Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
Obožavam čajeve i pijem najmanje jedan dnevno, ali negdje sam čula da neki čajevi nisu dobri za željezo. Znate li nešto o tome?

Antirecesijski sam odlučila da više neću kupovati zalihe kad je nešto sniženo jer dosta bacam, neki dan sam kupila dva avokada jer su bila po 6 kuna i jedan mi je naravno propao. I stalno tako nešto.

Nekad se s nostalgijom sjetim kako se išlo u dućan samo po ono što znaš da ćeš taj dan skuhati i pojesti. To je bilo nekako prirodnije i normalnije. A imali smo i papirnate škarnicle kod blagajne, nije se davala ili prodavala plastična vrećica za svaku glupost.
Čaj crni i menta imaju puno tanina i ometaju apsorpciju željeza, a kamilica i drugi čajevi za čišćenje crijeva izbacuju ga na drugu stranu. Ne vjerujem da je to problem ako se uzimaju umjereno. S druge strane, kopriva je dobra za željezo u krvi, ali nema baš fini okus.