Stigla i temperatura! Poludit cu,jel se lekadol pije svaka 4 sata?
Stigla i temperatura! Poludit cu,jel se lekadol pije svaka 4 sata?
Cure evo i ja na zalost prijavljujem grlobolju...posto jos uvijek radim ne znam da li da se ljecim kod kuce i idem dalje na posao ili da idem doktorici. Što mi uopće može ona pomoći trenutno (osim sprasiti me na bolovanje, a ionako sam 1.5 mj od go+porodiljni)?
Samo te gledam iz daljine, znas kako te gledam. Bar bi ti trebala znat da se ne preporucuje da ides na posao bolesna ni kad nisi trudna, a kamoli sad! Tijelo i imunoloski sustav rade drukcije, sve je posveceno bebi, nemoj riskirati temperature koje mogu biti opasne. Obuj tople carape, obuci pidjamu i ni blizu poslu., fakat nije nuzno da si tamo.
Aish cestitaaam!!! Jedva cekam detalje!
Bubine cure, zelim brzo ozdravljenje i svakako prelezite ako je ikako moguce, ne riskirajte komplikacije.
Ja sam danas obavila briseve, urinolultura je sterilna. Nadam se da sam se rijesila bakterije i da necu morati ponovno piti antibiotike.
Evo prijavak. Jucer bila u Ginekosu (Ujevic). Bebe su dobre (22tj). Decko veci, cura manja. On je nogom po glavi lamata, ali nadam se da ce ona to njemu sve vratiti! Objasnila nam dr da je odredjivanje tezine preko bedrene kosti i jedan mm vise manje stvara i razlicitu tezinu i da se ne trebamo brinuti. Nemaju rascjep usne, noge su ravne, mali mozak ok, organi su i prije gledani. Evo valjda je sad to to. Ja ne bih vise isla privatno na uvz. Isla bih samo kod svoje dr na onaj slabiji uvz.
Btw dr u Ginekisu mi rekla da oni mogu osim mjerenja duzine grlica i njegovu gustocu/cvrstocu pa se po tome moze predvidjeti da li ce doci do poroda u skorje vrijeme. Ona isto cijeni moju dr u Ljubljani. Kaze da su vrhunski dijagnosticari (a imaju isto takvu i opremu). Pozzz svima!
Marija, odlicne vijesti, bravo, jako mi je drago!
za bratsko-sestrinske odnose.
Uzivajte 3u1!
Sto ti je na kraju bilo s onim proteinima u urinu?
Bolesne cure samo hrabro, nek prehlade što prije prođu!
Eci, super za urinokulturu, i mene to čeka sljedeći tjedan.
Marija, baš lijepe vijesti
Kod mene najčešće cura mlati dečka na pregledima! Ah, što će si tek raditi kad se rode
I ja sam jučer objavila pregled i bila na radionici za upoznavanje rodilišta.
Dr je jako zadovoljan bebama, oboje su već fino preko 2 kile, a ja sam dobila packu jer sam u 2 tjedna uspjela dobiti 4 kile
Marija divnooooo!!!!! Drago mi je da je sve ok. Bolesne mamice, cuvajte se, valjda ce brzo proci. Biska, koji si ti ono tjedan? Pa ne bi to trebalo biti tako puno kila s obzirom na blizance.![]()
Sad vidim da si odmah na redu iza mene. Ma lud je taj drsamo vas troje papajte
Tko radi listu? Da vidim napokon to svoje ime na pocetku..kad se samo sjetim dok jos nisam ni bila sigurna staviti se na popis ili ne..
Dala sam na "analizu" i urin u Ginekosu (pretpostavljam isto trakica) i ovaj put sve ok. Ocito kontaminirano okolo i mozda nisam tad pila dovoljno vode.
Curke, bas me copio neki strah
Na 16+5 mi se moja ljubav prvi put javila, a da sam to skuzila. Njezno i rijetko, par puta dnevno.
Danas sam 17+4, od prekjucer ju ne osjetim
Kako je vama bilo s tim prvim javljanjima, jesu bila svakodnevna ili je bilo pauza?
Optimist, ja sam imala dosta velike pauze..iako su joj udarci od pocetka bili ful jaki i ona je bila jako nemirna (i dalje je). Ali vjerojatno je ovisilo na koju stranu okrene nozice.. pa sam ju nekada osjetila jako, a nekada uopce. Tvoja ak je mirnija, nije ni cudo da imas pauze jer ju vjerojatno jos teze osjetis.
Joj, draga, hvala ti. Lezim s rukom na trbuhu i cekam je, uspjela sam se rasplakati. Najcesce mi se javljala kad legnem. Od prekjuce nista.
Isto si u danima imala puze?
Optimist i ja bi u početku imala pauze po par dana ,izludivalo bi me to al zato sad lupkaa ovisi ti i di je posteljica.
Hvala ti, Zeljkice! Dr. je jedino spomenuo da je posteljica super, nista o polozaju.
Utjeha je velika cuti da se znaju primiriti i na vise od dana.
I ja sam imala pauze, po cak 5dana. Tek nakon 20tt krenulo redovitije
I ja sam znala 4, 5 dana imati pauze.. samo sam ja imala baby watcher pa sam se s tim primirila. Jednom sam to i dr spomenula..pa je rekao da su tako mali jos da se okrenu na drugu stranu (prema ledima) i onda ih ne osjetimo. Tako da je normalno to skroz.
Optimist, i meni se to događalo s kćeri - da se nije javljala po par dana. Tek nakon 21og tjedna sam ju osjetila svaki dan. A možeš probati i foru sa slatkim, to znaš, pojedi malo čokolade ili meda ili nešto treće pa onda probaj leći i čekati pokrete. Bit će to dobro![]()
Optimist ne brini,moja curka je isto njezna cak i sad u 30.tt.
Ja sam ju 1.put osjetila na 18+3.tt kao 2 otkucaja srca,skroz njezni udarci.
I naravno da je bilo vise dana da ju ne osjetim.
Ja recimo i sad ako hodam ne osjetim,kad sjedim malo osjetim dakle tek kad legnem mi se javi.
Hvala vam drage moje, svakoj odreda! Bas ste me utjesile!
Jos mi se nije javila, cekam je, javim vam cim se damica oglasi![]()
Posljednje uređivanje od Optimist : 21.09.2017. at 16:24
Optimist moj se slabio osjetio unazad dva dana. Na kraju smo ga preksinoc išli ponovo slušati sa BW i ulovili ga na trenutak i zaključili da je imun na slatko[emoji38]. Danas na utz hiperaktivan. Evo ga danas mlati cijeli dan. Kaže dr da me trbuh boli i od BH iako ih ja nisam skuzila a ona je odmah na početku utz.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Niti moja cura ne reagira na slatko.
Nju od uvijek probudi ledena voda iz frizidera![]()
Cijelu noc sam sanjala pokrete.
Jucer sam cesto drzala ruku na trbuhu i povremeno sam osjetila lagane titraje i ne znam je li to bila ona, i maloprije sam osjetila titraj.
pak, nisam znala da te bolio trbuh, koji dio? Super za aktivnog malisu
Cice svrbeeee, vas?
Ja sam svoje poprilično brzo osjetila,prvo sam mislila da umišljam te leptiriće,ali onda sam shvatila da je to to. Sad je to već jače i bolje se osjeti,bar od ove curke koja je veća i koja ima naprijed posteljicu,misteriozna beba koja je straga je mirnija(ali ju ja i slabije osjećam)Sutra mi je tek 17tt,baš me zanima kako će bubnjati do kraja,najaktivniji su poslijepodne,u jutarnjim satima je totalni mir,oko podne se malo jave,ali zato je popodne njihovo vrijeme. U ponedjeljak pregled,trbuh mi se malo proširio,nije visok.Panika oko pregleda i svi strahovi taman za vikend.
Optimist - mene svrbe dosta,pogotovo lijeva ,nekad baš onako neizdrzivo da se već nesvjesno idem češkati,ali moram pripaziti da nisam negdje u javnosti.
Cure kako prehlada, meni je već danas bolje,malo još šmrcam i kašljem,ali mogu disati i grlo me ne boli više,nadam se da ste dobro .
Mene boli trbuh skroz nisko kod dužeg sjedenja ili hodanja. Do nedavno je mali gravitirao baš nisko, sada se srećom podigao pa je lakše. Lagani grcicic su unazad tjedan dana i to bi bile BH navodno. Samo jednom mi se trbuh baš srvrdnuo na trenutak.
Mene cice ne svrbe.
Meni su se javili pokreti tek u 20.tj. I to da nisam drzala ruku na trbuhu, ne bih nista ni osjetila. Istog tog dana, pogledam trbuh a ono velika kvrga se uzdize iz trbuha i spusta. Isto, da nisam gledala, ne bih osjetila. Sad je to ucestalije i osjetim ih. Uvz pokazao da su ok i ne brinem. Na uvz se vidi da su zivahni, okrecu se. A ja to nisam osjecala. Nekako sam cool oko toga.
Cure,jel bh kontrakcije bas bole ili je moguce da se samo prilikom duze setnje osjeti pritisak u trbuhu?
Kao da nesto stegne ali ne boli?!
Ne znam jel se trbuh stvrdne ili ne jer dok stojim ili hodam svejedno je tvrd.
Jel to moze biti opasno u smislu otvaranja preranoga?
Trebam linkad osjetim to stezanje sjest ili lec,meni ne smeta kad nastavim hodat jer samo je malo nelagodan osijecaj koji traje cca 3-4min i prestane?
I primjetila sam da se vrlo brzo uspusem,izasla sam iz forme od kad je kisa padala pa nisam setala![]()
snelly mene boli trbuh. Da gin nije rekla da su to BH ja bi mislila i dalje da se to normalno nešto širi ,raste , rasteže. Meni je samo rekla da uzimam mg do 800mg i drugo sve normalno.
I ja sam skroz izašla iz forme, jedva sam čekala 9. mj da krenemo u šetnje a sada ovo ružno vrijeme. Od jučer me i viroza copila. Grlo boli, zastopana ma milina a vani sunce napokon
Moja prehlada se vratila u punijem sjaju. Tj. prvo me krenulo grlo i lagani kašalj. Onda dan-dva kao da se smirilo i sad evo nos curi ko blesav, il je začepljen, oči me bole, i pomalo kašljem. A bila sam se poveselila da budem za čas zdrava. Sad je evo tjedan dana već
Ja konstantno nešto osjećam ali više ni ne znam jel me beba udara, da li su to bh ili samo bol od rastezanja...ili sjedenja. Prehlada mi je prešla u 2.fazu. Sada je grlo bolje ali sam počela kuhati, kasljati i jako smrcati... nadam se da sam uz puno odmaranja, caja, meda i limuna do pon bolje.
Joj ja si kuhala čaj s limunom i dobila stravičnu žgaravicu. Kažu da to može doći od citrusa. A inače uopće nemam problema sa želucem
Mene su cice uzasno svrbile sad vise ne.
Moja prehlada puno bolje odnosno virozu sam pokupila od maloga ,jos me grlo boli al je puno bolje glavno da nemam temp.
Bas sam jutros bila malo u šetnji i otisla kupit nesto robe za sebe i bas sam razocarana nema nista,H&M katastrofa jedva uspila jedne hlace nac.majcu ni jednu.
Posljednje uređivanje od željkica : 22.09.2017. at 13:06
Joj ja za sebe trebam majice/tunike, a nemam ideje gdje da gledam. Skrta sam davati puno para za to
Jos nisam pogledala katalog, ali mi je frendica rekla da ce biti nesto trudnicke odjece sljedeci tjedan u Lidlu.
Nemam ni ja namjeru puno trosit jer imam od prosle trudnoce ,al koju majcu da nemogu naci ma uzas,jako slab izbor, a o grudnjacima da i ne govorim!
Željkica -slažem se,jako loši izbor ,od ponedjeljka je u lidlu trudničke tajice,haljina i grudnjaci. Ja sam si kupila neke veće majice u drugim dućanima(ne trudničke)jer mi je zbilja previše davati 150kn za majicu. Hlače sam uzela jedne u hm-u za 200kn i mogu reći da ne vrijede ni pola tih novaca,jako su tanke . Jakna malo deblje su mi već problem,dolje uz trbuh ih zakopčam,ali uskoro neću moći,a gore pušu. Nisam vidjela nigdje jeftiniju jaknu od 500kn,kako ću ipak cijelu zimu biti trudna treba mi jedna,morat ću stisnut zube i potrošiti toliko samo za par mjeseca. Inače u ljeti sam upiknula tri zimske haljine i jednu majicu za 200kn online kod DP.
Gdje vidite to za lidl? Na stranici još nemaju toga
Ja isto pikiram netrudničke majice, malo veće, pa mi budu ok. Imam 2 hlače iz prve T i jednu majicu, ali fali mi još koja. One koje sam tad nosila su pokojne :D
Za jaknu isto koma, gledala sam mama nova. A možda upiknem negdje neki kaput/jaknu na vezanje, pa posluži. Ionak zimi idem samo do vrtića/dućana i po doktorima
Pa i nije bas nesto ovo u Lidlu. Za klince ima slatkih stvari. Grudnjake imam, gacice namjeravam nositi dosadasnje, te tajice izgledaju pretanko. A i zimi se ne izvlacim iz dolceviti, jako sam zimogrozna, ove tunike eventualno preko. Imam i dosta sirih tunika od prije.
Kupila sam debele stramplice u H&M-u, to mi je jako bitno.
Pogledat cu zimske tajice u Mama novoj, rekli su da cekaju i termo hulahopke. Ili neke deblje trapke, tanke ne dolaze u obzir.
I ja ne znam sto cu s jaknom. Moje su sve uske. A isto mi se ne daju novci za par mjeseci nosenja.
Mene su cice uzasno svrbile sad vise ne.
Moja prehlada puno bolje odnosno virozu sam pokupila od maloga ,jos me grlo boli al je puno bolje glavno da nemam temp.
Bas sam jutros bila malo u šetnji i otisla kupit nesto robe za sebe i bas sam razocarana nema nista,H&M katastrofa jedva uspila jedne hlace nac.majcu ni jednu
Ove tajice su meni taman ispod širih hlača umjesto ovih debljih štrampla,kupila sam si i ja u hm-u,mada dok sam kupila prije,ok nisu bile trudničke,ali isto tako deblje,jako su me pikale. Ovo što mogu vidjeti iz mama nove web shop,jer u dućanu nisam bila sve mi je nekako pretjerano skupo i ne sviđa mi se baš.Jer u dućanu imaju bolji izbor,mislim širi asortiman? Moja sestra je u trudnoći nosila šogorovu zimsku jaknu,mogla bi ja koju posuditi od muža![]()
Vrci, nisam spominjala Manu, vec Mama novu
U kojoj jos nisam bila, ali sam ih zvala zbog tajica, njih imaju, a strample trebaju dobiti sljedeci tjedan pa cu ici kad sve dobiju i usput pogledati i trapke.
Ali, da, svi imaju nabrijane cijene.
Danas mi ne ide čitanje
Ja imam jedne tajice iz Mama nove, a imam kupon za popust za još jedne tamo, iz DM knjižice. Pa ću iskoristiti.
Te dvoje hlače koje imam su isto njihove, iz prve T jel. Jedne crne uske, kao tajice mi dođu. I jedne sive baš hlače. Sad nikako na zelenu granu s majicama i tunikama.
A Lidl ću vidjeti i gaće, s njima sam tanka
I ja namjeravam iskoristiti taj bon, jedino ako tajice, za moj ukus, nisu pretanke.