Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Ako je problem u riječi "moraliziranje" onda ću je maknuti.
Pa ću spomenuti riječ "sudim".

Tko sam JA, da TEBI sudim možeš li ti drugačije, jesi li mogla prije drugačije i kako bi ti trebala ili ne bi trebala živjeti s tim djetetom ako ga rodiš ili svojom odlukom ako ga ne rodiš. Tko sam ja da znam kako će tebi biti ako ne rodiš i još si uzimam za pravo da ti govorim da ja znam kako će ti biti i da to ne činiš?
Ja mogu imati stav i mišljenje o sebi u toj situaciji, ali otkud, otkud mi pravo da imam stav i mišljenje o drugoj osobi u toj situaciji?

Vjerojatno se nećemo baš nikada složiti oko toga, pa vjerojatno nema smisla ni nastaviti.

Jer koliko god okrećem ovo ovako i onako, uvijek završim da je osnovni postulat "trpi ono što ti je dano". Pa ako jedan odluči trpit, što ima sudit drugome ako on odluči ne trpit?
Ti opet nisi procitala sto pisem. Napisala sam da osudjujem abortus kao cin, kao pojavu. Nisam napisala da osudjujem zenu. Nisam napisala niti da znam kako ce joj biti kad rodi, kako bi trebala zivjeti s tim djetetom, niti kako ce joj biti ako pobaci, niti da trpi sto joj je dano. Ne znam uvidjas li razliku.