Ja sam malo skeptična jer imam malo povišeni testosteron, imala sam stimulaciju s Femarom pa ne znam kolko to pomaže u tome.... A sad budemo vidli. Imala sam dva folikula.
Ja sam malo skeptična jer imam malo povišeni testosteron, imala sam stimulaciju s Femarom pa ne znam kolko to pomaže u tome.... A sad budemo vidli. Imala sam dva folikula.
Cure moje i ja sam na sto muka. Budući da nemam redovite cikluse dr mi dao da pijem duphastone 8 dana. Prekosutra bi trebala dobiti, pa onda na 3 dan ciklusa mi rekao da pijem klomifen po 3 tablete 5 dana. Na prvi dan ciklusa moram nazvati u Rijeku za folikulometriju. Zanima me da li ste imale takav ''tretman'', šta su vam preporučili, koliko ste folikulometrija radile, nakon koliko su vam radili inseminaciju.
Klomifen 3-5 (ili7) dc ti je normalna stimulacija kod AIH-a. Meni je tako bilo sva 3 puta. Zoveš ih 1 dc da te naruče na folikulometriju, najvjerojatnije 6dc u tvom slučaju, a koliko će ih bit i u kojem razmaku ovisi o tvojoj reakciji i rastu folikulića. Kad folikuli budu dovoljno veliki (to dr procijeni) onda ćeš dobit tzv "štopericu" - injekciju ßhcg-a i u roku od 36 sati će ti bit obavljena inseminacija.
Teško je ovako napamet govorit kad i koliko jer ti to sve ovisi o tvom organizmu, ali ne brini dr će ti sve reć na vrijeme. Sretno![]()
Imam jedno pitanje, pa ako mi itko bar malo nešto reći (pošto imate više iskustva-a možda i ne). Idem na prvi AIH i sad..prvi UZV biti će 12dc (a to je petak). Doktor kaže da će mi tad dati štopericu pa u roku od 36h će biti inseminacija. A to pada za vikend, a vikendom ne rade (uvjerena sam). Da li se to nekako može kontrolirati do ponedjeljka? Jednostavno ne bih htjela promašiti. Odnosno, koji dan ciklusa obično bude inseminacija? Uhhh, sto pitanja u glavi.
Jesen82, idem kod privatnika (ne znam da li smijem reći kod kojeg). Uglavnom, neizmjerno ti hvala što si rekla da bi i privatnici trebali raditi vikendom. To bi bilo i u redu
, jer kako inače namjestiti ciklus! Hvala ti puno, lakše mi je od nekog čuti mišljenje. Javit ću kako je prošlo. S obzirom da mi je to prvi AIH, nemam velika očekivanja....