Stranica 361 od 581 PrviPrvi ... 261311351359360361362363371411461 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,001 do 18,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ninci prvotno napisa Vidi poruku
    bok curke, da vam se tu javim i pridruzim

trenutno sam na 8+2, sutra imam novu kontrolu (ginicka je prije dva tjedna rekla da hoce jos jednom provjeriti kako ide nakon dva tjedna).
    nego, procitala ja uzduz i poprijeko gotovo pa sve, barem unazad godinu dana, da ne postavljam ista pitanja i da si na mnoga vec i odgovorim.
    muci me jedna stvar i ne znam kako izaci na kraj s nasim sustavom zdravstva.

Dakle, ovo mi je prva T i nisam imala nikakve probleme, ali sam prije par godina rutinski napravila genski panel koagulacija (tada je bilo zbog kontracepcije, a priv. gin je dosta napredna i prati znanost) te su mi rezultati pokazali uredan faktor V (Leiden), fII (protrombin) i MTHFRove; ALI sam heterozigot za PAI i faktor XIII. i jasno da sam guglala sve i svasta i vidim da vec sama cinjenica da sam heterozigot za dva faktora nije nuzno dobra i znam da nas sustav tek nakon 2 m.ab. salje na geneticku obradu i sada ne znam kako pristupiti gin. sutra da joj objasnim da ja vec znam da sam hetero za PAI i XIII (dam joj priv. nalaz na uvid) i da zelim napraviti barem neke rutinske kontrole po pitanju koagulacija. ne zelim da me otpili; djelomicno sam u toj struci i jasno mi je da genska predispozicija ne znaci nuzno i manifestaciju; ali me hvata paranoja da koliko lud moras biti da ako vec znas da imas predispoziciju da nis preventivno ne napravis po tom pitanju, a bojim se da ce mi reci da nema razloga da me salje (nemam 2 m.ab).

Isto mi je na zadnjem pregledu rekla za amniocentezu, jer mi je pokusala uvaliti kombinirani i to, pa sam joj objasnila da znam metode i da me jedino zanima dijagnostika (amnio/korionske), cak ne ni NIPT, jer iako je tu pokoji pojedinac nedavno pisao da se radi o dijagnostici, to nije tocno, jer NIPTovi statisticki gledaju udio fetalne DNA u krvi majke, a jedina prava dijagnostika je kariogram koji uzgaja fetalne stanice.

ugl- molim iskustva (od milja) heparinki, koje tu vec duge bitke vode, kome biste savjetovali da odem na konzultacije u Zg-u(i priv ako treba, i drzavno ako znate da je netko dobar), jer me fakat to brine pa da mi barem netko kaze da nemam razloga brinuti. hvala cure i tipkamo se
    Draga, ako si u zg moja preporuka također profesor Đelmis koji je sada u mirovini ali radi konzultacije u Pronatalu..
    ovaj Faktor XIII je nevažan ali PAI heterozigot već nešto znači..e sad da li je dovoljno za samu terapiju..ja vjerujem da će ti konzultacije s njim raščistiti dileme..
    Koagulogram sam po sebi neće ništa pokazati (najčešće)...
    Imaš ovdje temu heparinki pa svakako baci oko na naša iskustava i mutacije..iako mi većina imamo iza sebe gubitak trudnoće zbog trombofilije ali sigurno ćeš dobiti kakav dobar savjet još na toj temi..ali evo za početak, profesor Đelmišto je fakat čovjek za to..
    Držim fige da sve ide dobro

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

LadyB koliko dodju konzultacije kod dr. Đelmiša??

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    LadyB koliko dodju konzultacije kod dr. Đelmiša??
    200-300kn max..

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav,

Prvo veliki zagrljaj Marli i nadamo se dobrim vijestima

Šta se štitnjače tiće, ovak, ja sam morala vaditi sve hormone prije postupka. TSH mi je bio 1,57, dakle super. Na prvom pregledu (samo par mjeseci kasnije) me ginička poslala napraviti KKS + TSH. Uglavnom TSH mi je 5,97. Odmah me poslala kod endokrinologa u Vinogradsku i tamo trudnice idu ko po traci. Ima nas jako puno. Dakle po novom je određeno da TSH u 1. tromjesečju ne smije biti viši od 2,5 u 2 tromjesečju od 3, a u 3 mislim da je rekla 3,5. To su im novi naputci koje primjenjuju od 2012 ili 2013. Dobila sam terapiju Eutirox i kontrola tek u 2 tromjesečju, kada će se terapija prilagoditi vrijednostima za 2 tromjesečje.
    U prvoj trudnoći (rodila sam 2012) to niko nije tražio niti spominjao. Tako da mi je ovo sve malo sumnjivo. U roku manjem od 24 sata završila sam na terapiji bez puno priče, provjera i sl. dakle samo na temelju jednog nalaza TSH (bez nalaza drugih hormona štitnjače). I ono što me još više brine niko neće provjeriti narednih 1,5 mjesec dali mi ta terapija (doza) odgovara, dali ju treba povećati ili smanjiti. Kao da su to bomboni. Ali eto na svašta sam navikla u našem zdravstvu, nemam se volje borit sa vjetrenjačama, a doktor nisam pa ih eto slušam. Koliko je sve to dobro, vrijeme će pokazati.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    200-300kn max..
    Hvala...posaljem ti pp.

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Marla ~~~~~~~~~~~~~

Javi novosti

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,

Prvo veliki zagrljaj Marli i nadamo se dobrim vijestima

Šta se štitnjače tiće, ovak, ja sam morala vaditi sve hormone prije postupka. TSH mi je bio 1,57, dakle super. Na prvom pregledu (samo par mjeseci kasnije) me ginička poslala napraviti KKS + TSH. Uglavnom TSH mi je 5,97. Odmah me poslala kod endokrinologa u Vinogradsku i tamo trudnice idu ko po traci. Ima nas jako puno. Dakle po novom je određeno da TSH u 1. tromjesečju ne smije biti viši od 2,5 u 2 tromjesečju od 3, a u 3 mislim da je rekla 3,5. To su im novi naputci koje primjenjuju od 2012 ili 2013. Dobila sam terapiju Eutirox i kontrola tek u 2 tromjesečju, kada će se terapija prilagoditi vrijednostima za 2 tromjesečje.
    U prvoj trudnoći (rodila sam 2012) to niko nije tražio niti spominjao. Tako da mi je ovo sve malo sumnjivo. U roku manjem od 24 sata završila sam na terapiji bez puno priče, provjera i sl. dakle samo na temelju jednog nalaza TSH (bez nalaza drugih hormona štitnjače). I ono što me još više brine niko neće provjeriti narednih 1,5 mjesec dali mi ta terapija (doza) odgovara, dali ju treba povećati ili smanjiti. Kao da su to bomboni. Ali eto na svašta sam navikla u našem zdravstvu, nemam se volje borit sa vjetrenjačama, a doktor nisam pa ih eto slušam. Koliko je sve to dobro, vrijeme će pokazati.
    Ja ne kužim više sve te pretrage, čemu sve to. Kad pričam svojoj mami što sve danas traže, ona se začudi. U njeno vrijeme kad je rodila mene i brata uopće nije bilo nekih velikih pretraga, samo kks, a gin. na opip (bez uzv) utvrdi trudnoću i to je sve. Nema više krvnih pretraga, nema uzv, nema nekih dodataka prehrani, kontrola, nalaza, da više ne nabrajam, pa je u to vrijeme bilo više zdrave djece nego danas. Danas nas samo pumpaju tabletama, a da i ne znamo zašto i čemu.
    Kia, tebi u prvoj trudnoći nisu ništa kontrolirali, pa je sve super prošlo, a možda ti je i tada tsh bio isti kao i u sadašnjoj trudnoći.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Marla kakvo je stanje

Sent from my iPhone using Tapatalk

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

upravo sam se vratila iz Splita. dg: blighted ovum. popodne idem po uputnicu za bolničko liječenje, sutra ponovo u Split, obaviti pretrage potrebne za kiretažu i to bi bilo to.krvarenje je počelo, iako jako oskudno, no detektiralo ga je na UZV. ploda uopće nema, prazna je GV. strah me opet svega toga, tog krvarenja, te kiretaže, bolnice... samo neka sve prođe što prije i bez komplikacija.
    eto, sad više nemam strahova i strepnji vezanih za trudnoću, ali imam drugih...
    Posljednje uređivanje od marla-s : 27.04.2016. at 13:03

Ninci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Marla zao mi je

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
    upravo sam se vratila iz Splita. dg: blighted ovum. popodne idem po uputnicu za bolničko liječenje, sutra ponovo u Split, obaviti pretrage potrebne za kiretažu i to bi bilo to.krvarenje je počelo, iako jako oskudno, no detektiralo ga je na UZV. ploda uopće nema, prazna je GV. strah me opet svega toga, tog krvarenja, te kiretaže, bolnice... samo neka sve prođe što prije i bez komplikacija.

eto, sad više nemam strahova i strepnji vezanih za trudnoću, ali imam drugih...

Marla draga jako mi je zao ;((.. Nadala sam se najboljem! Drzi se

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Marla jako mi je zao...

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Baš mi je žao Marla

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Marla, zao mi je.

Mozes li ne otici na kiretazu? Rano je, plus je krvarenje pocelo.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Marla, jako mi je žao.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Marla..žao mi je, suosjećam s tobom jer sam sve to prošla..drži se

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Marla bas mi je zao

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

marla, jako mi je zao.
    slažem se Kaae, možda barem možeš izbjeći kretazu, posebno što je krvarenje već krenulo?Bio bi ti barem ovaj fizički oporavak lakši a i manje je stresno za tijelo. Da u dogovoru sa dr sačekas par dana?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Marla zao mi je.. Probaj izbjeći kiretazu kao sto su ti cure napisale, lakse ce tijelo zacijeliti..

Nego.. Lady jos si tu hahahah??
    Posljednje uređivanje od dominikslatki : 27.04.2016. at 17:45

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

da, pokušat ću izbjeći kiretažu. danas sam doduše počela prikupljati sve što trebam za kiretažu (kks, eeg, sutra me čeka anesteziolog u bolnici, krvnu grupu imam od zadnje kiretaže koja je bila prije 10 mjeseci i još fibrinogen trebam). s obzirom da me spremaju na opću anesteziju, sumnjam da će me već sutra ostavit u bolnici, tako će mislim ispasti ponedjeljak...a do ponedjeljka ja već mogu izbaciti prirodnim putem...daj bože...ni meni se ne prolazi ponovo da mi stružu po stijenci maternice. jedino čega se bojim u ovoj sad situaciji su bakterije, odnosno infekcije kojima je podložno tkivo koje je već počelo s procesom raspadanja u meni. sepsa - toga se najviše bojim.

joj oprostite, ovo uopće nije tema o kojoj trebam pisati o ovome, ali evo, jedino sam s vama i komunicarala o svemu što me mučilo, pa sam nekako "prirodno" i sad ostala na ovoj temi. nemojte mi zamjeriti. ja vam svim od srca želim što mirniju trudnoću i što manje briga

doći ću ja tu ponovo tipkati kad budem trudna

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Draga Marla, drzi se!

Nisam strucnjak, ali mislim da te sepsa kod tako male trudnoce ne treba brinuti. Ipak je tvoj otocni ginekolog bio spreman cekati i tjedan dana na jos jedan uzv.
    Ja sam bila na kiretazi prije nesto vise od dvije godine. Moja bebica je na pregledu kod ginelokoga bila uocljiva, ali srce nije kucalo... Od tog pregleda do kiretaze proslo je tjedan dana. U medjuvremenu se bebica smanjila, tako da su je u bolnici neko vrijeme trazili s uzv-om. Mislim da su komentirali nesto kao da je pocela apsorpcija ili slicno. Ne sjecam se.
    Drzi se!
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 28.04.2016. at 14:15

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Marla, drži se . Ja sam dvaput prošla bez kiretaze a i onda kad sam ih imala dr je čekao po par sedmica, tako da i ja mislim da se ne trebaš bojati sepse tako brzo.
    Bas mi je zao sto to prolaziš, čuvaj se.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Marla brzi oporavak zelim

Sent from my iPhone using Tapatalk

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Marla zao mi je.. Probaj izbjeći kiretazu kao sto su ti cure napisale, lakse ce tijelo zacijeliti..

Nego.. Lady jos si tu hahahah??
    Ne znam kaj bi ti rekla..već sam koji dan prešla termin i sve mi se čini da ću ko Žužy na kraju..a da ti ne kažem da se nisam ni otvorila još..fakat sam luda veće! Iako sam mi je na pameti da sve dobro prode i da sve bude ok s bebom..
    jako sam nervozna..

kak se ti držiš u ulozi mame?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lady ne brini bit ce sve to ok na kraju! Pa kao sto je netko napisao iznad da bi opet potpisala za inducirani, zato nemoj se ubijat mislima.
    Ja sam imala užasan porod al sad kad ga se sjetim opet bi sve ponovila i zapravo mi je divno iskustvo koliko god bilo grozno..
    Snalazim se da, sad je vec lakse , početak mi je bio užasno tezak .. Jos s tim rezom od carskog .. Zato ne brini ako bude tesko, sve to dođe na svoje i počneš uzivat,, ja sam se tek nedavno opustila i sad mi je lakse ..

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Marla jako mi je žao, drži se

Ja sam zaradila oooogggrrrrooommmnnneee hemoroide , imala sam ih puno puta ali da ovako mogu boliti. Ja stvarno imam visok prag tolerancije na bol pa sam plakala od bolova, užas

Međutim ono što je najbitnije, bila sam jučer na pregledu i 4D uzv. Zatvorena potpuno, sve u najboljem redu, beba lijepo napreduje ima oko 1400gr( 29+3tt). Protoci uredni, idući pregled 27.05 ❤

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Karanfilcic, super!

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

jedva se držim nekako. ležim cijeli dan, čekam taj ponedjeljak kad mi je zakazana kiretaža, no dobila sam neku bakteriju i dali su mi antibiotik (grlo). i sad me samo strah da se temperatura ne zadrži jer mi onda neće dati opću anesteziju...a dodatna agonija mi ne treba. krvarim pomalo cijelo vrijeme, no ništa još obillno nije izašlo. ako izađe rekli su mi da se odmah javim na hitni ginekološli...užasno se bojim infekcija i komplikacija...nisam cijelu godinu bila bolesna, niti imala temperatura i dobijem je dva dana prije zakazane opće anestezije...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marla, jako mi je zao sto kroz to prolazis.
    Prosle godine sam imala pobacaj nakon ustanovljenog blighted ovum. Ocistilo se prirodno, ali je trajalo mesec i po dana (toliko dugo sam krvarila). Ja inace imam oskudne menstruacije i dobru zalihu gvozdja pa sam to ok izdrzala, ali sam se zaista osecala slabo, i uticalo mi je na hormone (polne). Trebalo mi je 2 ciklusa da se to normalizuje i nakon toga sam zatrudnela i rodila Theu.
    2007. sam imala kiretazu, i iako je emocionalno zeznuto jer se trudnoca 'ukine' mehanicki (pa hormoni naglo padnu), bilo mi je postednije u smislu krvarenja, svakako. Kiretaza nosi rizik i od slepljivanja stenki meterice, ali nakon blightum ovuma se ne bih toga plasila (sve je jako malo).
    Drzi se!

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

kli_kli jesi li imala koje jako krvarenje i izbacivanje u tih mjesec ipo dana? meni ovo sve usitno ide. pretpostavljam da te u to vrijeme ginekolog prati da vidi kako se čistiš? jesu li ti dali koje lijekove za stiskanej maternice i izbacivanje ugrušaka?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam imala missed , dobila sam tabletu i u dva dana je sve bilo gotovo, bez anestezije.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, od utorka kad sam bila na pregledu moram ubaciti sporiji tempo, ne sjediti dugo, vise biti u lezecem polozaju, jer mi je grlic zbog operacije od prije 10 god. nesto kraci. Uglavnom stvarno se toga pridrzavam, spavam na lijevom ili desnom boku, i sada me poceli boliti kukovi i kriza (danas sam 16+5). Imate li neki savjet kako ublaziti bolove?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Marla

Meni su radili kiretazu pod opcom anestezijom, al onom od koje se odma probudis. Jako brzo sam se fizicki oporavila, krvarenje mozda par dana.

Mozda ti mogu odgodit operaciju jer si pod antibiotikom.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Marla, ja sam taj pobacaj imala u Americi. Dr mi je dao recept za lek ako dodje do jaceg krvarenja, ali nije doslo. Jedno 15 dana je islo kao normalna menstruacija, ostalno nesto oskudnije. Nije gledao uzv uopste od kad je utvrdio da je blighted ovum. Sledeci put kad je gledao uzv bila sam trudna s Theom. Prvo sam krvarila 'usitno' mozda cak i nedelju dana ako ne i nesto duze, a onda sam osetila da krece jace (bila u wc-u na faksu) i malo se usprpila sta ce se desiti dok ne dodjem kuci (sat vremena prevozom), ali nista se posebno nije desilo. Sutradan je u jednom trenutku izaslo malo vise sadrzaja, i tu sam nasla tragove trudnoce. Posle tog momenta krvarenje je bilo kako sam opisala, i sveukupno je trajalo jedno 40 dana. Radila sam po koji test da vidim pada li beta. Prvo je cak rasla (imala sam clearblue digital) a onda je jaaako sporo padala (mesec dana, mozda koji dan duze). Mucno iskustvo, ali prirodno skroz, i bez komplikacija.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Je li neka od vas imala problema sa grcevima, zadnjih nekoliko dana ne mogu da spavam probude me grcevi nogu, inace imam visok prag boli ali ovo je bas nesnosljivo list noge mi se totalno ukoci imam osjecaj da mi se noga oduzme da pocnem plakati i onda citav dan osjetim tu neku tupu bol i oprt iznova...je li to normalno u trudnoci prije mi se nije desavalo to...i bas mi je cudno da sad bebu osjetim jako nisko u predjelu stomaka ne znam da li da brinem ili je to uobicajno inace sam 28+3t

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Radoznalice, mene su nocni grcevi hvatali i u prosloj i u ovoj trudnoci. Ono sto mi trenutno pomaze je: istog trena kad me grc uhvati, ustat se iz kreveta i oslonit se svom snagom na nogu koja boli. Pomaze doslovno u 2 sekunde, i posli nema one boli koja zna trajat danima. To me davno naucio jedan biciklist.

Ono sto mi preventivno pomaze je fizicka aktovnost i kretanje. A mislim da kod grceva pomaze i magnezij.

Za bebicu ne znam, al pretpostavljam da se tako nekako okrenula, naglavacke ili na noge pa sad tu lupka. Ja sam svoju prekjucer osjecala u lijevom i desnom dijelu trbuha, a jucer samo po sredini. Pretpostavljam da je prekjucer stala bocno, a sad dubi na glavi.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.05.2016. at 06:29

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, od utorka kad sam bila na pregledu moram ubaciti sporiji tempo, ne sjediti dugo, vise biti u lezecem polozaju, jer mi je grlic zbog operacije od prije 10 god. nesto kraci. Uglavnom stvarno se toga pridrzavam, spavam na lijevom ili desnom boku, i sada me poceli boliti kukovi i kriza (danas sam 16+5). Imate li neki savjet kako ublaziti bolove?
    Bmaric, drzi se! Nemam uopce ideju sto pomaze kod dugog lezanja, mozda da nekako podmetnes jastuke, kupis neki pjenasti nadmadrac (znam da ima nesto sto se kupuje ljudima koji moraju lezat), uzicas dragog masazu...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedva se držim nekako. ležim cijeli dan, čekam taj ponedjeljak kad mi je zakazana kiretaža, no dobila sam neku bakteriju i dali su mi antibiotik (grlo). i sad me samo strah da se temperatura ne zadrži jer mi onda neće dati opću anesteziju...a dodatna agonija mi ne treba. krvarim pomalo cijelo vrijeme, no ništa još obillno nije izašlo. ako izađe rekli su mi da se odmah javim na hitni ginekološli...užasno se bojim infekcija i komplikacija...nisam cijelu godinu bila bolesna, niti imala temperatura i dobijem je dva dana prije zakazane opće anestezije...

Ne moze biti infekcija samo zato sto imas zadrzani pobacaj. Da dovoljno dugo cekas da padne beta (tj. da tijelo shvati da trudnoca nije uspjela) nastupio bi prirodni pobacaj. Anestezija kod kiretaze(totalna) je vrlo plitka anestezija, nije niti blizu onoj za neku ozbiljnu operaciju, i antibiotici ne bi trebao biti kontraindikacija.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.05.2016. at 09:50

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Radoznalice za grčeve uzmi magnezij, to će ti sigurno pomoći. Uzmi ili šumeći ili magnezij direkt

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

hvala vam drage žene, velika ste mi potpora i znači mi sve što napišete...bude mi uvijek malo malo lakše kad pročitam što ste napisale. pričala sam sad s doktorom na hitnom ginekološkom jer mi je krenulo kao menstruacija, no nema nikakvog materijala o kojem oni govore...ima nešto manjih ugrušala, no to je čini mi se krv. danas nemam temperaturu, što je odlično, ali zato me je počelo malo jače stezati u donjem dijelu, uljučujući i križa...kao malo jači menstrualni bolovi...molim se samo da ništa ne krene do sutra da mi daju tu opću kao i zadnji put...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zasto da ne krene? Ako krene samo, kao malo jaca mesteuacija, uz ugruske ...tada bi mogla izbjeci kiretazu.
    tijelo zna sto treba ciniti, imaj povjerenja . Prosla sam kiretazu( 12 tj) i pobacaj ( u 10 tj, ali razvoj ploda je stao u 6 tj.)
    i zaista nije bilo nista jako dramaticno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je spontani bio intenzivniji , prvi dan posebno , a trajalo je 3 dana. Ali nakon 6 dana je potpuno prestalo, ovulacija je dosla na vrijeme, menstruacija takoder nako 40 dana. Tijelo je pametno, zna sto treba ciniti. Samo treba pratiti i biti strpljiv.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nemoj biti toliko u strahu. Zaista nisi u nikakvoj opasnosti. Uvijek je najbolje da tijelo spontano odradi svoje. Kiretaza je zahvat koji takoder nosi rizike.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

imaš pravo sirius, treba slušati svoje tijelo. iskreno mene jedino malo strah svega za danas ako krene intezivno jer sam na otoku i onda me ili gliserom ili helihopterom moraju pebacivati za Split. a voljela bih izbjeći svu tu dramaturgiju...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imaš pravo sirius, treba slušati svoje tijelo. iskreno mene jedino malo strah svega za danas ako krene intezivno jer sam na otoku i onda me ili gliserom ili helihopterom moraju pebacivati za Split. a voljela bih izbjeći svu tu dramaturgiju...
    Gledaj, ne razumijem niti potrebu za helikopterom ako krene intenzivno. Sto god to znacilo.
    nezgodno je to sto si na otoku, cisto zbog psiholoske sigurnosti.
    Ali kad je meni potvrden zadrzani pobacaj krenulo je intenzivno jedan sat nakon potvrde. Bila sam kod kuce i odlucila cekati. Jednostavno sam znala da je to takav proces . Cekas da prode i pratis. Ugrusci su bili jako veliki jer je sluznica bila jako zadebljana , ali nakon 5-6 sati se picelo smirivati. Drugi dan sam otisla uzv, i dr. je napravio onaj preko trbuha. Rekao da ima jos puno ugrusaka te da dodem za tri dana. Krvarenje se smirivalo, nakon sva dana je izasla posteljica. Treci dan kad sam ponovila uzv sve je bilo gotovo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ok, meni je jasno da ti nisi psihicki spremna za ovo sto sam ja odlucila proci.
    Ali hocu reci da to je takav proces. Lijecnici kazu da se ide u bolnicu kod jaceg krvarenja, ali( iskreno) jace krvarenje je nesto prilicno uobicajeno. Mislim, kakvo bi krvarenje trebalo biti kod jako zadebljane maternice?
    u svakom slucaju, obzirom na okolnosti nadam se da ce proci najbolje sto moze.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.05.2016. at 11:03

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

i ja se nadam da će sve proći kako treba...hvala ti sirius

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Opet mi se isto desilo nocas pokusala sam i ustati na nogu i sve nista, evo danas citav dan sepam ne mogu na nogu, a vec koristim magnezij direkt svaki dan ne znam sta vise da pokusam
    Bas me smori ovo...sad imam strah i zaspati

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Radoznalica mozda ti je beba legla na zivac? Meni se to dogodilo i nisam mogla stati na nogu. Mazala sam konjskim balzamom i proslo je.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Radoznalica spavaj na lijevom boku i između nogu prema koljenima stavi jastuk. Jastuk bi trebao drzati kukove u ispravnom polozaju,a na lijevom boku se odmara kraljeznica.osim toga, bolji je protok kisika kroz krvne zile a lijevom boku.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •