Stranica 40 od 60 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nabijanje grižnje savjesti je, vidim, glavna sportska aktivnost onih koji su za zabranu pobačaja ...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Nabijanje grižnje savjesti je, vidim, glavna sportska aktivnost onih koji su za zabranu pobačaja ...
    A izvlačenje iz konteksta i ne spominjanje onog bitnog te izvrtanje svega glavna je odlika onih koji nisu za zabranu pobačaja.
    A ni ti nisi, čini mi se, pazila na satu, ali upadaš komentarima koji ne drže vodu - izjasnila sam se oko toga što mislim o zabrani pobačaja. Nekoliko puta.
    Ali skrenula si s teme i s onoga bitnoga, namjeno. To stalno radite.
    A kome sam ja nabijala grižnju savjesti - ako sam spomenula ljude koji je imaju i koji su to imali potrebu podijeliti s drugima?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ali skrenula si s teme i s onoga bitnoga, namjeno. To stalno radite.
    Samo iznosimo svoje mišljenje. Kao i ti, uostalom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A sad vidim, nažalost, da je i određivanje tijeka i teme rasprave isto tako.
    MI namjerno skrećemo, a ONA nije tako htjela

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi i mala nista protov da netko prica na takav nacin o necem mome bez otkrivanja detalja o kome se radi Mari, Jeli, Ani..Jeli..

Iskreno bas nista mi ne bi smetalo.
    Ok, definitivno smo različite. Jesi pitala tu djevojku i njezinu mamu (tovoju prijateljicu) smeta li njima? Bilo bi mi manje nelagodno čitati da znam da jesi. Naravno, uvijek mogu preskočiti .

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo iznosimo svoje mišljenje. Kao i ti, uostalom.
    A koje je tvoje mišljenje?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Videla sam ovo, izgleda da ni sama država nije rešila kad je fetus osoba a kad nije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A koje je tvoje mišljenje?
    Moje mišljenje je da treba postojati mogućnost izbora i da svatko za sebe bira ono što mu odgovara.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    A sad vidim, nažalost, da je i određivanje tijeka i teme rasprave isto tako.
    MI namjerno skrećemo, a ONA nije tako htjela
    Ma da, u pravu si. Neka emsa samo piše i ....., a ja da šutim i svi sretni. A kad se ubacim, mijenjam tijek rasprave.
    Drugim riječima, ima mjesta samo za vas.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moje mišljenje je da treba postojati mogućnost izbora i da svatko za sebe bira ono što mu odgovara.
    Hvala. Zapravo se slažemo nas dvije, SVATKO može moći birati, SVATKO.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    To je Jadranka već stavila, ako se ne varam?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko god me ove priče o "svjedočanstvima" iritiraju, toliko me iritira ovo građenje slike žene koja ide na abortus kao gladne, siromašne, nemoćne, dotučene patrijarhatom, u bezizlaznoj situaciju. Ah, da nam je bar statistika. Jer u mom "balončiću", pobačaj ne rade samo neke druge žene, nego osobno znam 6 žena koje su se odlučile za pobačaj, a jedna od njih sam ja. Ostale su one s kojima sam osobno razgovarala o tome, iz kruga vrlo bliskih osoba. I tu ima mjesta koječemo - i olakšanju, i ne prevelikom razmišljanju, i utjecaju okoline, i kasnijem preispitivanju, i osjećaju; jebate, isto smo nas dvoje bili seronje, sve se to moglo, i osjećaju: trebalo je tako, i nikako drugačije.
    Na temu kontracepcije, a i abortusa, ne znam, već smo o tome razgovarali, ali ja ne shvaćam kako je moguće previdjeti da žene očigledno uspješno kontroliraju broj djece koje žele imati. Sad, zadnji put kad smo pisale o kontracepciji mi je isto objašnjeno da npr. mladi samo u mom balončiću koriste kontracepciju (kad sam ih hvalila da su odgovorniji od nas - ono gore sve što spominjem je od ranije), ali ono, koliko ljudi imaju djece nije baš neka tajna i moj balončić je pristojan balon u tom slučaju.
    Posljednje uređivanje od vertex : 15.07.2022. at 11:01

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala. Zapravo se slažemo nas dvije, SVATKO može moći birati, SVATKO.
    Pardon, ne može, nego mora.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko god me ove priče o "svjedočanstvima" iritiraju, toliko me iritira ovo građenje slike žene koja ide na abortus kao gladne, siromašne, nemoćne, dotučene patrijarhatom, u bezizlaznoj situaciju. Ah, da nam je bar statistika. Jer u mom "balončiću", pobačaj ne rade samo neke druge žene, nego osobno znam 6 žena koje su se odlučile za pobačaj, a jedna od njih sam ja. Ostale su one s kojima sam osobno raugovarala o tome, iz kruga vrlo bliskih osoba. I tu ima mjesta koječemo - i olakšanju, i ne prevelikom razmišljanju, i utjecaju okoline, i kasnijem preispitivanju, i osjećaju; jebate, isto smo nas dvoje bili seronje, sve se to moglo, i osjećaju: trebalo je tako, i nikako drugačije.
    Na temu kontracepcije, a i abortusa, ne znam, već smo o tome razgovarali, ali ja ne shvaćam kako je moguće previdjeti da žene očigledno uspješno kontroliraju broj djece koje žele imati. Sad, zadnji put kad smo pisale o kontracepciji mi je isto objašnjeno da npr. mladi samo u mom balončiću koriste kontracepciju (kad sam ih hvalila da su odgovorniji od nas - ono gore sve što spominjem je od ranije), ali ono, koliko ljudi imaju djece nije baš neka tajna i moj balončić je pristojan balon u tom slučaju.
    Vertex, sjajno napisano.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka, mnoge zene, a i muskarci su pod izuzetnim utjecajem okoline. Mladi ljudi su cesto pod velikim utjecajem roditelja ili prijatelja. Kolege na poslu su pod velikm utjecajem vecine (tome stalno svjedocim). I ljudi ponekad donose odluke koje nisu njihova iskrena zelja. I ja to ponekad radim. Meni se to ne cini nekom odlikom nespremnih i labilnih osoba (nisi ti bas tako to napisala) nego necim pred cime nas vecina ponekad popusti. Za pobacaj, moze zena jednostavno ne znat sasvim sto da napravi - pa, ako pita za savjet, i svi joj kazu pobaci, sto ce ti (npr.) jos jedno dijete?! Kako ces ovo i ono? Ili joj kazu, zadrzi dijete, to je krasno, vidi mene s 5 djece, ... moze od okoline dobiti skroz drugaciju sliku buducnosti. Ne mislim da je zena labilna ili da nije u stanju sama donijeti odluku niti da nema jako puno zena koje odma znaju stp hoce. No, svakako postoje i one koje promisljaju i koje su, u tom promisljanju, pod utjecajem okoline - koju, za ovaj primjer, uopce ne smatram nekom agresivnom "moras ovo, moras ono" okolinom nego jednostavno ljudima koji nas okruzuju.

Zato mi se mogucnost jednog neutralnog savjetovanja (tko ga zeli) cini izvrsnom.
    Savetovanje sa okolinom nije baš sto što i "pritisak"?
    Savetovanje je poželjno, verovatno nije loše saznati mišljenja ljudi koji će i inače ostati bliski deo tvoje okoline.
    Ali formirati svoju odluku na osnovu anketiranja okoline pa reći da si popustio pod pritiskom- pa to je stvarno nezrelo. Ono, može za gomilu sitnih odluka, ali da ti okolina određuje hoćeš imati plus minus jedno dete, u današnje vreme?

Naravno da nije nophodno da žena odmah zna šta hoće, zato i treba da postoji razuman rok za donošenje odluke.

Sa druge strane, evo zamišljam situacije važnih životnih odluka: da mi sad treba neki medicinski zahvat, ili šta ja znam, da kupujem kuću, menjam posao, smeštam starog roditelja u dom itd.- mogu se ja posavetovati sa kime god, ali da posle idem po udruženjima i plačem jer sam odluku donela pod pritiskom okoline? Evo šta bi ti rekla takvoj osobi u udruženju u takvoj situaciji?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    za početak bi bilo divno (i potrebnije) da bolnice na svojim web stranicama objave par osnovnih informacija o prekidu trudnoće. počev od toga da ga obavljaju, koje vrste i kako ta cijela procedura izgleda, koji dokumenti su potrebni i sl.
    potom bi bilo lijepo da osobe na šalteru ili pri telefonu, kad im se žena obrati, ponude sve bitne informacije koje žena traži, uljudno i profesionalno, a ne da daju šture informacije ili da žene odbijaju, onda bi svakako bilo preporučljivo da ženama nitko od medicinskog osoblja ne nameće svoj osobni stav o pobačaju ili o tome što bi žena trebala odlučiti ili ne, i da bolnice osiguraju ženama da svaki (f#?$ing) dan netko u bolnici dežura tko uistinu obavlja pobačaje (tko nema priziv savjesti), a ne da žene moraju znati kada je ono u bolnici liječnik/ica koji obavljaju pobačaj. tako da, ajmo mi prvo riješiti te bitne stvari, a onda ćemo se baviti finesama.
    Stvari bi trebale tako izgedati, ali to bi bilo daleko iznad uobičajenog načina funkcioniranja bolničkih usluga, barem kakve ih ja poznajem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko god me ove priče o "svjedočanstvima" iritiraju, toliko me iritira ovo građenje slike žene koja ide na abortus kao gladne, siromašne, nemoćne, dotučene patrijarhatom, u bezizlaznoj situaciju. Ah, da nam je bar statistika. Jer u mom "balončiću", pobačaj ne rade samo neke druge žene, nego osobno znam 6 žena koje su se odlučile za pobačaj, a jedna od njih sam ja. Ostale su one s kojima sam osobno razgovarala o tome, iz kruga vrlo bliskih osoba. I tu ima mjesta koječemo - i olakšanju, i ne prevelikom razmišljanju, i utjecaju okoline, i kasnijem preispitivanju, i osjećaju; jebate, isto smo nas dvoje bili seronje, sve se to moglo, i osjećaju: trebalo je tako, i nikako drugačije.
    Očigledno si izuzetno napisala kada i Freya i ja možemo da nađemo ono što nam se dopada u tvojim rečima.

Samo ne razumem tvoju prvu rečenicu- da li misliš da sam ja ta koja gradi sliku ove gladne nemoćne patrijarhalne žene?
    Ja sam se nadovezala na sliku koju gradi Freja.
    I u mojoj okolini žene jesu siromašne i motiv jeste i siromaštvo, isto koliko i svi drugi motivi koji idu kroz temu.
    Ili sam promašila još nečiji post?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ono što je uobičajeno je da kao prioritetni pacijent za nužnu pretragu se taj i taj dan u mjesecu osobno nacrtaš u 5 i po ujutro da bi dobio svoj prioritetni termin. Ali ima i dobro organiziranih podsustava, moram reći.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Očigledno si izuzetno napisala kada i Freya i ja možemo da nađemo ono što nam se dopada u tvojim rečima.

Samo ne razumem tvoju prvu rečenicu- da li misliš da sam ja ta koja gradi sliku ove gladne nemoćne patrijarhalne žene?
    Ja sam se nadovezala na sliku koju gradi Freja.
    I u mojoj okolini žene jesu siromašne i motiv jeste i siromaštvo, isto koliko i svi drugi motivi koji idu kroz temu.
    Ili sam promašila još nečiji post?
    Nisam se samo na tebe nadovezala, nego na generalni narativ kroz temu. Siromaštvo je sigurno jedan od razloga, nije jedini. Kao što ni pijani muževi kojih smo se jedno vrijeme bili uhvatili nisu jedini razlog za neplaniranu trudnoću. Nekad mi se čini da pišemo o ženama iz 18. stoljeća.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ono što je uobičajeno je da kao prioritetni pacijent za nužnu pretragu se taj i taj dan u mjesecu osobno nacrtaš u 5 i po ujutro da bi dobio svoj prioritetni termin. Ali ima i dobro organiziranih podsustava, moram reći.
    Istina i ovo za dobro organizirane podsustave.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vertex,

prekrasno napisano.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam se samo na tebe nadovezala, nego na generalni narativ kroz temu. Siromaštvo je sigurno jedan od razloga, nije jedini. Kao što ni pijani muževi kojih smo se jedno vrijeme bili uhvatili nisu jedini razlog za neplaniranu trudnoću. Nekad mi se čini da pišemo o ženama iz 18. stoljeća.

Razumem, u pravu si.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Savetovanje sa okolinom nije baš sto što i "pritisak"?
    Savetovanje je poželjno, verovatno nije loše saznati mišljenja ljudi koji će i inače ostati bliski deo tvoje okoline.
    Ali formirati svoju odluku na osnovu anketiranja okoline pa reći da si popustio pod pritiskom- pa to je stvarno nezrelo. Ono, može za gomilu sitnih odluka, ali da ti okolina određuje hoćeš imati plus minus jedno dete, u današnje vreme?

Naravno da nije nophodno da žena odmah zna šta hoće, zato i treba da postoji razuman rok za donošenje odluke.

Sa druge strane, evo zamišljam situacije važnih životnih odluka: da mi sad treba neki medicinski zahvat, ili šta ja znam, da kupujem kuću, menjam posao, smeštam starog roditelja u dom itd.- mogu se ja posavetovati sa kime god, ali da posle idem po udruženjima i plačem jer sam odluku donela pod pritiskom okoline? Evo šta bi ti rekla takvoj osobi u udruženju u takvoj situaciji?
    Svakako joj ne bih rekla nista negativno. Nito bi mi bilo cudno da se tako osjeca i da trazi podrsku za nosenje sa svojom odlukom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    lili, fakat te ne kužim. Uspjela si ne zatrudnit a da bi zatrudnila išla si na MPO. Il sam nekaj krivo polovila?
    Nano,

Ne mogu vjerovat da ne kužiš, možda fali detalja za razumijevanje

Dakle, prije braka i planiranja trudnoće takva zaštita da se ne zatrudni.
    Planiranje trudnoće-mužev spermiogram se pogoršao, trudimo se ne ide, idemo na MPO/ICSI.

Nakon 3 god MPO-a, mužev spermiogram se super poboljšao (nakon jednog čaja i bioastina, ina33 ne šizi ), vratio na stare nekadašnje nalaze, uspijevam ostat trudna u kućnoj radinosti (čak 3x).

Poslije 2 djeteta, odlučimo ne imat više djece i nastavljamo se čuvat od trudnoće dalje godinama.

Valjda je sad jasno

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

toliko me iritira ovo građenje slike žene koja ide na abortus kao gladne, siromašne, nemoćne, dotučene patrijarhatom, u bezizlaznoj situaciju.
    nisam čitala cijeli thread, pa nisam primjetila da se vrtimo u 18. stoljeću.

siromaštvo jest jedna bitna stavka, ne toliko u samoj odluci da se ide na prekid trudnoće (kao što sam negdje navela tu su drugi - "sebični", ali sasvim legitimni - razlozi bitniji), ali da, više u kontekstu da budemo svjesne da mnoge žene u hrvatskoj nisu u financijskoj mogućnosti iskeširati odjednom 2000-2500 kuna, naći prijevoz iz manjeg mjesta do većeg, do bolnice, uzeti si samo tako dan-dva slobodno ili ostaviti obitelj na dan-dva.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 15.07.2022. at 11:49

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Super, sve žena može, i biti neodgovorna, i pobaciti, i u svakom trenutku dobiti odgovarajuću medicinsku skrb. Neka samo.
    Ekipa, a mi necijepljeni? Nama uskraćujete tu istu medicinsku skrb, a jednako smo neodgovorni u vašim očima, je li tako? Jedna je neodgovornost prihvatljiva, a drugu treba na stup srama.
    ne kužim, a za šta ti je trebala medicinska skrb? za virus koji ne postoji, koji je izmišljotina, koji nije tako strašan i koji se može kod kuće preležati (s dozom ivermectina)?

da, žena mora moći sve. točno. nema stigme, nema osude, nema propitivanja, nema patroniziranja. pobačaj je etički prihvatljiva odluka.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne mogu razmišljati ni kao mama courage, a ni kao Freyja. Ne paše mi ni jedan od tih ekstrema.
    Vjerujem da nisam u manjini.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu razmišljati ni kao mama courage, a ni kao Freyja. Ne paše mi ni jedan od tih ekstrema.
    Vjerujem da nisam u manjini.
    Nisi

I sama sam između.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Svakako joj ne bih rekla nista negativno. Nito bi mi bilo cudno da se tako osjeca i da trazi podrsku za nosenje sa svojom odlukom.
    Naravno da joj ne bi rekla ništa negativno. Ali bi rekla toj osobi da je zaista okolina kriva za njenu odluku? Ja bome ne bih to mogla da izgovorim, jer ni ne mislim da je tako...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Naravno da joj ne bi rekla ništa negativno. Ali bi rekla toj osobi da je zaista okolina kriva za njenu odluku? Ja bome ne bih to mogla da izgovorim, jer ni ne mislim da je tako...
    Ne bih joj ni to rekla. Ni ne mislim da je okolina kriva. Moja poanta je bila da okolina moze utjecat na nacin da gurne zenu (il bilo koga u nekoj drugoj situaciji) ka odluci koja mozda nije njena iskrena zelja. No, konacna odgovornost (ako nema neke izrazite prisile) je ipak njena. Al od tuda moze i doci griznja savjest i nemogucnost nosenja s odlukom - odlucila sam nesto sto zapravo nisam htjela.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu naci origalni post pa molim Freyu da mi pojasni kako je to necijepljenima bila uskracivana medicinska skrb u odnosu na cijepljene. Mora da sam nesto opako propustila vidjeti zadnih dvije godine.
    Nisu smjeli u medicinske ustanove, nisu mogli na hitnu, operitati kuk, vaditi krv, popravljati zube?
    U kojem tocno segmentu je njima uskracena usluga jer nisu bili cijepljeni?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu naci origalni post pa molim Freyu da mi pojasni kako je to necijepljenima bila uskracivana medicinska skrb u odnosu na cijepljene. Mora da sam nesto opako propustila vidjeti zadnih dvije godine.
    Nisu smjeli u medicinske ustanove, nisu mogli na hitnu, operitati kuk, vaditi krv, popravljati zube?
    U kojem tocno segmentu je njima uskracena usluga jer nisu bili cijepljeni?
    Sirius, ti si više nego dobro upućena u to o čemu smo pisale na onoj temi, dobila sam hrpetinu opomena. Pulinka, Kaae, betty blue itd. su bile jedne od vodećih koje su se gorljivo zalagale za to da nam se onemogući medicinska skrb ili da si sami plaćamo bolničko liječenje ako se razbolimo. Čak je bilo ekstrema koji su se zalagali za to da bismo trebali odbiti medicinsku skrb jer ako je odbijemo, onda smo licemjerni. Pa sam povukla paralelu na ovo što je mc napisala: "...ima ih. neodgovornih koliko hoćeš. i smiju biti neodgovorni. to ne znači da ćemo im radi toga uskratiti pravo na medicinsku skrb. i žena se smije neodgovorno seksualno ponašati - i dalje ima pravo na prekid trudnoće. ili? :D" .
    Eno, tema ti je znaš gdje pa udri brigu na veselje u ponovnom iščitavanju, ako si možda zaboravila. Ja nisam.
    A NIGDJE nisam napisala da nam je bila uskraćena u stvarnom životu. I mc je teoretizirala, tj. pisala općenito, što bi sve dopustila neodgovornim trudnicama pa sam se osvrnula na to licemjerje, odnosno na dvostruka mjerila koja ovdje vladaju.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

...ne odbijemo...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ali mama courage nije pisala tamo, a nju si prozvala licemernom

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I stojim iza toga što sam napisala na toj temi, dobro si zapamtila, osim što se nigde osim tamo nisam "zalagala", nemam udruženje, društvene mreže, peticije, ne presrećem po hitnoj niti apotekama obolele od korone i generalno nisam nigde ispoljila nikakvu aktivnost vezanu za svoje silno "zalaganje".

To je mala ali ključna razlika između tebe i mene.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa te pitam - bi li liječnica bila odgovorna, savjesna i časna da je samo tako napravila abortus? A nečasna je i nesavjesna jer je rekla ženi da pogleda svoje dijete na UZV-u?
    I kako to da se ta žena tako brzo pokolebala u svoju odluku (kad je vidjela svoje dijete na UZV-u) ako je tako sigurna u nju (kako pišeš)? Zbog pritiska okoline? Kako da ne.
    A kakve su to žene koje nisu u stanju pogledati svoje dijete na UZV-u, ali su u stanju pobaciti? Za mene su kukavice i licemjeri. S čime se to one ne mogu nositi? Sa slikom srca koje kuca? Ručice koja se miče? Ma jok, to je zbog pritiska okoline.
    I one koji niječu da je beba/osoba u njihovu tijelu pitala bih - ako to nije beba, onda nisi ni trudna, zar ne? Što ćeš onda pobaciti? Žarulju?
    Hajte se sada bacite na dublju semantiku i vratite se svojoj površnosti.
    ma, žene se nose sa svime. i sa stigmom, ponižavanjem, iskorištavanjem, manipuliranjem i sa zlobom i pokvarenošću onih koji u ženama vide samo inkubatore i "prebivališta" za djecu. nije se jednom dogodilo da je neki/a liječnik/ica na uzv "dobronamjerno" okrenuo monitor, da je neka medicinska sestra prijekorno primjetila (iako ju nitko nije pitao niti je njeno da daje takve komentare) da zašto ne rodi, pa to žene nije pokolebalo u njihovoj odluci da žele prekid trudnoće i da, unatoč svemu što im se želi nametnuti u ovih posljednjih 30tak godina, ne osjećaju grižnju savjest i ne kaju se za svoj postupak. (to je valjda ono najgore za anti-aborcioniste, ajd što je napravila pobačaj, ali što ne osjeća krivnju do kraja svog života)

to što su žene svjesne da im se u hrvatskoj (a i globalno) prekid trudnoće pokušava na sve moguće načine otežati i onemogućiti, i da, kad to primijete, još ih se pokušava uvjeriti u suprotno (pravi ih se budalama) i što zahtijevaju da društvo (a posebno medicinsko osoblje) poštiva njihove odluke bez osude i manipulacija, to je njihovo pravo (ne samo moralno, nego i ustavno). i mi ih u toj borbi podržavamo. ne samo politički, nego i konkretno, u trenutku kad im sada treba - ovom mrežom.

i time smo, čini mi se, završile raspravu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I stojim iza toga što sam napisala na toj temi, dobro si zapamtila, osim što se nigde osim tamo nisam "zalagala", nemam udruženje, društvene mreže, peticije, ne presrećem po hitnoj niti apotekama obolele od korone i generalno nisam nigde ispoljila nikakvu aktivnost vezanu za svoje silno "zalaganje".

Uz sitnicu da trudnoća nije zarazna, ako se već meri stepen i dozvoljenost neodgovornosti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ali mama courage nije pisala tamo, a nju si prozvala licemernom
    Gdje točno?

I još bih, mc, samo prokomentirala ovu tvoju rečenicu (jer vidim da te većina ovdje tapše po ramenu pa te očito i podržava u svemu što pišeš): "...ima ih. neodgovornih koliko hoćeš. i smiju biti neodgovorni. to ne znači da ćemo im radi toga uskratiti pravo na medicinsku skrb. i žena se smije neodgovorno seksualno ponašati - i dalje ima pravo na prekid trudnoće. ili? :D"

Super, sve žena može, i biti neodgovorna, i pobaciti, i u svakom trenutku dobiti odgovarajuću medicinsku skrb. Neka samo.
    Ekipa, a mi necijepljeni? Nama uskraćujete tu istu medicinsku skrb, a jednako smo neodgovorni u vašim očima, je li tako? Jedna je neodgovornost prihvatljiva, a drugu treba na stup srama.

Još sam gore naglasila kako je podržavate u svemu pa očito i u toj izjavi (kad je niste demantirali) - mc nije ekipa koliko znam. I s njom se na onoj temi nikad nisam sukobila jer tamo nije napisala ni retka, koliko se sjećam.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kao što sam napisala, kad trudnoća postane i zarazna i smrtonosna po druge, bićete neodgovorni JEDNAKO.
    U međuvremenu ste neodgovorniji daleko više.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa ne znam zašto nisi u nekoj udruzi ili sl., tvoj problem. Možeš biti i ne moraš. Osobno se sama za prava nerođenih ne bih mogla boriti tako učinkovito kao na ovaj način, pitanje je bih li uopće išta mogla napraviti. A to mi je jako važno. Pa i mc ima istu takvu potrebu, preko neke udruge djelovati i boriti se za ono što joj je važno.

I ja "stojim" iza svega što sam napisala na onoj temi, uz jedan ispravak - danas više ne postoji nijedno cjepivo protiv covida koje bih unijela u sebe, ni ono moralno prihvatljivo. Drago mi je da sam za sebe i svoje tako odlučila. Ako će te zanimati zašto, možemo o tome na nekoj drugoj temi. Ali bolje ne, je li tako?

Baš sam jučer s MM-om razgovarala o svemu ovome i oboje smo zaključili kako u mnogim drugim područjima života možemo "vagati", dvojiti i sl., preispitivati se i sl., osim oko pobačaja i svega vezano za to.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kao što sam napisala, kad trudnoća postane i zarazna i smrtonosna po druge, bićete neodgovorni JEDNAKO.
    Preuzimam tu neodgovornost od srca i dalje. Jednom bolesna s jedva primjetnim simptomima, a oko mene svi koje poznajem, a cijepljeni, bolesni najmanje dva puta, a neki evo već i treći put, s vrlo, vrlo konkretnim simptomima... Stvarno ne znam tko koga ugrožava? A uz ostala znanstvena saznanja do kojih se u međuvremenu došlo, više nemam nikakve sumnje. U svakom slučaju, to je za neku drugu temu.
    I da, prošlo sam ljeto bila vrlo sumnjičava, preispitivala sam štošta, a ovo sam ljeto ponosni antivakser.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A višestruki pobačaji definitivno nisu zarazni za druge, slažem se. Ali jesu za tu osobu, čini se.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Zanimljivo. A trudnoća, kad se napravi abortus, ni u kojem slučaju nije smrtonosna po druge.?. I to sa 100%-tom sigurnošću.

Morala sam ovo iskomentirati...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    to što su žene svjesne da im se u hrvatskoj (a i globalno) prekid trudnoće pokušava na sve moguće načine otežati i onemogućiti, i da, kad to primijete, još ih se pokušava uvjeriti u suprotno (pravi ih se budalama)
    Ovo mi je "favorit" ove cijele teme, na topicu i generalno.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pulinka, Kaae, betty blue itd. su bile jedne od vodećih koje su se gorljivo zalagale za to da nam se onemogući medicinska skrb ili da si sami plaćamo bolničko liječenje ako se razbolimo.
    citiraj me ili se ispričaj na lažima

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo. A trudnoća, kad se napravi abortus, ni u kojem slučaju nije smrtonosna po druge.?. I to sa 100%-tom sigurnošću.

Morala sam ovo iskomentirati...
    Nije, elleanora. Jer nisi ubila osobu. Pa čak ni četiri puta zaredom.
    (da ne spominjem činjenicu koliku si slobodu i prostor djelovanja daju samo jednom izjavom da to nije - osoba.the end)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da razjasnim Freyji:
    ne pada mi na pamet ZALAGATI se da se nekom uskrati ili onemogući zdravstvena skrb
    to što se u razmišljanjima pojedinaca zalaganje za cijepljenje izjednačava sa zalaganjem za uskratu medicinske skbi necijepljenima je nešto čemu ne mogu pomoći, jer logika i common sense has left the chat

ako je i bilo takvih upisa na temi o cijepljenju, oni sasvim sigurno nisu došli od mene
    iza svojih stavova o cijepljenju i necijepljenju i dalje stojim

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    citiraj me ili se ispričaj na lažima
    Nisam shvatila, Da pronađem citat na temi od 400-tinjak stranica. Ne vjerujem. Pa čak me ni Pulinka to nije tražila jer se vrlo dobro sjećala svega. Ne vidim ni da me Kaae demantirala.
    Ti tvrdiš da o tome nisi s nama raspravljala?
    Ako je tako, bit će tvoja riječ protiv moje. i moje sjećanje protiv tvojega. Dok jedna drugoj ne dokaže.
    A kad mi dokažeš, vrlo ću ti se rado ispričati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, ne treba više.
    Dovoljno je ovo što si napisala da donesem zaključak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •