Stranica 70 od 80 PrviPrvi ... 20606869707172 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Teško ga je oguliti. Skoro nemoguće. A kora je trpka, usta znaju peć od nje. I konc vitamina c i drugih tvari je puno viša bego u mandarini i naranči. Ali treba ga oprati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa to znam, ali ne vjerujem da ja mogu oprati vodom kemikalije koje kisa ne opere. Je l moguce da se kumkvati manje tretiraju ili je to sve isto?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Napravila bih nešto kao bruschette, samo bih za podlogu umjesto kruha stavila zapečene štapiće palente.

Imate li ideje što bi dobro išlo kao fil na to?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Razne gljive, sjeckane i preprzene na putru s malo timijana (mozes ga i u palentu staviti) i cesnjaka.
    Gorgonzola (lagano grillano da se otopi) ili neki malo jaci topljivi sir kao taleggio, za ekstravaganciju mozes staviti i krisku kruske
    Moze i brie (isto topljeni) s pinjolama i rikulom ili s brusnicama i rikulom i malo meda
    Pecene cherry rajcice s bosiljkom.
    Dimljeni sir s malo meda

Sad sam gladna...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerjatno sam pitala ovo (ali nikad kuharice od mene) ... može li se smrznuti crnilo sipe?

kupila bih ovaj tjedan sipe, nasjeckala i smrznulo. samo za crni rižoto mi treba i crnilo, a ona iz vrećica mi i nisu baš ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    vjerjatno sam pitala ovo (ali nikad kuharice od mene) ... može li se smrznuti crnilo sipe?kupila bih ovaj tjedan sipe, nasjeckala i smrznulo. samo za crni rižoto mi treba i crnilo, a ona iz vrećica mi i nisu baš ...
    Nisam probala, ali ako prodaju ovo https://webshop.pert.hr/proizvod/crn...0-gr-smrznuto/, svakako možeš. Dojavi rezultate, mene isto zanima.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imate prijedlog što se može napraviti dan-dva prije pa za gozbu samo izvaditi/podgrijati/doraditi? Dolazi u obzir SVE
    Imamo za Božić skoro 50 ljudi u stanu, najuža obitelj. Kako izbjeći kuhanje i ludnicu u kuhinji na Božić?
    Servirala bih nešto konkretno, nešto za grickanje, nešto toplo, hladno, ma svega. Za sad smo razmišljali o pašticadi, tortilja čipsevi i razni umaci (koji znači mogu unaprijed se pripremiti). I dalje mi mozak stoji.

Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sarma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve salate mogu hladne , moze i hladni kare ( pecen u komadu i tanko narezan), od toplog moze pasticada ili neki gulas uz njoke , rizu i slicno. Mozes canelone ili lazanje ili zapecene tortilje ...to se samo zapece isti dan.
    Nije lose ni reci svakom da donese neki svoj specijalitet. Odmah pola posla manje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Sarma
    I grah

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sve salate mogu hladne , moze i hladni kare ( pecen u komadu i tanko narezan), od toplog moze pasticada ili neki gulas uz njoke , rizu i slicno. Mozes canelone ili lazanje ili zapecene tortilje ...to se samo zapece isti dan.
    Nije lose ni reci svakom da donese neki svoj specijalitet. Odmah pola posla manje.
    Ma izbjegla bih da drugi donose, iako se ponude. Želim da se ne moraju opterećivati

Doduše, sad kad razmišljam, svi dolaze sa prebogatih ručkova, neće nikome biti do konkretne hrane. Više do tih nekih finjak detalja. Neki dobar namaz, ili finger food, salata. Pasticada da, ali ne više od toga.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kad smo kod salata - imaš baš neke na umu? Da nisu tjestenina

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je super vitello tonnato. To cak mora preko noci stajati.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo nedavno imali feštu. Napravila sam pulled pork, ispekla peciva, umak od avokada i colesaw salatu. Slagali su sami. Za klince sam napravila pohane pureće prutiće i pileće taqitose. Bila je i salata od quinoe sa hrpom povrća salata od tjestenine sa piletinom i povrćem, pašteta od tune i pileća pašteta. I naresci razni. Za cca 30 ljudi je to bilo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve njamaaa mljaaac

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Krenula sam listati knjigokuharicu Sandre Rončević u potrazi za svime onime što se može napraviti par dana unaprijed. I našla hrpu predivnih jednostavnih recepata za namaze. Pa mi je sinulo da će to biti večer neobičnih namaza, uz pašticadu i bakalar. :D
    Sve se to napravi najkasnije u petak. Onda mi ostane subota za kolača jedan/dva i dec it.
    Kaj kažete za plan?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve ok udri na posel!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam skuzila je l to rucak ili vecera ili cjelodnevni boravak. Mislis li pasticadu i bakalar kuhati za 50 osoba? Mislim, bitno da ste skupa i da se veselite. Al ako je bozicni rucak u pitanju, onda bi me cudili namazi. Al me cudi i kak ti sama za 50 ljudi kuhas. Zasto si nekog ne pozoves u pomoc. Nek ti drugi peku bar kolace.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je cjelovečernje druženje. I preračunala sam se u broju, nije 50 nego 35. Svi će doći sa svojih ručkova, ovo je dakle klasična meza uz cugu i veselje.
    Bakalar radimo tak i onak uvijek na Badnjak, namazi su jednostavni. Jedino je pašticada taj korak više. Nitko ne očekuje bakanalije, ali mene (malo manje muža) veseli razveseliti goste s finoćama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možeš napraviti lažnu pašticadu, brže je gotova. Nema nikakve razlike u odnosu na pravu, osim što je meso unaprijed narezano na šnicle, pa treba kraće vrijeme za termičku obradu i ne zezaš se poslije s rezanjem. Ako uzmeš teletinu, a ne junetinu, treba još kraće vrijeme, ali ja ne znam kako se to kuha na klasičan način jer godinama koristim samo ekspres lonac za to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Krenula sam listati knjigokuharicu Sandre Rončević u potrazi za svime onime što se može napraviti par dana unaprijed. I našla hrpu predivnih jednostavnih recepata za namaze. Pa mi je sinulo da će to biti večer neobičnih namaza, uz pašticadu i bakalar. :D
    Sve se to napravi najkasnije u petak. Onda mi ostane subota za kolača jedan/dva i dec it.
    Kaj kažete za plan?

svaka čast!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    To je cjelovečernje druženje. I preračunala sam se u broju, nije 50 nego 35. Svi će doći sa svojih ručkova, ovo je dakle klasična meza uz cugu i veselje.
    Bakalar radimo tak i onak uvijek na Badnjak, namazi su jednostavni. Jedino je pašticada taj korak više. Nitko ne očekuje bakanalije, ali mene (malo manje muža) veseli razveseliti goste s finoćama.

A pa onda ti je super plan, više od očekivanja

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ja ti mogu preporuciti Celebration cake od Ottolenghija. Kore se peku i smrzavaju, a sastavlja se par sati prije posluzivanja. Jednostavan je za raditi jedino trebas smjesu podijeliti u 3 dijela i 3x peci po 10-15 min i imati mjesta u frizeru za jednu dasku/ protvan cca 35x25 cm. Kod nas je dovoljan za 30 osoba (velikih i malih). Prednost je sto kore mozes ispeci vec danas/sutra.

Ja bih na tvom mjestu preskocila pasticadu. Vecera je, druzenje, ljudi su vec rucali i nitko se nece prejedati. Valjda

https://cooking.nytimes.com/recipes/...lebration-cake

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to znam, ali ne vjerujem da ja mogu oprati vodom kemikalije koje kisa ne opere. Je l moguce da se kumkvati manje tretiraju ili je to sve isto?
    Tek sad vidim ovo, ali ja imam kumkvate u vrtu, i dosta ljudi s mog posla ih ima, i zaista ih ne treba ničim tretirati.
    Doduše, mi ne prskamo ni ostale agrume niti imamo potrebu. Ne znam, ja bih ipak voljela znati gdje je uzgoj, ali ako je lokalno, stvarno je realno da nije ničim tretirano.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad vidim ovo, ali ja imam kumkvate u vrtu, i dosta ljudi s mog posla ih ima, i zaista ih ne treba ničim tretirati.
    Doduše, mi ne prskamo ni ostale agrume niti imamo potrebu. Ne znam, ja bih ipak voljela znati gdje je uzgoj, ali ako je lokalno, stvarno je realno da nije ničim tretirano.
    Tenks! Barem postoji šansa

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A znaš li zašto se smije samo par kumkvata pojesti?
    (i još da izrazim zavist što imaš svoje agrume )

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    A znaš li zašto se smije samo par kumkvata pojesti?
    (i još da izrazim zavist što imaš svoje agrume )
    nemam pojma, ja ih isto ne mogu puno pojesti, ali nisam čula za limite

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Izaziva žgaravicu. Nisam ni ja čula za limite, ali znam iz iskustva.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Any idea što bih mogla donijeti kao prilog a da se unutar sat vremena ne ohladi i ne bude bezvezno? Znači prilog koji trpi da odstoji sat-sat i pol vremena i opet bude fin.

Jedino mi pada na pamet krumpir salata.

Krumpir, riža,tjestenina, povrće sve mi je loše ako nije svježe netom pripremljeno.

Hvalaa.

P.S.za meso mi je lako jer radim u komadu, pokrit ću folijom i ostat će toplo, lako ga se i u pećnici malo ugrije po potrebi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Any idea što bih mogla donijeti kao prilog a da se unutar sat vremena ne ohladi i ne bude bezvezno? Znači prilog koji trpi da odstoji sat-sat i pol vremena i opet bude fin.

Jedino mi pada na pamet krumpir salata.

Krumpir, riža,tjestenina, povrće sve mi je loše ako nije svježe netom pripremljeno.

Hvalaa.

P.S.za meso mi je lako jer radim u komadu, pokrit ću folijom i ostat će toplo, lako ga se i u pećnici malo ugrije po potrebi.
    Moji sinovi bi sad predložili svoju klasiku: tanke zelene mahune na salatu s bučinim uljem, grahoruzu, ciklu, salatu od karfiola i sl. Od toplih može složenac od riže, brokule, karfiola i mrkve, zapečen u kaseroli, reže se na šnite i valja i ako nije istog trena na stolu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mahune kupiš smrznute i skuhaš, ali treba paziti da se ne prekuhaju

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Lili, ne znam koje je meso, mi uvijek imamo tuku i uz nju, osim umaka od naranče, zadnjih godina obavezno radim ovaj ljubičasti kupus: https://www.youtube.com/watch?v=PM2k...el=JamieOliver
    Kasnije ga jedemo i za večeru, meni je jako fin i hladan, možda čak i bolji
    Francuska je uvijek rado viđen prilog, koji se može napravit dan ranije
    Planiram i peć prokulice, mislim da su one isto ok kroz par sati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mmmmm, mahune salata su mmi prefini.
    Ja za takve situacije napravim salatu od tijesta. Stavim konzervu kukuruza unutra, svježi krastavac, cherry paradajze, kuhano jaje, češnjak i što već imam. Malo maslinovog, soli i papra i super. Moj mali obožava takve salate.

Francusku ne volim više. Voljela sam kao dijete. To mi je premasno. Majoneza je rijetko u mom frižideru. Trenutno igrom slučaja jest.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 23.12.2022. at 08:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ne znam koje je meso, mi uvijek imamo tuku i uz nju, osim umaka od naranče, zadnjih godina obavezno radim ovaj ljubičasti kupus: https://www.youtube.com/watch?v=PM2k...el=JamieOliver
    Kasnije ga jedemo i za večeru, meni je jako fin i hladan, možda čak i bolji
    Francuska je uvijek rado viđen prilog, koji se može napravit dan ranije
    Planiram i peć prokulice, mislim da su one isto ok kroz par sati
    Ovo s crvenim kupusom je odličan prilog za uz patku. Ja to kuham u ekspres loncu (traje doslovce 3 min) ali gulim jabuke i ni u snu mi ne pada staviti toliko ružmarina ni za vrijeme kuhanja ni prilikom serviranja. Stavljam još lovorov list. Kopar i kim obavezno, a ako imam, stavim i crni kim u zrnu.

Edit: ako imam vremena, prvo karameliziram žlicu šećera, to daje poseban šmek.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.12.2022. at 09:00

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Molim recept umaka od naranče
    Posljednje uređivanje od mašnica : 23.12.2022. at 11:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Molim recept umaka od naranče
    Ako je za patku, trebaš umak od pečenja. Nemam nikakav poseban recept za to. Uzmeš umak od pečenja, po potrebi procijediš, unutra dodaš sok od naranče i ribanu koricu i zgusneš žličicom gustina. Dobro je dodati neki alkohol - liker od naranče ili mandarineto, a ako nema, prošek će biti sasvim ok.

Ja sam lijena baba, pa pečem naranču, jabuku i lovorov list u patki, tako da ispusti sok u umak, koji se po potrebi može doraditi i zgusnuti, ali često je dobar i umak od takve patke bez ikakve dorade.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure,hvala vam na idejama.
    Nešto ću skemijat od toga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,hvala vam na idejama.
    Nešto ću skemijat od toga
    Manje je više - napravi nešto jednostavno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma samo jednostavno i mogu jer kod mene je Badnjak (već sam počela s kuhanjem danas), a na Božić ujutro rano moram ići do mame pomoć joj kuhat jer je na štakama nakon op.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.12.2022. at 14:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koja je svrha limunovog soka osim zgušnjavanje jela, može li se u istom smislu staviti sok od mandarina ili naranči?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa valjda je i do arome i da se okusi stope.

Evo ja sam u oslić na bijelo po recepturi stavljala i limunov sok.
    Ovisi šta radiš, limun je kiseo,a naranče i mandarine bome znaju bit uz to i slatke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nema veze s okusima
    Jer sam pitala u svrhu zgušnjavanja!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je skroz nejasno pitanje (kao i lili, očito )
    Prvi dio pitanja je cemu sluzi limun (osim zgusnjivanja) i onda u drugom moze li i naranca za to isto nepoznato djelovanje.

Ne bih ni ja koristila narancu kao alternativu limunu. Ako je bitna limunska kiselina, onda je u limunu (i limeti) ima trostruko vise nego u naranci.

Ako limunska kiselina treba denaturirati bjelancevine onda valjda treba visestruka kolicina soka za isti efekt, ali onda dodje i voda i secer s tim. Ne znam sto se zgusnjava, valjda se bjelancevine denaturiraju, ne razumijem pitanje, zbilja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je svrha limunovog soka osim zgušnjavanje jela, može li se u istom smislu staviti sok od mandarina ili naranči?
    Antioksidans, limunska kiselina. Vjerojatno se može staviti sok od drugih agruma, ali ne znam imaju li ista svojstva.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da vam javim da je božićno druženje prošlo odlično! Bakalar i pašticada fantastični, namazi pokupili lovorike, pića i ića na pretek, kao i pjesme i plesa. Preodlično!
    Očekivali smo manje gladne goste, kad ono svi navalili hahahha

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kakve namaze si na kraju radila?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iz Mrvu ovog zeru onog kuharice. Baba ganoush, hummus, dimljeni losos namaz, tirokafteri (od feta sira i svašta nešto), i marinirani šampinjoni.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Popečci od povrća...kad god ih radim oni se meni raspadaju. Ostalo mi je mix zitarica od rucka, u to sam naribala mrkvu, malo celera i korabicu, cesnja, jaje i sol i papar. Dodala i malo zobenih, ali dok se peku raspadaju se...jer moram brasna dodati ili?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Popečci od povrća...kad god ih radim oni se meni raspadaju. Ostalo mi je mix zitarica od rucka, u to sam naribala mrkvu, malo celera i korabicu, cesnja, jaje i sol i papar. Dodala i malo zobenih, ali dok se peku raspadaju se...jer moram brasna dodati ili?
    da, dodaj malo brašna ili krušnih mrvica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •