-
Pa te pitam - bi li liječnica bila odgovorna, savjesna i časna da je samo tako napravila abortus? A nečasna je i nesavjesna jer je rekla ženi da pogleda svoje dijete na UZV-u?
I kako to da se ta žena tako brzo pokolebala u svoju odluku (kad je vidjela svoje dijete na UZV-u) ako je tako sigurna u nju (kako pišeš)? Zbog pritiska okoline? Kako da ne.
A kakve su to žene koje nisu u stanju pogledati svoje dijete na UZV-u, ali su u stanju pobaciti? Za mene su kukavice i licemjeri. S čime se to one ne mogu nositi? Sa slikom srca koje kuca? Ručice koja se miče? Ma jok, to je zbog pritiska okoline.
I one koji niječu da je beba/osoba u njihovu tijelu pitala bih - ako to nije beba, onda nisi ni trudna, zar ne? Što ćeš onda pobaciti? Žarulju?
Hajte se sada bacite na dublju semantiku i vratite se svojoj površnosti.
ma, žene se nose sa svime. i sa stigmom, ponižavanjem, iskorištavanjem, manipuliranjem i sa zlobom i pokvarenošću onih koji u ženama vide samo inkubatore i "prebivališta" za djecu. nije se jednom dogodilo da je neki/a liječnik/ica na uzv "dobronamjerno" okrenuo monitor, da je neka medicinska sestra prijekorno primjetila (iako ju nitko nije pitao niti je njeno da daje takve komentare) da zašto ne rodi, pa to žene nije pokolebalo u njihovoj odluci da žele prekid trudnoće i da, unatoč svemu što im se želi nametnuti u ovih posljednjih 30tak godina, ne osjećaju grižnju savjest i ne kaju se za svoj postupak. (to je valjda ono najgore za anti-aborcioniste, ajd što je napravila pobačaj, ali što ne osjeća krivnju do kraja svog života)
to što su žene svjesne da im se u hrvatskoj (a i globalno) prekid trudnoće pokušava na sve moguće načine otežati i onemogućiti, i da, kad to primijete, još ih se pokušava uvjeriti u suprotno (pravi ih se budalama) i što zahtijevaju da društvo (a posebno medicinsko osoblje) poštiva njihove odluke bez osude i manipulacija, to je njihovo pravo (ne samo moralno, nego i ustavno). i mi ih u toj borbi podržavamo. ne samo politički, nego i konkretno, u trenutku kad im sada treba - ovom mrežom.
i time smo, čini mi se, završile raspravu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma