Pokazuje rezultate 1 do 50 od 312

Tema: Malo sam se pogubila

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

uh, ne pripadam u ovu skupinu i na sreću, imam prilično "poslušno" dijete koje bez problema da presvući pelenu, maknuti se s parketa i premjestiti na puzle kad joj kažeš, kad joj uzmeš nešto (nož...) što nije primjereno njezinoj dobi, ne drami... no, svejedno mislim da sam popustljiva pa potpisujem ovu rečenicu:

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    al tolika dosljednost bi meni bila preveliki stres, za moju psihu i moj karakter.
    ni Maša ne voli nekada prati ruke, ali to je stvar za koju mi je uopće smiješno razmišljati o popuštanju, uzmem ju i operem ruke (ok, ona ima tek 14,5 mj i ni 10 kg pa je lakše)

ne znam kako ste vi kad su vam klinci bili manji, ali nama skretanje pažnje strašno puno pomaže..., čim ona nešto hoće, a ne smije, počne slagati facu ili se malo inatiti, a ja udri po pjesmi ili nekom glupiranju... vidjela sam da to pali i kod druge djece (kumin mali je uvijek bio dramoser, ali kad ja krenem pjevati i to onako, s dramom - on samo blene u čudu, pa počne pjeskati...)

e sad, dutka lutka, ja ću biti možda malo bezobrazna, ali tu si se sad obrušila na žene koje na silu djeci peru ruke (mo'š mislit), a s druge strane u temi Nasilje u vrtiću - kako zaštititi dijete dopuštaš da ti tamo neki klinac fizički maltretira malu i ni sama ne znaš što učiniti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam hladnkorvna k***
    lol
    a evo, svi imamo svoje metode

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na moru pokusavala s tim discipliniranjem u vidu prijetnji oduzimanja privilegija. a to bi bila vožnja na autiću u lunaparku. al brzo sam odustala. em bi me već od jutra rasp...., a voznja je navecer. tako da bi cijeli dan samo ponavljala da neće ić na vožnju. on bi svaki put rekao OK, a onda uredno zaboravio i nakon pol sata bi mi počeo pilit živce s 'a kad idemo na vožnju, ja bi sad išao na vožnju'
    E točno tako izgleda kad ja prijetim da se crtići neće gledati. Jedino što pomaže (prvenstveno meni) je da kazna i nedjelo imaju neku smislenu vezu. Tako da mi je najbolje reći da ćemo crtiće gledati tek nakon oblačenja piđame i pranja zubi. Inače ću se samo prijetiti cijeli dan a navečer imati dodatni cirkus.

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    e sad, dutka lutka, ja ću biti možda malo bezobrazna, ali tu si se sad obrušila na žene koje na silu djeci peru ruke (mo'š mislit), a s druge strane u temi Nasilje u vrtiću - kako zaštititi dijete dopuštaš da ti tamo neki klinac fizički maltretira malu i ni sama ne znaš što učiniti
    pa zbilja i nije fer - to su dvije sasvim različite stvari

vissnja, nije ti lako... ne znam što da ti savjetujem, osim to što i sama kažeš - biraj bitke koje su ti bitne, dozvoli si predah. Nekad je bolje pustiti ih da se malo ispušu, urlaju i histeriziraju, a tek nakon toga pokušati popričati što se zapravo dogodilo. Nakon što se malo izmore spremniji su za pregovore. I idući put reagiraju bolje. Meni moja zna reći "Mama, ovaj put nisam plakala" : )

mikka - jesi ti ono spominjala treće
    ali meni se čini da ti to jako dobro podnosiš, a to je najbitnije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •