Pokazuje rezultate 1 do 50 od 312

Tema: Malo sam se pogubila

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i moje tehnike su slične kao cvijetine. Zvuči prilično popustljivo, ali ima situacija kad su pregovori, navlačenje i zafrkancija mogući i onda to pretvaramo u igru, ali kad se ne može onda nastojim biti jasna. I zapravo, čini mi se da je učinak sasvim ok (ili je to takvo prilagodljivo dijete) pa ako je jedan dan pranje ruku na silu, drugi dan kao da ničeg nije bilo, sama pere ruke bez prigovora
    Jedino zube joj ne mogu oprati na silu i za to mi treba najveća koncentracija. Tu mi pomaže da ako dođe do prevelikog navlačenja uvedem igrača s klupe - mm-a, koji ulijeće svjež i odmoran pa je uspije nagovoriti, dok ja odlazim smiriti živce na komp.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ipa ako je jedan dan pranje ruku na silu, drugi dan kao da ničeg nije bilo, sama pere ruke bez prigovora
    e baš tako.
    i s rukama i sa svim.
    a sa zubima, opet pomaže kad joj nešto popustim.
    jako to cijeni
    kad vidi da mora oprat zube, a ne da joj se, onda je slijedeće pitanje - ali bez kalodontaaaa!!!
    onda ja kažem, ajde može i peremo bez kalodonta.

sve u svemu, da se razumijemo, nije poslušno dijete. za imat poslušno dijete, treba dosljednost.
    šta jest jest, najmanje problema imamo tamo gdje ja nisam popuštala - tipa AS, ruka na cesti i sl.
    al tolika dosljednost bi meni bila preveliki stres, za moju psihu i moj karakter.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    al tolika dosljednost bi meni bila preveliki stres, za moju psihu i moj karakter.
    Ti si moja srodna duša.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e baš tako.
    i s rukama i sa svim.
    a sa zubima, opet pomaže kad joj nešto popustim.
    jako to cijeni
    kad vidi da mora oprat zube, a ne da joj se, onda je slijedeće pitanje - ali bez kalodontaaaa!!!
    onda ja kažem, ajde može i peremo bez kalodonta.

sve u svemu, da se razumijemo, nije poslušno dijete. za imat poslušno dijete, treba dosljednost.
    šta jest jest, najmanje problema imamo tamo gdje ja nisam popuštala - tipa AS, ruka na cesti i sl.
    Totalni potpis, pogotovo na zadnji pasus...

(osim ono bez kalodonta - moja hoće s pastom za velike ljude )

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Same here, ali ja mislim a moji klince znaju cijenit taj neki filing da nisu pred stijenom nego da znaju da ima stvari koje su čvrsti ne, a neke su ful pregovorljive, do toga da za neke možemi pet puta promjenit mišljenje ako nam se hoće. Ovo totalno ne je obično vezano uz siurnost zdravlje (pa i zdravlje mojih živaca) i slične dogme tak odami za to nije bed biti odlučna, a za to da ćemo ići ručati pol sata prije ili poslje, ako nije neka frka, zakaj ne
    Posljednje uređivanje od pikula : 11.10.2010. at 15:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

puno nas je kojima je upravo ovo pravilo.

Uskraćivati igračke i izlaske po meni nije temelj zdravog odgoja.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

uh, ne pripadam u ovu skupinu i na sreću, imam prilično "poslušno" dijete koje bez problema da presvući pelenu, maknuti se s parketa i premjestiti na puzle kad joj kažeš, kad joj uzmeš nešto (nož...) što nije primjereno njezinoj dobi, ne drami... no, svejedno mislim da sam popustljiva pa potpisujem ovu rečenicu:

ni Maša ne voli nekada prati ruke, ali to je stvar za koju mi je uopće smiješno razmišljati o popuštanju, uzmem ju i operem ruke (ok, ona ima tek 14,5 mj i ni 10 kg pa je lakše)

ne znam kako ste vi kad su vam klinci bili manji, ali nama skretanje pažnje strašno puno pomaže..., čim ona nešto hoće, a ne smije, počne slagati facu ili se malo inatiti, a ja udri po pjesmi ili nekom glupiranju... vidjela sam da to pali i kod druge djece (kumin mali je uvijek bio dramoser, ali kad ja krenem pjevati i to onako, s dramom - on samo blene u čudu, pa počne pjeskati...)

e sad, dutka lutka, ja ću biti možda malo bezobrazna, ali tu si se sad obrušila na žene koje na silu djeci peru ruke (mo'š mislit), a s druge strane u temi Nasilje u vrtiću - kako zaštititi dijete dopuštaš da ti tamo neki klinac fizički maltretira malu i ni sama ne znaš što učiniti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam hladnkorvna k***
    lol
    a evo, svi imamo svoje metode

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na moru pokusavala s tim discipliniranjem u vidu prijetnji oduzimanja privilegija. a to bi bila vožnja na autiću u lunaparku. al brzo sam odustala. em bi me već od jutra rasp...., a voznja je navecer. tako da bi cijeli dan samo ponavljala da neće ić na vožnju. on bi svaki put rekao OK, a onda uredno zaboravio i nakon pol sata bi mi počeo pilit živce s 'a kad idemo na vožnju, ja bi sad išao na vožnju'
    E točno tako izgleda kad ja prijetim da se crtići neće gledati. Jedino što pomaže (prvenstveno meni) je da kazna i nedjelo imaju neku smislenu vezu. Tako da mi je najbolje reći da ćemo crtiće gledati tek nakon oblačenja piđame i pranja zubi. Inače ću se samo prijetiti cijeli dan a navečer imati dodatni cirkus.

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    e sad, dutka lutka, ja ću biti možda malo bezobrazna, ali tu si se sad obrušila na žene koje na silu djeci peru ruke (mo'š mislit), a s druge strane u temi Nasilje u vrtiću - kako zaštititi dijete dopuštaš da ti tamo neki klinac fizički maltretira malu i ni sama ne znaš što učiniti
    pa zbilja i nije fer - to su dvije sasvim različite stvari

vissnja, nije ti lako... ne znam što da ti savjetujem, osim to što i sama kažeš - biraj bitke koje su ti bitne, dozvoli si predah. Nekad je bolje pustiti ih da se malo ispušu, urlaju i histeriziraju, a tek nakon toga pokušati popričati što se zapravo dogodilo. Nakon što se malo izmore spremniji su za pregovore. I idući put reagiraju bolje. Meni moja zna reći "Mama, ovaj put nisam plakala" : )

mikka - jesi ti ono spominjala treće
    ali meni se čini da ti to jako dobro podnosiš, a to je najbitnije

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da cijela stvar stoji na klimavim nogama, pokazuje se kad dođemo do pranja zubi:
    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino zube joj ne mogu oprati na silu (...)
    Tu mi pomaže da ako dođe do prevelikog navlačenja uvedem igrača s klupe - mm-a, koji ulijeće svjež i odmoran pa je uspije nagovoriti
    Aha, ipak se moramo dogovarati. A očito i možemo.

Ili, što onda, na primjer, u restoranu?
    Ako nismo uspostavili vođenje, te nas dijete u pravilu ne posluša, u restoranu će možda nastati šou (nešto je o svom iskustvu spomenula cvijeta73). Ne možemo, naime, djetetu tamo cijelo vrijeme prati ruke , ili ga fizički držati.

To pokazuje da je spomenuta doktrina vrlo kratkog dometa.

Inzistiramo li na ovoj metodi primjene sile, kako će dijete ubuduće reagirati?

1. mogućnost: dijete će pružiti aktivni otpor, te dolazi do navlačenja, a u toj situaciji se nikako ne bih htjela naći. Razmislimo kolika je vjerojatnost da roditelj u takvoj situaciji s djetetom od 10 godina uspije u svom naumu. Meni se čini, jako mala.
    Nije teško zamisliti niti da se dijete u takvoj situaciji osjeti ponukano da udari roditelja, u situaciji samoobrane.

2. mogućnost: dijete će pasivno podnositi ovakve radnje. Naviknut će se da ga se smije i može rastezati poput žvakaće gume, da nema fizičkog integriteta, pa će možda postati i žrtva vršnjaka.
    No, s dobi djeteta raste mogućnost da se s ovog prijeđe na 1. scenarij.

Pa, tko voli, nek izvoli. Kako siješ, tako ćeš i žeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •