da li je istina da potvrdu o prihodima koja se podiže u poreznoj treba donijeti i za dijete?
da li je istina da potvrdu o prihodima koja se podiže u poreznoj treba donijeti i za dijete?
nije. dijete nema i ne može niti imati ni poreznu karticu niti bilo kakvo porezno uvjerenje. to je neka dezinformacija![]()
btw. u poreznu treba ići po mjestu stanovanja, odnosno ne u av. dubrovnik već u onu u koju pripadate po kvartu
da li netko zna jel potvrda o prebivalištu mora biti nova ili može ona s upisa u vrtić?
dovoljna je kopija, ali ako je dijete već u vrtić upisano, onda oni imaju tu dokumentaciju > rekla mi žena u računovodstvu vrtića, kao i to da još ništa ne vadim i da pričekam da se razjasne neke stvari (ma što to bilo) - možda je najbolje pričekati 20.4., pa vidjeti što će se dogoditi...
to ne znam, ali znam da Porezna uprava prihodima smatra i dohodak od osiguranja! > konkretno kod mene navodi iznos novca koji sam dobila od osig. kuće nakon što sam prekinula plaćanje živ. osiguranja i zatražila povrat sredstava. to je zapravo moja ušteđevina, a ne prihod, a oni to ubrajaju u prihode, odnosno dohodak, i uvjeravaju me da je to u skladu sa zakonom o dohotku. Naravno da će mi to, ako se cijene vrtića zaista budu formirale prema dobivenoj obavijesti, utjecati na prelazak u viši platni razred! WTF!
Naravno da će ti bonus uračunati u prosjek. Kao i meni otpremninu zbog otkaza... Po običaju jedni kriterji kad treba odrati poreznog obveznika vulgaris a drugi kad tom istom poreznom obvezniku (od kojeg svi ti paraziti gore žive i kradu) treba vratiti ono što mu pripada (a u ovom slučaju pripada njegovom djetetu...)