Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
napisala sam statistički gledano (sad vidim da to može zvučati zbunjujuće). ako se 86% ljudi u hrvatskoj izjašnjavaju kao katolici, a tek nekih 5% (ili manje) kao ateisti, onda bi trebalo biti da su većina žena - katolkinje (ii vjernice druge vjere). mala je vjerojatnoća da su sve ateistkinje. kao i kod MPO.

p.s. da, jesam u mreži. naravno da se to ne pita ženu.
žene često same imaju potrebu ispričati zašto su se obratile hrabrim sestrama, reći nešto o svojoj situaciji, tj. s nama razgovarati.
Oki, nisam ni mislila da pitate pa me zacudilo.

Moje razmisljanje je da ipak (kad govoris iz perspektive nekoga tko je u toj mrezi) nije preporucljivo iznositi takve pretpostavke - jer vas to i ne zanima i jer ni ne zelite stvorit dojam kao da vas to zanima. Ovako moze ispasti da se koristite podacima o zenama koje su vam se obratile da nesto dokazete. A lako se moze dogoditi i da se uvucete u nepovezani raspravu o tome kako se vjerodostojna statistika ne moze praviti na temelju stotinjak (brojka s weba) zena koje su vam se obratile. Ovo za moliteljice koje su dosle je nesto sto dodatno i posebno mislim da ne treba spominjati (osim, ako same zene to zele). Pretpostavljam da su se obratile u diskreciji, i to jednoj ili dvama od vas, a onda ispadne da je to nesto o cemu medjusobno pricate i sto se k tome javno iznosi da i drugi mogu raspravljati o tome (nema veze sto nema imena osoba). Mozda je to dobro i zanimljivo za kratkotrajnu vidljivost, al za obecanje diskrecije nije.
To je moj stav - mozda i nema veze s nicim.

Ovo pisem dobronamjerno. Iako ne znam pumo detalja, mislim da to sto radite i hrabro i pozitivno. I isto kao sto vjerujem da zene koje ovdje pisu protiv pobacaja to rade iz empatije prema djetetu i majci, tako vjerujem da i vi djelujete iz empatije prema zeni.