Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,849

    Početno

    Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li ok peć krafne u srednje plitkoj odnosno srednje dubokoj tavi? Ima dva lonca koja su široka pa mi se ne kupuje tri litre ulja da to nečem sliči.
    Da. Vidi sliku ovdje: https://www.kuhaona.com/2015/02/krafne/

    Inače, napraviti krafne je tricky business jer treba voditi računa o puuuuno stvari. Ti znaš kako se rade tijesta s germom, pa tu nema dileme (sastojci iste temperature, tijesto ne premekano ali pogotovo ne pretvrdo itd, sve znaš). Kad je riječ o ulju - ja Zvijezdino za ovo nikad ne koristim jer mi se ne sviđa miris. Preferiram Tena ulje. U tavici/posudi ulje mora biti optimalno duboko i optimalno ugrijano. Provjeriš tako da pikneš čačkalicu u ulje dok se grije - ako idu mjehurići, onda je ok. Ako je prehladno, krafne povuku previše ulja. Ako je prevruće, zagore izvana i ne prže se lijepo jednolično. Kad su gotove, ja ih stavljam na kuhinjski ručnik koji izvuče višak ulja.

    Nisam ih doma radila već godinama, jer moji nekako radije jedu fritule i langošice. Možda budem ako uhvatim komad neometanog vremena koji je nužan da ovo dobro uspije. Dobru zabavu!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2024. at 09:09

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •