Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    evo, krumpi navela nekoliko
    a ima ih tonu
    evulucija nije ni nestala ni prestala, a dokaza o tome ima koliko god želite
    možda ih darwin nije imao, jer je on ipak živio davno. ali danas ih ima...more. koliko god želite. pa i živih dokaza
    Evo navela si me da ponovno prelistam čaopis Book od veljače -ima zanimljiv članak pod naslovom "Traže se već 200 godina - velika nagrada onome tko nam dostavi neku od ovih životinja". Radi se međuvrstama - vjeruj preslatka je vjeverica s glavom mace ili klokanić s glavom lava.
    Zapravo je to parodija na teoriju (ali baš teoriju, ponavljam-tako se i zvanično zove - teorija) evolucije.
    Kao katolički vjernik glede ove teorije osjećam se slobodna vjerovati što hoću, ali eto, ne vjerujem u tu postavku.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Evo navela si me da ponovno prelistam čaopis Book od veljače -ima zanimljiv članak pod naslovom "Traže se već 200 godina - velika nagrada onome tko nam dostavi neku od ovih životinja". Radi se međuvrstama - vjeruj preslatka je vjeverica s glavom mace ili klokanić s glavom lava.
    Zapravo je to parodija na teoriju (ali baš teoriju, ponavljam-tako se i zvanično zove - teorija) evolucije.
    Kao katolički vjernik glede ove teorije osjećam se slobodna vjerovati što hoću, ali eto, ne vjerujem u tu postavku.
    časopis Book ne poštujem niti malo, to sam već rekla.

Vrlo mi je nezahvalno, moram priznati, danas negirati razvoj svijeta i preko 20 zanosti, vrlo mnogo znanja, rada i truda i talenta-svega što nam je Bog omogućio- i doživljavati Bibliju doslovnom-to ni teolozima ne pada na pamet.

Al kao što si rekla-kao vjernica imaš pravo vjerovati što god ti srce želi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    časopis Book ne poštujem niti malo, to sam već rekla.

Vrlo mi je nezahvalno, moram priznati, danas negirati razvoj svijeta i preko 20 zanosti, vrlo mnogo znanja, rada i truda i talenta-svega što nam je Bog omogućio- i doživljavati Bibliju doslovnom-to ni teolozima ne pada na pamet.

Al kao što si rekla-kao vjernica imaš pravo vjerovati što god ti srce želi
    Uf ja poznajem desetine pastora i propovjednika koji doslovno tumače ono napisano kao povijesnu činjenicu. Svi završili teološke fakultete, par njih doduše samouki teolozi, al svejedno, ljudi koji se bave izučavanjem Biblije nekoliko desetina godina.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Uf ja poznajem desetine pastora i propovjednika koji doslovno tumače ono napisano kao povijesnu činjenicu. Svi završili teološke fakultete, par njih doduše samouki teolozi, al svejedno, ljudi koji se bave izučavanjem Biblije nekoliko desetina godina.
    to je njihovo mišljenje, ima raznih ljudi koji imaju različita mišljenja

doduše, ja stvarno nisam upoznala nijednog teologa koji cijelu Bibliju tumači kao povijesnu činjenicu. Tim više što se neke stvari iz Biblije kose sa povijesnim činjenicama, i što je najbitnije za tu priču o doslovnoj interpretaciji, neke činjenice unutar Biblije se kose s nekim drugim činjenicama isto iz Biblije. Kako to tumačiti? (npr. ono što sam te gore pitala, o Isusovom uskrsnuću)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    to je njihovo mišljenje, ima raznih ljudi koji imaju različita mišljenja

doduše, ja stvarno nisam upoznala nijednog teologa koji cijelu Bibliju tumači kao povijesnu činjenicu. Tim više što se neke stvari iz Biblije kose sa povijesnim činjenicama, i što je najbitnije za tu priču o doslovnoj interpretaciji, neke činjenice unutar Biblije se kose s nekim drugim činjenicama isto iz Biblije. Kako to tumačiti? (npr. ono što sam te gore pitala, o Isusovom uskrsnuću)

A ne znam na koje činjenice misliš, da ih nabrojimo možda bi i mogla objasnit - al nemoj please sad brišem spavat a nisam karakter pa se navučem

Laku noć svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •