Stranica 315 od 383 PrviPrvi ... 215265305313314315316317325365 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,701 do 15,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je smatras antivakserom zato sto se nije cijepila protiv covida, onda si joj se itekako obratila.
    Nisam nikoga nazvala antivakserom, pogotovo nju jer uopce ne razmisljam o njoj niti je bila aktivna u zadnje vrijeme na tebi. Niti sam pisala o cijepljenju protiv covida, sto je ocito iz ovog “ja antivaksere oduvijek smatram sebicnima”

A malo me i cudi ovaj tvoj upis kad je ta moja izjava bila dio konverzacije izmedju mene i tebe o cijepljenju i sebicnosti opcenito, pa ne znam kako bi mogla protumaciti da sam u toj recenici Freya nazvala antivakserom?!?
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 03.10.2021. at 08:23

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, niti sam se tebi obratila, niti sam pisala o tebi, niti hocu, stoga ne znam zasto se na mene referiras.
    Svasta.
    Onda oprosti. Prisanjalo mi se pa sam mislila da ste ljetos raspravljali sa mnom upravo oko ove teme. I ti među njima. Svasta, da.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma ko ima 10 testova? Testova ima. Kao i cjepiva. Al da bas moram, testirala bi one koji rade s najugrozenijima, pa spustala stepenicu.
    Nisam rekla da ima 10 testova, vec sto bi ti ucinila hipotetski da vidim smatras li stvarno da cijepljeni i necijepljeni u jednakoj mjeri sire zarazu.
    Recimo da svi rade na istom radnom mjestu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nisam rekla da ima 10 testova, vec sto bi ti ucinila hipotetski da vidim smatras li stvarno da cijepljeni i necijepljeni u jednakoj mjeri sire zarazu.
    Recimo da svi rade na istom radnom mjestu.
    Nisam rekla da isto sire zarazu, rekla sam da je, po onome sto citam u brojki, udio pozitivnih cijepljenih nekih 2-2.5 puta veci nego bi bio da je cjepivo potpuno neefikasno.

O hipotetskoj situaciji koja nema veze sa stanjem u stvarnosti nemam namjeru raspravljati. Ne vidim cemu. Ono sto je vazno je, valjda, smanjiti broj ugrozenih odoba, koje se mogu zaraziti. Jasno je da cijepljenje i njih i ostalih pomaze u tome. No, to ne znaci, da danas i ovdje nisu ugrozeni i od cijepljenih i od necijepljenih. Jesu. A situacija po kojoj treba postupati je ova sada.

A, ako ne vidis da si i Freyyu proglasila sebicnom, onda ne znam sto reci na to.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Onda oprosti. Prisanjalo mi se pa sam mislila da ste ljetos raspravljali sa mnom upravo oko ove teme. I ti među njima. Svasta, da.
    Ne razumijem, ako sam jednom o tome raspravljala s tobom, svaki put kad kazem rijec “antivakser” ja zapravo mislim na tebe i vrijedjam te?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znaci Jadranka, ja kazem “antivaksere oduvijek smatram sebicnima”, time vrijedjam Freyu koja zapravo za sebe kaze da nije antivakser?
    Ok, s ovakvim logickim razilazenjem mozda stvarno rasprava nema nekog smisla.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni dajte jos 7 dana vremena pa cu donjeti zakljucak na malom obiteljskom uzorku .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam možda bila najveci panicar na početku. Sad mi vec sve dopizdilo, pardon na rjecniku.

Svi doma smo se cijepili radi sebe. Da smanjimo mogucnost da dobijemo tezi oblik i završimo na respiratoru/umremo. Muz i ja smo se cijepili i da izbjegnemo SI i da smanjimo mogucnost da prenesemo roditeljima

Misli na druge, cijepi se, mi je užasno promašen slogan. I za gripu se cijepim radi sebe, ovdje isto

Moj tata je godište koje masovno umire po podacima svaki dan (1939.). Mama 11 god mlada. Rekli su da idu na 3.dozu ako ce ih zvati.

Ali i njima vise ovo sve ide na zivce. Djeca koja bi morala na test nakon crijevne, a ljudi masovno idu na svadbe bez potvrdi. Evo i moj svekar tako, svekrva se cijepila, on neće. Sala i mladenci zapisali samo one s potvrdama,jer nece valjda inspekcija pregledavati jednog po jednogo od 250 ljudi
    Politicari idu po druzenjima, zatvoreno, bez maske, bez udaljenosti, možeš misliti kako svi rade testove prije.
    U nasoj crkvi bile glazbene veceri, ljudi sjede bez razmaka i na slici možda 3-4maske.

Evo ja u Baranji ovaj vikend, 90% ljudi koje vidam je bez maske. Cak ni u restoranu nema stavljanja maske dok se ide u wc.
    Gledam bus kod nas, vozac nekad ima masku, nekad ne. Putnici isto tako.

Evo meni svakodnevica više nema smisla. Al najbitnije je ocito detektirati jel sedmogodisnji bioterorist imao samo uhobolju ili siri koronu.

Dok se odrasli ovako neodgovorno ponasaju, nema sanse da bih teret svega isla bacati na djecu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam možda bila najveci panicar na početku. Sad mi vec sve dopizdilo, pardon na rjecniku.

Svi doma smo se cijepili radi sebe. Da smanjimo mogucnost da dobijemo tezi oblik i završimo na respiratoru/umremo. Muz i ja smo se cijepili i da izbjegnemo SI i da smanjimo mogucnost da prenesemo roditeljima

Misli na druge, cijepi se, mi je užasno promašen slogan. I za gripu se cijepim radi sebe, ovdje isto

Moj tata je godište koje masovno umire po podacima svaki dan (1939.). Mama 11 god mlada. Rekli su da idu na 3.dozu ako ce ih zvati.

Ali i njima vise ovo sve ide na zivce. Djeca koja bi morala na test nakon crijevne, a ljudi masovno idu na svadbe bez potvrdi. Evo i moj svekar tako, svekrva se cijepila, on neće. Sala i mladenci zapisali samo one s potvrdama,jer nece valjda inspekcija pregledavati jednog po jednogo od 250 ljudi
    Politicari idu po druzenjima, zatvoreno, bez maske, bez udaljenosti, možeš misliti kako svi rade testove prije.
    U nasoj crkvi bile glazbene veceri, ljudi sjede bez razmaka i na slici možda 3-4maske.

Evo ja u Baranji ovaj vikend, 90% ljudi koje vidam je bez maske. Cak ni u restoranu nema stavljanja maske dok se ide u wc.
    Gledam bus kod nas, vozac nekad ima masku, nekad ne. Putnici isto tako.

Evo meni svakodnevica više nema smisla. Al najbitnije je ocito detektirati jel sedmogodisnji bioterorist imao samo uhobolju ili siri koronu.

Dok se odrasli ovako neodgovorno ponasaju, nema sanse da bih teret svega isla bacati na djecu.
    I onda ispadne da vrijedjam ako kazem da je neorganizirano, neuredjeno i u rasulu?

I ja bih bila frustrirana da sam u ovakvom okruzenju. Kod nas je barem transparentno da mjera na razini drzave prakticki nema, ali eto na srecu je prilicno transparentno tko ih postavlja i drzi ih se, a tko ne. Pa ima svega za svakoga.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A koliko je necijepljenih pozitivno, hospitalizirano i umrlo? To ipak ne bi trebalo biti 100 posto minus ove brojke. Nego broj necijepljenih pozitivnih/ukupni broj necijepljenih.
    Ukupno umrlih u MN: 8,170
    Cijepljeno umrlih: 160

Ukupno hospitaliziranih: 38,128 od kojih 7,725 u ICU
    Cijepljeni hospitalizirani: 1,495

Sad, stvar je u tome sto su ovo kumulativne brojke prije i poslije postojanja cjepiva, a i prije i u vrijeme Delte, sto su malo kruske i jabuke.

Od pocetka pandemije u MN je bilo 714,790 pozitivnih slucajeva, od kojih je oko 60,000 antigenskih tj. probable cases). Napravljeno je 12.5 milijuna testova.
    Od statistika (izvlacim od COVID Tracking Project muza koji suradjuje s dnevnim novinama tu lokalno oko covid statistike) poznato je da necijepljeni imaju 11 puta vecu sansu za smrt od Delte i da oko 9% zarazenih Deltom, a cijepljenih, ipak umire. Druge poznate brojke su oko 17% vjerojatnost zaraze Deltom uz cjepivo, ali opet postoje varijable oko vrste cjepiva, gdje je npr. Moderna znacajno jaca zastita od Pfizera ili ostalih.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 03.10.2021. at 09:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili, a sto tocno dokad? Sto ne mozes raditi sto si prije radila? Koja mjera te najvise pogadja?
    Ej jenn pa mi nemamo nikakvih mjera osim maske u zatvorrnom, ali mnoge stvari se zadnjih godinu i pol dana ne rade. Nisu naravno od presudne zivotne vaznosti, ali imaju svoje posebno mjesto u zivotu pojedinca.

Primjerice zao mi je da maturanti gube jedinstvenu priliku za otici na maturalno putovanje (ja svoje pamtim i danas, divne uspomene), da mi dijete ne moze otici u znanstv.kamp Visnjan jer se on sad ne organizira, dijete mi nema prehranu u skolu koju je dosad imalo, da ne putujemo po Europi kao nekad zbog silnih ogranicenja i opcenito cijele situacije, mnoga djeca ne mogu redovito ici logopedu i drugim strucnjacima, sve je puno drugacije nego ranije ma sta god mi rekli. Sad sam onako iz glave izbacila prvo sto mi je palo na pamet.

Meni se kao jedino rjesenje cine covid potvrde za raznorazne aktivnosti (iako duboko u meni to mi nije eticki ispravno) kao Danci i na taj nacin podic procijepljenost, nakon toga ukinut sve mjere i prepustit se imunitetu krda.

Mislim da ne trebamo jos 10 god cekat hoce li se starija populacija cijepiti ili ne i da smo svi taoci tog dijela populacije koji se ne zeli cijepiti. Jednom ce se morat presijeci.

Annie, to je tako zalosno taj tvoj primjer da vam nisu htjeli uskociti u takvoj situaciji
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 09:09

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A koliko je necijepljenih pozitivno, hospitalizirano i umrlo? To ipak ne bi trebalo biti 100 posto minus ove brojke. Nego broj necijepljenih pozitivnih/ukupni broj necijepljenih.
    Jadranka, meni je zbilja cudno ono sto si linkala za UK. Sad sam pronasla da se po njemackim bundeslandovima nije bas ni vodila dobro evidencija koliko je medju pozitivnim testovima bilo zarazenih, koliko nezarazenih. Navode Hamburg kao los primjer i Bavarsku kao dobar. I u tom Bavarskom ispada da je 14 puta veca vjerojatnost pozitivnog testa necijepljenih. To nije izrazeno na 100.000 stanovnika, al ako je 60% cijepljenih, onda nije bas 14 puta vise, svedeno na 100K, nego nesto manje, al opet puno vise od onog tvog.
    https://www.tagesschau.de/faktenfind...chaos-101.html

Uglavnom mi se cini da tu ne vode ni Nijemci statistiku kako treba. Imam dojam da tek kad je rijec o tome koliko kreveta zauzimaju u bolnicama broje zbilja koliko cijepljenih, koliko necijepljenih. A tu je prilicno jasno. Eno u Izraelu sad pise da im raste broj zarazenih, najvise medju ortodoksnim ž., a pada broj hospitalizacija.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lili, pa upravo to sam i htjela reci, ne znam o kakvim mjerama pricamo i cega nam je to dosta?
    Za maturante mi je uistinu zao ako ne mogu ici na putovanje, nisam znala ali nemam djecu te dobi.
    Moj mali ide kod logopeda najnormalnije, stariji je isao na svakakve radionice. Odrzavaju se koncerti, svadbe, okupljanja, otvorena su kazalista, restorani, kafici.
    Ja zivim otprilike kao i prije, osim sto nekad nosim masku, sto mi stvarno ne predstavlja problem.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj ima i prehranu u skoli.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ej jenn pa mi nemamo nikakvih mjera osim maske u zatvorrnom, ali mnoge stvari se zadnjih godinu i pol dana ne rade. Nisu naravno od presudne zivotne vaznosti, ali imaju svoje posebno mjesto u zivotu pojedinca.

Primjerice zao mi je da maturanti gube jedinstvenu priliku za otici na maturalno putovanje (ja svoje pamtim i danas, divne uspomene), da mi dijete ne moze otici u znanstv.kamp Visnjan jer se on sad ne organizira, dijete mi nema prehranu u skolu koju je dosad imalo, da ne putujemo po Europi kao nekad zbog silnih ogranicenja i opcenito cijele situacije, mnoga djeca ne mogu redovito ici logopedu i drugim strucnjacima, sve je puno drugacije nego ranije ma sta god mi rekli. Sad sam onako iz glave izbacila prvo sto mi je palo na pamet.

Meni se kao jedino rjesenje cine covid potvrde za raznorazne aktivnosti (iako duboko u meni to mi nije eticki ispravno) kao Danci i na taj nacin podic procijepljenost, nakon toga ukinut sve mjere i prepustit se imunitetu krda.

Mislim da ne trebamo jos 10 god cekat hoce li se starija populacija cijepiti ili ne i da smo svi taoci tog dijela populacije koji se ne zeli cijepiti. Jednom ce se morat presijeci.

Annie, to je tako zalosno taj tvoj primjer da vam nisu htjeli uskociti u takvoj situaciji
    Skroz se slazem da nije ok da zbog starijih koji odbijaju cijepljenje treba postojati cijeli niz mjera, ali s obzirom da ne mislim (ne vidim) da su mjere samo zbog njih, to me smeta u puno manjoj mjeri. Kad uvedu cjepivo za djecu od 5 do 11 godina, a ljudi recimo masovno odluce necijepiti djecu, iznervirat cu se sigurno, ali u nesto manjoj mjeri jer ce, napokon, postojati i prilicno solidna zastita (moje djece) od osoba koje i ja smatram sebicnima.

S druge strane, s obzirom da kazes da bi voljela da nema nikakvih mjera i ogranicenja, imas li ideju kako bi Hrvatska (ili bilo koja zemlja, ukljucujuci one s puno vecom opcom plateznom moci) rjesavala sljedece:

- problem pretrpanih bolnica, nepostojecih kreveta za bilo sto, premorenog, zarazenog, a potencijalno i mrtvog medicinskog osoblja?

- ucitelje, odgojitelje, profesore, osoblje po skolama i drugim ustanovama koji ne rade zbog bolesti?

- zaposlenike na bilo kojim radnim mjestima, koji takodjer ne rade zbog bolesti?

- roditelje bolesne djece koja ne mogu sama ostati doma (ne znam zapravo koliko ljudi razmislja o bolovanjima i placenim izostancima - ja sam pocela tek kad mi je postalo kristalno jasno koliko me sto kosta)?

Sve to skupa, a i jos svastanesto, dolazi zajedno uz slobodno sirenje virusa. (Dolazi i sad, ali vise nego vjerojatno u manjoj mjeri nego da se svi bas vrate u vrijeme sa samog pocetka 2020. i prave se kao da ama bas nista nije drugacije.)

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Vrci x.
    Kaae, ima nešto u tonu. Kao u parkiću kad neka gospoja dijeli savjete i prodike s visoka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi u Hrvatskoj nemamo skoro pa nikakve mjere, a ono što je tu onda malo smiješno je to što se ljudi ovako u raspravama i razgovorima pozivaju na loše posljedice mjera koje kod nas ne postoje i nikad nisu.

Ima stvarno hrpa apsurda u ovoj priči, Vrci u pravu si potpuno, mene recimo zabavlja to što je jedina mjera preostala u školi mog djeteta sat od 40 minuta. Da sam zlobna rekla bih da nekome tu odgovara manje raditi. Slično je s tom prehranom u školi kod Lili, čini mi se da je isto iskorištena krivina da se smanji broj djece koja to koriste.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Vrci x.
    Kaae, ima nešto u tonu. Kao u parkiću kad neka gospoja dijeli savjete i prodike s visoka.
    Tesko je tocno prepoznati ton u pisanoj komunikaciji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    mene recimo zabavlja to što je jedina mjera preostala u školi mog djeteta sat od 40 minuta.
    To su otkrili da je zadnjjh pet presudno u suzbijanju zaraze?

To se sad skroz zezam, da ne ispadne da provociram.

Nama je prosle gpdine skolski dan trajao oko sat vremena krace jer su bili ukinuli sve specials, odnosno predmete koji se (u osnovnoj skoli) odrzavaju u kabinetima, da ucenici ne prelaze iz prostorije u prostoriju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je služilo zato da postoji razmak između smjena u školi, kad se navodno dezinficira.
    Lani je imalo nekog smisla, jer se zaista donekle nastojalo razdvajati učenike po razredima, nisu mijenjali učionice, ulazili su na različite ulaze itd. Međutim, sada je sve to ukinuto, ali sat od 40 minuta je ostao.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

je, ton je u oku promatrača

evo ina33 meni zvuči kao da bi starčeke koji se ne žele cijepiti zavezala za krevet i puškom ih prisilila da se cijepe
    možda u Australiji znaju kako?!? Zašto bi se ljude prisiljavalo? Imamo slobodnu volju i cjepljenje nije obavezno niti može biti u nekoj demokratskoj državi.

a Kaae zvuči kao netko tko se drži službenog narativa kao pijan plota, čovjek bi pomislio da radi za Pfizer.
    Zašto bi se djeca cjepila? Prenose zarazu? Nisam još čula da je neko dijete od korone imalo simptome žešće od gripe.
    Ako se netko od starijih, ugroženijih skupina želi cijepiti i smatra da će ga cjepivo zaštititi, nek se cijepi.

Rizik od cjepiva je za djecu jednostavno daleko veći od komplikacija od virusa. Da važemo koga treba spasiti - 10.000 starijih osoba iznad 80 koji će umrijeti od posljedica bolesti izazvane kovidom i s druge strane jedno dijete od 13 g. (kao u Italiji) i jednu curu od 20 (u Sloveniji) koji su umrli isključivo zato što su se cjepili? Vaganje se može izbjeći: neka se cijepe oni koji žele. Djecu i mlade izbacite iz računice.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I razapnite me, ali neci trcati da sedmogodisnjaka cijepim cim odobre cjepivo za 5-11 dobnu skupinu

Bit ce cijepljen samo i iskljucivo ako ce morati za normalan život

Kolegin tata od 70 god se ne zeli cijepiti jer se boji posljedica za 10-20 god. I onda moja djeca moraju na cijepljenje da bi takvi bili sigurni?

Ajd mozda sam samo dvolicna, za njih pricam tako, a ja bih uzela 3.dozu jer mislim da je veca sansa da covid bude fatalan za mene nego za njih

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, meni je zbilja cudno ono sto si linkala za UK. Sad sam pronasla da se po njemackim bundeslandovima nije bas ni vodila dobro evidencija koliko je medju pozitivnim testovima bilo zarazenih, koliko nezarazenih. Navode Hamburg kao los primjer i Bavarsku kao dobar. I u tom Bavarskom ispada da je 14 puta veca vjerojatnost pozitivnog testa necijepljenih. To nije izrazeno na 100.000 stanovnika, al ako je 60% cijepljenih, onda nije bas 14 puta vise, svedeno na 100K, nego nesto manje, al opet puno vise od onog tvog.
    https://www.tagesschau.de/faktenfind...chaos-101.html

Uglavnom mi se cini da tu ne vode ni Nijemci statistiku kako treba. Imam dojam da tek kad je rijec o tome koliko kreveta zauzimaju u bolnicama broje zbilja koliko cijepljenih, koliko necijepljenih. A tu je prilicno jasno. Eno u Izraelu sad pise da im raste broj zarazenih, najvise medju ortodoksnim ž., a pada broj hospitalizacija.
    Ovo za UK je,valjda, za zadnjih nekoliko tjedana. Ne znam kako je za Njemacku, al, ako nije u usporedivom razdoblju, kad je vec bilo dovoljno cijepljenih, onda i nije usporedivo. Npr. ovo sto Kaee kaze za cijelo razdoblje, nije isti tip informacije. Al ovo su sve sigurno statistike koje bi svaka drzava mogla odma izbacit.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jenn evo kazem ti npr koje razlike u zivotu ja osjetim, ono sto sam navela. I ne znaci mi puno to sto eto nemamo mjere al nije to normalan zivot. Ok mozemo se zavarat falaBogu nista nam puno ne fali, zivimo relativno normalno, je da al to nije TO ma sto netko tvrdio.
    Da je ne bi to nitko propitkivao, niti bi ova tema bila tako aktivna.

Privatbo o koroni uopce ne pricam osim ovdje na forumu al da mogu sve kao prije, pa bas i ne mogu.

Sto se tice cijepljenja malodobne djece, sama ta ideja mi je toliko strasna da se na plecima malenih lomi sve sto se ne moze postici sa starijima ma dajte... ako netko od starijih ne zeli, svjesno preuzima rizik. To je to. Ne vidim sta je tu sporno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaae a ono pod bulletima je meni osobno takvo pretjerivanje u trenutnoj situaciji da zaista nemam komentara.

Ma kakvi nepostojeci boln.kreveti trenutno i umiruce boln.osoblje, skole u kojima nema profesora i ucitelja koji djeci predaju, ma gdje to sada tako postoji u kojoj drzavi molim te??

Ovo su sve neke hipotetske pretpostavke bez opravdanog temelja. Pricam o ovom razdoblju godinu i po nakon pocetka pandemije ne o proslosti.

Debelo preuvelicavanje i pretjerivanje, ekstremno na drugu stranu od antivaksera. Najbokje u spilju se zabit od straha i panikr barem 5 iducih godina. Svasta.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 10:33

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaae a ono pod bulletima je meni osobno takvo pretjerivanje u trenutnoj situaciji da zaista nemam komentara.

Ma kakvi nepostojeci boln.kreveti trenutno .
    I u ovoj draga.
    100 kreveta na intenzivnoj samo za covid trenutno zauzeto moralo se stvoriti od nekuda. Sigurno nisu stvorili nove odjele i nastancali novo educirano osoblje.
    To je 100 kreveta manje za intenzivne jedinice za nesto drugo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako otpor prema cjepivu protiv HPVa nije antivaxxerstvo, bogati, sto je onda antivaxerstvo?
    HPV cjepivo je vec godinama tu (nazalost nedovoljno dugo da sam se i sama mogla cijepiti), dokazano je ucinkovito i sigurno, nema privremeno odobrenje, nego trajno, dakle padaju u vodu svi oni argumenti koji se javljaju protiv Corona cjepiva
    I tu je, dostupno djeci ciji roditelji imaju dovoljno klikera u glavi za shvate da pred sobom imaju kljuc kojim mogu doslovno spasit zivot vlastitoj kceri (i svim drugim kcerima, ali je briga za druge kceri apstraktan pojam), cjepivo protiv uzrocnika jednog od najcescih karcinoma
    Ne znam kad me nesto osupnulo ovako, ja sam kao i ina mislila da je to civilizacijski doseg
    Niste antivaxeri, kazete?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja maturantica, a i neki drugi maturanti su bili na maturalcu. Ministarstvo im je dozvolilo 3 noćenja u Hrvatskoj. Bilo im je predobro, ali naravno prekratko

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Betty blue molim bez vrijedjanja.

Opaa nisam znala da se moze biti antivakser ako primis sva obvezna cjepiva al ne i sva dodatna koja postoje na kugli zemaljskoj? Svaka cast

Radije preferiram svoje dijete ucit odgovornom spol.ponasanju nego riskirat da joj se dogodi kao onim djevojkama koje su ostale vezane uz inval.kolica nakon cjepljenja tim cjepivom.

Tja nece mi valjda neka forumasica docirat jel se MOJE dijete treba ili ne cijepit bilo kojim cjepivom koje nije na obveznom kalendaru?

Betty, slobodno me mozes ispustit iz narednih postova jer se budis iz zimskog sna i dizes na sve 4 iskljucivo na nas par forumasica. Nije lijepo za citat i gledat, to vide svi koji citaju redovito forum. Bas previse predvidivo i dosadno. Molim te ne pripisuj mi nadimke koji nemaju veze sa mnom.

Nano, super da su ipak otisli bar u RH i na 3 dana, bolje ista nego nista.
    Mnogi nisu uspjeli ni otici.

Bas je zakinuta ta mladost u godinama tvoje kceri,al tako je, kako je. Ne daj Boze gorega.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo upravo i ja gledam, ulazak na benzinsku u Slavoniji, nitko nema maske :D samo moj muž stavio

Dakle toliko o mjerama vise, ljudima dopizdilo.

Edit- i tip na blagajni ju ima ispod brade
    Posljednje uređivanje od Vrci : 03.10.2021. at 11:26

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ako otpor prema cjepivu protiv HPVa nije antivaxxerstvo, bogati, sto je onda antivaxerstvo?
    HPV cjepivo je vec godinama tu (nazalost nedovoljno dugo da sam se i sama mogla cijepiti), dokazano je ucinkovito i sigurno, nema privremeno odobrenje, nego trajno, dakle padaju u vodu svi oni argumenti koji se javljaju protiv Corona cjepiva
    I tu je, dostupno djeci ciji roditelji imaju dovoljno klikera u glavi za shvate da pred sobom imaju kljuc kojim mogu doslovno spasit zivot vlastitoj kceri (i svim drugim kcerima, ali je briga za druge kceri apstraktan pojam), cjepivo protiv uzrocnika jednog od najcescih karcinoma
    Ne znam kad me nesto osupnulo ovako, ja sam kao i ina mislila da je to civilizacijski doseg
    Niste antivaxeri, kazete?
    Ne samo što je cjepivo u upotrebi već godinama, nego je i JEDINO koje uopće postoji za određenu vrstu raka (tj. protiv njegovih najčešćih uzročnika).

Ali zato mnogi jamraju kako big-pharma "ne želi" stvarati cjepiva protiv raka kao da pharma ne bi zaradila milijarde da je rak takva bolest za koju bi se cjepiva s lakoćom mogla razviti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Evo upravo i ja gledam, ulazak na benzinsku u Slavoniji, nitko nema maske :D samo moj muž stavio
    Dakle toliko o mjerama vise, ljudima dopizdilo.

Edit- i tip na blagajni ju ima ispod brade
    Nitko me neće uvjeriti da ovo “ljudima dopizdilo”, a vezano samo za maske (nismo imali policijski sat, ovaj čas možemo sve što mi pada na pamet da bih radila u nedjelju) nije biti princeze na zrnu graška.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lili, uopce se nisam obracala tebi, nego sam generalno kometirala postojanje antivaxera usprkos negiranju istih (iz ustiju istih). Antivaxeri su ocito neka mitokoska bica koja izađu samo kad je pomrcina mjeseca i napisu par clanaka na net.hr-u i slicnim portalima.
    Ne pada mi na pamet docirati cije dijete bi se trebalo cijepiti a cije ne, sva sreca pa se djevojke i momci mogu cijepiti usprskos neupucenosti roditelja, cim postabu punoljetni, a dobar dio njih to i cini.
    Misljenje da se spolna bolest poput HPVa moze sprijeciti odgovornim ponasanjem je naivno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bas sam poslala poruku frendu Dancu iz Kopenhagena da mi javi kako su to njihovi izveli s covid potvrdama, javim odgovor.

Jer sasvim sigurno potvrde su im omogucile ovakvo sadasnje stanje, a ne povjerenje i drz.upravu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Onda ok betty, sorry ako sam ton drugacije protumacila, al svejedno me evo prozivas neinformiranom

Osobno izbjegavam sve vrste lijekova pocevsi od obicnog andola i kafetina ako to ikako mogu rijesiti sama na svoj nacin. Ne smijem ni napisat prirodnim putem jer na to ce mi se ina naljutit

Ne volim unosit u svoj organizam nista sa strane (osim suplemenata) jer imam zdrav organizam bez ikakvih bolesti, dijagnoza, pa smatram da valjda nesto dobro radim (srecom nije mi trebalo dosad, nadam se da nece ni uskoro, a ako zatreba, bit ce druga prica of course). I hormoni tijekom potpomognute su me svu smrdali, jedva sam cekala vratit se u svoj balans. Srecom divni dr.me poslusao i dao mi minimalnu dozu.
    Kod mene najbolje ne diraj nista, sve je u ravnotezi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.10.2021. at 11:47

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, uopce se nisam obracala tebi, nego sam generalno kometirala postojanje antivaxera usprkos negiranju istih (iz ustiju istih). Antivaxeri su ocito neka mitokoska bica koja izađu samo kad je pomrcina mjeseca i napisu par clanaka na net.hr-u i slicnim portalima.
    Ne pada mi na pamet docirati cije dijete bi se trebalo cijepiti a cije ne, sva sreca pa se djevojke i momci mogu cijepiti usprskos neupucenosti roditelja, cim postabu punoljetni, a dobar dio njih to i cini.
    Misljenje da se spolna bolest poput HPVa moze sprijeciti odgovornim ponasanjem je naivno.
    Naivno ili ne, na razini je osobne odgovornosti pojedinca, roditelja ili (mlade) punoljetne osobe. Odluka o cijepljenju protiv HPV-a. Ne mogu dalje tipkati, smeta mi dnevna svjetlost.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da izbjegnemo buduce zabune, Betty i Jen mozete li napisati tko je za vas antivakser? Ukljucuje li to osobe koje su se cijepile obaveznim cjepivima, a ne zele neobaveznim?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da izbjegnemo buduce zabune, Betty i Jen mozete li napisati tko je za vas antivakser? Ukljucuje li to osobe koje su se cijepile obaveznim cjepivima, a ne zele neobaveznim?
    Pa zar se nisu svi antivaxeri stariji od 30 godina cijepili obaveznim cjepivima, pa tko ih je pitao
    Prije covida, bilo je jasno tko je antivaxer, oni koji izbjegavaju cijepiti djecu protiv ičega ili to odgadjaju jer stavljaju veliki naglasak na rizike od cjepiva (koji postoje, stvarni su), a negiraju njegove benefite (ta je bolest ionako nestala)
    Isti pattern vidim i sada, neću pričati je li to ova ili ona osoba s foruma jer ih ne poznajem, ali oko sebe imam ljude koji su od početka bili skeptični prema cjepivu, koji su smatrali da je pandemija i nastala zato da bi nas morali cijepiti. Njihov stav nije bio "pričekat ću da vidim što kažu podaci" nego "nisam luda da se cijepim", i već 11 mjeseci ih slušam kako vrlo selektivno probiru podatke o cijepljenju. A neselektivno se hvataju čarobnih recepata od sode bikarbone do limuna.
    Tragično je što je umrla ta cura u Sloveniji, ali prije nekoliko tjedana objavili su da je umro od covida netko od 30 godina bez komorbiditeta i rizika, i da je vrlo vjerojatno da ne bi umro da je bio cijepljen. Toga se nitko više ni ne sjeća! Točno je da svaki dan medju umrlima ima i cijepljenih, ali sjećam se komentara liječnika da je profil tih ljudi vrlo različit, cijepljeni koji umiru su stariji i s težim komorbiditima, necijepljeni su raznoliki..
    Tako da za mene potpuno je svejedno s čim se do sada netko cijepio, ako vidim da tako selektivno gleda, ako mi kaže "jedna doktorica je rekla da više umiru cijepljeni nego necijepljeni" za mene je antivaxer.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Moj sin je cijepljen protiv hpv-a, muž i ja smo cijepljeni protiv covida, djecu mi ne pada na pamet cijepitinproiv covida. Ako sam antivaxer, neka sam, najmanje me brine kako će me netko etiketirati. Smatram da je covid za djecu utoliko maloj mjeri opasan da mi nikakav rizik od nuspojava cijepljenja nije prihvatljiv.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ok, u pravu si, preformulirat cu. Betty i Jennifer, jesu li za vas antivakseri osobe koje su cijepile djecu svim obaveznim cjepivima, al ne zele se cijepit protiv covida? (Eventualno i hpv-a)? Ili zele cak cijepiti sebe protiv covida, a ne zele djecu?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 03.10.2021. at 13:16

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tang,
    pricas o tim samim osobama.

A jesu antivakseri ako su svoju djecu cijepili svim cjepivima s obveznog kalendara, a ne planiraju cjepit djecu s drugim neobveznim cjepivima?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jadro sad vidim da smo isto pitale

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tang,
    pricas o tim samim osobama.

A jesu antivakseri ako su svoju djecu cijepili svim cjepivima s obveznog kalendara, a ne planiraju cjepit djecu s drugim neobveznim cjepivima?
    Pa mogu biti, da, postoje ljudi koji su cijepili svoju djecu obaveznim cjepivima jer bez toga ih nisu mogli upisat u vrtić, prijavili bi ih socijalnoj službi, ne bi ih primio pedijatar itd itd
    Al su pritom svo vrijeme govorili da su protiv cjepiva, da ih je užasno strah, da znaju na desetke slučajeva djece koja su od cjepiva razvila autizam, odgadjali su to koliko su mogli, j nakon cijepljenja i dalje govore da su protiv tog cijepljenja, dijele videe na youtube. Da, oni su antivaxeri.
    Dakle, nije mi to nikakav faktor, faktor je stav i ono što govoriš drugima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma kakvi nepostojeci boln.kreveti trenutno i umiruce boln.osoblje, skole u kojima nema profesora i ucitelja koji djeci predaju, ma gdje to sada tako postoji u kojoj drzavi molim te??
    U nasoj. Nazalost iz prve ruke
    Drago mi je da u vasim skolama sve odlicno. Svi zivi i zdravi.

I meni upalo u oci da pisu vecinom - cijepio sam se protiv svega obaveznog pa nisam antivax. Tako sam i ja katolik, imam sve sakramente osim vjencanja, bolesnickog pomazanja i kako se vec zove ono zaredjivanje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Danskoj od 23.9. covid putovnice nisu potrebne, Danci ih mogu napraviti ako su im potrebne za putovanje. Za ulazak u Dansku treba test u ovisnosti o tome odakle dolazis.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bas sam poslala poruku frendu Dancu iz Kopenhagena da mi javi kako su to njihovi izveli s covid potvrdama, javim odgovor.

Jer sasvim sigurno potvrde su im omogucile ovakvo sadasnje stanje, a ne povjerenje i drz.upravu
    Ovo me podsjeca na poznati citat iz filma Arizona Dream o ribi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krivo sam napisala, test treba il ne treba ovisno o tome odakle dolazis, jaesi cijepljen ili prebolio u zadnjih 12 mjeseci.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne misim da su svi necjepise sebicni, postoje razni razlozi za necijepljene, meni su osobno neki vise a neki manje opravdani.
    Ali mi je cudno da netko uopce ne vidi element odnosa prema drugima u cijepljenju, kad je to odluka koja se odnosi i na pojedinca i na javno zdravstvo.

Jadranka ovo sam napisala prije manje od 24h pa ne znam da li selektivno citas ili slabo pamtis.
    Antivakserom smatram osobu koja odbija cjepiva na generalnoj razini, ne vjeruje u ucinkovitost cjepiva i obicno je vrlo vokalna po tom pitanju.
    Ne mislim da je svatko tko odbije neko cjepivo antivakser.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    U Danskoj od 23.9. covid putovnice nisu potrebne, Danci ih mogu napraviti ako su im potrebne za putovanje. Za ulazak u Dansku treba test u ovisnosti o tome odakle dolazis.
    Tako je sad im je super, no kaze frend dugo nisu mogli ama bas nista bez kako ih oni zovu covid passports. Ama bas nikud nisu mogli mrdnut. Tako su povecali procjepljenost i sad im je tako dobro kako je.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mogu biti, da, postoje ljudi koji su cijepili svoju djecu obaveznim cjepivima jer bez toga ih nisu mogli upisat u vrtić, prijavili bi ih socijalnoj službi, ne bi ih primio pedijatar itd itd
    Al su pritom svo vrijeme govorili da su protiv cjepiva, da ih je užasno strah, da znaju na desetke slučajeva djece koja su od cjepiva razvila autizam, odgadjali su to koliko su mogli, j nakon cijepljenja i dalje govore da su protiv tog cijepljenja, dijele videe na youtube. Da, oni su antivaxeri.
    Dakle, nije mi to nikakav faktor, faktor je stav i ono što govoriš drugima
    A dje nadje ove likove?
    Mislila sam da pricamo o obicnim ljudima koji su cijepili svoju djecu svim obveznim cjepivima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •