Stranica 388 od 581 PrviPrvi ... 288338378386387388389390398438488 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,351 do 19,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Leona, sad taj prsten imaš do daljnjeg? Do kraja ili ima neki rok, kako ide s njim?
    Nadam se da će se tijelo priviknuti i da će te još manje smetati

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Katjuša prvotno napisa Vidi poruku
    Leona, sad taj prsten imaš do daljnjeg? Do kraja ili ima neki rok, kako ide s njim?
    Nadam se da će se tijelo priviknuti i da će te još manje smetati
    Katjusa draga to je zamjena za serklazu. Znaci drzim ga do 37/38tt i onda se vadi. On je puno jednostavniji od serklaze, znaci u 2min se stavlja, izgleda kao plava silikonska guma, dr na njega stavlja neki namaz iskreno nije ugodno stavljanje ali je dosta brzo. Nema anastezije, sivanja, niti krvi. Zadnje sto sam citala o njemu je to da u Engleskoj se samo on sad koristi. Znaci zadnji 5g nisu serklazu napravili. Kazem neugodan mi je ali tek je jucer stavljen. Nadam se da ce s vremenom tjelo priviknuti.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Leona-tako se ginekolozi žene po novome
    Zekim se! Zelim ti da se natipkas s nama jos mjesecima

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Draga qeen i ja bih. Nadam se da cemo se ovaj put "dovuci do kraja".

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, ma hocete, samo pozitivno i sve ce biti super. Vidis i sama do kud si dogurala sa svim onim problemima. Nastavi sa strogim mirovanjem kao do sada i za 5 mj. eto bebaca.

A meni pocela zgaravica, i sve mi je gore. Probala bajame - nista, mlijeko ne volim... nemam pojma sto cu.

Kad sam vec kod zgaravice, neki dan na 3d uzv i kaze gin. da je bebac celo... a moj tata na to "eto, bar neces imati zgaravicu"

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ima tih 'babskih'- ak' je kosato, imat ces zgaravicu, ak je musko proljepsat ces se ili ak je zensko proruznit, visoko nosis pa je decko/nisko pa je cura..ima i ovdje tema o tome.
    Meni dosad najjaca je bila 'nosis sigurno decka jer su ti se usne povecale'??? Da mi labrte taman ko' u orangutana narastu, u meni se samo cure primaju..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Nego, ostaje li koja od vas bez zraka?
    Imam taj problem iznenadnog polugusenja gdje mi se nos najednom zastopa, obujam pluca upola smanji i pocnem soptat ko neko magare iz srednjeg vijeka. Ne prejedem se nit perem prozore prije toga. A nosnice imam ko dude od šporeta-mogu komotno po 2 smokija u svaku nosnicu ugurat-pa mi nije jasno kako najednom ne mogu zraka uvuci

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku

Kad sam vec kod zgaravice, neki dan na 3d uzv i kaze gin. da je bebac celo... a moj tata na to "eto, bar neces imati zgaravicu"
    Ureko te

Ima tu negdi tema o zgaravici. Potrazi, mozda ima koji pametni savjet. U svakom slucaju mislim da bi se trebala smanjit kroz koji tjedan kad se beba jos malo spusti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, ostaje li koja od vas bez zraka?
    Imam taj problem iznenadnog polugusenja gdje mi se nos najednom zastopa, obujam pluca upola smanji i pocnem soptat ko neko magare iz srednjeg vijeka. Ne prejedem se nit perem prozore prije toga. A nosnice imam ko dude od šporeta-mogu komotno po 2 smokija u svaku nosnicu ugurat-pa mi nije jasno kako najednom ne mogu zraka uvuci
    Meni jos zacepljen cijelu trudnocu. Ne ostajem bez zraka tako iznenada, al dok se popnem po tri skale (narocito ako je vruce) gotova sam! Stanem i disem duboko. Inace, cim malo zahladi, osjecam se ok. Al kad je vruce, kao da me neko pretukao. Mislim da mi padne tlak. Jucer sam s malim izasla pola sata vani oko 4 popodne, bilo je dosta toplo, i kad smo dosli doma morala sam prileci pola sata da dodjem sebi.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Drage moje da vas pitam koliko je normalno bh kontrakcija imati u 17tt? Meni je stalno desna strana trbuha bude ko kvrga. Ne boli, cak ne osjecam nekad ni da se stvorila.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja ti stvarno neznam... Al mozda te boli ak nemas stolicu, il si daj napravi mekaniji lezaj. Meni je znalo to smetat. Ja bih znala mjenjat mjesta spavanja,tj.lezanja. Magnezij jel pijes?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, bh kontrakcije pocinju jako rano, samo sto ih vecina zena ne osjeca. Ti ih kao i ja vjerojatno osjetis zato sto mirujes, a da si u pokretu sigurno ih ne bi osjetila. Ja sam svoje pocela osjecati oko 20 tt, mislila sam da se to bebac odboci, ali kako su s vremenom njegovi pokreti postajali sve jasniji, tako sam skuzila da nije on vec kontrakcije. Moje su sada sve intenzivnije, cak su mi nocas dvije bile i malo bolne (nista strasno). Pitaj svog dr da li mozes piti magnezij.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Neznam otkad sam stavila ovaj prsten bas su mi jako ceste u zadnja 2 dana. Magnezij pijem, normabel i znam ponekad spazmex. Npr jutros od 4h sam imala nekih 10bh kontrakcija. A sto se tice lezaja skroz mi je udoban. Kupila sam dormeo. Okruzila se jastucima i lezim. Malo me bas zabrinjava.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pij puno, prazni mjehur. Mozda da povecas dozu magnezija? Ili da ga pijes 2x dnevno?
    Moja prijateljica je imala bh isto tak negdje od 20tt.. i sve do kraja... I to bas full jake da je mislila da ce porodit se svaki tren. Par puta i na hitnoj bila, al sve bilo uredno!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Sreca moja da se ne ureknem moje nisu bolne. Samo me strah jer ih je puno. Vidit cu jos narednih par dana mozda se smiri.. Tj ne bude ih toliko puno..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Leona- ti kao Šeherezada s jastucima Ja sam ovisnik o onom banana jastuku/jastuku za dojenje/trudnice (ima milion naziva).
    A da ti nije beba na toj strani pa se samo tako gura?

Mene boljakaju kosti dole na dodir-idem prosurfat forumom da vidim ima li takva tema. Nekako sam zaboravna-ne sjećam se pola detalja iz prošlih trudnoća

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Trudnocu sa L sam spavala na vodenom krevetu i to kao top... Nesto savrseno. Teze se doji. A sad iako imam super madrac vec me bole leda, kriza... Cak sam i jatuk novi kupila al nis bolje.

Qbee kolko ono jos? Zaboravih

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

34+1 danas
    nego, ne kužim ja računanje termina mojih ginekologa..ako je moja zadnja M bila 19.12. onda bi mi termin trebao biti 24.9. -i tako mi izbaci svaki program za računanje termina na internetu (ciklus 28 dana). Moja ginekologinja računa 26.9. jer 'joj računalo tako izbaci', a ovaj privatnik kod kojeg sam išla kaže 25.9. Tko je tu lud?

Jel' može mala pomoć cure-kad bi mi onda bio termin?

Nije sad da je nešto bitno znati termin u dan osim što su mi pomakli onda otvaranje porodiljnog. Mogla sam si sačuvati još 2 dana godišnjeg pa ga iskoristiti kad završi porodiljni...

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Bas i ja razmisljam o tome jastuku banana.. ih da mi je bodeni krevet izvaljala bi se ko tele po njemu hahaha..Sto se tice tih termina ti ginekolozi svak svoj termin daje. Tako da 1-2 dana gore dole nema neke svrhe..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Qbee, od zadnje menstruacije racunaj 9 mj. + 7 dana, znaci 26.09. ili vidi po kalendaru, izbroji 40 tjedana od zadnj. menstruacije +1 dan.
    Meni oboje tocno ispada. Moja zadnja je bila 03.01., termin mi 10.10.

A kod mene tjedne razlicito racunaju. Po mojoj gin. ponedjeljkom punim puni tjedan, po njenoj sestri utorkom, a po sestri privatnika srijedom. E sad ti znaj... srijedom ne moze biti, jer sam imala odnos ponedjeljkom kad sam ostala trudna, znaci mogao bi biti ili pon. ili utok.

Leona, pij puno vode i prazni mjehur sto cesce. I vidi s dr smijes li povecati dozu mg-a. Meni je pomoglo, imam ih jos, ali nisu vise toliko ceste, samo sto su sada intenzivnije (kaze dr da je to sasvim normalno).

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

34+1 danas
    nego, ne kužim ja računanje termina mojih ginekologa..ako je moja zadnja M bila 19.12. onda bi mi termin trebao biti 24.9. -i tako mi izbaci svaki program za računanje termina na internetu (ciklus 28 dana). Moja ginekologinja računa 26.9. jer 'joj računalo tako izbaci', a ovaj privatnik kod kojeg sam išla kaže 25.9. Tko je tu lud?

Jel' može mala pomoć cure-kad bi mi onda bio termin?

Nije sad da je nešto bitno znati termin u dan osim što su mi pomakli onda otvaranje porodiljnog. Mogla sam si sačuvati još 2 dana godišnjeg pa ga iskoristiti kad završi porodiljni...
    Mozda racunaju prijestupnu godinu

Dan/2-7gore dole :D

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje da vas pitam koliko je normalno bh kontrakcija imati u 17tt? Meni je stalno desna strana trbuha bude ko kvrga. Ne boli, cak ne osjecam nekad ni da se stvorila.
    Ja sam isto u 17tt i osjecam kontrakcije. Gin. kaze da je normalno. Pogotovo ih osjecam rano ujutro i kad naglo promijenim polozaj dok lezim npr.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam se jutros ispovracala nakon sto sam popila heferol... Vise sam povracala nego u prvom tromjesecju.... fuuj :/

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno Drage moje!

Pratim vas vec dugo.Ja sam sinonim za paranoju....
    Cetvrta trudnoca u kojoj sve ide naopako od prvog dana...polipi,hematomi,placenta previja,parvo virus,BH kontrakcije od 16.tt...
    Sad smo moja cura i ja 23+6 i cini mi se jos tako duuug put ispred nas.
    Leona,danas je rodila moja prijateljica s identicnom pricom kao ti,prenjela je tri dana!
    Samo hrabro i drzi se!
    Hvala vam svima sto me drzite optimisticnom!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mozda cete me smatrati sada ludom, ali... maloprije sam cula jedno pucketanje iz stomaka, onako kao kad se pukne nokat od nokat. Ovo je drugi put da to cujem. Prvi put sam mislila da sam nesto umislila, ali evo opet sada. Oba puta kad se beba mice.
    Malo sam trazila po netu, ima istih slucajeva, ali nitko ne zna sto je.
    Netko isto cuo i zna sto je?

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Imala sam i ja to pucketanje i nisam otkrila sto je. Mozda zglob koljena. Bas nemam ideju sto bi drugo moglo biti.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam i ja to pucketanje i nisam otkrila sto je. Mozda zglob koljena. Bas nemam ideju sto bi drugo moglo biti.
    Ribice, ali s bebom je bilo sve ok?
    Citala sam bas na netu da ni dr ne znaju sto je, ali da pretpostavljaju da pucketa zglob bebe pri nekom pokretu, kao sto i nama zna nekad neki zglob. A neki dr nikad culi za ovo nisu.
    Uopce nije ugodan zvuk, grozan zvuk... ovo sam cula isto prije 10ak dana, ali sam mislila da mi se ucinilo. Na uzv prije 6 dana sve ok.

Vec sam mislila da ne bi trebalo biti nekih "iznenadjenja" ovih zadnjih 8 tjedana, ali ocito se nikad ne zna.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Bilo meni u obje trudnoce. Rekli mi da to bebi pucketaju kosti. Obje bebe se rodile normalne.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Onda sam 34tt. 34+1 uvr' glave. Nije lose. Jos 2 tjedna i u terminu smo. Nekako mi to sad brzo proslo...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam dan-dva manje od 33 po korigiranom terminu, po onom po menstruaciji oko 32. Meni se cini pak da je jos cijela vjecnost preda mnom. Md i mali su otisli na dva dana kod bake i dide i bas mi jako nedostaju.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Opet sam 'najstarija' ;p

Jadranka-to se i meni uredno dogadja-shizim kako nikud ne idem bez djece i stalno sam s njima, a jel se rastanem od njih zivkam nakon 5 minuta jer mi nedostaju. Luda zena..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

E bas tako i ja... stalno brontulajem md-u da odu nekud njih dvojica sami, a dok odu na sat vremena vec mi fale. A kamoli na dva dana.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Moji nikad nisu otisli na dva dana od mene. Domet je pola dana s jednom, meni ostavi drugu.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku

E sad ti znaj... srijedom ne moze biti, jer sam imala odnos ponedjeljkom kad sam ostala trudna, znaci mogao bi biti ili pon. ili utok.
    ).
    Slusaj, od odnosa do oplodnje moze proci i 48 sati ovisno o tocnom vremenu otpustanja jajne st. Tako da utorak ili srijeda nisu iskljuceni.
    Ali kako sam rekla svojoj sestri, nisam ja mikrovalna da namjestis tajmet i 9 mj kasnije izade beba. Tako da mislim da se ne trebamo gnjavit danima termina, tu su bitni tjedni.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moji nikad nisu otisli na dva dana od mene. Domet je pola dana s jednom, meni ostavi drugu.
    Mojima ovo prvi put danas se vracaju. Nadan se predvecer
    Makar sam ja odlazila bez njih i po tjedan dana na poslovni put. Al zbog nekog razloga, kad ja odem, to mi je ok

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Meni sa L bilo po menstruaciji 15.03, onda su me korigirali na 11.03, pa na 01.03, i rodio se 22.02

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sanjo, svidja mi se taj tvoj L Moj J 10 dana kasnije rodjen, i to mi jos inducirali porod. A kad se rodio, pedijatar ga pogledao i rekao, pa ovo dijete uopce nije preneseno, ima taman 40 tjedana

Sad mi po menstruaciji termin 10.10, al doktorica odma na pocetku korigirala na 2/3.10.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 15.08.2016. at 13:49

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jadranka, onda nam je po menstruaciji isti termin. I meni 10.10. i tako mi od samog pocetka .

VeraM, naravno da se ne trebamo zamarati terminom, ali kad znas priblizno termin, znas i koji si tjedan. S obzirom da ja od pocetka mirujem zbog kratkog cervixa, meni puno znaci znati kad cu uci u 37. tt da mogu na noge
    S obzirom da sperma moze prezivjeti i do 5 dana u maternici, moglo je doci do oplodnje i 5 dana kasnije nego po mom izracunu, ali posto mi je ovo bila nenadana trudnoca i bila sam u soku kad sam saznala, prvo sam isla vaditi betu, koja je bila dosta visoka i kad se uzme da je oplodnja bila na dan odnosa. Bila je duplo veca nego po prosjecnim vrijednostima, pa smo i dr i ja mislile da su blizanci. Tako da sam poprilicno sigurna da ja punim tjedan pon. ili ut.

Ja svog malca osjecam jako nisko, tj osjetim mu glavicu skroz na cervixu, a kad se odgurne nogicama, imam osjecaj da ce svaki tren izletiti iz mene.
    Jeli normalno to tako osjetiti ili se on malo prerano spustio?
    Danas sam 32+0

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jadranka to su te nase ribice, emancipirane
    moji svi imaju neke cool datume... 07.08.10, 22.02.2012(04:22), i sad je termin 23.01 pa se zezam bit ce 17.01.2017

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bmaric normalno... Meni tako bilo u obje, narocito sa M. Toliko nisko da je dok.na pregledu u 35tt reko A U PM kaj je nisko! Ak nis bus brzo rodila.. Roden 39+4, na duge staze i sate

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Sanja- ti neke matematicare radjas

Znam da nije zahvalno predvidjati kad ces roditi, ali ja brijem da ce ova beba samo ispast iz mene! Kud dudi na glavi, tud stalno kontrakcije-i sinoc jos idem pipkat dole koje me to kosti tocno bole pa skuzim da se to sveeeeee, sto rekla ona nasa luda sestra Izeta s ctga-raskrebačilo. Pa to vise nije međunožje vec 'gdjemijenožje'. O'šlo sve na svoju stranu, a izmedju sve nesto gnjecavo i mekano. Kad se budem brijala za pregled moram to nekako netegnut kao satorsko krilo i mogu komotno trimerom pokosit. Uzas...uglavnom, zjapi to sve dole tako na 'izvolte'; mislim da ne bi skuzila da na bicikl sjednem i propadnem do pedala skroz.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jedino sto beba bas nije centrirana dobro pa malo felša glavom u desnu preponu. Valjda mi je to prepona..kad sam ko pikasova kreacija trenutno..

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Meni je termin u petak 19. 8. To dr prema ZM i nije nikako korigirao s obzirom na uzv. A ja kontam na to još bar 5 dana. Toliko što se tice oplodnje.
    A zadnja 3 dana su mi skroz luda. Ujutro sam super mogu letit. Iza rucka bi htjela malo odmorit, ne mogu lezat, fizički. Bole rebra, bubrezi nagnjeceni, tesko disem. Onda moram sjedit. Ali mogu samo u buda položaju. A navecer bi samo hodala i setala uokolo, i sve me pritišće dolje. Samo cekam da krene jer se ovako nisam osjecala nijednom tijekom trudnoce. U zdjelici osjecam kao da mi se sve pomiče. A svako malo provjeravam jel pl. voda, urin ili samo iscjedak. Ova moja kcer ce me izludit ovih zadnjih dana.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vera a koja trudnoca ti je to?
    Meni sto se oplodnje tice nis vise nije jasno... Dakle ZM 18.04., keks je bio 27.04 i 02.05. Pa se uopce pitam kad je onda meni ovulacija. Jos mi kaze kuma koja je Mpo pacijent, jer sam joj rekla da se nismo pazili... Neema sanse za oba datuma...

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je termin u petak 19. 8. To dr prema ZM i nije nikako korigirao s obzirom na uzv. A ja kontam na to još bar 5 dana. Toliko što se tice oplodnje.
    A zadnja 3 dana su mi skroz luda. Ujutro sam super mogu letit. Iza rucka bi htjela malo odmorit, ne mogu lezat, fizički. Bole rebra, bubrezi nagnjeceni, tesko disem. Onda moram sjedit. Ali mogu samo u buda položaju. A navecer bi samo hodala i setala uokolo, i sve me pritišće dolje. Samo cekam da krene jer se ovako nisam osjecala nijednom tijekom trudnoce. U zdjelici osjecam kao da mi se sve pomiče. A svako malo provjeravam jel pl. voda, urin ili samo iscjedak. Ova moja kcer ce me izludit ovih zadnjih dana.
    Najbolje da danas odes negdje na prostenje, fino se napapas i mozda te od guzve, hodanja... Pokrene

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sanja- ti neke matematicare radjas

Znam da nije zahvalno predvidjati kad ces roditi, ali ja brijem da ce ova beba samo ispast iz mene! Kud dudi na glavi, tud stalno kontrakcije-i sinoc jos idem pipkat dole koje me to kosti tocno bole pa skuzim da se to sveeeeee, sto rekla ona nasa luda sestra Izeta s ctga-raskrebačilo. Pa to vise nije međunožje vec 'gdjemijenožje'. O'šlo sve na svoju stranu, a izmedju sve nesto gnjecavo i mekano. Kad se budem brijala za pregled moram to nekako netegnut kao satorsko krilo i mogu komotno trimerom pokosit. Uzas...uglavnom, zjapi to sve dole tako na 'izvolte'; mislim da ne bi skuzila da na bicikl sjednem i propadnem do pedala skroz.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nego 37tt je kao usli smo u termin jel tak? A jel to onda mora biti bas 37tt, il tipa se gleda 36+2tt pa je to kao usli smo u 37tt?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Nego 37tt je kao usli smo u termin jel tak? A jel to onda mora biti bas 37tt, il tipa se gleda 36+2tt pa je to kao usli smo u 37tt?
    36+
    To je kad udjes u 9. mj.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Cure moje je vas lijepo citat vas koje ste pri kraju. Meni se cini sve tako daleko. Ja danas imam neki osjecaj ko da ce sve ispast iz mene. Beba dobro lupa u zadnje vrijeme, bas aktivna..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •