Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni znala da on ima još knjiga ona koja je u nas prevedena je stvarno izvrsna.

Ja upravo pročitala Pavličića, "Tajne zanata". Tematski me to jako zanimalo, jer su to tekstovi u kojima demistificira proces pisanja, govori i o odnosu pisca prema vlastitom tekstu, o odnosu literature i stvarnosti, o ulozi urednika (pritom jako lijepo piše o Zlatku Crnkoviću, čovjeku koji je obilježio hrvatsko nakladništvo), i tako. Ali istovremeno priznajem da mi je bio - dosadan točno mu se iz stila vidi da je stari djedica koji opširno i pedantno objašnjava stvari koje se i ne bi morale tako pedantno objašnjavati nakon nekoliko poglavlja već sam prepoznala obrazac teksta (obično kaže: "Za to postoje dva (tri) razloga, a sad ću i objasniti koji su to razlozi.") Uglavnom, jedva sam dočitala knjigu do kraja. Možda sam trebala ona prva poglavlja preskakati, jer su mi zadnja poglavlja bila zanimljivija, ali tada sam već gubila strpljenje.
    I ja sam je upravo pročitala i dojam mi je sličan, osobito ovo o dedici koji koristi priliku da kaže sve što želi o temi, a da ga nitko ne prekida
    Toliko bi mi bio zanimljivije bilo da piše o konkretnim knjigama koje je čitao i pisao, nego ova iscrpna apsktraktna razmatranja. Crnkovićeve knjige o knjigama koje je čitao, prevodio i uređivao su jako zanimljive, nema potrebe za preskakanjem kao u ovoj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam je upravo pročitala i dojam mi je sličan, osobito ovo o dedici koji koristi priliku da kaže sve što želi o temi, a da ga nitko ne prekida
    Toliko bi mi bio zanimljivije bilo da piše o konkretnim knjigama koje je čitao i pisao, nego ova iscrpna apsktraktna razmatranja.
    O, da, to svakako. Tim više jer se i u njegovom pisanju mogu vidjeti određene faze - ja nisam čitala sve Pavličićeve knjige, ali svojedobno sam ga dosta čitala i baš sam pratila promjene u izboru teme, likovima, raspletu, to bi mi stvarno bilo zanimljivo čuti iz njegovog kuta.

Kad sam komentirala ovaj stil iz "Tajni zanata" doma, sin je rekao "Takve su mu i Bakrene sove" (sjećam se da je, dok je čitao "Bakrene sove", gunđao da kakav mu je to starački dosadni stil u inače zanimljivoj knjizi). Ja tu knjigu nisam čitala, ali mogla bih, da usporedim stilske faze

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam pročitala SVE i vjerojatno bih mogla prestati, izgubila sam gušt, ali me dalje tjera kombinacija taštine i OKP-a

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pročitala SVE i vjerojatno bih mogla prestati, izgubila sam gušt, ali me dalje tjera kombinacija taštine i OKP-a
    Ne znam kakav bih to morala imati OKP da poželim pročitati sve Pavličićeve knjige
    Doduše, pred kraj srednje škole me puknulo da moram pročitati SVE Zoline romane i SVA djela Vladana Desnice, ali toga je ipak bilo manje Pavličića je teško nadmašiti po produktivnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •