Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo sam htjela malo podići ono pitanje o ostalim aspektima škole, izuzev odgojno-obrazovne komponente. Ako smo se složili da pohađanje škole nije isključivo biflanje, nego i puno više od toga, na koji način pro HEovci misle da je moguće ta iskustva omogućiti kod kuće?
    Ako mozes napisati konkretno na sto mislis ja cu ti odgovoriti. Ovako mi je tesko nabadati sto tocno mislis. Ako mislis na odgoj, onda zapravo nemam sto reci osim da ne vjerujem previse u odgojnu komponentu skole jer primjecujem da su vrlo rijetki nastavnici i profesori koji tu odgojnu komponentu uspijevaju nametnuti bez straha i prisile, dakle na meni prihvatljiv nacin.

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku

Moram priznati da mi je argument da netko želi dijete više i bolje naučiti nego može u školi, jer mu je dijete napredno, pomalo smiješan. Pa takvo će dijete školu savladavati kao od šale i tko vam brani da ga doma učite još jedan jezik, da s njim na ad hoc primjerima iz života razvijete edukativno-kritičke rasprave, da mu o onome što su učili date još pokoju informaciju, pogledate dobar dokumentarac, poklonite knjigu itd.? Pa tako valjda svi radimo, tako su bar moji roditelji radili. Zato često i kažemo da se opća kultura ne može naučiti samo u školi- taj stav prema znanju i želja za njim ide od doma i od najranije dobi.
    Takvo dijete ce se u skoli dosadjivati. Jos ako je nemirno u razredu nefleksibilnog ucitelja - eto podloge za razne probleme.
    Meni je gubitak vremena jedna od gorih stvari u zivotu. Pogotovo kad ne ovisi o meni nego kad mi to drugi kroje. Ne znam zasto je prihvatljivo da djeci bude dosadno ili da im sve to skupa bude previse dok odrasli redovno pokusavaju iz takvog okruzenja izaci makar kopali i rukama i nogama.
    Posljednje uređivanje od marta : 10.12.2010. at 09:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •