Stranica 15 od 16 PrviPrvi ... 513141516 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    i nemate križ na zidu da vam to djeca ne bi gledala, mora da to ostavlja strašne posljedice.. po vas, a ne po djeci!
    zašto tako?nemaš ni ti kip Bude u kući?nije da bi ti on ostavio kakvu posljedicu?
    možeš li uopće shvatiti ljude koji ne razmišljaju isto kao ti?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme petarpan, nemoj da ne kažem bogohuliti - đelo ima najbolje emisije!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    mi samo kitimo bor, nismo bolji prema drugima, ne mirimo se i ne oprastamo
    za to koristimo sve ostale dane u godini
    jesmo li licemjerni?
    I couldn't care less

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije vam licemjerje to što ateist "slavi" Božić..?
    ........
    i nemate križ na zidu da vam to djeca ne bi gledala, mora da to ostavlja strašne posljedice.. po vas, a ne po djeci!
    A vjernik koji ide na proslavu Nove Godine? al naravno, ti to nisi nikad...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

DA, točno, visnja. Slave je pod navodnim znakovima. Bilo ili ne pod navodnim znakovima, ako ga slave nisu ateisti i gotovo.

Pogotovo ako ne stavljaju simbole koje koriste i druge vjere na njihove vjerske praznike. Onaj tko slavi Božić je katolik. Ako je ateist ili nevjernik nema ga čemu slaviti, onda neka Djed Mraz donese djeci poklone, nevažno koji dan, valjda 1.1. A 25.12. neka bude samo državni praznik, kad se više i bolje jede, kao za 1.maj i slične praznike.

Tako se zna kako se izjasniti na popisu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Šta ste se napalili, kad vas licemjer, koji navodno živi vjeru čvrsto i strastveno, a iz svake mu rečenice pršti puka zloća,glupost i jal naziva licemjerima..Ma, ajde

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A ja osobno bez problema na svoje dijete stavim teško breme ne slavljenja Božića.
    Moj post nije bio ironičan.
    Zašto je tvoj?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    zašto tako?nemaš ni ti kip Bude u kući?nije da bi ti on ostavio kakvu posljedicu?
    možeš li uopće shvatiti ljude koji ne razmišljaju isto kao ti?
    Imam ja!
    I raspelo
    I neke muslimanske tekstove na arapskom.
    I pravoslavne na čirilici.
    A posljedice su nesagledive.... evo, već sam par dana grdo prehlađen.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.04.2011. at 15:40

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se slažem s beti.
    i još bih nadodala, da ateisti nemaju šta računat vrijeme po ovom kalendaru. jer je to licemjerno. šta oni imaju novu eru računat od krista na dalje. totalno licemjerje.
    i zato, onaj kome je danas 3.4. godine 2011. ima da zaokruži katolik na popisu.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se slažem s beti.
    i još bih nadodala, da ateisti nemaju šta računat vrijeme po ovom kalendaru. jer je to licemjerno. šta oni imaju novu eru računat od krista na dalje. totalno licemjerje.
    i zato, onaj kome je danas 3.4. godine 2011. ima da zaokruži katolik na popisu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja!
    I raspelo
    sad si me sjetio na onog plašljivog slugu u filmu Mumija koji kad ga mumija uhvati brže bolje izvadi sve simbole-križ,polumjesec,Davidovu zvijezdu...pa nešto će već upalit

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n0

izgleda da ipak ne ide baš svuda glatko...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja!
    I raspelo
    a ja se taman pitala šta mi bi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije mi Pupovac neki izvor istinite informacije, ko i svi naši političar, bez obzira koje su nacionalnosti i vjeroispovijesti.
    Nego, mene stvarno ozbiljno brine koliko je netolerancija i nedostatak ljubavi rašireniji među vjernicima, ili se barem tako ovdje čini.
    U biti-ne brine me, ali nije dobar znak.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 03.04.2011. at 15:56

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije ni meni pupovac nikakav izvor, ali čula sam da su se slične stvari događale i na prošlom popisu tako da me to nimalo ne čudi. žalosno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uopće me ne čudi što ima takvih popisivača.
    kaj mislite, da bi neke forumske svetice drukčije "sugerirale" stanovnicima da rade kao popisivačice?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi Pupovac neki izvor istinite informacije, ko i svi naši političar, bez obzira koje su nacionalnosti i vjeroispovijesti.
    Nego, mene stvarno ozbiljno brine koliko je netolerancija i nedostatak ljubavi rašireniji među vjernicima, ili se barem tako ovdje čini.
    U biti-ne brine me, ali nije dobar znak.
    Pravi vjernici ne kise nedjeljom na forumu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a u koje doba dana dolaze ppopisivači?
    Naime, večina nas radi od 8 do 16 ili tu negdje.
    Nadam se da neće doći u vrijeme kad sam na poslu i maltretirati djecu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se referirala na kolegicu grace, ali sam se malo nespretno izrazila. dakle kićenje bora potječe iz francuske koje se potom u 17. st proširilo na njemapčku, a zatim u 19 stoljeću i kod nas. no zapravo ono što sam htjela naglasiti jest da porjeklo simbola nije toliko bitno koliko njihova poruka, te da nije ništa neobično da su neki poganski običaji inkorporirani u kršćanstvo. uostalom to nije nikakva tajna niti ta činjenica umanjuje ili pobija kršćanstvo. ne vidim problem?
    Nekad davno sam čula da se Božić počeo slaviti u Rimu u 4. stoljeću, na datum kad se slavilo rođenje boga sunca, pa je crkva željela potisnuti taj poganski blagdan i umjesto njega slaviti Kristovo rođenje. A običaj kićenja drvca, o tome nemam pojma, evo, sad samo pročitala u doroteinom postu.
    cvijeto, post o računanju vremena ti je odličan.
    Rozu ne razumijem, jer ako zna da Božić nije datum kada se Isus rodio, niti slavi taj dan, što je licemjerno ako ateisti okite bor? Je li uopće važno tko kiti bor, a tko ne, i koji su razlozi za to? Svašta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A možda su popisivači shvatili doslovno. Znate, nisu ni oni svi pametni. Oni su vidjeli primjer i misle da to tako mora biti. Što tu imaju raditi neki "slobodni mislioci" i njihovi nazivi religija.... (samo je ljudska glupost neizmjerna).

I onda naprave novinski članak...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n0

izgleda da ipak ne ide baš svuda glatko...
    Moj odgovor je bio na ovo, ali spora sam danas. Uletilo postova...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A možda su popisivači shvatili doslovno. Znate, nisu ni oni svi pametni. Oni su vidjeli primjer i misle da to tako mora biti. Što tu imaju raditi neki "slobodni mislioci" i njihovi nazivi religija.... (samo je ljudska glupost neizmjerna).

I onda naprave novinski članak...
    ovo je i meni palo na pamet, ako imaju popis vjera, šta da se puno misle...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    sad si me sjetio na onog plašljivog slugu u filmu Mumija koji kad ga mumija uhvati brže bolje izvadi sve simbole-križ,polumjesec,Davidovu zvijezdu...pa nešto će već upalit

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

višnja, višnja
    ne slušaš biskupe - to ti je grijeh propustom
    u hrvatskoj je katolik svaki onaj koji je kršten :bozanić:
    pa ako je za popis dovoljno da je kršten, zašto ne bi to isto bilo dovoljno i za božić?

a s druge strane, i da nije kršten pa kiti bor, što tebi to smeta?
    nije da tebi netko nešto otima
    ti uvijek možeš ići na polnoćku, slušati biskupsku poruku protiv konzumerizma, prejedati se, raditi 8 kila kolača i u svakom slučaju biti ogorčena kakva si i svaki drugi dan
    Posljednje uređivanje od daddycool : 03.04.2011. at 21:09 Razlog: vrijeđanje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad davno sam čula da se Božić počeo slaviti u Rimu u 4. stoljeću, na datum kad se slavilo rođenje boga sunca, pa je crkva željela potisnuti taj poganski blagdan i umjesto njega slaviti Kristovo rođenje. A običaj kićenja drvca, o tome nemam pojma, evo, sad samo pročitala u doroteinom postu.
    cvijeto, post o računanju vremena ti je odličan.
    Rozu ne razumijem, jer ako zna da Božić nije datum kada se Isus rodio, niti slavi taj dan, što je licemjerno ako ateisti okite bor? Je li uopće važno tko kiti bor, a tko ne, i koji su razlozi za to? Svašta.
    MM-a se neki dan naljutio na tetu jer je ona djeci rekla da kažu mami da očisti kuću jer je čista srijeda pa se to mora (on kao vjernik zna da to nema veze, ja nisam ni znala, nit sam obraćala pažnju). Pa joj održao predavanje o sekularnoj državi. Mene je najviše zabavio sljedeći njegov komentar: "Čišćenje kuće nema nikakve veze s čistom srijedom, samo zaglupljujete djecu. Što mislite- da bojimo jaja jer su razapeli pile?"... i nastavio s objašnjavanjem porjekla običaja bojenja jaja - koji je također predkršćanski i ima veze s proljećem i rađanjem života - što naravno dobro paše na priču o uksrsnuću.
    Posljednje uređivanje od tanjads : 03.04.2011. at 16:44

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sori, ovo ode off topic. No, sam popis me ne zabrinjava. Jedino me zabrinjava što je to još jedan spin - za zabavit masu, ko onaj bend što je svirao na Titaniku.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mrmot prvotno napisa Vidi poruku
    Moj post nije bio ironičan.
    Zašto je tvoj?
    Ovo nije ironija nego istina. Moja obitelj su Baptisti, mi ne slavimo Božić.

Da nadodam da vjerujem da se tema zove "Licemjernost slavljenja Božića" večina vas bi sasvim lijepo znala definirat licemjerje u tome.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tanja, potpis na sve. čestitam i na odabiru muža

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da nadodam da vjerujem da se tema zove "Licemjernost slavljenja Božića" večina vas bi sasvim lijepo znala definirat licemjerje u tome.
    ?
    Prosvijetli većinu, ako imaš volje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    prejedati se, raditi 8 kila kolača i u svakom slučaju biti ogorčena i ograničena kakva si i svaki drugi dan
    Evo uzela si mi riječ iz usta, samo što ja tako ne bi okarakterizirala Višnju koja živi ono što vjeruje, nego one koji na TAJ JEDAN DAN odluče bit dobri, produhovljeni, puni oprosta i lijepih riječi, a ostatak godine su onakvi kakvi su svaki drugi dan, puni zavisti, ogorčeni, zli, dvolični, egoistični itd itd.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

što je licemjerno u tome? I ja dubim bundeve za Noć vještica, djeca sa mnom umiru od sreće, trebam li za to izmolit Zdravomarije?
    Joj, kako ti čitav svijet želiš iskrojit po svojoj mjeri. Nema veze ni kad većini ta mjera ne stoji. Jako me čudiš za nekog ko se kune u live and let live i kog jako jako smeta kad se spominje u kontekstu-licemjerja.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo uzela si mi riječ iz usta, samo što ja tako ne bi okarakterizirala Višnju koja živi ono što vjeruje, nego one koji na TAJ JEDAN DAN odluče bit dobri, produhovljeni, puni oprosta i lijepih riječi, a ostatak godine su onakvi kakvi su svaki drugi dan, puni zavisti, ogorčeni, zli, dvolični, egoistični itd itd.
    Po čemu ti sudiš tko ovdje živi ono što vjeruje, a tko ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i kakve to ima veze s time jesu li vjernici il ateisti? Ovo tvoje više stoji za loše vjernike, jer loši ateisti žele bit zli i taj dan Samo uz kolače.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    što je licemjerno u tome? I ja dubim bundeve za Noć vještica, djeca sa mnom umiru od sreće, trebam li za to izmolit Zdravomarije?
    Joj, kako ti čitav svijet želiš iskrojit po svojoj mjeri. Nema veze ni kad većini ta mjera ne stoji. Jako me čudiš za nekog ko se kune u live and let live i kog jako jako smeta kad se spominje u kontekstu-licemjerja.
    Moli ti što god hočeš, ja ni tebe niti ikog ovdje ne želim krojiti po svojoj mjeri. Zapravo kad vidim da se toliko razilazim u mišljenjima sa večinom, znam da sam na pravom putu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Po čemu ti sudiš tko ovdje živi ono što vjeruje, a tko ne?
    Ne sudim, izražavam svoje mišljenje. Ateist koji slavi Kristovo rođenje je po mome licemjer i ne živi ono što vjeruje odnosno ne vjeruje.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moli ti što god hočeš, ja ni tebe niti ikog ovdje ne želim krojiti po svojoj mjeri. Zapravo kad vidim da se toliko razilazim u mišljenjima sa večinom, znam da sam na pravom putu.
    Da. Većina ovdje je bezbožan "kvas". A oni na pravom putu prekinuti snošaj smatraju ubojstvom koje se mora kazniti smrću. Pravo je čudo da nas je toliko preživjelih. Ajme...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne sudim, izražavam svoje mišljenje. Ateist koji slavi Kristovo rođenje je po mome licemjer i ne živi ono što vjeruje odnosno ne vjeruje.
    Po mome je čovjek koji radi nešto što ga veseli. Bilo to kićenje drvca, pisanje romana, pečenje kolača ili bilo što drugo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Po mome je čovjek koji radi nešto što ga veseli. Bilo to kićenje drvca, pisanje romana, pečenje kolača ili bilo što drugo.
    Hoćemo sad smatrat ispravnim sve ono što ljudi radi iz veselja? Koja logika...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ili ćemo percipirati ispravnim samo ono što ti percipiraš :D

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako je bezazleno poput kićenja bora, onda svakako.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roza, gle, dok nitko nije nesretan radi mog bora, a meni čini veselje, a po tvome ionako ne mogu bit spasena taman da sam marija tereza.
    e pa kad je već tako, bar ću se veselit u ovom životu što imam

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cvijeta73, neki ljudi (vjernici) su stvarno nesretni ako netko kiti bor ili "slavi Božić" a ustvari mu to suštinski ništa ne znači.

Možda je riječ "nesretni" preteška - možda bi bilo bolje reći da im bude žao, da ih rastužuje.

Jer je vjernicima Božić kao i Uskrs tako svet da ih onako iskreno zaboli profanizacija tih blagdana.

Boli i mene, priznajem.

Ali, ovo će sad malo spetljano zvučati: shvaćam da netko ne shvaća da mene to boli.

I ne zamjeram - pa ne nanosi mi bol svjesno! Niti, ja tako mislim, uopće razmišlja da bi to nekog moglo zaboljeti.
    Posljednje uređivanje od Teica : 03.04.2011. at 17:45

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bor ovdje nije nikakav faktor.
    Krumpiric, za razliku od nekih, ja vjerujem u univerzalan moral, ne izmišljam svoju istinu sama kao mnogi - pa onda svi vjeruju da su upravu i da su dobri i super.
    A Cvijeta apropo spasenja u Krščanskom smislu, nitko ne može znat tko jest a tko nije spašen.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Pa recimo kad ateist kiti bor, nije nužno da "slavi Božić"...Ne ide tako ateist na polnoćku, friga mu se hoće li žderat mesinu prije ponoći, zaboli ga uho hoće li mu ili neće netko poželjet sretan Božić, on sam vjerojatno drugima hoće jer ima dovoljno opće kulture...Ateist bi možda i šljakao taj dan, al zahebala ga država i uopćila tamo neki neradan dan...pa ateist sjedi doma...sa svojom obitelji i šalta po dajinskom jer mu na uši idu van prijenosi misa i jedni te isti filmovi sa čovjekom s križa u glavnoj ulozi. Ateistu je to "slavlje" zapravo kao da si ga osudio na 48satno sjedenje pred ekranom po izboru Džele Hadžiselimovića...

Al, evo, pitam se, što bi to po vama ,moralnim vertikalama, jedan prosječni ateist trebao raditi u te dane kako ne bi slučajno ispao licemjeran?
    Ne znam, mi smo prošli Prosinac uzeli mjesec dana odmora od neta i TVa da nas ne zatupljuju uvijek iste reklame, filmovi i blagdansko ludilo.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 03.04.2011. at 17:54

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeta73, neki ljudi (vjernici) su stvarno nesretni ako netko kiti bor ili "slavi Božić" a ustvari mu to suštinski ništa ne znači.

Možda je riječ "nesretni" preteška - možda bi bilo bolje reći da im bude žao, da ih rastužuje.

Jer je vjernicima Božić kao i Uskrs tako svet da ih onako iskreno zaboli profanizacija tih blagdana.

Boli i mene, priznajem.

Ali, ovo će sad malo spetljano zvučati: shvaćam da netko ne shvaća da mene to boli.

I ne zamjeram - pa ne nanosi mi bol svjesno! Niti, ja tako mislim, uopće razmišlja da bi to nekog moglo zaboljeti.
    sad bismo prvo trebali odrediti kako pravi vjernici slave Božić
    i je li, npr., purica s mlincima vjernička hrana kojoj ateisti ne smiju primirisati
    ili je purica apsolutno ireligiozna
    tek kada to odredimo, možemo dalje vidjeti koliko prehrambenih i inih uvreda vjernici mogu podnijeti

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    meni više ide na živce to što božić nije božić. ovo u što se božić pretvorio nema veze s vezom. a za to nisu krivi samo oni koji kite bor a nisu vjernici, nego, još i više, vjernici, koji navodno čine većinu u hrvatskoj. u kojoj se svake godine sve više i više troši, u kojoj se silni novci bacaju na hranu i poklone, i kićenje borova, i stalno neke nove ukrase i gluposti. sve to nema nikakve veze s božićem. i kužim ako to radi netko kome je božić samo jedan praznik kao puno drugih, ali nije mi jasno kako netko tko je katolik može tako postupati.
    u krajnoj liniji, koja je razlika u slavljenju božića između katolika i ne-katolika? ovi prvi idu na misu, pomole se (uglavnom) prije obroka.
    sve je ostalo isto.

mislim da bi bilo puno ljepše i iskrenije da se taj blagdan slavi na skroz drugačiji način. di ne bi naglasak bio na tome da nam bude lijepo i ugodno (lijepo okićen stan, dobra hrana u ogromnim količinama, darovi u neograničenim količinama) nego na tome da budemo zahvalni i sretni, i da svoju sreću podijelimo s drugima, ne u obliku materijalnih darova, nego onih drugih, vrjednijih
    Posljednje uređivanje od puntica : 03.04.2011. at 18:09

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno kako netko tko je katolik može tako postupati.
    a di si ti to vidjela?
    dajem ruku u vatru da katolici djeci ne kupuju poklone i ne predžderavaju se
    a oni koji svake godine u prosincu poharaju trgovine su ustvari komunisti i strani plaćenici

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a oni koji svake godine u prosincu poharaju trgovine su ustvari komunisti i strani plaćenici

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bor ovdje nije nikakav faktor.
    Prema tvom postu u kojem ti se bljuje na kićenje bora u ateističkom domu, smatrala sam da jest faktor.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sad bismo prvo trebali odrediti kako pravi vjernici slave Božić
    i je li, npr., purica s mlincima vjernička hrana kojoj ateisti ne smiju primirisati
    ili je purica apsolutno ireligiozna
    tek kada to odredimo, možemo dalje vidjeti koliko prehrambenih i inih uvreda vjernici mogu podnijeti
    :D
    Pravi vjernici bi trebali jesti "...sve bilje što se sjemeni, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme". Purica je apsolutno ireligiozna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •