantu, tako ga isuši previše a sredina i dalje za žličicu
    mislim si možda ga baš taj gustin čini tako vlažnim?
    ili je možda previše ulja?
    a jesi jela negdje taj kolač da je bio dobro ispečen? sigurno da nisi dobila okrajak, a domaćica sakrila sredinu?

    ja ti od takvih nesrazmjernih recepata bježim. ne može biti toliko fin da mu ne mogu naći finu zamjenu. ako korigiraš ulje ili vodu, a već si zamijenila gustin brašnom, svakako to više ni nije taj kolač.

  28. #878
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    jedino što još možeš napraviti je izbaciti vodu (ne znam čemu ona tu služi) i ako do sada nisi, bjelanjak izlupati posebno i dodati ga onoliko koliko smjesa primi, da ju ne razvodniš do kraja.

  29. #879

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    nisam jela, našla sam ga u časopisu
    ono što me privuklo je brzina pripreme za moje čoko-fanove

    a bome sam korak do bijega

  30. #880
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ajme, ima more dobrih čokoladnih, aj potraži, recimo hola kocke ti sigurno uspijevaju, a gotove u roku keks.
    umjesto hole, gore stavim slatko vrhnje.

    ako hoćeš još ukusniju varijantu, napisat ću ti recept za isti tip kolača s drugačijim (skupljim) sastojcima.

  31. #881
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    evo recept
    Biskvit:
    6 jaja, 20 dkg šećera, 7 dkg gustina, 6 dkg kakao, 1 prašak za pecivo, 0,5 dcl ulja, 3 žlice vode
    Ovo ti je praktički omlet. Ima puno jaja, ima puno šećera, ulja, svega vodenog, a nema nečeg što bi ustvari držalo tu gustu masu, koja se uz toliki prašak još mora podići. Znam takve kolače, stoput su mi ispali gumeni, iznutra kao nepečeni, i zbog toga ih ne volim. Tu treba ići brašna da bi držalo cijelu tu stvar. Gustin čak i ne moraš izbaciti.

    Ovo bi možda bolje išlo za cupcakes, koji i trebaju biti meki iznutra. Lava cakes. Tako nekako.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.03.2016. at 10:52

  32. #882

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, ima more dobrih čokoladnih, aj potraži, recimo hola kocke ti sigurno uspijevaju, a gotove u roku keks.
    umjesto hole, gore stavim slatko vrhnje.

    ako hoćeš još ukusniju varijantu, napisat ću ti recept za isti tip kolača s drugačijim (skupljim) sastojcima.
    da hole je odličan, i na sličnu varijantu, ali je kolač
    ovo je trebao biti recept za tortu, upravo na principu hole kocke i po brzini i po okusu
    i to rođendanska torta, sa biskvitom gornji sloj, da može držati sviječice

    ovaj biskvit bi se trebao razrezati (! sa rupom u sredini ) a krema je 1/2 l slatkog vrhnja+1/2 kg čokolade, s tim se fila i još premaže izvana
    ako uspijem preći fazu lava-cake, torta bude odlična (a priprema ful brza!) i svi klinci redom je vole

  33. #883

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ti je praktički omlet. Ima puno jaja, ima puno šećera, ulja, svega vodenog, a nema nečeg što bi ustvari držalo tu gustu masu, koja se uz toliki prašak još mora podići. Znam takve kolače, stoput su mi ispali gumeni, iznutra kao nepečeni, i zbog toga ih ne volim. Tu treba ići brašna da bi držalo cijelu tu stvar. Gustin čak i ne moraš izbaciti.

    Ovo bi možda bolje išlo za cupcakes, koji i trebaju biti meki iznutra. Lava cakes. Tako nekako.
    hahaha, omlet! u tom svijetlu ga još nisam doživjela

    neki suhonjavi i zakržljali Lava Cake, da nit je kolač nit lava cake

  34. #884
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Hoću reći, po teksturi.

  35. #885
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    miki, uopće na to ne gledam, pečem u formi koja mi paše.
    ja bih ga prerezanog (biskvit) malo poškropila kakaom da mu dodatno naglasim aromu i dalje slagala kao tortu.
    čak možeš donju pečenu koru zaliti tekućim, vrućim ganašem, a drugi dio ganaša dobro ohladiti i izlupati u kremu koju namažeš na tu donju, prethodno prelivenu koru.
    možeš dodati i malo sjeckanih lješnjaka na ganaš dok je još topao da se fino prime. dobiješ neku varijantu ferrera.
    pa staviš gornju koru, opet malo poškropiš kakaom i premažeš ostatkom izlupane kreme.
    doduše, mislim da bi količinu ganaša trebalo povećati bar za trećinu.

  36. #886

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    miki, uopće na to ne gledam, pečem u formi koja mi paše.
    ja bih ga prerezanog (biskvit) malo poškropila kakaom da mu dodatno naglasim aromu i dalje slagala kao tortu.
    čak možeš donju pečenu koru zaliti tekućim, vrućim ganašem, a drugi dio ganaša dobro ohladiti i izlupati u kremu koju namažeš na tu donju, prethodno prelivenu koru.
    možeš dodati i malo sjeckanih lješnjaka na ganaš dok je još topao da se fino prime. dobiješ neku varijantu ferrera.
    pa staviš gornju koru, opet malo poškropiš kakaom i premažeš ostatkom izlupane kreme.
    doduše, mislim da bi količinu ganaša trebalo povećati bar za trećinu.

    zvuči odlično
    staviš 25 dkg čokolade na 1/2 l vrhnja kako je u original receptu ili ipak više? Pretpostavljam da količina čokolade daje na gustoći kreme, ili?
    danas sam već krenula raditi ferrero tortu, ali probat ću i ovo ...

  37. #887
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,500

    Početno

    bjelanjak se ne da istuci u snijeg? napravi se samo neka tanka pjenasta korica, ostalo voda
    to znaci da je jaje pokvareno?

  38. #888
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Ne. To znači da je prisutna masnoća, ili djelić žumanceta. Probaj dodati prstohvat soli, pa opet tući.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 22.03.2016. at 16:53

  39. #889
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,353

    Početno

    Meni bolje ispadne ako je jaje stajalo bar 3sata na sobnoj temperaturi...možda to?

  40. #890
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,500

    Početno

    mislim da je vec duze vremena bilo u frizideru.
    i puno se te "vodice" izlilo kad sam razbila jaje, bjelanjak nije bio onako cvrst, sluzav, kako inace je

    zato mislim da je jaje mozda bilo prestaro

  41. #891
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Mne. Jaje je pokvareno samo kad smrdi, a taj smrad ne možeš fulat. Imala si masnoće u posudi.
    Kajgod da praviš ipak dobro ispeci, skuhaj, za svaki slučaj.

  42. #892
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    emily dobro ti zuta kaze, dodaj prstohvat soli.

  43. #893
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Nece sol spasiti ako je jaje hladno. Snijeg se radi sa jajima sobne temp.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  44. #894
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Po pravilu struke da, ali nije da se uopće neće dati utući u snijeg ako je iz frižidera
    I ja bi rekla da je masnoća u pitanju.

  45. #895
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Prije bih rekla voda. Ne smije biti ni kapi vode kada se radi snijeg. A mozda je i masnoca, zutanjak itd...uglavnom dobro kaze, pokvareno bi osjetila odmah. Malo vise tekuci bjelanjak moze biti ako je jaje mlako.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  46. #896
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Nece sol spasiti ako je jaje hladno. Snijeg se radi sa jajima sobne temp.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Tako je. Ima trik - uroniti jaja na desetak minuta u toplu (ne vruću nego toplu kao za kupanje) vodu. Bit će bolje. ALIIII za savršen snijeg jaja moraju biti na sobnoj temperaturi.

    Još nešto - posuda i metlice za snijeg ne smiju imati ni mrvicu masnoće.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.03.2016. at 09:13

  47. #897
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,500

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

    Još nešto - posuda i metlice za snijeg ne smiju imati ni mrvicu masnoće.
    e, to je!
    prije snijega sam mutila zutanjke sa secerom
    i metlice samo malo isplahnula pod vodom

    misterija rijesena

  48. #898
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    e, to je!
    prije snijega sam mutila zutanjke sa secerom
    i metlice samo malo isplahnula pod vodom

    misterija rijesena
    Sad znaš! Snijeg uvijek ide prvi.

    Inače, u sjevernoj Hrvatskoj je uobičajeni redoslijed ovako kako si radila - snijeg na kraju. Meni je za mnoge kolače rješenje francuski biskvit, ako mi se ne da mazati puno suđa (ideš obrnuto - prvo istučeš snijeg od bjelanjaka, pa u to dodaš šećer, pa jedan po jedan žumanjak, pa na kraju brašno - sve u jednoj zdjeli).

  49. #899
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Ima trik - uroniti jaja na desetak minuta u toplu (ne vruću nego toplu kao za kupanje) vodu. Bit će bolje. ALIIII za savršen snijeg jaja moraju biti na sobnoj temperaturi.

    Još nešto - posuda i metlice za snijeg ne smiju imati ni mrvicu masnoće.
    Meni se ne riskira. Pustim ih barem pola h jedino me zamara onda brisanje svakoga prije razbijanja. A inace ih perem prije stavljanja u fridz.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  50. #900
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    To sam ti prvo napisala. Kaj si me stavila na ignore pa ne vidiš.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •