X
Ja sam vec napisala da mi je jasno da prekid trudnoce nije sigurno najljepsi dio posla. To su mucne situacije. Ali onda treba biti fer i specijalizirati nesto drugo. Svatko od nas ima na poslu nesto sto ne bi radio.
Apsolutno sam protiv pobacaja kao kontracepcije. Ali znam isto tako za neke bake koje su odradile vise pobacaja, muz se pijan vrati kući i dodje jos jedno dijete, pa jos jedno, pa sve na manje od godinu dana razmaka i onda krenu "rjesavati" problem. Razvod nije bila opcija. Tome sluzi gradjanski i spolni odgoj. Tome sluzi obrazovanje žena da mogu samostalno zivjeti, bez pijanog oca koji stanca djecu, a ne brine o njima. Jos ih ta ista zena koja niti nije htjela trudnocu mora stititi od nasilnog oca. Srecom, toga je manje danas u drustvu. Ne mogu nikako osuditi te zene sto su bile na N pobacaja nakon 4. djeteta u 21. godini zivota. Ali to su te rane intervencije. Ove problematicne u visem stupnju trudnoce su regulirane trenutno na nacin da je navedeno pod kojim uvjetima se smije intervenirati. I meni je to prihvatljivo. Na koji ce se nacin provesti prekid trudnoce ne vidim da treba biti zakonom propisano. To je strucno pitanje.