Citiraj benedetta prvotno napisa Vidi poruku
Dobila sam rješenje od HZZO-a za SRV na 6 mjeseci, već 1,5 mjesec radim 4 sata. Na komisiju nismo trebali niti dolaziti, a rješenje nam je stiglo za manje od mjesec dana.(riječ je o Jukićevoj).Imam ukupno 3,5 godine staža,prije komplikacija sam radila gotovo 2 godine u komadu. Bila sam na komplikacijama i porodiljnom. Ukoliko se odlučim na novu trudnoću i ne daj Bože,opet moram na čuvanje, koliko bi trebala sada raditi da opet steknem pravo na onih 4250 kn naknade, tj.da li se išta mijenja budući da sada radim samo 4 sata? Ispričavam se ako sam fulala temu, ali budući da sam i sama korisnica SRV-a nisam znala gdje drugdje pitati. Jelena, nadam se tvojoj pomoći....
ak sam ja ta Jelena, evo odgovora. Pošto si već na SRV, i dobijaš recimo prosječnu plaču od poslodavca XYZK kuna , to samo slobodno pomnoži s 2 i toliko će ti iznositi komplikacije ( ak to nije više od 4266kn), i toliko ti iznosi porodiljni za prvih 6 mjeseci. U slučaju da je produkt te love veći od 4266 kn, onda dobijaš za kompikacije točno 4266 kn. Ako ti u trenutku kad ti to bude trebalo još uvijek imaš rješenje na SrV, možeš isti prebacit na muža.