Stranica 65 od 123 PrviPrvi ... 1555636465666775115 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ono, usporedbe diskriminacije vjernika i ateista, ili jos gore, pedera, stvarno me znam dal me netko za*ebava, ili ljudi stvarno ne kuze razliku izmedju sustavne diskrimacije i ispada pojedinaca. Imam dojam da neki ljudi stvarno nikad nisu bili manjina ni u kom pogledu pa ne kuze kako svijet izgleda s druge strane strukture moci.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa znas vec sto mislim, i potpisala sam sasu da ne ponavljam, sve je lijepo rekla.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ocito smo prefini za reci dobila je sto je zasluzila i neka su je izvrijedjali.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa poanta je da svi propagiramo vlastita uvjerenja, ona čistoću... ti seks prije braka. Ne kužim u čemu je problem da sportaš propagira vlastita uvjerenja koja nikome ne nanose zlo.
    Nacelno nema nikakvog problema, no u situaciji gdje to nije nikakvo "hrabro svjedocenje vjere" vec samo perpetuiranje dominantnog (sovinistickog) diskursa koji je vec toliko nasilno prisutan u svim segmentima naseg drustva, ukljucujuci ovaj cisto nadrealni, jer ne znam kako bi ga drugacije nazvala, simpozij ginekologike, zbilja pocinje iritirati i trazi reakciju, to sad vec smatram i svojom gradjanskom odgovornoscu

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito smo prefini za reci dobila je sto je zasluzila i neka su je izvrijedjali.
    Pa ne znam ko ju je izvrijedjao, procitala sam 2 satiricna teksta, i bila su dobra. A zar nije sve to, kako ti volis reci, demokracija, i dobro je da je? Zena javno djeluje, pa smije se valjda kritizariti?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim stvarno jen , pa nije ti dosla ni u skolu ni u sabor to pricati, vec u vjersko svetiste! Ti za to ne bi ni saznala jer milijun posto nisi bila u tom svetistu, pa onda mozes jedino krivit medije koji to prenose. Po logici, jel. Ali ovo bas i nema puno veze s logikom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.jutarnji.hr/komentari/u-r...aciju/4702325/

ja sam na tragu ovog sto piše Inoslav.

i ne mislim uopće da taj prostački i primitivni nivo komentara ima veze sa vjerom ili ateizmom.
    on pokazuje općeniti nivo kulture i obrazovanja ljudi, koji su u toj svojoj nekulturi ohrabreni anonimnošću koju im nude socijalne mreže i internet. Nije tu Blanka iznimka. Od političara, glumaca, glumica, kolumnista, itd... Mnogi to doživljavaju svakodnevno.
    kod nekih kao kod Mirjane Rakić to nije čak ni virtualno, nego golo fizički.

a bez obzira na to, na svakome je da procijeni gdje je granica dobrog ukusa, odnosno neukusa u iznošenju svoje intime. Meni je to sve skupa naprosto pomalo mucaljivo, ja se ježim tih prica u kojima se ljudima zaviruje u tanjur, odnosno kada ljudi sami svoje tanjure guraju u javnost. To mi je u điru tih Big Brothera, farmi, instagrama i video uradaka ala Borna Rajić i sličnih formata koji me užasavaju.

na to dolazi jedna posvemašnja kaptolizacija i medija i društva, pa onda ta blankina prica koju je ona, ako sam dobro razumjela ispričala hodočasnicima na vjerskom skupu, postaje vijest dana u javnim medijima. Kod nas.
    Ne sjećam se da bi austrijski mediji na naslovnicama donosili price sa vjerskih skupova, kao sto se ni biskupi ni ostali crkveni službenici niti pačaju u dnevnu politiku, niti su u medijima, niti na televiziji. Tamo su gdje trebaju biti - u crkvama. Pa ih oni koji ih trebaju, tamo i traže.

Ako sam pak krivo razumjela, pa je Blanka sama tražila medije, onda meni to spada u zonu neukusa ala video uradci već spomenute Rajić.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne znam, već sam napisala da se slažem s bubilo. Ono meni Blanka ne izgleda najbolje i zato mi je totalno ispod časti napadati išta. I nisam jedina koja ju je tako doživjela. Pa ili smo bubilo i ja zabrijale, ili je ekipi važnije boriti se protiv dominantnog diskursa nego... Mislim, meni je to ono što me smeta, od lijevih jako.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim stvarno jen , pa nije ti dosla ni u skolu ni u sabor to pricati, vec u vjersko svetiste! Ti za to ne bi ni saznala jer milijun posto nisi bila u tom svetistu, pa onda mozes jedino krivit medije koji to prenose. Po logici, jel. Ali ovo bas i nema puno veze s logikom.
    Stvarno ne znam kako bih sad progovaranja o vjeri urbi et orbi od strane osobe koja je vec koristila svoju vjeru u aktivisticke/politicke ciljeve sada trebala gledati bez podozrenja... Uostalom, ovo je prvi put da uopce pisem i razmisljam o b vlasic, ali sto tebi smeta da neki novinari imaju misljenje o njoj, koliko citam, i ti imas misljenje bas o svakom, i ne libis ga se napisati

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ne, vrijedjanje nije demokracija. Demokracija je argumentirano izrazavanje a ne pljuvacina jer nam je eto neciji habitus iritantan. A zanimljiva i ta satira, nikad ne znas jel to govor mrznje ili puka satira, ovisi sta kome pase u datom trenutku. Ne znam sta bi se ateist imao izrazavati o vjerskom dogadjaju koji se njega uopce ne tice?Ono, da kaze, meni je to glupo? Ili zvrijdja na fini ili manje fini nacin.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, već sam napisala da se slažem s bubilo. Ono meni Blanka ne izgleda najbolje i zato mi je totalno ispod časti napadati išta. I nisam jedina koja ju je tako doživjela. Pa ili smo bubilo i ja zabrijale, ili je ekipi važnije boriti se protiv dominantnog diskursa nego... Mislim, meni je to ono što me smeta, od lijevih jako.
    Casa, sto te tocno smeta kod "lijevih"?
    Mislis da b nije dobro pa da lijevi to koriste?
    Ja nemam taj dojami bilo bi mi zao da je uistinu tako.

Smijes mi se povjeriti, ja sam atipicni ljevicar

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.jutarnji.hr/komentari/u-r...aciju/4702325/na to dolazi jedna posvemašnja kaptolizacija i medija i društva, pa onda ta blankina prica koju je ona, ako sam dobro razumjela ispričala hodočasnicima na vjerskom skupu, postaje vijest dana u javnim medijima. Kod nas.
    Ne sjećam se da bi austrijski mediji na naslovnicama donosili price sa vjerskih skupova, kao sto se ni biskupi ni ostali crkveni službenici niti pačaju u dnevnu politiku, niti su u medijima, niti na televiziji. Tamo su gdje trebaju biti - u crkvama. Pa ih oni koji ih trebaju, tamo traze.
    Ma daj. Evo, ja kao drzavljanka RH, zelim kupiti Jutarnji list ili bilo koju drugu dnevnu novinu i citati, medju ostalim, o vjerskim temama. Ne volim potezati argument o 90% katolika, ali u slucaju javnih medija, taj argument mi je sasvim opravdan. Pa, tvojom logikom, kome smeta, neka preskoci. Ako netko u tome vidi klerikalizaciju drustva, zaista nemam rijeci.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OI nije vjerski dogadaj.
    To je sportska manifestacija.
    Ok, netko zahvaljuje majci, netko muzu, a netko Gospi.Razumijem to u napadu adrenalina.
    Ali da se onda svi mediji nadu pisati o tome na dugo i siroko, pa jos dodaju predbracnu cistocu ... ne znam, meni je to u najboljem slucaju neukusno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sasa, ti si prebacila problematiku na jednu visu razinu. Ja sam komentirala iskljucivo osobni osjecaj Bubilo Bubich o "previse Boga i Crkve" u javnosti. Moji postovi su se odnosili na osobna stajalista, ne na drzavnu politiku.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Seni, kod nas mediji nazalost nisu sredstvo informiranja, vec sluze manipulaciji, huskanji i zavadjanju vec shizofrenog drustva. Kome je to u interesu ne znam, ali sigurno nije u interesu hrvatskog drustva.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne znam sta bi se ateist imao izrazavati o vjerskom dogadjaju koji se njega uopce ne tice?Ono, da kaze, meni je to glupo? Ili zvrijdja na fini ili manje fini nacin.
    Pa "profesionalni ateisti", da se tako izrazim, zive od religije i komentiranja (vecinom pljuvanja, ne cak ni kritiziranja iste). Toliko je ateistickih udruga i pokreta u Hrvatskoj koje bi izgubile svaki smisao da sutra RKC nestane. Ne znam cemu se cudis.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sirius, koliko ja znam, blanka je o svom obracenju pricala u mariji bistrici na nekom hodocasnickom susretu za mlade.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lako za Blanku, al ko je tamo na prethodnoj stranici protiv Ivanisevica pricao

Sto se tice Blanke, ako je politicki djelovala, odnosno djelovala u smjeru koji nekog diskriminira, onda to svakako moze biti razlog kritike. Al to istovremeno nije razlog da se kritizira i javno propituje njezina vjera. Od tekstova o njoj, citala sam samo Tomicev, i djelovao mi je veoma banalan i promasen - kao da uopce nije shvatio to o cemu zeli pisati.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

banalan tekst
    na banalan stav da bi Gospa imala veze s skokom u vis

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    banalan tekst
    na banalan stav da bi Gospa imala veze s skokom u vis
    Nije tu rijec o molitvi za medalju za skok u vis nego o puno vise toga. Bar sam ja tako shvatila Blankine izjave. Mozda i grijesim.

Al, cak i da je rijec samo o molitvi za dobar skok - sto se to koga tice.

Sad sam se sjetila svoje bake, ona je u nekom razredu osnovne, otisla prije skole u crkvu pomolit se da je ne pita njemacki taj dan. Profesorica ju je pitala i baka je dobila jedan. To je bio njen kraj vjere u Boga, o kojem (kraju) i danas 80-90 godina kasnije veselo prica

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj. Evo, ja kao drzavljanka RH, zelim kupiti Jutarnji list ili bilo koju drugu dnevnu novinu i citati, medju ostalim, o vjerskim temama. Ne volim potezati argument o 90% katolika, ali u slucaju javnih medija, taj argument mi je sasvim opravdan. Pa, tvojom logikom, kome smeta, neka preskoci. Ako netko u tome vidi klerikalizaciju drustva, zaista nemam rijeci.
    ovo o blanki u novinama nije vjerska tema nego big brother.
    a za vjerske teme imaš vjerske novine/medije.
    90% "katolika" nije argument, nego običan spin.
    koji usto pokazuje neznanje i neobrazovanje ljudi vezano na demokraciju, sekularnost i ino.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam komentirala iskljucivo osobni osjecaj Bubilo Bubich o "previse Boga i Crkve" u javnosti. Moji postovi su se odnosili na osobna stajalista, ne na drzavnu politiku.
    Ali u ovome si mene krivo shvatila. Zato sam te i pitala sto je tebi javni zivot. I ne, ne smeta me kad običan narod/puk slavi i svetkuje svoje vjerske običaje, kad o tome pišu i prenose mediji... Ne znam zasto ovo pisem uopce i suluda mi je ovo razina. Smeta me što neko hoda za zabranu abortusa, i što donese zakon koji nekome onemogući MPO.

Btw, ne fermam ovaj argument o 80-90% vjernika, brojim samo one koji idu na misu, drugi su vjernici ko i ja .
    I btw. 2, po anketama, oko 60-70% gradana nije za zabranu pobačaja. I btw. 3, na koja bi se sve područja života trebao primjenjivati taj argument o 80% vjernika?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Nije tu rijec o molitvi za medalju za skok u vis nego o puno vise toga. Bar sam ja tako shvatila Blankine izjave. Mozda i grijesim.

Al, cak i da je rijec samo o molitvi za dobar skok - sto se to koga tice.

Sad sam se sjetila svoje bake, ona je u nekom razredu osnovne, otisla prije skole u crkvu pomolit se da je ne pita njemacki taj dan. Profesorica ju je pitala i baka je dobila jedan. To je bio njen kraj vjere u Boga, o kojem (kraju) i danas 80-90 godina kasnije veselo prica
    je puno više od toga
    kaže da je medalja Božje čudo
    i Njemu zahvaljuje na njoj

a jadna baka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao sto sam vec napisala, rijetko posezem za argumentom o 90 % katolika, jer mi za vecinu situacija nije upotrebljiv, ali za javne medije mi je sasvim logican. Logicno mi je da mediji prenose informacije relevantne za stanovnike zemlje u kojima izlaze. Argumenti tipa "trazi si vjerske teme u vjerskim casopisima" su mi logicni koliko ukidanje npr.tema o ljepoti ("imas casopis Ljepota&zdravlje, pa citaj), automobilskoj industriji ("imas Autoklub, pa citaj-jel se ono tako zove casopis?), itd. Opet ponavljam, sekularizam i demokracija nisu ekskluzivno ateisticko pravo. Onaj tko se osjeca ugrozenim zbog prijenosa sv. Mise nedjeljom na javnoj tv ili zbog novinarskog clanka o hodocascu u novinama, ili tko smatra da takav sadrzaj nije relevantan i prikladan u drzavi u kojoj pretezno zive vjernici, trebao bi rascistiti neke stvari u svojoj glavi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti stvarno vjeruješ da je u rh 90% katolika u smislu praktičnih vjernika?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aaaaa dodje mi da vrištim. boli mene briga jel misa nedjlejom na tvu. mislim, oduvijek je, tj. otkad ja imam televizor ima i misa. i ako na toj misi molimo očenašzdravomarijoislava ocu, i usput spomenemo da ljubimo isusa i svoje bližnje, briga me. ugasiti cu si tv, staviti ploču i raditi raviole. no- kad svećenik na toj misi izjavi da su žene štrace, kad otvoreno poziva za jednu političku opciju, kad zagorava Markićkine referendume, kada se petlja u prava osoba sa sterilitetom- e tada više nije nebitno. jer tada iz domene intimnog prava na vjeru taj isti svećenik i sva ta nepozvana ekipa ulazi u moju kuću i ja rehab ne mogu NE kupiti taj časopis o automobilima i ljepoti. tada crkva meni kroji danas i sutra. u tom je problem. u tome što crkva otvoreno perpetuira diskriminaciju homoseksulaca i žena i neplodnih parova etc. a crkva je moćna. u tzv sekularnoj državi. a da smo stvarno sekularna država onda nikog neb bilo briga jel neka skakačica u vis živi predbračnu čistoću. mislim, fakat mi je najsvejednije na svijetu. no jbga misa nedjeljom i otvaranje svakog dnevnika viješču o biskupima znači i da je predbračna čistoća vijest, u tome je sva patologija. ne znam da li ne možete ili ne želite razumijeti- fućka se meni u koga tko vjeruje i što posljedično svom uvjerenju SEBI radi- samo nemoj na mene svoj vjernički metar primjenjivat.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sirius, koliko ja znam, blanka je o svom obracenju pricala u mariji bistrici na nekom hodocasnickom susretu za mlade.
    Ako mene pamcenje sluzi , zahvala Gospi se spominjala na svakom izvjestaju o medalji.
    a nakon toga svi mediji su njezino obracanje i detalje koji idu uz to pisali uz svaki tekst o njoj.
    Jasno i mediji imaju tu svoju ulogu, pa pisu/ pustaju ono sto bi moglo biti najegzoticnije.
    Ali meni je bas tuzno bilo kako se Blankinoj medalji i Gospi posvetilo toliko prostora, a drugim natjecateljima koji su takoder osvojili medalje- nije. Pa sad da li je to politika, pa je Blanka jednostavno - in. Ne bih znala. Ali znam da ostalih 9 sa medaljama vecinom nismo niti ime zapatili, a jos manje njihove zahvale vaznim osobama u zivotu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa Blanki ova medalja nije bila kao ostale dosad, mislim da je jasno zašto iz njene perspektive izgleda kao nebeska intervencija
    naravno da to ovako kad razmišljaš hladne glave zvuči banalno, da svevišnji intervenira da ona skoči do bronce, a ne intervenira u milijun drugih prilika za koje bismo se hladne glave svi, pa i Blanka Vlašić složili da su prioritetnije
    ali suludo je očekivat da Blanka o tome razmišlja hladne glave, s obzirom na to koliko toga ona ulaže u te svoje skokove, na to da je taj sport vjerojatno njen cijeli život i ogroman dio identiteta, i sad taj dio izdiše, pa tko ne bi bio ozbiljno poljuljan u takvoj situaciji?
    Zato se slažem da je ovo Big Brother.
    Jer i većini vjernika koje znam reakcija na njene izjave je kolutanje očima
    Smatraju da to gubi na dubini kad se ističe tako javno
    medijima je trebala jedna sočna rečenica i to je ta, ona ju je možda rekla jednom ili dvaput, a mi smo je čuli i pročitali kao da je to rekla milijun puta. Tako i u svetištu, tko zna tko je sve šta rekao u svetištu i šta im je poklonio, a mi smo sad o ovome čitali kao da je događaj od državnog značaja. A ja mislim da nije.
    I ne bih brkala njen angažman u Markićkinoj agendi, koji mi nije ok, sa njenim izjavama o tome tko joj je pomogao da osvoji medalju, koje mi mogu bit ovakve ili onakve za čut, ali ne prelaze granicu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tang, ima svatko pravo reci sto misli o njenom obracenju, ali je li ima pravo vrijedjati? Ona svojim autanjem nije vrijedjala nikoga.
    Pa meni se čini da danas više nitko nije zaštićen od vrijeđanja od strane svih mogućih komentatora na internetu
    čak nije ni potrebno da su anonimni, ljudi i sa svojim imenom i prezimenom i facebook profilnom pišu komentare na koje često zinem (ono, ljubiš li djecu tim ustima?)
    Šta god napraviš, netko će naći razlog da te izvrijeđa, pa Dolores Lambašu su vrijeđali ispod vijesti da je poginula u prometnoj nesreći

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apsolutno. Komentari znaju biti grozni za sve i svakoga.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se stvarno vise ne da ponavljati ni pisati, sto su temelji zapadne demokracije, sekularnosti i inog (a ako se ne varam, ta demokracija zapadnoeuropskog tipa nam je kao zemlji uzor i cilj, ili sam ja nesto propustila, pa su ciljevi nesto drugo?)

demokracija je naravno prvenstveno dužnost, pa je za očekivati da se ljudi na tom polju obrazuju. A ako neće, dobiti ce društvo sukladno svojoj ne/odgovornosti i angažmanu.

pa ću samo dodati:
    ako netko misli da građani, kao i idejni tvorci, mislioci, filozofi, pisci, političari demokracije u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, zemalja Beneluxa, itd nisu u svojoj glavi "neke stvari" raščistili, misli krivo.

no, postoji doduše i mala, mala, mala vjerojatnost da ce hrvatski model odnosa građanskog, demokratskog društva i institucija crkve, dobiti Nobelovu nagradu za promicanje odgovornog, uspješnog, izuzetno kvalitetnog demokratskog modela za Europu i svijet 21 stoljeća.

nekako mi to izgleda prilično nevjerojatno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ono što današnji modus odnosa crkvenih institucija i društva kod nad vrlo uspješno promiče jest: licemjerstvo. (puno posla za razna raščišćavanja mnogih stvari)

sto se ogleda u tih famoznih 90% ( podsjeća li vas to na one postotke bivše Jugoslavije, razne izbore i izjašnjavanja? Neću skretati s teme, ali zaista je interesantno kako puno nedobrih i loših stvari iz bivšeg nedemokratskog sustava, najdublje i najtvrdokornije živi u najžešćim protivnicima tog bivšeg režima)

i to licemjerstvo ogleda se i u mnogim krupnicama i sitnicama...a posto smo na rodinom forumu, pogledajte ponove sve one teme zadnjih deset godina o vjeronauku u školi, priredbe na prvom danu škole i slično.
    Posljednje uređivanje od seni : 18.09.2016. at 09:09

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa meni se čini da danas više nitko nije zaštićen od vrijeđanja od strane svih mogućih komentatora na internetu
    čak nije ni potrebno da su anonimni, ljudi i sa svojim imenom i prezimenom i facebook profilnom pišu komentare na koje često zinem (ono, ljubiš li djecu tim ustima?)
    Šta god napraviš, netko će naći razlog da te izvrijeđa, pa Dolores Lambašu su vrijeđali ispod vijesti da je poginula u prometnoj nesreći
    Pa nek je onda i bv dobila svoj "fair share"..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sto se ogleda u tih famoznih 90% ( podsjeća li vas to na one postotke bivše Jugoslavije, razne izbore i izjašnjavanja? Neću skretati s teme, ali zaista je interesantno kako puno nedobrih i loših stvari iz bivšeg nedemokratskog sustava, najdublje i najtvrdokornije živi u najžešćim protivnicima tog bivšeg režima)
    Ja ne vidim ništa loše u postotcima i izjašnjavanjima, sve dok su dobrovoljna, i iznad svega, istinita, a ne frizirana u svrhu indoktrinacije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mediji igraju ogromnu ulogu u stvaranju i rastu mlade demokracije, koja nažalost jest mlada zahvaljujući bivšem jednopartijskom sustavu, kod nas nažalost ne postoji nikakva odgovornost za pisanu riječ; kad se sjetim samo kako su nas zadnjih tjedana bombardirali s anketama u kojima sdp premoćno pobjeđuje, kao i onomad i.j., gotovo kao da su izbori gotova stvar..očigledno drukanje za jednu opciju.
    I što sad, rezultat je potpuno obrnut, i nikom ništa. Neće se te puste agencije niti ispričat, a isto će ponovit i na sljedećim izborima..pa kako više ne bi ljudi bili sluđeni? I što tu možemo? Netko vuče takvu politiku medija, a dobrobit naroda mu je pritom sigurno nije na pameti.

Pa i ovaj video koji je svimb linkala, je napravljen isključivo iz niskih pobuda, u cilju stvaranja animoziteta, ne u svrhu informiranja.
    I ima puno ljudi koji će prihvatiti takve manipulacije, ali ima srećom i onih koji će shvatiti što je cilj i odbiti biti dijelom toga.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 18.09.2016. at 10:01

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa nek je onda i bv dobila svoj "fair share"..
    pa ne. ali nije fer spinati. i koristiti bv kao argument da su vjernici u rh diskriminirani.
    casa, sori, vjerujem da si se ti negdje nekad osjećala neugodno, i žao mi je radi toga. al outati se da ideš na misu, moraš priznati malo smiješno zvuči sad idem na pjacu u kvart, crkva je preko puta, krcato svijeta, djece, 2/3 razreda od m (valjda sad moraju ići na misu nedjeljom radi pričesti), svima neugodno i skrivaju se :D

nego, da prebacim malo ovu raspravu u "moj" :D tabor.
    vjernici, ateisti, lijevi, desni...
    kad je riječ o medijskom linču i hejterskim komentarima i provali mržnje, il si čovjek il nisi.
    svjedoci smo upravo kampanji mržnje, provali hejterskih komentara, vrijeđanja prema aleksandri kolarić. a ne dolaze ni iz hdz-a, ni od desnog biračkog tijela, a bome ni iz ciste prove.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne spinam, i nije to bio argument da su vjernici diskriminirani, već samo pokazatelj koliko smo šizofreno društvo.
    A ja čak mislim da se neki peder autao, da bi dobio manje hejterskih komentara.
    kad je riječ o medijskom linču i hejterskim komentarima i provali mržnje, il si čovjek il nisi.
    Uvijek vrijedilo, i vrijedit će, slažem se.

Što se a. k. tiče, meni je ona simpa i među svim likovima koji se kandidiraju, navijam za nju. Ima žena srca i volje. Iako mislim da neće proći, ne znam zašto su toliko protiv nje?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dijana ja mislim da rezultati anketa nisu nikakvi medijski druk, nego je to jedan fenomen koji je vidljiv i mnogim drugim zemljama, a to je da birači određenih desnih opcija ne daju ili ne daju istinite podatke o svojim preferencijama.
    to je u Austriji redovna pojava vezana na fpö.
    Zasto to ljudi rade, oni valjda znaju, odnosno postoji par verzija objašnjenja zasto se ne izjašnjavaju, odnosno se netočno izjašnjavaju.

nemaju agencije ništa s tim, one obrađuju podatke koje dobiju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve agencije, sveucilisni profesori, strucnjaci i slično od prvog do zadnjeg dana komentiraju ankete i rezultate, gostuju čak i u Dobro jutro Hrvatska, ne bi li puku objasnili što su ankete. Ima i blogova o tome. Otvori novine dva dana nakon izlaznih anketa, isprike nema, al ima stručnih pojašnjenja koliko hoćeš.
    Svima koji su u toj strucu komentari o navijanju za ovu ili onu stranku nisu ništa drugo nego smjesni.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 18.09.2016. at 10:32

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cvijeta, nije to ništa čudno.
    primitivizma i nekulture ima u svim sferama društva i u svim dijelovima hrvatske.
    neke skupine su tendencijalno mozda bolje obrazovane, ili imaju vise kućnog odgoja , ali ne znam koliko je značajna ili beznačajna ta razlika.

pri tom ne treba zaboraviti, da su internet i mediji takvi, kakvi su. Tako da mozda se i ne radi o jako velikoj skupini hejtera, ali oni su medijski jako, jako prisutni.

ima nesto u onim starim modalitetima: napišeš, pa pročitaš, pa jos jednom pročitaš, pa se to lektorira, pa imaš neko vrijeme i da razmisliš sto si napisao, te tek onda to ide u tisak.

danas, bubneš što ti prvo padne na pamet (ohrabren ostalima oko tebe sto bubaju i ostanu živi) i pritisneš klik!
    I evo tebe u javnosti!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne bih rekla, jer postoje i agencije koje su prilično točno predvidjele rezultate izbora (2x1 komunikacije), ali one ne dobivaju medijski prostor.
    A ako je pak i slučaj da se izjašnjavaju velikom većinom samo lijevi birači, i ako se unaprijed zna da će rezultati biti nevjerodostojni, čemu onda uopće takve agencije odnosno ankete? Da ne pričam da se financiraju državnim novcem.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Sve agencije, sveucilisni profesori, strucnjaci i slično od prvog do zadnjeg dana komentiraju ankete i rezultate, gostuju čak i u Dobro jutro Hrvatska, ne bi li puku objasnili što su ankete. Ima i blogova o tome. Otvori novine dva dana nakon izlaznih anketa, isprike nema, al ima stručnih pojašnjenja koliko hoćeš.
    Svima koji su u toj strucu komentari o navijanju za ovu ili onu stranku nisu ništa drugo nego smjesni.
    Pa hoće li mi onda ti pusti stručnjaci objasniti svrhu postojanja takvih anketa?

I ne, nije puk nimalo glup, pa vidi da ga konstantno lažu, ali se pita dokle to ide da ga netko uporno smatra glupim?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 18.09.2016. at 10:36

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Velike agencije u hrvatskoj su podruznice stranih multinacionalniu kampanja, najveci izvor prihoda su im istrazivanja za iste takve i zadnja stvar koja im treba je javno blamiranje od par anketa koje im ne predstavljaju ni par posto prihoda.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Objasnjavaju Dijana, citaj ih i slusaj, ja to radim redovno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ankete nisu nevjerodostojne, nego pokazuju globalno trendove sa jasnim postotcima greške. Nekada predvide manje točno, nekada prilično točno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne financiraju se drzavnim novcem. Placaju ih Jutarnji, Nova TV i RTL. Ajde i HTV - to je javni, a ne privatni novac.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da Seni, npr. Kolinda i Josipović, u decimalu. A to su još najgore situacije kad je tako tijesan rezultat.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

O pameti puka ne bih.

A ako se nepogođene ankete naš najveći problem, neka, što se mene tiče, sljedećih 50 godina stalno griješe.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da Seni, npr. Kolinda i Josipović, u decimalu. A to su još najgore situacije kad je tako tijesan rezultat.
    da i to sto kažeš.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne financiraju se drzavnim novcem. Placaju ih Jutarnji, Nova TV i RTL. Ajde i HTV - to je javni, a ne privatni novac.

To nisam znala, ajde, sad su stvari još jasnije, iako su i prije (meni) bile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •