Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Tanja, jos jednom hvala na preporuci knjige onog brit doktora, sad 'pasem po aplikaciji po njegivovom knjigama, sve su mi dobre, osig. si mi mjesec dana zabave ! Odslula sam bozicne dogadjjaje i What Seems To Be The Problem, miks edukacije, povijesti medicine i buducnosti, po kljucnim organima.
Nisam ni znala da on ima još knjiga ona koja je u nas prevedena je stvarno izvrsna.

Ja upravo pročitala Pavličića, "Tajne zanata". Tematski me to jako zanimalo, jer su to tekstovi u kojima demistificira proces pisanja, govori i o odnosu pisca prema vlastitom tekstu, o odnosu literature i stvarnosti, o ulozi urednika (pritom jako lijepo piše o Zlatku Crnkoviću, čovjeku koji je obilježio hrvatsko nakladništvo), i tako. Ali istovremeno priznajem da mi je bio - dosadan točno mu se iz stila vidi da je stari djedica koji opširno i pedantno objašnjava stvari koje se i ne bi morale tako pedantno objašnjavati nakon nekoliko poglavlja već sam prepoznala obrazac teksta (obično kaže: "Za to postoje dva (tri) razloga, a sad ću i objasniti koji su to razlozi.") Uglavnom, jedva sam dočitala knjigu do kraja. Možda sam trebala ona prva poglavlja preskakati, jer su mi zadnja poglavlja bila zanimljivija, ali tada sam već gubila strpljenje.

A na polici mi stoji i peti nastavak stripa "Arapin budućnosti" počela sam ga čitati, ali se trudim da ne čitam prebrzo, iako bih ga mogla slistiti u jedno popodne. Fenomenalan strip koji ozbiljne i teške životne situacije prenosi kroz neku dozu djetinjaste zafrkancije. Fascinira me koliko jedna slika (crtež) može puno reći, i strip je u ovom slučaju bio medij bolji od klasične knjige. Da imam mjesta u kući za pet debelih velikih knjiga, najradije bih si nabavila sve nastavke da im se povremeno vraćam.