S obzirom kakvo nepovjerenje vlada prema roditeljima, dalo bi se zaključiti da roditelji nisu ljudi koji žele najbolje za svoje djete.
Pisale smo mi i pisale 4 strane, opet ista pitanja. Roditelj osluškuje potrebe mogučnosti i želje svog djeteta. Ukoliko je odgoj i obrazovanje djeteta ono što je najvažniji faktor u roditeljskom životu, a najčešće jest ukoliko se već odlučite i za HS, onda se može pretpostaviti da taj roditelj ipak ima odnos sa svojim djetetom takav da ga neće gurat u matematiku ako djete pokazuje afinitete prema glazbi.
pa to je nešto što srećom razlikuješ. ni učiteljica od 1-4. neće znati matematiku, jezik...na nekoj razini na kojoj ja znam.
Niti joj je stohastička matematika i izučavanje latinskog i ljudske anatomije nužno.
Ali zato zna hrpu stvari koje niti ja niti ti ne znamo-a služi baš tome da dijete adekvatno nauči svega po dovoljno.
Ja neću vidjeti grešku u molu (mm fala Bogu ima gotovo apsolutan sluh), a ti nećeš vidjeti nekakvu drugu grešku.
Mislim da će učiteljica od 1-4. vidjeti dovoljno-a oni dalje i više nego dovoljno.
Ako rade svoj posao kako treba.
/da se ne uvučem u tu raspravu, tko garantira da će roditelj raditi SVOJ posao kako treba.
Iskreno, meni uopće to ne stoji.
Mislim, OK, ako ti smatraš da će tvoje dijete biti obrazovanije ako ga ti učiš matematiku i pravopis, to je tvoje pravo.
Ja mislim da se varaš - što je moje pravo.
No isto tako mislim da je pravo tvog djeteta da studira ono što samostalno odabere. A mislim da će to pravo jako teško ostvariti ako ćeš ga educirati doma (posebno ako će htjeti upisati nešto što tebi očito ne leži pa ga nećeš kvalitetno educirati). No ofens ofkors.