Stranica 32 od 74 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    zaista ne želim da ispadne kako se kačim samo na tebe, jer nije to zbog tebe kao tebe nego ne shvaćam kako ti ne shvaćaš da različitim ljudima različite stvari imaju savršenog smisla. a imam osjećaj kako se dosta zamaraš s "katoličkim besmislom". jer je simbolični Adam i simbolična Eva jednako smisleno kao i doslovno shvaćanje postanka u stvarno 6 dana od po stvarno 24 sata.
    Razumijem ja i prihvačam da ima 100 ljudi 100 čudi, svatko ima svoja uvjerenja, taj fenomen mi nije stran. Ali isto tako imam pravo postaviti pitanje ili nešto izjaviti, pa nek se nađe bilo tko da me razuvjeri, al do sad nisam naišla na odgovore koji bi me uvjerili da smo zaista nastali od majmuna, da su Adam i Eva simbolični, i iskreno, više ću vjerovat Bogu i njegovoj pisanoj rječi nego Hawkingsu i Dawkingsu. Ali ako i izuzmemo Postanak jer je danas svatko ko reče da vjeruje u tih čuvenih 6 dana apsolutni idiot, mene i dalje zanima dal svi koji koketiraju sa znanošču i ne usude se ni promislit da je 6 dana zaista 6 dana, vjeruju u to da je Isus začet po Duhu svetome? Zašto je to moguče a nije moguče da Bog stvori svijet u 6 dana? Zašto vjerujemo u uskrsnuće, i evo vjerujem večina vas će to i slaviti uskoro a ne vjerujemo u postanak? Zašto? To mene zanima. Zanima me kako možemo vjerovati u nešto a temelje toga nečeg inetpretiramo skroz drugačije nego piše samo jer postoje neki tamo xyz koji su nam rekli da Bog ne postoji i da smo glupi ako vjerujemo da su Adam i Eva postojali. U mojoj glavi je Bog toliko svemogučan i sve je to toliko ljudima neshvatljivo, da vjerovat da on nije u stanju stvoriti svijet u 6 dana i priklanjati se nekoj smješnoj teoriji evolucije koja POTPUNO negira Boga samo zato jer nas tako uči profesorica iz Biologije i jer je na tome satkano današnje društvo, mi je ravno ateizmu, i radije neču vjerovat nego vjerovat tu i tamo što piše.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    zvuči mi ko da si danas gledala osmi kat
    Nisam danas, inače znam pogledat

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je ovo što ti pišeš nevjerojatno-da nema znanstvenih dokaza za nastanak i razvoj svijeta. Nevjerojatno.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 29.03.2011. at 20:12

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo što ti pišeš nevjerojatno-da nema znanstvenih dokaza za nastanak i razvoj svijeta. Nevjerojatno.
    I, kako je nastao život? Ajd please prosvjetli me.

Ja vjerujem u evoluciju vrsta, vjerujem da je jednoj vrsti izraslo više perja a drugoj dulji kljun, al sve uvjetovano habitatom. Ne vjerujem da smo mi nastali iz neke potpuno druge vrste, i ne vjerujem da je svijet nastajao miljardama godina. Sama ta ideja da smo nastali od ničega mi je ravna apsolutnoj besmislenosti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Inače, Božja svemogućnost i znanstvene činjenice uopće ne brišu jedni drugo-uopće se ne isključuju, ne znam zašto to stalno forsiraš?
    Ja kažem da je Bog stvorio svijet, a sedam dana pretočeno je u sav ovaj proces nastanka svemira, svijeta, zemlje, ...itd.
    Zar zaista misliš da je ignoriranje činjenica približavanje Bogu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Sama ta ideja da smo nastali od ničega mi je ravna apsolutnoj besmislenosti.
    ja mislim da bi o ovome mogli otvoriti novu temu
    sigurna sam da bi bila JAKO zanimljiva
    ha?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I, kako je nastao život? Ajd please prosvjetli me.

Ja vjerujem u evoluciju vrsta, vjerujem da je jednoj vrsti izraslo više perja a drugoj dulji kljun, al sve uvjetovano habitatom. Ne vjerujem da smo mi nastali iz neke potpuno druge vrste, i ne vjerujem da je svijet nastajao miljardama godina. Sama ta ideja da smo nastali od ničega mi je ravna apsolutnoj besmislenosti.
    sad mi ništa nije jasno-pa nema ni minuta da si rekla da ne vjeruješ Darwinu? Zbunjena sam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad mi ništa nije jasno-pa nema ni minuta da si rekla da ne vjeruješ Darwinu? Zbunjena sam.
    aha, oprosti, nisam skužila, ne vjeruješ u postanak jedne vrste iz druge, samo u promjene unutar vrste.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne vjerujem da smo mi nastali iz neke potpuno druge vrste, i ne vjerujem da je svijet nastajao miljardama godina.
    Pa i nismo, samo imamo neke zajedničke pretke.
    Jel moguće zamisliti da kako je Adam živio nekih 900 godina, da je stvar u drugoj mjernoj jedinici? Kako je vrijeme jedinica koju smo mi izmislili, možda je biblijskom piscu dan trajao mnogo duže nego nama, kao i godina?
    I što Bogu znači vrijeme? Možda njemu nekih miljardu godina proleti kao nama tjedan?
    Posljednje uređivanje od Cubana : 29.03.2011. at 20:27

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A, ne!

Onaj koji čita bibliju na razini predškolskog djeteta nije bolji vjernik od onoga koji ju čita na razini intelektualca.
    Ali Isus hoće od nas da budemo kao djeca - nevini i čista srca.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

aha, oprosti, nisam skužila, ne vjeruješ u postanak jedne vrste iz druge, samo u promjene unutar vrste.
    ne vjeruje da nešto može nastati iz ničega
    ako su evolucijom nastale nove vrste, odakle su one nastale?
    ne me može valjda npr. majmun nastati od...kamena.
    ako me kužiš. treba nešto postojati da bi to moglo evolvirati

valjda sam dobro skužila
    zato je rozi logičnije rješenje da je Bog napravio životinje i da su se onda one mijenjale.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    to je istina
    ali nema veze s onim što je Mujica rekao
    jer, po tome, ne bismo Bibliju ni trebali čitati, jer djeca ne znaju čitati, jel da?
    Posljednje uređivanje od puntica : 29.03.2011. at 20:29

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno-al to nema veze s umom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isus je imao valjda najčišće i najnevinije srce od svih,no to ga nije sprečavalo da snagom svog intelekta prosuđuje,procjenjuje,i postavlja nove standarde

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja smatram da je katolička teologija pogrešna tako da njihovo podilaženje suvremenim znanstvenim tvrdnjama meni nisu nikakva ispravna interpretacija Biblije.
    Kako su Katolici prije spaljivali znanstvenike koji su tvrdili da svemir nije geocentričan (što btw nigdje u Bibliji niti ne piše da jest) i priklanjali se bezbožnim znanstvenicima poput Aristotela, danas su se priklonili evoluciji koja jednako poput geocentričnosti tada, danas nema nikakvih čvrstih dokaza tj. da životinje mutiraju iz jedne vrste u drugu i da je sve to trajalo miljardama godina. A Bibliju čitam doslovno kao doslovnu povijest.
    Katolička vjera se odredila prema evoluciji na vrlo oprezan način upravo zbog poznatih promašaja u stavovima glede znanosti u prošlosti. Međutim, nije obveza katoličkog vjernika vjerovati u teoriju evolucije. Teorija- tako se i zvanično zove, jer znanstvenog dokaza za evoluciju nema.
    Npr. udžbeniku biologije za 8. razred moje djece piše da je Darwina navelo na njegovu teoriju o postanku čovjeka od majmuna činjenica da jedna vrsta majmuna (ne sjećam se točno koja) i čovjek imaju samo jedan gen razlike; dok npr. između različitih vrsta majmuna je više od jednog gena razlike. No autor je jasno napisao - da ta pretpostavka nije dokaz.

Što se tiče evolucije, ja se u potpunosti slažem s Rozom Grozom. Vjerujem da je Bogu sve moguće.
    Druga stvar koja me golica kod teorije evolucije - ako je proces prelaska jednih živih bića u druge stvarnost tokom čitave povijesti života na zemlji, zašto onda nema prijelaznih oblika različitih vrsta života sada, tu oko nas?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno-al to nema veze s umom.
    Kako to misliš - srce otvoreno Isusu, a um koji sumnja?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mislim da bi o ovome mogli otvoriti novu temu
    sigurna sam da bi bila JAKO zanimljiva
    ha?
    Bi svakako.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima nekoliko, latimerija, čudnovati kljunaši ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako to misliš - srce otvoreno Isusu, a um koji sumnja?
    u što sumnja?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Isus je imao valjda najčišće i najnevinije srce od svih,no to ga nije sprečavalo da snagom svog intelekta prosuđuje,procjenjuje,i postavlja nove standarde
    Isus je Bog, njegove prosudbe, zaključci i standardi koje postavlja su moralna vertikala, apsolutna istina i ispravnost. Mi smo ljudi, pala bića. Usporedba naših propitkivanja i prosudbi i Isusovih jednostavno nije moguća.

Potpisujem Ljiljanu, gdje je dokaz evolucije u današnje vrijeme, jer nije moguče da takav jedan proces jednostavno prestane?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Isus je Bog, njegove prosudbe, zaključci i standardi koje postavlja su moralna vertikala, apsolutna istina i ispravnost. Mi smo ljudi, pala bića. Usporedba naših propitkivanja i prosudbi i Isusovih jednostavno nije moguća.

Potpisujem Ljiljanu, gdje je dokaz evolucije u današnje vrijeme, jer nije moguče da takav jedan proces jednostavno prestane?
    kako je prestao, misliš da su danas ljudi i životinje isti kao prije 200godina, npr?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ima nekoliko, latimerija, čudnovati kljunaši ...
    Ovo nije nikakav dokaz evolucije, dapaće, ako se ne varam ova latimerija je nekakva riba koja je ista već miljonima godina

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u što sumnja?
    Pa čovjek je jedinstveni spoj duše, tijela, razuma. I svega je tvorac Svevišnji. Sve šo mi je dao i pripada Njemu. I jedino što želim da mi se duša u onaj dan sjedini s Njegovim duhom. Oprosti, ne mogu razmišljati drugačije.
    Posljednje uređivanje od ljiljan@ : 29.03.2011. at 20:51

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene baš muči zašto vi tumačenje Biblije koje nije doslovno-doživljavate kao izdaju?
    Bibliju su pisali ljudi-nije ju pisao Bog.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da, mislim da su isti. Mislim da su ljudi isti već 6000 godina.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa čovjek je jedinstveni spoj duše, tijela, razuma. I svega je tvorac Svevišnji. Oprsoi, ne mogu razmišljati drugačije.
    Naravno da je, a moje je mišljenje da ga ja Bog "stvarao" tisućama godina

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo, krumpi navela nekoliko
    a ima ih tonu
    evulucija nije ni nestala ni prestala, a dokaza o tome ima koliko god želite
    možda ih darwin nije imao, jer je on ipak živio davno. ali danas ih ima...more. koliko god želite. pa i živih dokaza

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naravno da je, a moje je mišljenje da ga ja Bog "stvarao" tisućama godina
    i moje

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene baš muči zašto vi tumačenje Biblije koje nije doslovno-doživljavate kao izdaju?
    Ja vjerujem da je Bog dovoljno jak da kontrolira kako i tko će prenositi njegovu riječ. Ako nije želio da nešto piše u Bibliji onda to ne piše u njoj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, mislim da su isti. Mislim da su ljudi isti već 6000 godina.
    kako samo 6000 godina, zar naša planeta ima samo 6000 godina+4 dana?? Ne kužim.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni isto nije to jasno?
    i u krajnoj liniji, koje je doslovno tumačenje? tko ti garantira da je 'tavše' tumačenje doslovno?
    kako možete točno znati što piše u Bibliji?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja vjerujem da je Bog dovoljno jak da kontrolira kako i tko će prenositi njegovu riječ. Ako nije želio da nešto piše u Bibliji onda to ne piše u njoj.
    e moja rozagroza,
    kad budeš imala priliku, molim te, uzmi nekoliko različitih hrvatskih prijevoda Biblije i uspoređuj.
    da nije tako ne bismo svako toliko imali novi prijevod, zar ne?

uostalom, poznato je da su originali vječni a prijevodi zastarjevaju. jeste li se ikada pitali zašto?
    znate li da ne postoji 'originalna Biblija'?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni isto nije to jasno?
    i u krajnoj liniji, koje je doslovno tumačenje? tko ti garantira da je 'tavše' tumačenje doslovno?
    kako možete točno znati što piše u Bibliji?
    Pa piše u Bibliji. A več sam gore napisala zašto vjerujem da Biblija jest riječ Božja i ne sumnjam, bez obzira što je pisana ljudskom rukom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    I,
    primjećujem da je ovaj topic trenutno dosta ugodan, možda domorocima nije toliko komforan ko prije jer ima više padobranaca, ali je nekako ton svih zajedno postao ipak malo mekši, tolerantniji, prigodno korizmeni.
    Potpis
    ali evo, ovo je bolji način da se širi riječ vjere - ako je mogu i padobranci razumjeti i osjetiti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa piše u Bibliji. A več sam gore napisala zašto vjerujem da Biblija jest riječ Božja i ne sumnjam, bez obzira što je pisana ljudskom rukom.
    U Bibliji piše puno toga što se shvaćeno doslovno uopće danas ne može prihvatiti ko moralno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e moja rozagroza,
    kad budeš imala priliku, molim te, uzmi nekoliko različitih hrvatskih prijevoda Biblije i uspoređuj.
    da nije tako ne bismo svako toliko imali novi prijevod, zar ne?

uostalom, poznato je da su originali vječni a prijevodi zastarjevaju. jeste li se ikada pitali zašto?
    znate li da ne postoji 'originalna Biblija'?
    Uf, imam vjerovala ili ne, preko 20 verzija Biblije, što na Hrvatskom, što na Engleskom i to King James originalnu koja je po mom najbolja. A i muža koji je pručava več godinama svaki dan, preko nekoliko sati dnevno - ja nisam toliko u tome pa mi je dovoljna jedna koju sam nasljedila.

Ali ako uzmemo sve te Biblije (ono što je mm napravio) opet izvučemo iste doktrine iz njih, a i postanak je uvijek isti, ne moš pobječ od Adama i Eve i 6 dana

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Bibliji piše puno toga što se shvaćeno doslovno uopće danas ne može prihvatiti ko moralno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    potpis
    ali evo, ovo je bolji način da se širi riječ vjere - ako je mogu i padobranci razumjeti i osjetiti
    group hug!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

al lažem))

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ali ako uzmemo sve te Biblije (ono što je mm napravio) opet izvučemo iste doktrine iz njih, a i postanak je uvijek isti, ne moš pobječ od Adama i Eve i 6 dana
    sad će puntica ili ronin preuzet, to je iz njihovog faha
    al zar to nije dio samo jednog sadmeubijzaboravila sam dijela Knjige postanka, u drugima se ne spominje Adam ni Eva ni 6 dana. Kasnije, stotinama godina nakon pisanja, kad su spajani, (pomozi Punticeeeee...svecenicki, Jahvinski, kakojoš) onda se iz jednog od dokumenata preuzela ta teorija postanka...nešto tako)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo, krumpi navela nekoliko
    a ima ih tonu
    evulucija nije ni nestala ni prestala, a dokaza o tome ima koliko god želite
    možda ih darwin nije imao, jer je on ipak živio davno. ali danas ih ima...more. koliko god želite. pa i živih dokaza
    Evo navela si me da ponovno prelistam čaopis Book od veljače -ima zanimljiv članak pod naslovom "Traže se već 200 godina - velika nagrada onome tko nam dostavi neku od ovih životinja". Radi se međuvrstama - vjeruj preslatka je vjeverica s glavom mace ili klokanić s glavom lava.
    Zapravo je to parodija na teoriju (ali baš teoriju, ponavljam-tako se i zvanično zove - teorija) evolucije.
    Kao katolički vjernik glede ove teorije osjećam se slobodna vjerovati što hoću, ali eto, ne vjerujem u tu postavku.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako misliš izvučete?
    nemate što izvlačiti, samo čitati i prihvatiti! bar tako ti tvrdiš

uostalom, npr. koliko je ljudi otišlo na Isusov grob pa ga nisu našli, jer je uskrsnuo? tko je bio tamo? ne moraš uspoređivati razne verzije Biblije, uzmeš jednu, pročitaš Evanđelja i vidjet ćeš da se ni ona međusobno ne slažu. koja je onda istina? i zašto nije jasno napisano? možda zato što su to pisali ljudi, puno godina nakon Isusove smrti. i ljudi koji nisu bili tamo u tom trenutku niti su čuli priču iz prve ruke, nego iz druge ili treće (npr. Ivanovo Evanđele).
    uostalom, koliko ima Evanđelja? i tko je odlučio koja će se uvrstiti u Bibliju a koja ne?

meni je baš drago da je to tako, jer puno govori o ljudskoj prirodi. meni nije bitno da sve iz Biblije bude znanstveno dokazano i istinito (u smislu da se starno baš tako dogodilo)
    bitna mi je pouka

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo me zainteresiralo jer sjedim i pokušavam se sjetiti al ne ide mi, a mm se tušira pa ga ne mogu ugnjavit. Što to?
    A Bibliju čitam doslovno kao povijest a shvačam je kroz prizmu tipa i antitipa - dakle rekla bi da je ne shvačam doslovno u svim djelovima. Npr. kad piše Ne počini preljuba ne znači da si oslobođena od grijeha samo ako ne prevariš muža, već preljub znaći preljub i u srcu iako to ne stoji točno tako.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 29.03.2011. at 21:11

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo navela si me da ponovno prelistam čaopis Book od veljače -ima zanimljiv članak pod naslovom "Traže se već 200 godina - velika nagrada onome tko nam dostavi neku od ovih životinja". Radi se međuvrstama - vjeruj preslatka je vjeverica s glavom mace ili klokanić s glavom lava.
    Zapravo je to parodija na teoriju (ali baš teoriju, ponavljam-tako se i zvanično zove - teorija) evolucije.
    Kao katolički vjernik glede ove teorije osjećam se slobodna vjerovati što hoću, ali eto, ne vjerujem u tu postavku.
    časopis Book ne poštujem niti malo, to sam već rekla.

Vrlo mi je nezahvalno, moram priznati, danas negirati razvoj svijeta i preko 20 zanosti, vrlo mnogo znanja, rada i truda i talenta-svega što nam je Bog omogućio- i doživljavati Bibliju doslovnom-to ni teolozima ne pada na pamet.

Al kao što si rekla-kao vjernica imaš pravo vjerovati što god ti srce želi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako misliš izvučete?
    nemate što izvlačiti, samo čitati i prihvatiti! bar tako ti tvrdiš

Common...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kako samo 6000 godina, zar naša planeta ima samo 6000 godina+4 dana?? Ne kužim.
    pa ni ne trebaš kužiti, samo prihvatiti
    rozin je sustav vjerovanja drugačiji
    no ništa manje općenito legitiman

i bilo bi lijepo kad bi iz rasprave izbacili sintagmu "pogrešno tumačenje" - to ne postoji, nijedno tumačenje biblije nije pogrešnije od drugog (ovo se odnosi na vjerske zajednice)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Npr. kad piše Ne počini preljuba ne znači da si oslobođena od grijeha samo ako ne prevariš muža, već preljub znaći preljub i u srcu iako to ne stoji točno tako.
    vidiš, to je tvoja interpretacija. koja se temelji na tvom životnom iskustvu, podneblju u kojemu živiš, društvu, obrazovanju, vjeri itd. ne shvaćaju to svi katolici na isti način kao i ti

a dokaz da se Biblija može interpretirati na razne načine je očit: puno se raznih vjera temelji na Bibliji. i svatko je tumači na svoj način. Koji je ispravan? nama je 'naš', drugima je neki 'drugi'. svatko ima pravo na svoj
    Posljednje uređivanje od puntica : 29.03.2011. at 21:15

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

časopis Book ne poštujem niti malo, to sam već rekla.

Vrlo mi je nezahvalno, moram priznati, danas negirati razvoj svijeta i preko 20 zanosti, vrlo mnogo znanja, rada i truda i talenta-svega što nam je Bog omogućio- i doživljavati Bibliju doslovnom-to ni teolozima ne pada na pamet.

Al kao što si rekla-kao vjernica imaš pravo vjerovati što god ti srce želi
    Uf ja poznajem desetine pastora i propovjednika koji doslovno tumače ono napisano kao povijesnu činjenicu. Svi završili teološke fakultete, par njih doduše samouki teolozi, al svejedno, ljudi koji se bave izučavanjem Biblije nekoliko desetina godina.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vidiš, to je tvoja interpretacija. koja se temelji na tvom životnom iskustvu, podneblju u kojemu živiš, društvu, obrazovanju, vjeri itd. ne shvaćaju to svi katolici na isti način kao i ti

a dokaz da se Biblija može interpretirati na razne načine je očit: puno se raznih vjera temelji na Bibliji. i svatko je tumači na svoj način. Koji je ispravan? nama je 'naš', drugima je neki 'drugi'. svatko ima pravo na svoj
    Naravno, al brijem da i katolici vjeruju da je koketiranje sa drugim ljudima ili igranje sa samim sobom grijeh.
    Uostalom ovo je Isus rekao ne ja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    pa ni ne trebaš kužiti, samo prihvatiti
    rozin je sustav vjerovanja drugačiji
    no ništa manje općenito legitiman

i bilo bi lijepo kad bi iz rasprave izbacili sintagmu "pogrešno tumačenje" - to ne postoji, nijedno tumačenje biblije nije pogrešnije od drugog (ovo se odnosi na vjerske zajednice)
    ne, pa ja samo nailazim na nelogičnost, Zemlja je stara toliko, ljudi toliko-zna da je različito, al nastali su u 6 dana...poštujem, al mi jedno drugo isključuje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •