Pokazuje rezultate 1 do 50 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ne kužim di je deadi rekla da liječnik kod CR-a nema pravo glasa.... Pretpostavljam da se od liječnika očekuje da kaže ako je takav način poroda za konkretnu ženu previše rizičan i rizičniji od vaginalnog (ne znam, problemi s trombozom itd.).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim di je deadi rekla da liječnik kod CR-a nema pravo glasa.... Pretpostavljam da se od liječnika očekuje da kaže ako je takav način poroda za konkretnu ženu previše rizičan i rizičniji od vaginalnog (ne znam, problemi s trombozom itd.).

Ja govorim samo da žena treba imati pravo izbora kako će roditi svoje dijete. Ako ima pravo odabrati da li će ga uopće roditi, onda ga ima pravo roditi i na na carski, ako tako želi.

Gdje sam rekla da je doktor objekt, mislim stvarno...OK, nekad možda ne objašnjavam nadugačko šta hoću reći, ali nadam se nakon 6000+ postova, od čega dobar dio na temu CR, ne moram drviti svaki put ispočetka
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 07.02.2010. at 19:05 Razlog: tipfeleri

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja govorim samo da žena treba imati pravo izbora kako će roditi svoje dijete. Ako ima pravo odabrati da li će ga uopće roditi, onda ga ima pravo roditi i na na carski, ako tako želi.
    zapravo joj je pravo hoce li ga roditi jako ograniceno, ima nekoliko tjedana za odluku, onda joj se to pravo ukida...onda, valjda, gubi pravo odluke pred pravom djeteta na zivot
    zanimljivo prosirenje rasprave :D
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 07.02.2010. at 19:51

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo joj je pravo hoce li ga roditi jako ograniceno, ima nekoliko tjedana za odluku, onda joj se to pravo ukida...onda, valjda, gubi pravo odluke pred pravom djeteta na zivot
    zanimljivo prosirenje rasprave :D
    Pa i pravo na odabir načina poroda je ograničeno, naravno ne istim faktorima, ali ovisi i o npr. zdravstvenom stanju rodilje.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje sam rekla da je doktor objekt, mislim stvarno...OK, nekad možda ne objašnjavam nadugačko šta hoću reći, ali nadam se nakon 6000+ postova, od čega dobar dio na temu CR, ne moram drviti svaki put ispočetka
    Meni je smijesno da te frustrira misao da moras drviti svaki put ispocetka

Dapace, cak bih se slozila s tobom da nakon tvojih 6000+ postova, i onog dobrog dijela koji se odnosi na temu CR, stvarno vise nemas sto novo za dodati i nema potrebe da vise ista pises na tu temu i frustriras se osjecajem da se ponavljas Svi koji zele znati sto na tu temu mislis, lako ce nac odgovore jednostavnom uporabom pretraznika ili procitavanjem topika koji se odnose na CR i onih koji se odnose na radanje kod kuce i onih koji se odnose na administriranje i moderiranje foruma, a i hrpu drugih topika, manje ili vise vezanih za temu CR.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je smijesno da te frustrira misao da moras drviti svaki put ispocetka

Dapace, cak bih se slozila s tobom da nakon tvojih 6000+ postova, i onog dobrog dijela koji se odnosi na temu CR, stvarno vise nemas sto novo za dodati i nema potrebe da vise ista pises na tu temu i frustriras se osjecajem da se ponavljas Svi koji zele znati sto na tu temu mislis, lako ce nac odgovore jednostavnom uporabom pretraznika ili procitavanjem topika koji se odnose na CR i onih koji se odnose na radanje kod kuce i onih koji se odnose na administriranje i moderiranje foruma, a i hrpu drugih topika, manje ili vise vezanih za temu CR.
    Bez brige, nisam toliko frustrirana da bi prestala drviti...I imam jos puno toga za reci...Sigurno se veselis nastavku konstruktivne rasprave.

Isto tako, mogli bi reci da s obzirom da svi znaju kakav je stav Rode oko poroda, da Roda po tom pitanju nema sta vise reci. A sigurna sam da ima, zar ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Isto tako, mogli bi reci da s obzirom da svi znaju kakav je stav Rode oko poroda, da Roda po tom pitanju nema sta vise reci. A sigurna sam da ima, zar ne?
    mislis napraviti, zar ne...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konstruktivne, da.

Ne bih rekla da svi znaju koji je stav udruge Roda oko poroda. Npr., ti ne znas da Roda ne potice neasistirani porod kod kuce, niti asistirani, ali da potice promjene koje ce omoguciti da zene, koje to zele, imaju asistirani porod kod kuce jer je on dokazan kao dobra opcija za majku i dijete u odredeno podpopulaciji istih. A da u meduvremenu ne osuduje zene koje se snalaze kako znaju i umiju, da na njima najsigurniji moguci nacin, ostvare svoju zelju.

I da istovremeno ne podrzava, pace, cak i osuduje, opciju carskog reza kod majci i djece bez opravdanih medicinskih indikacija za CR jer je isti dokazan kao losa opcija za majku i dijete u toj podpopulaciji.

Ja osobno smatram da nije svaki izbor jednakovrijedan, pa time smatram da pravo na porod kod kuce nije jednak pravu na carski rez. Jel te interesiraju razlozi? Ne da mi se pisat ako ne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Konstruktivne, da.

Ne bih rekla da svi znaju koji je stav udruge Roda oko poroda. Npr., ti ne znas da Roda ne potice neasistirani porod kod kuce, niti asistirani, ali da potice promjene koje ce omoguciti da zene, koje to zele, imaju asistirani porod kod kuce jer je on dokazan kao dobra opcija za majku i dijete u odredeno podpopulaciji istih. A da u meduvremenu ne osuduje zene koje se snalaze kako znaju i umiju, da na njima najsigurniji moguci nacin, ostvare svoju zelju.

I da istovremeno ne podrzava, pace, cak i osuduje, opciju carskog reza kod majci i djece bez opravdanih medicinskih indikacija za CR jer je isti dokazan kao losa opcija za majku i dijete u toj podpopulaciji.

Ja osobno smatram da nije svaki izbor jednakovrijedan, pa time smatram da pravo na porod kod kuce nije jednak pravu na carski rez. Jel te interesiraju razlozi? Ne da mi se pisat ako ne.
    OK, dakle, službeni stav Rode je da osuđuje žene koje idu na elektivni carski rez bez med. indikacija?

Drago mi je da konačno taj stav Udruge je dan crno na bijelo. Jer ga prije nisam imala prilike pročitati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I da, moram reći da sam iznenađena ovakvim stavom, jer i u ovoj raspravi par članica je isticalo da razumiju ako žena želi ići na CR. E sad, kako se to uklapa u osuđivanje - osuđuju, ali razumiju, ili kako već?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Deaedi, mene zanima sto ti pokusavas dokazati? da Roda negira necija prava, ljudska prava, zenska prava...ako ukaze na CINJENICU da je za zdravu majku u zdravoj trudnoci sekcija manje pametna opcija? To nije otkrivanje tople vode?

da dodam odgovor na zadnje pitanje, eto ja razumijem, ali to ne znaci da moram ignorirat cinjenice
    kao sto puno toga razumijem.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 07.02.2010. at 20:47

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OK, dakle, službeni stav Rode je da osuđuje žene koje idu na elektivni carski rez bez med. indikacija?

Drago mi je da konačno taj stav Udruge je dan crno na bijelo. Jer ga prije nisam imala prilike pročitati.
    Ne. Ne citas dobro. Ili se igras implikacija kao sto sam se ja igrala u pret-prethodnom postu.
    Stav Rode nije da osuduje zene koje idu na carski rez bez med. indikacija vec da osuduje opciju carskog reza bez med. indikacija. Samo da primjetim, ovo ukljucuje i opciju kad zene to izricito zele i opciju kad zene to ne zele izricito al sustav, odnosno njegovi akteri, odluci za njih.

Jel vidis razliku? Jer ako ne vidis onda stvarno nema smisla s tobom na ovu temu uopce se kontruktivno razgovarati pa u tom slucaju i povlacim moje pitanje iz prethodnog posta.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali zato ne osuđuje, pače podržava pravo na abortus,
    jer je to dobra opcija za majku i za dijete.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zato ne osuđuje, pače podržava pravo na abortus,
    jer je to dobra opcija za majku i za dijete.
    ... u odredenoj podpopulaciji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •