Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne, nisam mislila na susjede. mislila sam na službeni stav katoličke crkve.
    mislila sam na ljude koji su u mpo postupcima, mislila sam na homoseksualce, mislila sam na ateiste, mislila sam na stav o kontracepciji i apstinenciji...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne, nisam mislila na susjede. mislila sam na službeni stav katoličke crkve.
    mislila sam na ljude koji su u mpo postupcima, mislila sam na homoseksualce, mislila sam na ateiste, mislila sam na stav o kontracepciji i apstinenciji...
    Ma ne, ateiste ne osuđuje crkva - jer crkva nema usta da može govoriti
    Zato ateiste osuđuji njeni prelati i predstavnici
    Evo baš sam se prisjetila jednog takvog zgodnog događaja kad nas ateiste nije osudila katolička crkva nego njen prelat koji nas je optužio da smo krivi za zadnji rat - uvijek volim čut da sam izdajnik i krivac za nešto tako veliko a u dobi od 16 godina...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...ivi-su-ateisti

Da li sam ateist, bezbožna i odbijam Boga? Apsolutno
    E pa eto, to je to zašto rat, mrtvi stradanja - sve je objašnjeno

Ali naravno, bez osuđivanje...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne, ateiste ne osuđuje crkva - jer crkva nema usta da može govoriti
    Zato ateiste osuđuji njeni prelati i predstavnici
    Evo baš sam se prisjetila jednog takvog zgodnog događaja kad nas ateiste nije osudila katolička crkva nego njen prelat koji nas je optužio da smo krivi za zadnji rat - uvijek volim čut da sam izdajnik i krivac za nešto tako veliko a u dobi od 16 godina...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...ivi-su-ateisti

Da li sam ateist, bezbožna i odbijam Boga? Apsolutno
    E pa eto, to je to zašto rat, mrtvi stradanja - sve je objašnjeno

Ali naravno, bez osuđivanje...
    cuj imala sam i ja 10 godina i bila u Jugoslaviji i bila vjernik i imala posljedice...i svasta su mi govorili nevjernici i stigmatizirali me i djeca u skoli a i uciteljica diskriminirala, a svecenika zatvorili jer je stablo ispred CRKVE posjekao u obliku kriza. ali ja ne zelim generalizirati i reci da su svi ateisti komunisti i da su svi ateisti vjeromrzitelji i neznam sto. ajmo raspravljati na drugoj razini.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    cuj imala sam i ja 10 godina i bila u Jugoslaviji i bila vjernik i imala posljedice...i svasta su mi govorili nevjernici i stigmatizirali me i djeca u skoli a i uciteljica diskriminirala, a svecenika zatvorili jer je stablo ispred CRKVE posjekao u obliku kriza. ali ja ne zelim generalizirati i reci da su svi ateisti komunisti i da su svi ateisti vjeromrzitelji i neznam sto. ajmo raspravljati na drugoj razini.
    Ja ne komentiram što ti ne želiš ili ne želiš generalizirati, ja komentiram što tvrde oni koji su ovlašteni od katoličke crkve da govore u njeno ime i šire njen službeni nauk.
    Meni je jasno koji je njihov službeni stav, što ne znači da mi je stalo do njega (jer nije, kao i do svega ostalog što propovijedaju) i što se mene tiče mogu i 100x gore pričati - ali ne volim kad se priča da to nije tako, da nije istina da to tvrde itd. Jer očito to tvrde.
    To što provode kolektivno okrivljavanje jedne skupine građana ove i susjednih država po ničemu drugom nego po njihovim vjerskim (ne)uvjerenjima je njima na savjest. Mene samo potakne da još jače sam sigurna da ne želim imati ikakvog posla s njima i da ostale njihove priče uvijek gledam i kroz prizmu ovakvih događaja i stavova.

Ako isključivost izaziva išta - onda je to uzvratnu isključivost.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

mene vise zulja zasto si ateiskinja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    mene vise zulja zasto si ateiskinja
    Zašto bi to ikoga trebalo "žuljati"?
    Od svih vjersko-nevjerničkih pitanja, ovo mi je najproblematičnije Ne pada mi na pamet propitivati zašto je netko vjernik i zašto vjeruje u ovog ili onog boga. Zašto onda vjernici smatraju potrebnim propitivati nečiji ateizam?
    (nije da se prvi put susrećem s ovakvim pitanjem, zato koristim množinu)

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi to ikoga trebalo "žuljati"?
    Od svih vjersko-nevjerničkih pitanja, ovo mi je najproblematičnije Ne pada mi na pamet propitivati zašto je netko vjernik i zašto vjeruje u ovog ili onog boga. Zašto onda vjernici smatraju potrebnim propitivati nečiji ateizam?
    (nije da se prvi put susrećem s ovakvim pitanjem, zato koristim množinu)
    a eto zato jer sam "kuriozasta", svasta me zanima, neka ti tto ne bude problem. volim ja raspravljati i s muslimanima i zidovima (iako ovi zidovi koje ja znam i nisu nesto za raspravu). ne znam, fora mi je to. ko da gleda istu casu vode a svi vide nesto drugo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •