-
Pulinka udahni izdahni.
Ne govori mi ništa ovako po sektorima jer unutar nekog sektora ima mali milijun radnih mjesta, odnosno pozicija od kojih su neke više plaćene, a neke manje. Kao što sam rekla za građevinarstvo, činjenica je da je puuno češći slučaj da će na baušteli biti muškarci. A to je plaćeno manje nego što su plaćeni poslovi unutar građevinske firme. I onda oni rade neke prosjeke plaća po čemu ispada da sektor građevinarstva manje plaća muškarce i da to sad nešto kao nije fer. A u taj sektor ubrojali i radnike i tajnice i šefove i sve što može ići.
Ne mislim da žena nije sposobna za vožnju traktora recimo, i ne trebaš me uvjeravati da za to nije potrebna neka posebna fizička sposobnost, ja to znam jer sam ja na traktoru bila.
Pogledaj bilo koji poljoprivredni fakultet. Jel ga više upisuju muškarci ili žene? Poljoprivredna mehanizacija je nešto što će u većini slučajeva privući muškarce. U poljoprivrednu mehanizaciju se ubrajaju (što i ime govori) znanja iz mehanizacije i prodaja tih strojeva, što se daleko više plaća od vožnje ili recimo branja nečega po poljima. I da se odmah ogradim, ne, ne mislim da je žena nesposobna za to. Samo mislim da žene i muškarci imaju drugačija područja interesa uz iznimke naravno, ali ovdje govorim o prosjeku jer se na temelju prosjeka rade i statistike.
Ne volim kad mi se stavljaju riječi u usta, a ja stvarno nisam mislila na to da žena ne može biti dobar traktorist i nije mi jasno kako si iz mog teksta to mogla pretpostaviti.
I za sposobnije radnike ne razumijem što će ti navodnici. Netko za neko radno mjesto mora biti najbolji odabir za poslodavca, odnosno najsposobniji radnik. Nekad će to biti žena, a nekad muškarac. Mislim, nema između.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma