Bodulica nakolon.
Jesam za pravo na izbor. Uostalom to je jedno od osnovnih prava svakog čovjeka.
ALI... mi živimo u društvu koje je uređeno, ima neke standarde, propise i pravila.
OK, netko se može preseliti na pusti otok, trampiti sa susjedima, učiti dijete da pravopis nije bitan i sl. Tu zaista ne želim trošiti riječi.
Ono što mene kod HS (na ovoj raspravi) čudi što se ni svi zagovornici ne mogu usuglasiti što to točno znači. Znači svima je ideja HS iz nekog razloga odlična, no svako bi je tumačio na svoj način. Iliti, svatko bi je modificirao kako mu paše.
Ja sam za izbor u edukaciji svog djeteta, no da to ima nekih granica.
A ne da svaka štefa pročita ili čuje od susjeda za homeskuling, riječ joj se dopadne i odluči učiti dijete doma. Jer je pametnija od profesora koji ionako samo čitaju iz udžbenika i ništa ne znaju.
Isto kao i kod mnogih drugih stvari - naprosto mi je fascinantno kako raste broj onih koji smatraju da su pametniji od pojedinih struka jer imaju pristup netu ili člansku iskaznicu.
Doktori nam ne trebaju, profesori ne valjaju, pravnici ništa ne znaju...mislim, o čemu pričamo?
Uvredljivo je za cijelu struku kada needucirani pojedinac tvrdi da zna bolje od profesionalca koji se školuje >10god.
U biti, korigiram se.
nije uvredljivo jer ovisi tko to kaže. nekad je naprosto komično.