Karl Ove Knausgard, Moja borba, 2. dio
Nemam riječi da opišem koliko mi je dobra ova knjiga. Zapravo, ne znam na što bih trebala naići do kraja tog serijala od 6 knjiga a da mi to ne bude možda i najbolje djelo koje sam pročitala u životu.
Tema 2. dijela je borba sa svakodnevnicom, s beskonačnim kućanskim poslovima, odgojem djece, odnosom s partnerom i svima oko sebe.... nema tko nije rekao da je ova knjiga kao da otvoriš tuđi dnevnik i u njemu nađeš svoje tajne. I kad ti je dosadno ono što piše, opet je zanimljivo! Nikad mi još neka knjiga nije bila zanimljiva na taj način, čudila sam se sama sebi kako čitam kako si on spravlja čaj - zakuha vodu, stavi filter vrećicu, pa je makne kad voda posmeđi itd. itd. ili u detalje opisuje što je kupio u dućanu i od čega će spravljati večeru - i da mi je to, koliko god dosadno i banalno, opet zanimljivo i tjera me na daljnje čitanje toliko da knjigu ne mogu ispustiti iz ruku.

Volim ga jako, Knausgard mi je sad idol kao što su mi nekad bili rock glazbenici. Ne znam kako ću dočekati prijevod ostala 4 dijela
Koga zanima više o cijeloj frci koju je izazvalo njegovo autobiografsko pisanje, a bome je izazvao oluju, ovdje je sve izvrsno sažeto https://newrepublic.com/article/1172...ruggles-regret