Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam vise sto bih i kako bih o kilama. Ocito je cetrdeseti rodjendan neka prekretnica nakon koje nista, ama bas nista, ne funkcionira bez [neznamjoscegaalivaljdacuprokuziti].

Vjezbam koliko stignem i dalje. Naravno da bi moglo bolje, ali ovaj cas ne moze. Mozda kroz koji mjesec, ako se posloze neke druge zvijezde i skinem s ledja dio tereta koji nemilice zdere ionako limitirano vrijeme.

Ono sto me muci je da nista, ama bas nista ne utjece na gubitak kila. Odlucila sam probati nesto sto me nikad nije zanimalo i sad sam vec tjedan dana na intermittent fastingu, uz minimalnu modifikaciju dok ne otkrijem zamjenu za jedinu kavu koju podnosim (mrzim kavu, iz dna duse, osim 70 kalorija ledenog machiatta, odnosno espresso kave i dvapostotnog mlijeka). Ta kava je sve sto konzumiram u periodu fastinga koji traje 14-18 sati, kako koji dan. Cilj je konzistentnih 16, ali tako je kako je, s obzirom na okolnosti. Ne nadoknadjujem pojedeno u vrijeme kad jedem, stvarno sam svjesna svega sto unesem. Jedem relativno malo UH, gotovo nista jednostavnih.

Uglavnom, sedam dana smanjenih kalorija jednak je gubitku od ravno NULA GRAMA. Naravno da ne ocekujem da se otopi petnaest kila sala u jednom tjednu, ali barem koji deci tekucine, kao reakcija na nekakvu promjenu. Barem nesto. No nista.

I tako guram sad vec 18 mjeseci ili dulje. Samo slazem kile uz svaki poremeceni ciklus. (Tu da kucnem o drvo, barem to funkcionira zadnja tri ciklusa. Nisam skroz sigurna zbog cega jer je jedina promjena izbacivanje B6 iz popisa dodataka. Taj je nekad davno pomagao oko ovulacije i menge, ali negdje sam procitala da se moze i okrenuti u kontru pa sam ga izbacila).

Bljak, bljak, bljak.
    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pijem kavu kao zamjenu za obrok, vec zato sto zelim, a u vrijeme kad zapravo ne bih trebala (mlijeko u njoj, kava ne smeta). Izbacit cu mlijeko kad mi se prestane preokretati zeludac na pomisao o kavi bez njega, ili kavu u potpunosti, s obzirom da mi je bez mlijeka uzasna. Nije zapravo uopce bitno. Nisam gladna, ne izgladnjujem se. Zapravo se u ovih tjedan dana osjecam daleko bolje nego zadnjih sto godina, usprkos uzasnoj prehladi.

Dnevni unos kalorija mi je sasvim razuman, 1500 - 1700, obroci su kvalitetni. myfitnesspal koristim od 2011-te; znam ga napamet. Vjezbam s osobnom trenericom jednom tjedno sat vremena, a kroz koji tjedan cu prebaciti na dvaput tjedno po pola sata i ostalo kad stignem. Nekad malo snage doma, nekad orbitrek u teretani. Joga je za istezanje, nisam nikad od nje smrsavila.

Stvarno ne ocekujem ludjacke rezultate ni od cega sto radim, ali ne cini mi se da je normalno da bas nista ne donosi nikakve rezultate. Kad se pojavi ciklus od 50-80 dana, onda zaradim 1-3 kile i zadrzim ih zauvijek. PCOS nemam, a vjerojatno ni probleme sa stitnjacom (provjerili su samo TSH jer kao ne treba nista vise).

Ne usporedjujem zivot/tijelo prije dvije trudnoce (i prije 7 godina) s tijelom sad, u smislu da ocekujem da ce sve sto je djelovalo tad biti jednako ili uopce uspjesno, ali imam svakako dovoljno iskustva da znam sto jedem i koliko jedem i sigurna sam da se ne prejedam, niti da jedem premalo. Jednostavno ne mogu prokuziti gdje je totalni zajeb i gdje da barem stopostotno sprijecim dobivanje kila u situacijama kad ne mogu nista jer su sve dobivene kile u zadnjih 18 mjeseci vezane uz cikluse koje diktiraju godine. Predvidjeli su mi ranu menopauzu s 32 godine, jebi ga (i malo zeznuli jer sam ipak rodila dvoje djece, usprkos prognozama). Sasvim sam svjesna da je prva zamisao debele osobe kako sjedi i jede lopatom cijeli dan, k tome jos i najgoru hranu, a usput jauce da ne mrsavi a cijeli dan vjezba kaziprst na tastaturi, ali stvarno nisam ta. Rijesila sam problem nezdravog i pogresnog hranjenja prije desetak godina, ne tjesim se hranom, ne jedem nesvjesno, kamoli skrivecki. Uspjesno sam skinula preko 50 kila, rodila dvoje djece, skinula trudnicku tezinu oba puta i - dosao je cetrdeseti rodjendan (slucajno bas taj okrugli) i otad sve ide naopako, sto god ja napravila. Odavno sam rekla da bih bila zadovoljna i da barem stane skupljanje kila dok ne nadjem modus za daljnje skidanje, ali ne mogu ni to, ocito.
    Meni nije normalno da zena ima jako veliki visak kilograma uz ovakav nacin zivota.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije normalno da zena ima jako veliki visak kilograma uz ovakav nacin zivota.
    Optimist, imala sam jako jako veliki visak kilograma prije 10 godina, zbog loseg nacina zivota. Onda je doslo u okvire viska, nekakvog nazovimo to razumnog. Sad je opet velik, a nisam se vratila na onaj prijasnji nacin zivota. Ne cudim se visku opcenito, samo zelim da prestane mjesecni dobitak od X kila, ovisno o tome kako padne grah. To bi se sigurno trebalo moci uz iskustvo s prehranom koje imam jer poblesavila sigurno nisam pa da odjednom pileci snicl koji je oduvijek imao oko 130 grama sad ima 450. Karikiram, ali to je poanta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •