Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
Margot, mislim da griješiš. Naravno da nam ovaj novi zakon radi probleme, ali ne moraš imati 20 jajnih stanica da bi ostala trudna. Znam dosta cura koje su i na velike stimulacije i na prirodne cikluse potpomognute femarom ili klomifenom reagirale gotovo jednako, sa možda 2-3 jajne stanice pa su radije birale ovo drugo, te im je to davalo veću mogućnost pokušaja jer im tijelo nije bilo izmučeno jakim stimulacijama, a i bilo je puno jeftinije. Mislim da veći broj pokušaja znači i veću šansu da ostaneš trudna, ali to je moje laičko mišljenje. Voljela bi da i druge cure daju svoje mišljenje. U svakom slučaju poštujem tvoje želje i mogućnosti.
Nekim "kategorijama" pacijenata Zakon nije naštetio. Ako žena ionako ima po 2-3 kvalitetne JS onda joj ograničenje ništa ne znači. Problem je što zakon tretira sve pacijente na isti način.

MM i ja spadamo u grupu s puno JS i malo embrija. U većini postupaka imala sam po 20-tak JS i od toga 2-3 embrija za transfer. Tako da bi postupak s 3 JS za nas vjerojatno završio bez transfera. I što mi onda vrijedi što je besplatno. Zivjela Slovenija