Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifigenija, ja sam gledao Christophera Westa i super je.
    A još više mi se sviđa Majka Angelica. http://www.youtube.com/watch?v=QbbMYapIOvA

Ifigenija i Nensi, hvala što mi objašnajvate vjeru i božju dobrotu. Nikada nije na odmet podsjetiti se na to, jer čovjek vrlo lako zaboravi i udalji se od Boga. Prema tome, stvarno iskreno smatram da činite dobro djelo.
    I čitanje afirmativnih postova ovdje me trgnulo iz učmalosti koja me zahvatila

Ali niti jedna od vas ne odgovara na moja dva pitanja.
    Jer, koliko god korisno ponovno pročitati ono u što vjerujemo jer to osvještava i osvježava vjeru, nisam to pitao. Pitao sam konkretna pitanja vezana uz nauk Crkve.
    Ali neću fitiljiti i inzistirati na odgovorima. Po reakcijama nekih forumašica sam zaključio da ovo nije mjesto za postavljati takva pitanja
    Posljednje uređivanje od mujica : 08.11.2010. at 18:49

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, ja sam gledao Christophera Westa i super je.
    A još više mi se sviđa Majka Angelica. http://www.youtube.com/watch?v=QbbMYapIOvA

Ifigenija i Nensi, hvala što mi objašnajvate vjeru i božju dobrotu. Nikada nije na odmet podsjetiti se na to, jer čovjek vrlo lako zaboravi i udalji se od Boga. Prema tome, stvarno iskreno smatram da činite dobro djelo.
    I čitanje afirmativnih postova ovdje me trgnulo iz učmalosti koja me zahvatila

Ali niti jedna od vas ne odgovara na moja dva pitanja.
    Jer, koliko god korisno ponovno pročitati ono u što vjerujemo jer to osvještava i osvježava vjeru, nisam to pitao. Pitao sam konkretna pitanja vezana uz nauk Crkve.
    Ali neću fitiljiti i inzistirati na odgovorima. Po reakcijama nekih forumašica sam zaključio da ovo nije mjesto za postavljati takva pitanja
    Ma divno, hug, hug (poluironični)
    Ja sam ti odgovorila što kaže nauk vjere o dušama nekršćana - odgovarat će pred Bogom po svojim djelima, a ne po poštivanju kršćanske (a osobito ne katoličke doktrine).
    Ovo drugo nisam mogla odgovoriti jer nisam razumjela pitanje (čitala sam samo zadnje 2 stranice topica) -koji, kakav, gdje blagoslov i koje, čije djece?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ti odgovorila što kaže nauk vjere o dušama nekršćana - odgovarat će pred Bogom po svojim djelima, a ne po poštivanju kršćanske (a osobito ne katoličke doktrine).
    A moje je pitanje: je li to nauk Crkve?

Ako je, ja zadovoljan. Ali u tom slučaju, nema mjesta veličanju jedne Crkve nad drugom ili nijednom........, već slavljenje jednog Boga od svih Crkava ravnopravno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A moje je pitanje: je li to nauk Crkve?

Ako je, ja zadovoljan. Ali u tom slučaju, nema mjesta veličanju jedne Crkve nad drugom ili nijednom........, već slavljenje jednog Boga od svih Crkava ravnopravno.
    Pa normalno da nema, i ja sam to napisala u svom traktatu.
    Ostalo je ili altruistična želja da se i sve ostale dovede na ispravan put (tj. onaj za koji se vjeruje da je ispravan) ili ekonomsko/političko/praktično nastojanje svake pojedine religije da ima što više sljedbenika, što joj (povijest i sadašnjost pokazuje) donosi beneficije.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Prenosim iz Katekizma Katoličke Crkve:

1260 "Budući da je Krist umro za sve i da je konačan čovjekov poziv stvarno samo jedan, i to božanski, treba držati da Duh Sveti pruža svima mogućnost da se, na način koji je Bogu poznat, pridruže vazmenom otajstvu."[55] Svaki čovjek koji, ne poznavajući Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, traži istinu i čini volju Božju onako kako je spozna, može biti spašen. Može se pretpostaviti da bi takvi ljudi, kad bi upoznali nužnost krštenja, izričito poželjeli da budu kršteni.

1261 Što se tiče djece umrle bez krštenja, Crkva ne može drugo nego ih povjeriti Božjem milosrđu, što i čini u obredu njihova ukopa. Veliko Božje milosrđe, naime, koje želi da se svi ljudi spase,[56] i Isusova nježnost prema djeci kada govori: "Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im!" (Mk 10,14), dopuštaju da se nadamo da postoji put spasenja i za djecu umrlu bez krštenja. To zahtjevniji je stoga poziv Crkve da se maloj djeci ne priječi da po daru svetoga krštenja dođu Kristu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •