Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.
    Da. Vidi sliku ovdje: https://www.kuhaona.com/2015/02/krafne/

Inače, napraviti krafne je tricky business jer treba voditi računa o puuuuno stvari. Ti znaš kako se rade tijesta s germom, pa tu nema dileme (sastojci iste temperature, tijesto ne premekano ali pogotovo ne pretvrdo itd, sve znaš). Kad je riječ o ulju - ja Zvijezdino za ovo nikad ne koristim jer mi se ne sviđa miris. Preferiram Tena ulje. U tavici/posudi ulje mora biti optimalno duboko i optimalno ugrijano. Provjeriš tako da pikneš čačkalicu u ulje dok se grije - ako idu mjehurići, onda je ok. Ako je prehladno, krafne povuku previše ulja. Ako je prevruće, zagore izvana i ne prže se lijepo jednolično. Kad su gotove, ja ih stavljam na kuhinjski ručnik koji izvuče višak ulja.

Nisam ih doma radila već godinama, jer moji nekako radije jedu fritule i langošice. Možda budem ako uhvatim komad neometanog vremena koji je nužan da ovo dobro uspije. Dobru zabavu!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2024. at 09:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •