Stranica 8 od 29 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1434

Tema: Kako preživljavate PROBLEMATIČAN pubertet?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    za nesto slicno i meni bi kazna bila sasvim primjerena
    za mene je mobitel privilegija, a ne pravo
    zloupotrijebi, ostajes bez
    X
    ne kužim otkud stav da je oduzimanje mobitela nešto prestrašno, mobitel je luksuz, a ne nasušna životna potreba... jbt, do prije dvadesetak i nešto godina nitko nije ni imao mobitel

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    NEVJEROJATNA mi je kazna. Nevjerojatna. Ma ja bih sve roditelje koji tako drastično kažnjavaju maloljetnu djecu, kaznila još jače.
    da par tinejdžera snimi prijeteće poruke tvom djetetu da će ga razbiti, udarati joj glavom u zid, da nabrajaju načine na koje će ju ozlijediti... ti bi i dalje smatrala da toj djeci ne treba oduzeti mobitel i drastično bi kaznila roditelje koji bi im ga oduzeli?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    X
    ne kužim otkud stav da je oduzimanje mobitela nešto prestrašno, mobitel je luksuz, a ne nasušna životna potreba... jbt, do prije dvadesetak i nešto godina nitko nije ni imao mobitel
    Oduzimanjem smartphona, a ne mobitela, ti im oduzimaš društveni život.
    Moje najstarije dijete se već godinama poziva na to čim netko pomisli kazniti je na taj način.
    Njezinim žargonom, ako mi uzmeš moj mobitel možeš me onda jednostavno i ubiti. Svejedno mi je.
    I da, obični mobitel ne želi niti dodirnuti. Jer opcije zvanja i poruka nisu interesantne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa očito je da Beti uopće nisu pale na pamet takve vrste tinejdžerskih ispada (nisu niti meni). Ovdje se piše o jako različitim stvarima, od igranja igrice pod poplunom, preko kašnjenja sa izlaska, pa evo sad do bullyinga i zlostavljanja.

Jasno da u slučaju prekršaja kakav je bullying onaj tko to napravi treba snositi ozbiljne posljedice. Na kraju krajeva, za takvo ponašanje bi se mogle dobiti i ozbiljnije kazne od roditeljskih.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, to je točno. Zato je kazna oduzimanja moba efikasna.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 14.08.2018. at 09:50

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi smo mi vrlo odrješiti kako neke stvari ne bismo tolerirali i strogo bi kažnjavali, a i uvjereni da ne bi naše dijete napravilo ovo ili ono.
    Ako itko odgaja djecu s osnovnom životnom porukom live and let live, ta sam. Empatija, prihvaćanje različitosti, ne učini drugom što ne želiš da drugi učini tebi, pomozi ako možeš ali nemoj odmoći... sve se to ugrađuje dan po dan od rođenja. A onda dođe pubertet, dođu hormoni, društvo, zezancija i shvatiš da je tvoje dobro, milo, empatično, brižno dijete postalo povodljivo i da nemaš pojma što je u stanju napraviti za biti frajer. Često je jako tanka granica između zdrave šale i zezancije i onog na b o čemu ne želimo ni misliti da bi naše djete sudjelovalo ni sa jedne strane.
    I svaka priča ima dvije ili još i više strana. Kako djeca rastu tako shvatiš da stvari jednostavno nisu crno-bijele, dobro-zle i da je istina najčešće negdje u sredini.
    Međutim, na same natruhe pomisli da bi moje dijete maltretiralo neko drugo reakcija je bila kakva je bila.
    Odrazgovarali smo bezbroj razgovora o tome kako je šala i zezancija kad se svi smiju, a ako je netko predmet tuđe šale njemu nije smiješno. I da se treba uvijek šaliti na svoj račun, veći frajer si kad se šališ sa svojim manama nego kad se praviš važan vrlinama. A kad se šališ tuđim manama ispadaš jadan.
    Kaznom i obrazloženjem kazne djetetu daješ jasno do znanja koja ponašanja nećeš tolerirati.
    Pojma nemam koji me još izazovi čekaju, ali da sam opuštena i puna povjerenja u svoju i muževu djecu, njihove odluke i postupke - e bome nisam.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Barbi, svaka ti čast i posve se slažem sa svime što si napisala

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Oduzimanjem smartphona, a ne mobitela, ti im oduzimaš društveni život.
    Moje najstarije dijete se već godinama poziva na to čim netko pomisli kazniti je na taj način.
    Njezinim žargonom, ako mi uzmeš moj mobitel možeš me onda jednostavno i ubiti. Svejedno mi je.
    I da, obični mobitel ne želi niti dodirnuti. Jer opcije zvanja i poruka nisu interesantne.
    da, zabrana izlazaka u doba prije mobitela je prije bila to isto
    ne vidim katastrofu
    dapace, kako cokolada kaze, bas zato i jeste ucinkovito

i x na barbi

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Slazem se, smartphone im je postao produzena ruka i nacin da su stalno u komunikaciji tako da je kazna jako ucinkovita.
    Barbi, slazem se sa svime. Mislimo da smo im usadili neke stvari i ne ocekujemo probleme dok im ne prorade hormoni.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni dvije stvari ide na živce - kad roditelji misle da su zaslužni u 100%-tnom udjelu za sve ono što je u djetetu dobro.
    I kad palamude drugima "moj ne bi nikad..." jer je tako odgojen.
    Zato oči i uši trebaju biti otvorene.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa i odrasli razbiju auto. Što da muža kaznim zato? Ili da mene moja mama kazni?
    malo off topic, ali osim premije osiguranja, država te kazni, čak i ako si sam pao sam se ubio, sa nekih 2000kn za dovođenje sebe i drugih u opasnost

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

za sebe ne mogu reci da ne bih nikad...
    kamoli za njih

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    za sebe ne mogu reci da ne bih nikad...
    kamoli za njih
    apsolutno!

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Puno toga sam rekla moja ne bi i ja ne bih nikada pa mi se obilo o glavu. Sada pusem i na hladno. Kaze razrednica da ih obicno uhvati u sedmom (tada je i stariju) i smire se u osmom pa sam mislila da smo izbjegli to kolutanje ocima, prkos i kasnjenje. Sada samo mozemo ici iz dana u dan i biti na oprezu.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni dvije stvari ide na živce - kad roditelji misle da su zaslužni u 100%-tnom udjelu za sve ono što je u djetetu dobro.
    Malo je lakše kad se razvedeš jer onda sve što je dobro to je naravno na mene a što ne valja je na ćaću.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    I kad palamude drugima "moj ne bi nikad..." jer je tako odgojen.
    Zato oči i uši trebaju biti otvorene.
    upravo tako

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    I da, Peterlin iznenadi. Baš zato ju još više cijenim
    Ma pusti, nisu to stvari s kojima bi se čovjek hvalio.... Ja sam iz malog grada i tamo ne možeš izaći iz kuće ni pet koraka, a da ne sretneš nekoga od poznatih, susjeda ili prijatelja vlastitih roditelja. Mi smo zato u srednjoj školi znali kidnuti u Zagreb ili neki drugi obližnji grad... Koje su to bile metode, bolje da se ne prisjećam.... Po birtijama nismo hodočastili da nas ne vide, aliii klijeti i vikendice su druga priča... pa ti ukradu bicikl negdje bogu iza nogu i onda se vraćaj pješice (doba prije mobitela). Ne moraju biti sitni noćni sati. Ako si doma na vrijeme, nitko ne pita gdje si bio/la i što si radio do tada.

Vidim to i danas, prokletstvo pametne djece. Klinci koji su samopouzdani i bistri, neće se lako dovesti u nezgodnu situaciju, tj.radit će koješta, ali bez svjedoka. Toga se pomalo pribojavam i kod svojih, jer ne straše se ničega (kao ni ja u svoje vrijeme....u srednjoj školi po Jugoslaviji, a u studentskim danima bilo je normalno spavati u vreći na kolodvoru u Cardiffu, hehehe.....) Zato smo ih nekako usmjeravali da si nađu aktivnosti koje su im zanimljive, a koje im pružaju mogućnost da se na par dana odlijepe od nas, a opet da imaju ili kontrolu ili odgovornost, koja im nameće uzorno ponašanje.... Evo čime me nasmijao stariji sin- spremao se na filmašku radionicu i nije htio uzeti majicu na kojoj piše Southern Comfort (mmu je malo tijesna, pa sam ju htjela uvqliti sinu). Kaže on meni da je sad jedan od organizatora, pa nije u redu da nosi majicu s reklamom za alkoholno piće, kad je alkohol tamo zaabranjen... Eto, pošto kupila, po to prodala. A nisam čula nikakve primjedbe na njihovo ponašanje, što ne znači da nisu hvatali krivine. Ili nisu, ili su se dobro sakrili.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Malo je lakše kad se razvedeš jer onda sve što je dobro to je naravno na mene a što ne valja je na ćaću.
    ja nisam razvedena pa me to ne sprijecava da je caca kriv za sve
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 14.08.2018. at 15:11

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam razvedena pa me to ne sprijecava da je caca kriv za sve
    Tako jeeee!

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Ono sto mi(nasi roditelji) ne znaju nece ih ni boliti glava
    U mene obrnuto: caca pomorac pa mater kriva

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

E, ali kažu da inteligenciju naslijede od majke pa kad naprave glupost, onda naš gen ipak igra ulogu (ne bi napravila da je pametnija)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj kak si me sad povukla za jezik, tipkovnicu čoksa

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Kada naprave glupost kaze to su tvoje kceri, a kada je obrnuto onda su njegove

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Poluluda meni su tvoje kazne primjerene i smislene
    naravno da nije ok. da dijete od 14-15 godina dočekuje 3 ujutro vani
    i da se oglušuje o pravila koja važe za vašu obitelj
    a i potpisujem za roditelje koji znaju da njihovo ne bi nikad
    znaju vraga
    iz mog iskustva, takva djeca često znaju raditi s.anja koja dobro skrivaju ili ih čak ni ne skrivaju toliko dobro koliko im roditelji ne žele vidjeti
    pa se znam pitati jesam ja dobro i jesam dobra mater kad svojoj ne vjerujem bezrezervno i stopostotno
    ali jesam, to nema veze s ljubavlju nego sa zdravim razumom
    djeca mogu učiniti svašta u trenutku slabosti/nesigurnosti/ pogrešne procjene/želje da se dopadnu nekome itd. itd.

Barbi isto potpisujem od riječi do riječi, odličan pristup.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Svi smo mi vrlo odrješiti kako neke stvari ne bismo tolerirali i strogo bi kažnjavali, a i uvjereni da ne bi naše dijete napravilo ovo ili ono.
    Ako itko odgaja djecu s osnovnom životnom porukom live and let live, ta sam. Empatija, prihvaćanje različitosti, ne učini drugom što ne želiš da drugi učini tebi, pomozi ako možeš ali nemoj odmoći... sve se to ugrađuje dan po dan od rođenja. A onda dođe pubertet, dođu hormoni, društvo, zezancija i shvatiš da je tvoje dobro, milo, empatično, brižno dijete postalo povodljivo i da nemaš pojma što je u stanju napraviti za biti frajer. Često je jako tanka granica između zdrave šale i zezancije i onog na b o čemu ne želimo ni misliti da bi naše djete sudjelovalo ni sa jedne strane.
    I svaka priča ima dvije ili još i više strana. Kako djeca rastu tako shvatiš da stvari jednostavno nisu crno-bijele, dobro-zle i da je istina najčešće negdje u sredini.
    Međutim, na same natruhe pomisli da bi moje dijete maltretiralo neko drugo reakcija je bila kakva je bila.
    Odrazgovarali smo bezbroj razgovora o tome kako je šala i zezancija kad se svi smiju, a ako je netko predmet tuđe šale njemu nije smiješno. I da se treba uvijek šaliti na svoj račun, veći frajer si kad se šališ sa svojim manama nego kad se praviš važan vrlinama. A kad se šališ tuđim manama ispadaš jadan.
    Kaznom i obrazloženjem kazne djetetu daješ jasno do znanja koja ponašanja nećeš tolerirati.
    Pojma nemam koji me još izazovi čekaju, ali da sam opuštena i puna povjerenja u svoju i muževu djecu, njihove odluke i postupke - e bome nisam.

Lijepo, zrelo i razumno.
    Potpis.

E, da, moram još reći da su mi Čoksini pogledi na svijet & pubertet odlični.
    Djeluju vrlo empirijski, respect!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Empirijski? Moje su 10 i 14, a odgajana sam ko časna sestra pripravnica .
    Grizem nokte jer im želim dati slobodu koju nisam imala, non stop im (kao slučajno) prepričavam dobre i loše dogodovštine ovih i onih ne bih li ih navela na priču i diskusiju, da "vježbaju" hrabrost u slobodi odabira ... strepim i nadam se najboljem

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam sve...
    Zato sam i napisala riječ "djeluju"... i zato chapeau!

Bit će sve dobro, vidjet ćeš

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    da par tinejdžera snimi prijeteće poruke tvom djetetu da će ga razbiti, udarati joj glavom u zid, da nabrajaju načine na koje će ju ozlijediti... ti bi i dalje smatrala da toj djeci ne treba oduzeti mobitel i drastično bi kaznila roditelje koji bi im ga oduzeli?
    Mene je zaprepastila duljina kazne. To mi je nevjerojatno. Šest dana bih, možda, mogla prihvatiti, šest tjedana teško, ali mogla bi naći opravdanje. ALI 6 MJESECI! Jednostavno ne vjerujem.
    6 mjeseci je užasno dug period kad netko ima oko 15 godina, 6 mjeseci je njima cijeli život. Da meni netko da takvu kaznu, više se nikada, ničim ne bi mogao iskupiti.

A i ne mogu vjerovati da tolike od vas to podržavaju.
    Roditelji nisu diktatori. Problemi se rješavaju razgovorom, a ne kaznom. Ili, još bolje, prevencijom.

Ok, ok, ostavimo prevenciju, ali tako teško kažnjavati dijete mi je van razuma. Uostalom, očito je i prethodno bilo kazni koje, očito, nisu urodile dobrim ponašanjem, pa je i tu pouka roditelju.

Ne mogu vjerovati da sam usamljena u ovakvom mišljenju.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.08.2018. at 07:42

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja nisam pobornica ni prevelike slobode, jer ona često od strane roditelja podrazumijeva da preuzimaš odgovornost za koju kao dijete od 14/15 godina nisi spremna. Nije džaba da roditelj odgovara ako se dijete od 16 nađe samo noću vani. To je moje iskustvo.
    Inače, nije da djeci ne vjerujem, ali, kao i pametnije od mene ovdje, znam da hormoni i okruženje učine da ne prepoznaš tko se to krije u djetetu koje ti se još jučer uvlačilo u krevet. Zato svaku izrečenu "činjenjicu" sa zrnom soli.
    Moj se našao s druge strane tamne riječi na B i mogu reći da je sva sreća da je kratko trajalo i čini se prestalo jer zna krenut razarat godine uložene u emocionalno zdravlje u djeliću sekunde.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tamna riječ na B? Jel to bullying?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.08.2018. at 08:54

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beti3 da ti se dijete naslo na nekom filmicu promjenila bi misljenje
    zelim ti da i dalje ostanes pri svom

ja opet zelim izraziti divljenje Barbi jer roditelji precesto brane svoju djecu kad maltretiraju druge s opravanjem da su maltretiranini to sami, svojim ponasanjem, izazvali

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3 da ti se dijete naslo na nekom filmicu promjenila bi misljenje
    zelim ti da i dalje ostanes pri svom

ja opet zelim izraziti divljenje Barbi jer roditelji precesto brane svoju djecu kad maltretiraju druge s opravanjem da su maltretiranini to sami, svojim ponasanjem, izazvali
    X
    i ja bih na njenom mjestu postupila jednako

razgovor svakako i uvijek, ali nekad jednostavno nije dovoljan. za takve ozbiljne prijestupe treba kazniti, i to tako da dobro zapamte kaznu i promisle žele li ponovno prolaziti kroz isto.
    onu od šest dana bi u toliko vremena i zaboravili.

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Meni je kazna sasvim primjerena za ono sto je dijete napravilo. Razgovor da, ali ne moze se njime sve rijesiti. Ovako dugu kaznu ce dijete sigurno zapamtiti i natjerat ce ga da razmisli o svom ponasnaju, a mobitel je privilegija, a ne pravo kako je vec ovdje receno. Sto se tice duzine kazne i njima je to cijeli zivot, pa da jest i zato je primjerena kazna jer im se oduzima sredstvo kojim je losa stvar napravljena em upravo zato jer su cijeli dan na mobitelu razmislit ce o svom ponasanju. Zasto bi se roditelj iskupio? Zar ne bi dijete trebalo?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bullying je raširen po školama ko kuga. Zaskoči ti dijete dok se ni ne okreneš. Ne treba ono biti bogznakoliko drugačije, siromašno, bez roditelja. Dovoljan je splet okolnosti i par razrednih budaletina.
    Dovoljno je da se nešto zakotura, da se dijete ODMAH ne snađe, da ODMAH ne potraži savjet roditelja, da oni odmah ne reagiraju, da i ako reagiraju, škola kaže da su to dječja posla.

Ja ovakve i slične članke dajem djeci na čitanje jer želim da budu među prvima koji će u razredu glasno i bez straha reagirati prema nasilnicima ili češće nasilnicama u obranu žrtve (jer je starija to prošla u nižim razredima).
    https://www.telegram.hr/price/ovo-je...-sustava-kamo/
    Ove se teme tiče priča iz drugog dijela članka, o djevojčici koja je prolazila pakao u OŠ (iako i cijeli članak može poslužiti da se osvijeste tinejdzeri koji grintaju oko gluposti.)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 15.08.2018. at 10:54

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I ovdje nema mjesta onoj "a u Africi umiru od gladi" jer se ovo ne događa u Africi, ovo su djeca iz naših razreda - razlike su u sitnicama.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 15.08.2018. at 10:55

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I možeš raditi na prevenciji koliko hoćeš, osnaživati, biti sam samopouzdan, svjesno odgajati samopouzdano dijete....kad svako dijete ima svoju crtu ličnosti, naslijedilo je splet gena i ne možeš ga u potpunosti modelirati po zamišljenoj špranci.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

6 mjeseci je užasno dug period kad netko ima oko 15 godina, 6 mjeseci je njima cijeli život. Da meni netko da takvu kaznu, više se nikada, ničim ne bi mogao iskupiti.
    Ali, nije roditelj taj koji je pogriješio pa da se iskupljuje, već je dijete zajebalo, i to gadno zajebalo, ako je kazna dugotrajna.
    Ono se treba iskupiti, nema se tu što osjećati zakinuto.
    Ja cijeli drugi razred srednje nisam smjela nigdje, samo u školu i iz nje.
    Gadno sam zajebala.
    I bilo mi je to drago, obuzdali su me kad ja to sama nisam bila kadra.

Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Sestra mi je prosvjetar i kada mi prica sto se sve dogadja dize mi se kosa na glavi iako vecina skola ima “protiv nasilja” naljepnicu, iako su profesori tu ipak se svasta dogadja. Imam i osobno iskustvo jer su mi mladju maltretirali u nizim razredima osnovne. Nije to nesto sto se dogadja nekome drugome nego je nasa realnost, a roditelji//skole/druge institucije (cast iznimkama, naravno) ne radi nista.
    Danas smo spominjali tinejdzere i njihove mobitele, ova moja kao da je citala razgovor. Kaze mi danas da sam joj unistila zivot i posebno drustveni zivot jer joj ne dam puno van i mobitel. Samo sam je pitala ne misli li da je zasluzila.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene je zaprepastila duljina kazne. To mi je nevjerojatno. Šest dana bih, možda, mogla prihvatiti, šest tjedana teško, ali mogla bi naći opravdanje. ALI 6 MJESECI! Jednostavno ne vjerujem.

A i ne mogu vjerovati da tolike od vas to podržavaju.
    Roditelji nisu diktatori. Problemi se rješavaju razgovorom, a ne kaznom. Ili, još bolje, prevencijom.

Ok, ok, ostavimo prevenciju, ali tako teško kažnjavati dijete mi je van razuma. Uostalom, očito je i prethodno bilo kazni koje, očito, nisu urodile dobrim ponašanjem, pa je i tu pouka roditelju.

Ne mogu vjerovati da sam usamljena u ovakvom mišljenju.
    Nisi usamljena.
    Potpisujem svaku tvoju riječ.
    N

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na ove koji ne bi kaznili dijete koje je sudjelovalo u bulingu mogu samo reci onu dobru staru: Lako je tuđim...
    Jer buling jednom djetetu može uništit život. Anksioznost može biti najbezbolnija posljedica, a samoubojstvo moguća.
    Hvala nebesima da postoje roditelji ko Barbi koji djetetu jednom zavazda daju do znanja da takvo plesanje po tuđem životu može otplesat i tvoj, jer rijetki su oni koji će s 14 to sami shvatit.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Na ove koji ne bi kaznili dijete koje je sudjelovalo u bulingu mogu samo reci onu dobru staru: Lako je tuđim...
    Jer buling jednom djetetu može uništit život. Anksioznost može biti najbezbolnija posljedica, a samoubojstvo moguća.
    Hvala nebesima da postoje roditelji ko Barbi koji djetetu jednom zavazda daju do znanja da takvo plesanje po tuđem životu može otplesat i tvoj, jer rijetki su oni koji će s 14 to sami shvatit.
    Potpuno se slazem.
    Imam bezgranicne zivce za ponasanje kojim dijete sebi steti, ali zaista ne bih imala tolerancije za namjernu okrutnost prema drugima.

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Apsolutno se slazem i svaka cast Barbi. Treba to odmah sasjeci, ostrom kaznom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zar stvarno mislite da je kazna način da se odgoji samopouzdan mlad čovjek, siguran u sebe i u svoje postupke?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Beti u ovom slučaju apsolutno. Jesi ti sigurna da si pročitala o čemu se radilo?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Potpuno se slazem.
    Imam bezgranicne zivce za ponasanje kojim dijete sebi steti, ali zaista ne bih imala tolerancije za namjernu okrutnost prema drugima.
    Točno tako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Beti u ovom slučaju apsolutno. Jesi ti sigurna da si pročitala o čemu se radilo?
    Ja isto mislim da nije pročitala ili skužila što je dijete napravilo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zar stvarno mislite da je kazna način da se odgoji samopouzdan mlad čovjek, siguran u sebe i u svoje postupke?
    Samo kažnjavanje naravno da nije
    Kazne inače zaista nisu najbolja odgojna metoda, jer ne nude alternativno, poželjno ponašanje

Ali, naša ponašanja imaju posljedice. Pa kazna koja se postavi kao logična posljedica nekog ponašanja ima puno više smisla, pogotovo ako se to i objasni. Ako svoju privilegiju posjedovanja vozačke dozvole zloupotrijebiš na način da voziš pijan, ako te policija uhvati ostat ćeš bez te vozačke na 6 mjeseci. Tako je isto logično da ako zloupotrijebiš društvene mreže, bez njih ostaješ na neko vrijeme, da osjetiš ozbiljnost djela. Naravno da nema nikakvog smisla samo opalit kaznu i eto roditeljsku dužnost si obavio, ali ja nisam ni shvatila da se tako nešto ovdje dogodilo. Kazna je tu da dijete osjeti neke posljedice na sebi, da ne bude samo "odslušat ću mater da otrubi svoje".

I meni 6 mjeseci bez mobitela zvuči kao "majko mila kako bih preživjela", ali to je jedna od onih stvari koje kad krenu, prilagodiš se. Nijedna nasušna djetetova potreba nije narušena, uključujući i potrebu za društvenim životom, jer unatoč tome što na to nekad zaboravimo, moguće je imati društveni život i bez mobitela.

Ali mi se senina metoda facilitiranja dolaska kući na vrijeme najviše svidjela na ovoj temi, nadam se da neću zaboravit dok mi ne zatreba.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A možda ljudi koje je b zaobišao jednostavno ne razmišljaju o posljedicama i ne razumiju...
    Nekako mi se čini da prvo razmišljamo kako pomoći djetetu koje je žrtva, i što ako naše postane žrtva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Točno tako, dijete puno toga nauče posljedice. Loše ocjene, mučnina od alkohola, loše društvo koje te odbaci ko krpu, od opeklina od sunca do razbijene glave, stvari imaju posljedice na počinitelja. Krađe, droga, loša vožnja.
    Osim kad zlostavljaš nemoćne. Onda ti se ne dogodi baš ništa.
    Osim ako te mater dokrajči jer ne želi da joj iz kuće izlazi zlatna mladež koja kad nekog pogazi ćaća i sudac s njima malo popričaju.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Osim kad zlostavljaš nemoćne. Onda ti se ne dogodi baš ništa.
    Osim ako te mater dokrajči jer ne želi da joj iz kuće izlazi zlatna mladež koja kad nekog pogazi ćaća i sudac s njima malo popričaju.
    X
    i da je više takvih matera bilo bi manje zlostavljanja nemoćnih.

Stranica 8 od 29 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •