Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Nije ovo usamljen slučaj. Imam doma maturanta koji je u zadnjih nekoliko tjedana isto bio prisiljen raditi brdo referata, seminara, prezentacija i raznih drugih cirkusarija, umjesto da priprema završni rad i maturu. Nisu to ambiciozniji profesori, nego mi se čini da nemaju osjećaj koliko je učeniku vremena potrebno za fizičku izradu "slikovnice". Najjednostavnije je napisati zadatak i poslati na teams: napraviti referat na temu tu-i-tu, literatura (linkovi, uglavnom na engleskom), minimalno 3000 riječi + prezentacija.

Kako god bilo, nije to neka sreća ni za profesore, jer vidjela sam da ocjene stižu sporo (treba tu hrpetinu materijala i pročitati + ocijeniti, malo su se nasadili i oni...a bliži se kraj škg).

Jedva čekam da taj teatar apsurda dođe kraju. Btw. dodatni biser je ovo - ispiti državne mature se pišu u školi (15 ljudi po učionici) a za obranu završnog rada to nije omogućeno, iako je bzvz. jer je epidemiološki rizik daleko manji (učenik + tročlana ili četveročlana komisija). Valjda ne mogu napraviti raspored, pojma nemam, ali u ovoj školi s tim su imali problema tijekom četiri godine koliko ih pratim, pa mi to nije iznenađenje. Kako god - samo da to više jednom završi... Korona vjerojatno neće, ali epizoda zvana "srednja škola" je pri kraju. Još obrana i matura i upisi.... Valjda će sve biti ok.
Ne znam kolike su ucionice ako primaju 15 ljudi po novim mjerama? Oko 100m2 sigurno.
Mi takvu nemamo niti jednu.