Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mojeg (1. srednje) zadnjih dana kao da su poludjeli, dobivaju velike zadaće (eseje, projekte), sve s istim rokom izrade. Ne pišu online testove, što je dobro, ali ovakvi zadaci zahtijevaju više vremena. Uz redovito dodavanje novog gradiva s kojim kasne zbog štrajka, uhodavanja online nastave, tko zna čega još. Uglavnom, on se ne miče od kompjutora i opet jedva stiže. Čak ne mogu reći da je to zbog paralelne druge škole, jer vrijeme koje troši na glazbenu je zanemarivo u usporedbi sa školskim projektima i referatima.
    Istovremeno, slušam od nekih drugih znanaca i prijatelja, koji imaju djecu u istoj školi, da im se djeca baš i ne ubijaju od posla pa mi nije jasno, je li ovaj moj zaista tako spor i neefikasan (sasvim moguće da jest), ili su ga dopali ambiciozniji profesori?
    Uglavnom, sad da ih i vrate u normalnu školu, mislim da bi ispalio na živce. Ne vjerujem da bi itko od profesora popustio u zahtjevima ili odustao od već zadanih projekata. Tako da sad nema druge nego da stisne zube i izdrži još tih nekoliko tjedana, a nakon 19.6. mu preostaje da pokuša nadoknaditi socijalni život, i to izvan radne sobe.
    Nije ovo usamljen slučaj. Imam doma maturanta koji je u zadnjih nekoliko tjedana isto bio prisiljen raditi brdo referata, seminara, prezentacija i raznih drugih cirkusarija, umjesto da priprema završni rad i maturu. Nisu to ambiciozniji profesori, nego mi se čini da nemaju osjećaj koliko je učeniku vremena potrebno za fizičku izradu "slikovnice". Najjednostavnije je napisati zadatak i poslati na teams: napraviti referat na temu tu-i-tu, literatura (linkovi, uglavnom na engleskom), minimalno 3000 riječi + prezentacija.

Kako god bilo, nije to neka sreća ni za profesore, jer vidjela sam da ocjene stižu sporo (treba tu hrpetinu materijala i pročitati + ocijeniti, malo su se nasadili i oni...a bliži se kraj škg).

Jedva čekam da taj teatar apsurda dođe kraju. Btw. dodatni biser je ovo - ispiti državne mature se pišu u školi (15 ljudi po učionici) a za obranu završnog rada to nije omogućeno, iako je bzvz. jer je epidemiološki rizik daleko manji (učenik + tročlana ili četveročlana komisija). Valjda ne mogu napraviti raspored, pojma nemam, ali u ovoj školi s tim su imali problema tijekom četiri godine koliko ih pratim, pa mi to nije iznenađenje. Kako god - samo da to više jednom završi... Korona vjerojatno neće, ali epizoda zvana "srednja škola" je pri kraju. Još obrana i matura i upisi.... Valjda će sve biti ok.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ovo usamljen slučaj. Imam doma maturanta koji je u zadnjih nekoliko tjedana isto bio prisiljen raditi brdo referata, seminara, prezentacija i raznih drugih cirkusarija, umjesto da priprema završni rad i maturu. Nisu to ambiciozniji profesori, nego mi se čini da nemaju osjećaj koliko je učeniku vremena potrebno za fizičku izradu "slikovnice". Najjednostavnije je napisati zadatak i poslati na teams: napraviti referat na temu tu-i-tu, literatura (linkovi, uglavnom na engleskom), minimalno 3000 riječi + prezentacija.

Kako god bilo, nije to neka sreća ni za profesore, jer vidjela sam da ocjene stižu sporo (treba tu hrpetinu materijala i pročitati + ocijeniti, malo su se nasadili i oni...a bliži se kraj škg).

Jedva čekam da taj teatar apsurda dođe kraju. Btw. dodatni biser je ovo - ispiti državne mature se pišu u školi (15 ljudi po učionici) a za obranu završnog rada to nije omogućeno, iako je bzvz. jer je epidemiološki rizik daleko manji (učenik + tročlana ili četveročlana komisija). Valjda ne mogu napraviti raspored, pojma nemam, ali u ovoj školi s tim su imali problema tijekom četiri godine koliko ih pratim, pa mi to nije iznenađenje. Kako god - samo da to više jednom završi... Korona vjerojatno neće, ali epizoda zvana "srednja škola" je pri kraju. Još obrana i matura i upisi.... Valjda će sve biti ok.
    Ne znam kolike su ucionice ako primaju 15 ljudi po novim mjerama? Oko 100m2 sigurno.
    Mi takvu nemamo niti jednu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kolike su ucionice ako primaju 15 ljudi po novim mjerama? Oko 100m2 sigurno.
    Mi takvu nemamo niti jednu.
    Zasto 100 m2? Nove mjere su priblizno 1.5 m razmaka medju djecom i uciteljom? Sad, da se bas naguraju na taj razmak, njih 15 bi stalo u ucionicu od 18 m2.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto 100 m2? Nove mjere su priblizno 1.5 m razmaka medju djecom i uciteljom? Sad, da se bas naguraju na taj razmak, njih 15 bi stalo u ucionicu od 18 m2.
    Peterlin je ispoređivala maturu i zavrsne ispite pa je rekla da je kod mature to labavije, a nije. Razmak ce biti 2m prema uputama epidemiologa.
    Nismo doticale OŠ.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad završava redovna nastava (oš, Zagreb)?

19.06. ili neki drugi datum?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad završava redovna nastava (oš, Zagreb)?

19.06. ili neki drugi datum?
    Profa iz engleskog je klincima (osmasima) rekla da nastava završava 19. lipnja onim školama koje nisu imale proljetne praznike (to je naša škola). Škole koje su imale proljetne praznike imaju nastavu do 26. lipnja.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Klinci su je pitali jer su čuli da je ministrica rekla da traje do 26. lipnja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •