Stranica 362 od 581 PrviPrvi ... 262312352360361362363364372412462 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,051 do 18,100 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

preporuka za spavanje na lijevoj strani ima veze s načinom na koji funkcioniše naš krvotok. Naši organi i tkivo imaju potrebu za kisikom kako bi funkcionisali. „Bez kisika oni umiru" - objašnjava dr. Burke. Kisikom oslabljena krv vraća se u srce iz donjeg dijela našeg tijela kroz veliku krvnu žilu zvanom Inferior Vena Cava (IVC) koja se nalazi u blizini kičme. No, kako beba raste, maternica se širi i može pritisnuti IVC žilu, te na taj način smanjiti količinu krvi koja teče kroz nju.

"Kada maternica pritisne IVC i smanji srčani otkucaj, žena može osjećati vrtoglavicu. Opskrba krvi kisikom trudnice i bebe se smanjuje“ - kaže dr. Burke, te dodaje – „Srce može ispumpati ono što dolazi u njega, pa ako manje krvi dolazi u srce znači da manje krvi i izlazi iz srca, a pacijent se osjeća.

Kada trudnica u kasnoj trudnoći spava na lijevoj strani, maternica se nalazi nasuprot aorte, i pritišće aortu, a ne IVC. Aorta, koja dovodi kisikom obogaćenu krv iz srca u druge organe, ima deblje zidove nego IVC i bolje može izdržati pritisak maternice.

Medicinska istraživanja nisu dokazala da spavanje na lijevoj strani smanjuje rizik od mrtvorođenja, ali je opšte poznato da povećava protok krvi i hranjivih tvari do bebe koja raste, tvrde medicinski stručnjaci.

Tekst je citiran sa jedne druge web stranice. Ali je u potpunosti legitiman.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Zašto se javljaju bolovi u donjem dijelu leđa kod trudnica ?
    Trudnice često pate od intenzivnih bolova u leđima, a najčešći uzroci su :
    - Povećanje tjelesne težine :
    u zdravoj trudnoći tjelesna težina trudnice se obično povećava za 11 - 15 kg zbog čega kralježnica trpi jače opterećenje jer ona mora podupirati tu tjelesnu težinu. To uzrokuje bol u donjem dijelu leđa. Težina bebe i maternice koja se stalno povećava također pritišće krvne žile i živce u zdjelici i leđima
    - Promjene u držanju tijela
    u trudnoći se centar gravitacije pomiče prema naprijed. Kao posljedica toga trudnica ( a da toga nije ni svjesna ) prilagođava svoju posturu i način kretanja. To može rezultirati bolovima u leđima
    - Hormonalne promjene
    tijekom trudnoće u tijelu trudnice se stvara hormon relaxin koji omogućava ligamentima u zdjelici da se opuste te da zglobovi u zdjelici postanu labaviji radi pripreme procesa rađanja. Isti hormon uzrokuje opuštanje ligamenata koji podupiru kralježnicu što vodi do nestabilnosti i boli. Također se tijekom trudnoće kosti zdjelice razdvajaju imajući za posljedicu više pritiska na mišiće koji onda stežu krvne žile i usporavaju cirkulaciju
    - Razdvajanje ravnog trbušnog mišića ( tzv. dijastaza m. rectusa abdominisa )
    kako se maternica širi i povećava tako se ravni trbušni mišić na prednjem dijelu trbušne stijenke može razdvajati duž središnje linije ( tzv. lineae albae ). To razdvajanje može pogoršati bol u donjem dijelu leđa
    - Stres
    emocionalni stres može uzrokovati pojačanu mišićnu napetost u leđima koja se može osjećati kao bol ili spazam u leđima. Trudnice mogu povezati povećanu bol u leđima tijekom stresnog perioda trudnoće

Kako ublažiti navedene bolove ?
    Ukoliko trudnica nije imala kronične bolove u leđima i prije trudnoće, njena bol će postepeno slabiti nakon poroda. U međuvremenu postoji mnogo stvari koje trudnica može učiniti za ublažavanje bolova u donjem dijelu leđa
    - Vježbe
    Redovito vježbanje jača mišiće i povećava fleksibilnost. To može smanjiti stres na kralježnici. Sigurne vježbe za većinu trudnica uključuju hodanje, plivanje i sobni biciklizam. Doktor ili fizioterapeut može preporučiti vježbe za jačanje leđnih i trbušnih mišića
    - Poboljšanje posture
    pogrbljenost ozljeđuje kralježnicu. Stoga bi trudnice trebale zadržavati pravilnu posturu za vrijeme hodanja, sjedenja ili spavanja. Npr. spavanje na boku s jastukom među koljenima ili sjedenje sa zarolanim ručnikom iza leđa će smanjiti stres na leđima
    - Yumeiho tretman
    vrlo učinkovit tijekom trudnoće. Yumeiho ima velik utjecaj u smanjivanju bolova u leđima tijekom trudnoće i poboljšanju cirkulacije u zdjelici. Korekcija položaja zdjelice kod trudnica je vitalna za njihovo zdravlje, a njome se također smanjuje i mogućnost pojave asimetrije zdjelice kod beba. Preporučljivo je započeti terapiju i prije nego se pojave prvi simptomi. S 1 - 2 tretmana mjesečno možete tijelo održavati u formi, tj. bez pojave bolova u leđima. Ipak, kod akutnih problema broj tretmana bi trebao biti veći

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Također preuzeto sa neta, ali zaista pomazu o i savjeti.ja sam morala nositi venske carape kako mi je lezala na preponi a sa kicmom i stajanjem imam jos uvijek problema.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Hvala puno na savjetima od 14t spavam sve na li****m boku tako su mi rekli da je najbolje a probat cu vcs staviti jastuk izmedju koljena, jos me nije popustila bol od sinocnjeg grca da me vcs strah i zaspati da opet ne bude ista prica danas sam cak popila 2 mg direkt al nikakvog olaksanja, i bas osjecam trnce kroz noge, ako je do tezine bas se trudim da sto manje jedem ali do sad 15 kg sam dobila, a ujutru bas budem nateknuta sva a nije mi se nista ovo desavalo fo unazad 3,4 dana

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Mozes i nogice u zrak i mokar rucnik oko gleznjeva

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Marla, nek sve dobro prodje!

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Probala sam s jastukom i spavala sam malo bolje i lakse mi bilo ali brigama nikad kraja skroz slabo osjetim bebu cak su i njeni udarci njezni da nekad nisam sigurna da li se to ona javila dok je do sad bio slucaj da bi me bas trzni od udarca...i malo me brine sto mi je urin od sinoc nekako pjenusav i stvaraju se mjehurici do sad mi nije bilo tako pa se malo brinem i strahujem a tek u cetvrtak idem na pregled...da li je to normalo nisam nasla na netu nista za taj opis.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Pij vise tekucine. Mozda visak ketona u urinu. Ako ne pijes dovoljno tekucine ali 90% imas novi gel za pranje wc-a koji nisi dobro isprala

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

radoznalica, ako te je strah za bebu zbog nježnijih udaraca, onda otiđi već danas dr.
    ne znam koliko si trudna, ali kažu da u zadnjem mjesecu udarci i pokreti budu rijeđi, jer beba nema mjesta... pa ako je kod tebe ovo slučaj, onda je vjerojatno to to.
    ja sam inače paničar, pa trčim i zovem dr zbog svega, ali uvijek kažem "bolje spriječiti nego liječiti".

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Cleanin lady juce sam popila bas dosta tekucine mozda 4-5l soka tjesit cu se da je do wc solje ali do sad je trebalo promjeniti se.

Bmaric danas sam 28+4t i rado bih u hitnu ali muz kaze da djaba panicim da ne komplikujem itd pogotov sto ne rasi DZ nikad brigama kraja

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Slazem se sa bmaric za hitnu, radoznalica mislim da ces biti mirnija ako te pregledaju i kazu da je sve ok :smile: ! Evo i ja sam panicar, dr nece raditi uvz do 12 tt a mene strah do tada tko zna jelce viti sve u redu jel se beba dobro razvija.. Danas mi je uzimao briseve i rekao da ne radi uvz danas nego u 12 tj jer imam pravo na 3 uvz u trudnoci... Cak razmisljam privatno ici na uvz. Moja bebica mi uzima dosta zeljeza.. Prije par mj mi je zeljezo bilo 20, a danas 6!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Za zeljezo meni dr prepisala floradix

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Drage moje danas sam 24+2 i jucer i danas me nekako trbuh u donjem dijelu ne da boli,nego kao neka napuhanost,probava me do sada nije zezala,a sada ne mogu ni na wc kako treba,vise kao zrak izlazi iz mene ( oprostite na izrazu ) dali je kojoj tako bilo,dali je to normalno?
    Posljednje uređivanje od tina1993 : 02.05.2016. at 21:32

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Meni je tako zadnjih dana a tek sam 7tj .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene satrala prehlada, temperatura, kasalj, slina koja se sliva niz grlo. Fuuj.

Sutra mi je 18 tjedana. A bebicu promjenjivo osjecam, dva dana skroz dobro, a dva dana slabo ili nikako. Znam da je jos rano i da je to sasvim normalno. Al isto se brinem kad je jedan dan ne osjetim. Doduse sa starijim mi je tako bilo do kraja, dva dana je lupkao kao lud, a onda jedan dan drasticno manje. Pa ispocetka...

Radznalice, jel tvoja opet pocela jace lupkat?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, inače dr ne rade uzv često, tj. prvi za potvrdu trudnoće, sljedeći tek oko 12tt, pa onda mislim između 20 i 24tt, pa nešto oko 33tt i nakon toga po potrebi. Znam kako ti je, ja sam ludila do tog uzv, a sada mi vrijeme ok prolazi.
    Što se željeza tiče, jedi grožđice. Vidi na netu što još pospješuje željezo, pa to jedi. Piješ Folacin ili si na Elevitu? U Elevitu isto ima dosta željeza. Meni je stolica tamna od željeza, ali to mi je znak da ga imam dovoljno.

Tina, mene probava muči od početka trudnoće. Tek mi se normalizirala od prije 3-4 dana. Meni je dr rekla da pijem Donat Mg. Prvo sam pila maksimalnu dozu, onda sam po malo smanjivala i sada sam već 3-4 dana bez (a pila sam ukupno nekih 7 tjedana).

Jadranka, želim ti brz oporavak. Ja sam to imala prije 10ak dana, 3 dana temperatura, kašalj koji me još uvijek po malo drži. Lupocet ako je temp. iznad 38, sve ispod samo čaj, limun, med.
    Ja svoju bebu osjetim isto tako kao ti, dva dana skoro kroz cijeli dan, onda dva-tri dana slabo, pa me naravno panika uhvati, ali sam skužila da moram leći na leđa i onda je nakon nekog vremena osjetim lupkanje (ja sam danas punih 17 tt). Jutros sam bila sva happy kad sam osjetila dva malo jača udarca nego što sam osjećala do sada.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Uzasno mezaboli trbuh,kuha po meni a na wc-u,muke,imam osjecaj da moram na wc,a kad dodem skoro pa nista,probat cu bas sa donatom,mozda mi se regulira,evo do zadnji par dana nikakvih problema,beba se javlja,sad se zbenim jeli on ili crijeva,al opet znam kako on lupi,a kad ne,u svakom slucaju hvala vam na savjetima

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

čitam i ne vjerujem.. jasno mi je da se tema zove 'strahovi i strepnje', ali paničarima raditi još veću paniku, a nikakvu diplomu nemate... stvarno ne vidim čemu.

radoznalice
    , ako ne možeš izguglati ništa o svom urinu, onda je očito nešto nebitno, jer teško da si jedina žena na svijetu s tim problemom a što se tiče lupkanja bebe. već je 100put napisano da bebe rastu u skokovima i da par dana mogu lupati ko da probijaju van, a onda par dana jedva osjetno... i tako se to vrti u krug. nema mjesta panici. što si više trudna, to beba ima manje mjesta za mahati rukicama/nogicama i lupati. moja se sad više gnjezdi, nego što lupa (32.tt), pa mi iskoči kvrga na nekom dijelu trbuha (bebina guza, glava..ko će ga znati)

tina, i ja sam imala bolove zbog probave...probaj piti malo više Donata, jogurta, jesti suhih šljiva... znači, klasične stvari da te potjeraju ja pijem i tablete Mg citrata na tašte, od početka trudnoće... pa sam imala samo 2-3zatvora do sad.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bmaric pijem i folacin i elevit i heferol od jucer . A stolica ti je crna od elevita jer ima u sebi zeljeza . Uvijek je crna od tableta za nadomijestak zeljeza! Ali tesko podnosim elevit izaziva mi mucnine, podrigivanja , napuhnutost .. Koja je zamijena za Elevit?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    Bmaric pijem i folacin i elevit i heferol od jucer . A stolica ti je crna od elevita jer ima u sebi zeljeza . Uvijek je crna od tableta za nadomijestak zeljeza! Ali tesko podnosim elevit izaziva mi mucnine, podrigivanja , napuhnutost .. Koja je zamijena za Elevit?

Viki ima jos drugih prenatala od raznih proizvodjaca pa odi u ljekarnu i posavjetuj se malo sa magistrom. Nemoj ih piti ako ti izazivaju mucninu..nemoj se patit. Mozes sad na pocetku trudnoce samo folacin piti a kasnije mozes krenuti sa prenatalima.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 03.05.2016. at 09:17

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

A mozda ti i heferol tesko pada.
    Jel ti heferol dr preporucio??

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, mislim da ti je previše piti sve to. Meni je moja gin. rekla da do punih 12 tt pijem samo folacin, a tek kad s njim stanem onda mogu elevit. meni je od elevita samo prvi dan bila mučnina, ali skužila sam i zbog čega. njega se uzima uz obrok, a ja sam pauzirala između obroka i elevita. ali ako ti ne pašu, imaš kupiti i Prenatal (mislim od Natura Wealth-a). što se napuhnutosti tiče, to je normalno u trudnoći. ja sam bila napuhnuta sve dok mi se probava nije regulirala, a i sada znam nekad imati taj osjećaj, ovisno što jedem.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma nije od heferola pila sam ga prije bas mi je od elevita ali mozda ga i ja krivo pijem u pocetku sam ga na taste a sad poslije dorucka ali sve jedno mi nebude bas dobro.. Da meni je rekao folacin i elevit do 12tt a kasnije samo elevit

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Probaj onda sa ovim drugima.

I cure, rijesila se ja Ureaplasme

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

koliko znam, samo magnezij se pije na tašte.
    sve ostalo uz obrok. ak ti je loše, probaj uz ručak piti elevit. možda ti doručak nije dovoljno obilan.
    željezo se pije nakon obroka.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Onda probaj kako si i prije pila pa vidi dal ti odgovara. Ako ne imas od Twinlab prenatal al u kapsulama pa ces mozda bolje podnositi.
    Al kao sto je bmaric vec napisala mozda ti je sve to previse.
    U Elevitu ima dosta vec zeljeza a uzimas i heferol.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Magnezij se pije u bilo koje doba dana...a zeljezno nataste..tako mi je magistrica rekla a i dr. Radoncic.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 03.05.2016. at 09:54

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

U ljekarni su mi rekli hefefol 1 na taste ! Danas necu popiti elevit pa bas da vidim razliku!
    Bmaric odlicno :smile:
    Ja sam bas jucer briseve radila pa cemo vidjeti jel ima kakve bestije iako vec jedno 7 godina nista nisam osim candide imala

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

U ljekarni su mi rekli hefefol 1 na taste ! Danas necu popiti elevit pa bas da vidim razliku!
    Ja sam bas jucer briseve radila pa cemo vidjeti jel ima kakve bestije iako vec jedno 7 godina nista nisam osim candide imala

Tako je viki, zeljezo nataste.
    Probaj onda danas bez Elevita pa vidi kak ce ti biti.
    Mozda ces trebati i par dana dok se mucnina malo smiri al nemoj se brinuti jer pijes folacin a to ti je sad najbitnije.

Ninci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ali tesko podnosim elevit izaziva mi mucnine, podrigivanja , napuhnutost .. Koja je zamijena za Elevit?
    Viki, mene su isto mucili prenatalni, meni je magistra uvalila (ali bas uvalila) skupo sr**e od almageae prenatal omega, jer imam problema s gutanjem tableta, e koja spika: kao od dietpharma su dvije, jedna vitamini i minerali, jedna omega; i kao ova od almageae su 2u1 (kapsula u kapsuli) i kao kazem, ajd dobro, ima ih 60, jest da su duplo skuplje, ali ako pijem jednu umjesto dvije ok, dodje na isto (ovih 30+30 su za mjesec dana) i mislite da nije ispalo da se piju 2 komada dnevno. koje uvaljivanje. za pohvalu kako sam nasjela. no poanta price, meni je zadnjih mjesec dana uzaaaaasno muka od toga i ginicka mi je vec na potvrdi rekla da slobodno do 12-13 tt pijem samo 800 mg folne; a da ovo tek onda nastavim piti, jer kako sam povracala, nekoliko mi se je puta digao zeludac u pola sata od konzumacije tablete, a mozete zamisliti uzas s okusom ribljeg ulja. fuj. tak da viki, nije bitno toliko sada da pijes prenatalne, koliko je bitno da pijes folnu, ja folnu (od solgara) niti ne osjetim . ako pomaze...

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

kod mene je sve gotovo. jucer je kiretazom dovrseno (pisala sam tamo na temi Spontani pobacaji da vas sad ne zamaram s tim). fizicki sam ok, slijedi vrijeme oporavka, a onda se nadam u dogledno vrijeme ponovo prikljuciti ovoj temi.
    od srca vam svima zelim sto manje brige i da svoja cuda docekate sto mirnije

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bokic cure..nisam dugo bila..pa da se javim. Meni je danas 25+1. Nedavno smo išli na 4d uzv..bebica je super. Čudo što sve radi po trbuhu..
    Dosta je aktivan, mene lupa po cijele dane..baš je vatra. Mene dosta bole prepone i mišići na nogama, kao da svaki dan vježbam..čitam da je to normalno, kako se sve širi, valjda zbog težine i svih promjena..i dalje sam 8 kg samo u plusu.
    Tina pij Donata, i suhih šljiva, jabuka..napravi si kompot. Ja sam si uzela dodatni magnezij jer mi nije bilo dovoljno u prenatalnim vitaminima, počeli su mi bili i grčevi u listu noge..a i on mi je izregulirao probavu. Otada više nema grčeva. Uzela sam magnezij od Twinlaba.
    Pije li netko omega 3 masne kiseline..?
    Posljednje uređivanje od vucica : 03.05.2016. at 10:21

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Marla žao mi je zbog kiretaže..drži se!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam ponavljala bris prošli tjedan, jer sam imala tu ureaplasmu, koja se teško liječi, ali hvala Bogu evo riješila sam je se .
    javi kad budu gotovi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Marla, drago mi je da je sve proslo ok. Dobro se odmori i oporavi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku

Jadranka, želim ti brz oporavak. Ja sam to imala prije 10ak dana, 3 dana temperatura, kašalj koji me još uvijek po malo drži. Lupocet ako je temp. iznad 38, sve ispod samo čaj, limun, med.
    Ja svoju bebu osjetim isto tako kao ti, dva dana skoro kroz cijeli dan, onda dva-tri dana slabo, pa me naravno panika uhvati, ali sam skužila da moram leći na leđa i onda je nakon nekog vremena osjetim lupkanje (ja sam danas punih 17 tt). Jutros sam bila sva happy kad sam osjetila dva malo jača udarca nego što sam osjećala do sada.
    Prehlada je danas puno bolje, temperature vise nemam, manje i kasljem, ali slina se jos ne da. A od te sline mi se ponovo javljaju mucnine.
    Evo meni sad tretji dan da bebicu osjetim slabo, nisam uopce sigurna da sam je danas osjetila. A vjerojatno se okrenula nekako drugacije... al rado bi da mi se brzo javi.

Leon@, znamo mi da je to sve normalno, al puno je ljepse kad lupka i kad znas da je tu, nego kad je ne osjetis.

Ninci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

curke, ja sam toliko ispilila svoju dlakavu polovicu, da sam dobila onaj mali prijenosni uzv za slusanje otkucaja. iako sam jos tjednima udaljena od mogucnosti koristenja, meni se je cijelo vrijeme cinilo ko horor ne moci provjeriti da li je sve ok i kak sam citala, tak sam naletila na tu igracku i bilo je to je jedino sto hocu za rodjendan. i evo, ceka svecano otvaranje za nekih 4-5 tjedana ali ja fakat mislim da bih ispalila da par dana ne osjetim nesto sto mislim da bih trebala osjetiti, rekoh, ovo je meni za mir kada dodje vrijeme. jel je itko od vas koristio taj fetalni monitor?
    Posljednje uređivanje od Ninci : 03.05.2016. at 10:52

Ninci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Marla, zelim ti sto laksi i brzi oporavak i da se sto prije opet tipkamo na ovim temama

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Omegu 3 je pozeljno uzimati odvojeno i to prije obroka.
    Onda se manje osjeti i onaj riblji okus.
    Od Childlife tekuca je super i moze dugo biti.
    Neznam koliko su druge omege koje mi imamo na trzistu prociscene a za ovu znam da je.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 03.05.2016. at 10:57

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Marla, drži se.

Žiga li kog na istom mjestu, u donjem dijelu trbuha? Onako, žareća bol, kao ubodi igle, pojavi se na sekundu, pa nestane. Nije intenzivno, ali je čudno.
    Citiraj Ninci prvotno napisa Vidi poruku
    jel je itko od vas koristio taj fetalni monitor?
    Ne, i ne bih jer mislim da nije dobro biti toliko opterećen.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 03.05.2016. at 10:58

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Magnezij se pije u bilo koje doba dana...a zeljezno nataste..tako mi je magistrica rekla a i dr. Radoncic.
    a meni oboje rekli nakon obroka :D evo gledam i upute, piše 'Tablete ferrum treba uzeti tijekom ili odmah nakon jela.'

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Leon@, znamo mi da je to sve normalno, al puno je ljepse kad lupka i kad znas da je tu, nego kad je ne osjetis.
    Jadranka, pa naravno da je ljepše i da smo sve mirnije, al ja sam samo komentirala kako čim netko napiše da slabije osjeti bebu, odmah 4 savjeta - idi u bolnicu!!!
    sve smo mi većinu vremena u strahu i grču. neke više, neke manje, ali potpirivati tuđe paranoje bez razloga mi se čini, ne beskorisno, nego čak zločesto.

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

a Ninci, taj fetalni monitor ti je isto dvosjekli mač... ako nije pouzdan, samo će ti još više dizati paniku kad ne budeš mogla naći otkucaje srca. ne zato što ih nema, nego zato što to nije pravi CTG. ali, ako tebe veseli i ako misliš da ćeš biti mirnija, go for it

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hrana ometa resorpciju bilo kojeg oblika zeljeza ako uzimas.
    Ti onda uzimaj kako ti pise u uputama
    Posljednje uređivanje od sara79 : 03.05.2016. at 11:24

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Ja uzimam omega 3, to mi je ginekolog preporučio uzimam centravit prenatal koji imaju 30 tableta vitamina i 30 tableta omega 3. I ja sam na +8kg (30+1tt) i ponekad sam si super a ponekad se osjećam ko slon. Ali baš me briga bitno da beba napreduje.

Ninci super za monitor ako si to baš htjela, ja sam isto to htjela i onda mi je sestra od mm-a rekla da mi može ona dati njen, ali da uzmem u obzir da mi se može dogoditi da ne nađem otkucaje, ona je medicinska sestra a zbog toga je par puta završila na hitnoj jer se prepala a sve je bilo u redu. Tako da sam se ja predomislila, ali i moja beba je baš aktivna tako da sam s te strane mirna

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slazem se sa bmaric za hitnu, radoznalica mislim da ces biti mirnija ako te pregledaju i kazu da je sve ok :smile: ! Evo i ja sam panicar, dr nece raditi uvz do 12 tt a mene strah do tada tko zna jelce viti sve u redu jel se beba dobro razvija.. Danas mi je uzimao briseve i rekao da ne radi uvz danas nego u 12 tj jer imam pravo na 3 uvz u trudnoci... Cak razmisljam privatno ici na uvz. Moja bebica mi uzima dosta zeljeza.. Prije par mj mi je zeljezo bilo 20, a danas 6!

Meni je ovo prvi glas za 3 UZV a u trudnoći Ja sam tek u 9 tj, a 3 UZVa sam već odradila. Doduše kod mene su blizanci ali...
    U prvoj (normalnoj) trudnoći sam isto bavila Boga pitaj koliko UZVa po mojoj procjeni jedno 7 -8 kom (tu su uključeni i pregledi u trudničkoj ambulanti)

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ja sam ih isto brdo odradila

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo prvi glas za 3 UZV a u trudnoći Ja sam tek u 9 tj, a 3 UZVa sam već odradila. Doduše kod mene su blizanci ali...
    U prvoj (normalnoj) trudnoći sam isto bavila Boga pitaj koliko UZVa po mojoj procjeni jedno 7 -8 kom (tu su uključeni i pregledi u trudničkoj ambulanti)

Barem si mirna i znas da je sve ok.. Ja moram cekati do 12 tt do iduceg uvz i izludit cu do tada

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Barem si mirna i znas da je sve ok.. Ja moram cekati do 12 tt do iduceg uvz i izludit cu do tada

A tako mi je doktor rekao da kao trudnice imaju pravo na 3 uvz u trudnoci a sve ostalo dodatno ako zelim se placa 100 kn ! I ja sam do sad 2 ali mislim da ovaj prvi ne broji medu ta 3

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Leon@ prvotno napisa Vidi poruku

Jadranka, pa naravno da je ljepše i da smo sve mirnije, al ja sam samo komentirala kako čim netko napiše da slabije osjeti bebu, odmah 4 savjeta - idi u bolnicu!!!
    sve smo mi većinu vremena u strahu i grču. neke više, neke manje, ali potpirivati tuđe paranoje bez razloga mi se čini, ne beskorisno, nego čak zločesto.
    Kuzim... al nije to iz losih namjera... nego zato sto ce se zabrinuta buduca mama sigurno bolje osjecat kad joj doktor kaze da je sve dobro.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Ninci prvotno napisa Vidi poruku
    curke, ja sam toliko ispilila svoju dlakavu polovicu, da sam dobila onaj mali prijenosni uzv za slusanje otkucaja. iako sam jos tjednima udaljena od mogucnosti koristenja, meni se je cijelo vrijeme cinilo ko horor ne moci provjeriti da li je sve ok i kak sam citala, tak sam naletila na tu igracku i bilo je to je jedino sto hocu za rodjendan. i evo, ceka svecano otvaranje za nekih 4-5 tjedana ali ja fakat mislim da bih ispalila da par dana ne osjetim nesto sto mislim da bih trebala osjetiti, rekoh, ovo je meni za mir kada dodje vrijeme. jel je itko od vas koristio taj fetalni monitor?
    Slažem se da je to dvosjekli mač. Nama je sestra u bolnici dva puta dnevno dolazila s baby watcherom i slušala bebu. Ponekad ne bi odmah naišla na srce ili bi čula pulsiranje pupkovine, a ne srčeko. Sve je to ona razlikovala, mi nismo imali pojma. Znači, ako je ona ponekad naišla na poteškoću, možeš računati da ćeš i ti.
    Ja na te uređaje ne gledam kao nešto što bi me moglo umiriti, više kao nešto što bi me moglo uznemiriti.
    A i moglo bi se dogoditi da svako malo u danu slušaš bebu, što nikako ne može biti u redu za tvoje mentalno zdravlje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •