Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    To što bilo čemu pridajemo i sociološko i psihološko značenje, ne briše biološko značenje. Ili značaj, mislim da su u ovom slučaju prilično sinonimni?
    Hrana je i uteha, i odraz etničkog i kulturnog pripadanja i ko zna šta još.

Ali je i materija koja će biti razložena na biomolekule i svarena u digestivnom traktu. I ne ponižava hranu ni sociološki, ni psihološki a ni biološki pristup.

Isto važi i za odeću, i za umetnost, a i za fetus.

Jer smo mi žene i imamo puno slojeva u sebi i puno smo više nego ženke. Kao i muškarci što nisu samo mužjaci. Ali smo i ženke i mužjaci ako se pita biologija i reproduktivna medicina. A u slučaju trudnog deteta od deset godina prva se pita medicina.
    I taj aspekt je na temi zahtevao precizan opis rizika po zdravlje, da se ne bi sve svelo na "rađale su i mlađe pa šta im je bilo?".

I da bi se sagledao medicinski i biološki negativan uticaj odgajanja fetusa u materici nezrelog deteta, najkraće i najobjektivnije je opisati odnos pravom reči: embrion parazitira. Mogla sam reći i takmiči se za resurse sa majkom, ali to je opisno.

Taj opis ne menja ništa iduće slojeve, psihološke, sociološke, religiozne i sve ostale, koje već svako dodaje po svom nahođenju. Tj. ne bi trebalo da menja, trebalo bi da smo dovoljno odrasli da prihvatamo činjenice kao činjenice.
    Unatoc svemu sto si napisala, ti si ipak taj fetus svela na samo ono biolosko. I vecina pro choicera ga svodi na biologiju i tako ga gleda.
    Taj opis ne mijenja sve ostale "slojeve" kako kazes, ali mijenja narav tvojih upisa kad mu sve ostale "slojeve" negiras a samo taj ostavis.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Unatoc svemu sto si napisala, ti si ipak taj fetus svela na samo ono biolosko. I vecina pro choicera ga svodi na biologiju i tako ga gleda.
    Taj opis ne mijenja sve ostale "slojeve" kako kazes, ali mijenja narav tvojih upisa kad mu sve ostale "slojeve" negiras a samo taj ostavis.
    Zato što sam kompetentna za taj deo?
    Glupo mi je da se dotičem ostalih slojeva kada ima na temi učesnica koje to sjajno rade...
    Ali svako vidi šta hoće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •