Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.
Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.
Da. Vidi sliku ovdje: https://www.kuhaona.com/2015/02/krafne/
Inače, napraviti krafne je tricky business jer treba voditi računa o puuuuno stvari. Ti znaš kako se rade tijesta s germom, pa tu nema dileme (sastojci iste temperature, tijesto ne premekano ali pogotovo ne pretvrdo itd, sve znaš). Kad je riječ o ulju - ja Zvijezdino za ovo nikad ne koristim jer mi se ne sviđa miris. Preferiram Tena ulje. U tavici/posudi ulje mora biti optimalno duboko i optimalno ugrijano. Provjeriš tako da pikneš čačkalicu u ulje dok se grije - ako idu mjehurići, onda je ok. Ako je prehladno, krafne povuku previše ulja. Ako je prevruće, zagore izvana i ne prže se lijepo jednolično. Kad su gotove, ja ih stavljam na kuhinjski ručnik koji izvuče višak ulja.
Nisam ih doma radila već godinama, jer moji nekako radije jedu fritule i langošice. Možda budem ako uhvatim komad neometanog vremena koji je nužan da ovo dobro uspije. Dobru zabavu!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2024. at 09:09