Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ajme kao da smo različitu seriju gledale

ono propadanje u kauč, to nije depresija? ona u bunaru, to nije depresija?

a lovu za faks je zaradila ribajući horderske kuće
    mislim, nikome se ne da čistiti prljavi wc, ali to je pošten rad, i ona je pošteno zaradila
    ne mislim da je bila nesretna zbog tog rada
    bila je nesretna kad joj je dečko oduzeo sredstvo rada - auto
    kada je ostala bez mobitela na koji su joj se mogli javiti klijenti
    odnosno, kad je izgubila svaku samostalnost
    mislim da je serija baš dobro pokazala kako čak i takvi poslovi, koji se obezvrjeđuju, imaju svoje dostojanstvo i nekome znače sve
    Nisam jos sve epizode odgledala, ali sam gledala epizode gdje misli na svoje dijete, prisjeca se lijepih trenutaka s djetetom i ostavlja ukljucen mobitel unatoc zabrani upravo zato da moze ostati u kontaktu s djetetom.
    Mozda se moj dojam i promijeni nakon sto odgledam sve epizode, ali govorim iz svog zivotnog iskustva. Imam prijateljice koje su iskljucivo kucanice i ne mislim da su one manje vrijedne od mene, niti da sam ja manje vrijedna od njih.
    Nekad je meni lakse i ljepse jer se izvucem iz pokucne trenerke, nasminkam, stavim parfem i idem "u svijet", a nekad mi je teze jer nakon neprospavane noci uz bolesno dijete moram ustati i ici raditi mentalno i fizicki zahtjevan posao, istodobno brinuci i misleci na svoje dijete koje me treba.
    Evo, mogu se osvrnuti i na tvoj upis na prethodnoj stranici - SAMO roditelj. Zar se roditeljstvo moze okarakterizirati kao "samo" ? Zar nije briga i ulaganje u djecu na sve moguce nacine najvrjednije moguce ulaganje koje nikada ne bi smjelo biti pod upitnikom?
    Vjerujem da si ti toga svjesna i da nisi to napisala iz zlih namjera, ali zelim reci da mi se ne svidja taj diskurs koji je, nazalost, postao prevladavajuci u drustvu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam jos sve epizode odgledala, ali sam gledala epizode gdje misli na svoje dijete, prisjeca se lijepih trenutaka s djetetom i ostavlja ukljucen mobitel unatoc zabrani upravo zato da moze ostati u kontaktu s djetetom.
    Mozda se moj dojam i promijeni nakon sto odgledam sve epizode, ali govorim iz svog zivotnog iskustva. Imam prijateljice koje su iskljucivo kucanice i ne mislim da su one manje vrijedne od mene, niti da sam ja manje vrijedna od njih.
    Nekad je meni lakse i ljepse jer se izvucem iz pokucne trenerke, nasminkam, stavim parfem i idem "u svijet", a nekad mi je teze jer nakon neprospavane noci uz bolesno dijete moram ustati i ici raditi mentalno i fizicki zahtjevan posao, istodobno brinuci i misleci na svoje dijete koje me treba.
    Evo, mogu se osvrnuti i na tvoj upis na prethodnoj stranici - SAMO roditelj. Zar se roditeljstvo moze okarakterizirati kao "samo" ? Zar nije briga i ulaganje u djecu na sve moguce nacine najvrjednije moguce ulaganje koje nikada ne bi smjelo biti pod upitnikom?
    Vjerujem da si ti toga svjesna i da nisi to napisala iz zlih namjera, ali zelim reci da mi se ne svidja taj diskurs koji je, nazalost, postao prevladavajuci u drustvu.
    Pogledaj seriju do kraja. Problem je bio u tome da dijete nije imalo adekvatnu skrb jer ona nije imala adresu za dobar vrtic, niti novaca za stan bez vlage , a niti potporu obitelji. Nije njij bio problem raditi.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledaj seriju do kraja. Problem je bio u tome da dijete nije imalo adekvatnu skrb jer ona nije imala adresu za dobar vrtic, niti novaca za stan bez vlage , a niti potporu obitelji. Nije njij bio problem raditi.
    Dapače, meni se cinilo da su joj jedini trenuci mira kad radi.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je recimo izuzetno bitno na svoju djecu prenijeti stav da je od zivotne vaznosti biti financijski neovisan i biti opremljen za razne zivotne situacije. Ulagati u sebe i svoje vjestine da te zivot bar po tom pitanju moze sto manje iznenaditi. Da se ne nadjes u situaciji da si s 50 godina bez novaca, posla, vjestina i iskustva. Meni je to horor.
    I nikad se ne bi usudila uzeti ovakvu ili slicnu mjeru.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno stojim iza tog SAMO roditelja jer upravo to ono što je mjera tražila od korisnika, samo da budu roditelji troje djece
    nisu postavljeni nikakvi kriteriji roditeljstva, a svi znamo da ima roditelja koji se ne zaslužuju tako zvati
    ako se već javnim novcem plaća taj neprepoznati rad (što bavljenje djecom jeste), ako se roditeljstvo smatra zanimanjem, onda bi trebali postojati i standardi zanimanja, ako već ne postoje kvalifikacije

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne znam lili gdje ti živiš ali kod mene u najbližoj okolici znam za bar 3 prenamijenjena prostora u zadnjih 10 godina koje su "depadanse" gradskih vrtića.
    Dok se u tim istim kvartovima konstantno nisu gradili novi vrtići iako je grad imao zemljište u vlasništvu za tu namjenu.
    O privatnim da ne pričam (evo drugo dijete mi je išlo u bivšu tvorničku halu ili skladište, nisam više sigurna što je bilo prije nego je postalo privatni i vrlo popunjeni vrtić)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •