Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bodulica nakolon.

Jesam za pravo na izbor. Uostalom to je jedno od osnovnih prava svakog čovjeka.
    ALI... mi živimo u društvu koje je uređeno, ima neke standarde, propise i pravila.
    OK, netko se može preseliti na pusti otok, trampiti sa susjedima, učiti dijete da pravopis nije bitan i sl. Tu zaista ne želim trošiti riječi.

Ono što mene kod HS (na ovoj raspravi) čudi što se ni svi zagovornici ne mogu usuglasiti što to točno znači. Znači svima je ideja HS iz nekog razloga odlična, no svako bi je tumačio na svoj način. Iliti, svatko bi je modificirao kako mu paše.

Ja sam za izbor u edukaciji svog djeteta, no da to ima nekih granica.
    A ne da svaka štefa pročita ili čuje od susjeda za homeskuling, riječ joj se dopadne i odluči učiti dijete doma. Jer je pametnija od profesora koji ionako samo čitaju iz udžbenika i ništa ne znaju.
    Isto kao i kod mnogih drugih stvari - naprosto mi je fascinantno kako raste broj onih koji smatraju da su pametniji od pojedinih struka jer imaju pristup netu ili člansku iskaznicu.
    Doktori nam ne trebaju, profesori ne valjaju, pravnici ništa ne znaju...mislim, o čemu pričamo?
    Uvredljivo je za cijelu struku kada needucirani pojedinac tvrdi da zna bolje od profesionalca koji se školuje >10god.

U biti, korigiram se.
    nije uvredljivo jer ovisi tko to kaže. nekad je naprosto komično.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 10.12.2010. at 09:25

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    ALI... mi živimo u društvu koje je uređeno, ima neke standarde, propise i pravila.
    OK, netko se može preseliti na pusti otok, trampiti sa susjedima, učiti dijete da pravopis nije bitan i sl. Tu zaista ne želim trošiti riječi.
    Sigurna sam da ces se sloziti sa mnom da su Austrija, Češka, Slovenija, Danska, Finska, Velika Britanija, Francuska, Švicarska, Kanada i dr. prilicno uređene zemlje, imaju i zakonodavstvo i propise pa je kod njih HS dozvoljen. Ne znam kako se HS odmah poveze s nekakvim povlacenjem iz drustva, rusenjem drzave , anarhijom, zlostavljanjem i sl.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da ces se sloziti sa mnom da su Austrija, Češka, Slovenija, Danska, Finska, Velika Britanija, Francuska, Švicarska, Kanada i dr. prilicno uređene zemlje, imaju i zakonodavstvo i propise pa je kod njih HS dozvoljen. Ne znam kako se HS odmah poveze s nekakvim povlacenjem iz drustva, rusenjem drzave , anarhijom, zlostavljanjem i sl.

A imaš li nekakve podatke o broju HS djece u tim zemljama? O njihovom uspjehu u daljem školovanju?
    Preporuku struke?
    Preporuku do kada je to preporučljivo?

Ja priznajem da se nisam raspitivala o HS i ne znam sve to. A rasprava bi možda bila konstruktivnija da baratamo ovakvim info. Jer mi zaista nije namjera prepucavati se.

Ovako si mi nabacala desetak zemalja i polutajanstveno natuknula da je kod njih HS odlična opcija.

No ono što iščitavam iz ponekih postova pro HS je da baš nemaju pojma što, kako, gdje i sl. nego im se ta ideja čini zgodnom (isto kao i trampa - bubam napamet). I onda mi je argumentacija naprosto suvišna.
    A zlostavljanje nisam spomenula, čisto da se razumjemo.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 10.12.2010. at 09:41

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.

Aha...ako želimo da se nešto prihvati kao opcija u HR onda moramo ilegalno raditi to isto i dokazati da nije loše.
    Vrijedi i za ostale stvari.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Aha...ako želimo da se nešto prihvati kao opcija u HR onda moramo ilegalno raditi to isto i dokazati da nije loše.
    Vrijedi i za ostale stvari.
    da, da, jer sam upravo to htjela reći - roditelji, ako želite HS u Hrvatskoj, krenite u ilegalu

no dobro, dok ne pronađete tekstove o lošem i pogubnom utjecaju HS-a na djecu nad kojom se taj HS provodi, evo nešto za čitanje

http://patricialines.com/files/homes...20of%20age.htm

autorica je http://patricialines.com/index.html

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    da, da, jer sam upravo to htjela reći - roditelji, ako želite HS u Hrvatskoj, krenite u ilegalu
    Pa čuj meni tako zvuči.
    Standard u RH je školovanje u ustanovama od strane educiranih pojedinaca.
    I sada želimo da se filozofiramo o prihvaćanju druge opcije kao ravnopravne (HS).

I umjesto da damo konkretan argument mi tražimo da nam netko linka o pogubnom utjecaju HS.

Znači ako ja ne linkam konkretan članak o pogubnom utjecaju toga da dijete ne naučimo čitati onda netko može zaključiti da je prihvatljivo dijete ne naučiti čitati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako si mi nabacala desetak zemalja i polutajanstveno natuknula da je kod njih HS odlična opcija.
    Polutajanstveno??? Gdje i kad? Uopce ne razumijem o cemu pricas. U tim zemljama je HS dozvoljen. To je to. Pod raznim uvjetima, trebalo bi guglati i onda ovdje to prenositi, al ja nemam vremena traziti informacije za tebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •